Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

Jag rengör normalt alla dammfilter i huset varannan vecka, vilket gör att jag inte brukar få in några mängder damm inuti chassina och behöver därför väldigt sällan göra något åt det.

Jag värdesätter chassin med enkelt åtkomliga löstagbara dammfilter högt, och skulle aldrig köpa ett filterlöst (förutom om det är passivt kylt, som min brandväggsmaskin).

Har en ESD-säker specialdammsugare, men den används väldigt sällan.

Av backfeed
Skrivet av SCORPIUS:

Hahahaha det tar aldrig slut. Sämsta kontakten EVER. Bra jobbat Nvidia

Skrivet av Keldor:

Sluta trolla. Det är PCI-SIG (AMD, ARM, Dell EMC, IBM, Intel, Synopsys, Keysight, NVIDIA, Qualcomm) som tagit fram standarden.

PCI-SIG har tagit fram specifikationen, inte hur den ska implementeras, det är upp till varje medlemsföretag att lösa, så PCI-SIG anser indirekt att Nvidia enbart har sig själva att skylla pga att de varken tänkt igenom eller testat ordentligt:

"Members are reminded that PCI-SIG specifications provide necessary technical information for interoperability and do not attempt to address proper design, manufacturing methods, materials, safety testing, safety tolerances or workmanship. When implementing a PCI-SIG specification, Members are responsible for the design, manufacturing, and testing, including safety testing, of their products."

Det sagt, så blir det förstås Cablemod som får stå med hundhuvudet i just det här fallet.

Av backfeed
Skrivet av walkir:

Jo, jag upptäckte ICQ senare och kommer än ihåg mitt nummer! 12356048

Riktigt kul att prata med folk över hela världen på den tiden. Har kontakt med några av dem än idag!

ICQ var riktigt bra fram tills jag började ha bekanta som inte slutade skicka meddelanden stup i kvarten, blev avbruten hela tiden och fick ingenting gjort, så sedan dess har jag alltid kört med permanent "appear away" (eller motsvarande) på samtliga chattjänster, inklusive Teams på jobbet och Steam hemma.

Av backfeed

Inte förvånande.

För egen del vet jag att det stämmer mycket bra när det gäller Xitter, så jag har strypt ned bruket till att enbart läsa inlägg från ett fåtal konton (allra främst nyheter och analyser från Ukraina), och applicerar ett filter som automatiskt döljer allt som Blue-dårar skriver (då de står för 90% av alla idiotiska inlägg).

Av backfeed

De får antingen följa reglerna och slanta upp, eller så avveckla sin verksamhet i EU. Båda alternativen är alldeles utmärkta.

EU är bra på många sätt.

Av backfeed
Av backfeed

Om jag var tvungen att köpa nytt och tvungen att välja Nvidia så skulle det bli ett 4080 Super, men så ser inte verkligheten ut och således är svaret ingen av dem.

Av backfeed

Knappast.

Har en LG oled 65" från 2016 som fortfarande fungerar finfint, inga inbränningar eller andra problem. Jag är fortsatt precis lika nöjd som när jag köpte den, så chansen finns att jag inte köper något nytt förrän den eventuellt havererar.

Av backfeed

Nice, det har jag saknat väldigt många gånger. Finns ju ett antal tredjepartslösningar, men inbyggt är alltid extra trevligt.

Av backfeed

There can be only KeePass.

Håller inte med om brant inlärningskurva för KeePass, den har alltid varit enkel att begripa sig på, men det ska vara att de andra är ännu mer noobvänliga då.

Det enda jag stör mig på med KeePass är att hotkeyaktiverad autotype inte enkelt kan delas upp i separata segment, så att jag först kan knuffa in kontonamn och sedan lösen separat efteråt, för alla omständiga webbsidor som har tvåstegs inloggningsformulär, men det finns förstås fler än en plugin för att åstadkomma detta (och i värsta fall kan man ju fritt skriva sin egen).

Av backfeed

Thou shalt not freely give thine data to The Buckerzerg, det är sedan gammalt.

