Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed
Skrivet av SUMITOMO:

3 ingredienser som inte hör hemma på en god pizza.

Banan
Curry
Kebabsås.

Fel, fel och fel.

Ananas funkar också fint.

Det allra mesta passar på pizza (det är trots allt bara en glorifierad varm macka), men exempelvis tror jag inte pölsa vore alltför gott.

Tillägg: ok, pommes frites är inte trevligt på pizza (jag tänker på Calskrove nu, örk).

Av backfeed

250/250 Telenor fiber, men det har inte blivit att uppgradera fiberkonvertern ännu så i praktiken är det 100/100, vilket räcker gott och väl till allt förutom möjligen nedladdning av stora spel, men det är ju inte särskilt ofta.

Av backfeed
Skrivet av anon132576:

Control Data Corporation STAR-100!

Aldrig hört talas om, tackar för intressant läsning!

Av backfeed

Inget fel med att ladda snabbt så länge som överhettning kan undvikas, värmeförluster minimeras, batteriet inte slits onödigt mycket och det inte bildas kortslutande "bryggor" inuti batteriet (vilket är vad som orsakar att li-jon-batterier kan svälla upp och börja brinna).

Har personligen inget direkt behov av 50% på 5 minuter, men negativt är det ju inte.

Av backfeed
Skrivet av Hymer:

Tycker ni verkligen amazon är bra? Jag tycker deras sida är ren skit och jag är inte sugen på att ge bezos mer pengar.

Hoppas svensken vågar skita i amazon.

Jag är kluven.

Amazon är bra på så vis att de ebjuder ett extremt stort utbud, ofta med bra priser. Jag har handlat från Amazon DE och UK då och då under många år, specifikt när det gäller varor som inte finns att köpa i Sverige överhuvudtaget (som chassit jag har min server i).

Samtidigt anser jag att Jeff Bezos är ett gigantiskt arsle, och Amazon-anställda behandlas uppenbarligen inte särskilt bra, och jag ser mycket hellre att svenska företag går bra än att Bezos blir lite rikare.

Dock ska tilläggas att jag inte kommer att handla mer från Amazon bara för att de dyker upp i Sverige, det blir ju i praktiken ingen egentlig skillnad mot att handla från DE och UK hursomhelst (eller ja, tills UK lämnar EU då, men det är ju en annan sak).

Av backfeed

Glömde detta:

Vilken processor har du i din dator idag, och vilken var din första processor?

Den första var en MOS 6502, i en VIC-20.

Idag, en 3950X.

Skrivet av Yoshman:

Svaren på cache-frågan och första iGPU hade kanske inte varit lika lätt om jag inte råkade ha en i7-5775C samt haft Arrandale (som faktiskt inte bara var först med iGPU utan körde också chiplet-design med separat CPU resp. iGPU/IO-die) i min första Intel baserade MBP.

Det var en av mina klantmissar, jag kom ihåg vad du tidigare har skrivit om detta direkt efter jag hade svarat fel.

Av backfeed
Skrivet av Twister86:

Kanske från sidan av, men av dem länkar som skickats här, har någon av dem som alternativ att ha windows update avstängt men windows defender updates på?

Sledgehammer: ja

Om man har Defender påslaget (det har jag) så lägger Sledgehammer in en task som automatiskt uppdaterar Defenders databas var 6:e timme (+ vid uppstart eller inloggning av ny användare).

Sen har jag skapat en egen task som startar Sledgehammer en gång i veckan, vilket jag anser lämpligt.

Från Sledgehammer startar jag det medföljande WuMgr, kör in eventuella uppdateringar jag vill ha, och om någon av uppdateringarna sedan behöver en omstart så får man en notis om det, och så väljer man själv när man vill göra det. Precis som det ska vara alltså.

På så vis kan man väldigt enkelt stoppa ofrivillig uppdatering till nästa Windows 10-version också, den dyker upp precis som alla andra uppdateringar i WuMgr och då kan man t.ex. helt enkelt dölja den. Så gör jag.

Av backfeed
Skrivet av orig_rejser:

Eller så anpassar dom produkten efter 99% av sin marknad istället för en liten skara nördar

Eller så låter de bli att aktivt ta bort eller försämra existerande funktionalitet, varpå det skulle fungera fint för 100% av marknaden, utan att Microsoft behövde lägga ned en enda minuts utvecklingstid?

Nej, låt mig gissa den egentliga anledningen till Microsofts tilltagande svineri:

När de har vant kreti och pleti med tvingade uppdateringar och omstarter så får de bort en barriär för att flytta in Windows i måååååålnet (rakt upp i Ass-ur), varpå de enkelt kan börja ta betalt per månad och intäkterna kommer öka drastiskt.

Skrivet av orig_rejser:

I företagsverktygen finns det mer att justera för den marknaden

Det kanske det gör, men jag kör Windows 10 Enterprise på jobbet och har exakt samma problem där (den skiter i en hel drös relevanta GPO:er, t.ex. den man kan ställa in att ALDRIG starta om så länge som det finns en inloggad användare). Vad är det för verktyg i så fall?