Skrivet av hakd:

Jag tror dom stora plattformarna gräver sin egen grav, ett vettigt alternativ med p2p teknik eller liknande och enorma mängder reklam och övervakning skulle inte behövas som idag.

Dom har gått ifrån ett verktyg till att nå andra till ett verktyg att totalt kartlägga dig och vad du gör.

Det har alltid varit ett verktyg för att totalt kartlägga dig och vad du gör, sedan sekund 0.

Av backfeed

Hutlöst jävla uruselt. Förstatliga brevleverans igen, tack, för samhällskritiska funktioner ska bara fungera.

Utvecklande:

Det finns fortfarande alldeles för många viktiga tjänster som kräver skriftlig kommunikation, vilket märkts väldigt tydligt nu är jag är i färd med att hantera ett dödsbo. Vissa av dessa kan ha ganska tighta tidsgränser, så att svamla med leveranstid på upp till 5 jävla dagar är inte acceptabelt någonstans.

Det är tillräckligt jävla irriterande med varannan-dag-skiten som de infört.

När ALL viktig kommunikation kan ske digitalt, då är det en helt annan sak, men vi är INTE där ännu.

Av backfeed

Fan vad jag hatade det här. ARGGGH.

Av backfeed

Ah, den gamla pseudovetenskapliga skärmskräcken som är framme och svamlar igen. Ögonen tar knappast stryk av skärmar (eller böcker), däremot verkar avsaknad av solljus vara den hittills mest troliga förklaringen till framför allt närsynthet. Problemet är i så fall att ungarna är ute i dagsljuset för lite, inte att de sitter framför någon skärm eller bok eller dylikt.

Av backfeed

20-25 är väl rimligt för min del, men jag köper aldrig en komplett maskin så jag har inte jättebra totalkostnadskoll (och innan någon säger något: mitt 3090 betalade jag 24k för, men i normalfall skulle jag aldrig betala så idiotiskt mycket för ett jäkla grafikkort).

Av backfeed

För ljudnivån: ja tack.
För priset: nej tack.

Skrivet av LPG:

Jag gillar faktiskt dessa modeller. Ogillar dock det extrema prispåslaget det tenderar att vara.
Köper man två NF-A12x25 så löser man det enkelt själv med en 3D-utskriven shroud alternativt buntband

Jepp, så länge som man ser till så att samtliga temperaturnivåer (inklusive VRM) hålls på lämplig nivå, då det inte bara är fläktarna som är grejen med den här, utan även den biffigare kylflänsen.

Och så köper man förstås svarta NF-12x25 så man inte tvingas besöka ögonkirurg för transplantation.

Av backfeed
Skrivet av 3D-Blaster:

Kanske hög tid för mig att byta ut det där gamla RTX2060 till ett 4070 Ti Super, det har ju fungerat bra i fem år så varför inte?
<Uppladdad bildlänk>
Fungerar det inte kanske det går om jag "undervoltar" det lite.

Ja, så där ser det ut om man vill göra det på ett vettigt sätt (till skillnad från Reddit-jeppens lösning som nog är den mest ineffektiva jag sett, både vad gäller pris och prestanda).

Av backfeed

Men det var då själva fan.

Av backfeed
Skrivet av AlbinLoan:

Ingen av de känner heller till att de kan spärra sitt personnummer på bolagsverket.se för att inte bli utnyttjad som målvakt i ett företag

Tackar för tipset, jag har aktiverat spärrar överallt sedan länge men hade missat Bolagsverket. Det är strax åtgärdat, tack vare dig!

Personligen anser jag att alla tänkbara spärrar borde vara aktiverade per default för alla medborgare, man ska inte behöva känna till det.

Av backfeed

Nästan alltid online.

Det finns ett antal lokala butiker varav åtminstone en är besöksvärd, men det brukar bara bli i nödfall.

En nackdel vid handel i små lokala butiker är att det alldeles för ofta är någon totalt teknikkunskapsbefriad kund före som står och svamlar med kassapersonalen i en jävla evighet, så man får god lust att ställa tillbaka det man tänkt köpa i hyllan och lämna butiken tomhänt.