Av backfeed
Skrivet av mrqaffe:

Om man kunde få tillbaka exakt samma status på alla program man har igång efter uppdateringen skulle det inte göra så mycket med omstarter

Precis.

Bästa lösningen jag hittat hittills är Sledgehammer, som ger mig 100% manuell kontroll över vilka uppdateringar som ska installeras, när de ska installeras och när eventuell omstart ska göras:

https://www.ghacks.net/2019/04/28/control-windows-updates-wit...
https://www.majorgeeks.com/files/details/wumt_wrapper_script....

Men det är tragiskt att det ska behövas ett så pass massivt hack bara för att få bestämma själv. Fan ta Microsoft för detta.

Av backfeed

Har nog aldrig kört webbläsare i fullskärm sedan jag började med widescreen 2006. Dels för att jag föredrar högsmalt format, dels för att de flesta sidor ser ut som babianröv i fullbredd.

Av backfeed
Skrivet av kallandes:

Ok två klantmissar! Några turträffar också kanske ?

Faktiskt inte, den här gången.

Själv är jag för övrigt också 40+, och satte igång ordentligt med datorer för 35 år sen.

Av backfeed

8/10 ... två klantmissar, båda gällandes AMD-cpu:er. 😣

Av backfeed

Har egentligen inget att specifikt klaga på, det ser lite annorlunda ut men det är ju bara en vanesak, och responsivt är positivt (även på desktop, det är trevligt att kunna ha varierande fönsterbredd utan horisontell scroll).

Det enda jag egentligen saknar är smilies här i forumet, de gamla goda verkar inte fungera längre (på beta.sweclockers.com då alltså):

Tillägg: ok, ser att de renderas ut som spans men css-klasserna verkar inte vara definierade.

Tillägg 2: ok, ser att smileyklasserna är på plats nu så nu funkar det som det ska.

Av backfeed

Skulle jag köpa en Herman Miller så är det bara Aeron som är intressant, men det är ju bra att det nu finns en "gamingstol" som inte är ett totalt ergonomiskt missfoster, till skillnad från alla (?) andra.

Själv föredrar jag halvstående och rygg- och nackstödslöst, så det är sadelstol som gäller för mig. Närmare bestämt en Salli Swingfit (men en lite äldre modell). Helt underbar på alla sätt, men det ska inte stickas under stol (ha!) att det nog tog uppåt ett år innan röven vande sig och det slutade göra ont. 😁

Vad gäller datorbordet så hade jag kanske köpt det OM den hade (åtminstone två) inställningsminnen för höjden, men eftersom den bara verkar ha en gammal vanlig "korkad" manuell hiss så ser jag ingen anledning att ta den istället för någon av Ikeas motsvarigheter (och det är just en gammal motordriven Ikea Galant jag har, både hemma och på jobbet).

Skärmstativet ser helt ok ut, men vet inte varför jag skulle ta ett sådant över ett från Multibrackets.

Av backfeed

Stationärt både hemma och på jobbet, då jag föredrar prestanda, kvalité, 100% egenutvalda komponenter, låg ljudnivå och ergonomi.

Av backfeed

Frågan vi ställer oss här är om detta är för att det är de två format vi traditionellt använt, eller för att ni inte är nämnvärt intresserade av att se/höra SweClockers i podcast eller livesänd video?

För min del beror det på att jag aldrig lyssnar på podcasts, och att jag avskyr livesändning. Jag vill ha nedklippt koncist innehåll utan onödiga pauser eller övrigt tidsslöseri, och har inget intresse av direktkommunikation.

Angående grafikkort som fick väldigt högt resultat, undrar vi om det handlar om att ni vill se mer täckning specifikt av tredjepartskorten eller om ni menar grafikkort och grafikkortsteknik i största allmänhet?

Tredjepartskort i första hand, och särskilt kvalitén på kylningslösningen inklusive den för min del mycket viktiga ljudnivån (inklusive ljudbild; tonalitet kontra bredbandsbrus).

Av backfeed
Skrivet av storPutte:

Finns det någon risk att OnePlus drabbas som huawei?

Det kan nog inte uteslutas, om USA fortsätter att strama åt mer och mer på samma sätt som i dagsläget.

Av backfeed

Just för att kunna samla nästan hela mitt spelbibliotek på ett enkelt överskådligt enhetligt ställe så kör jag GOG Galaxy 2, med ett antal integrationsplugins. Funkar fint, förutom att Steamintegrationen har en tendens att krångla (anslutningen har ofta misslyckas). Vore trevligt om Valve klev på tåget så det inte behövdes en communityskapad gråzonsintegration.

För övrigt kan Epic Fails Store dra åt helvete.

Dold text
Av backfeed

Lagrar de allting totalt okomprimerat och med onödigt hög precision, eller var ligger problemet egentligen? Har svårt att begripa hur vissa spel kan ta så groteskt mycket plats; ur min synvinkel luktar det lite inkompetens från utvecklarna?

Av backfeed

Det börjar väl snart vara 20 år sedan jag senast slängde ihop en låt, men även då var midi tämligen begränsat, så det är verkligen på tiden att det händer något på den fronten.