Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

Aldrig mindre än 80, vill inte ha näsan direkt i skärmen och vill ha gott om plats framför chassit (jag har det uppe på bordet främst för att minimera dammansamling, men även för att det är så mycket enklare att komma åt att mecka.)

Av backfeed
Skrivet av Tauri85:

Får ont i handlederna bara av att titta på hur hög den är.. man får lägga en kudde på bordet för att komma upp till pekplatta o tangentbord

Men den har ju inbyggt handlovsstöd ser du väl?

Hela chassit borde dock vara bredare, med integrerad musmatta. Touchpad är en styggelse.

Av backfeed

För liten skärm och för skruttigt tangentbord, men annars har jag alltid gillat modulärt bärbart med reguljära stationära komponenter. Skärmen borde dock ha integrerad justerbar fot, så det blir någon ergonomi att tala om.

(Och ja, det är fult något fruktansvärt.)

Av backfeed
Av backfeed

Detta kan man ju tycka borde vinna Steams "Labor of Love"-award.

Jag körde Amiga på Doom-tiden så det vettefasen om jag någonsin spelat det faktiskt. När jag till sist skaffade PC så var det Quake som var all the rage.

Av backfeed
Skrivet av Robsjo91:

Jag chansade och återanvände kuddarna, har haft svårt att hitta vilken tjocklek man ska använda på dessa

Så länge som de inte torkat ut (vilket åtminstone vissa av kuddmaterialen kan göra över tid), rivits sönder eller består av torrt sketet skum som bara faller isär så går det att återanvända, även om generell rekommendation är att byta.

Och ja, att hitta rätt tjocklek(ar) är helt klart en stjärtsmärta, särskilt när man hittar motstridiga uppgifter för samma kort (någon påstår en sak, någon annan påstår något annat, jag har svurit ramsor över detta). Den här databasen hjälper, men innehåller förstås inte alla grafikkort:

https://thermalpad.eu/database/

Av backfeed

Mycket intressant, jag förutsatte att det skulle ge sämre resultat än pasta, för så har det ju varit förr, visst hade Thermal Grizzly något liknande för några år sedan?

Pump-out-effekten som alltid varit ett problem med kylpasta över lång tid borde ju elimineras också. Fast Kryosheet kanske spricker/slits isär istället, över lång tid?

Att slippa torka bort gammal kylpasta är ett klart plus, så det kan mycket väl bli att testa Kryosheet vid nästa tillfälle, så länge som jag inte hinner glömma bort det.

Av backfeed

Mycket bra, jag har väntat på 64 GB-moduler sedan DDR5 debuterade, så det är trevligt att det är på gång.

Av backfeed

Det finns inget positivt med reklampauser, har aldrig funnits, kommer aldrig finnas. Växte upp med reklamproppad kabel-tv på 80-talet, fy satan i helvetes jävlar vad jag hatade det, och hatet har bara växt med åren.

Men i det här fallet skiter jag i vilket, jag betalar för YouTube Premium främst för att slippa allt vad reklamhelvete heter, men fan ta dem och må de brinna i evigheten om de ens vågar tänka tanken på att trycka in reklam i Premium också.

Av backfeed
Skrivet av Joppis:

[...] Men inte ha tid att ställa in anpassade inställningar för Windows-uppdateringar som man kan göra på några minuter.

Förutom att Windows Update fortfarande är ruskigt anti-flexibelt, det går inte säga åt fanskapet att fullständigt låta bli att installera något förrän jag själv explicit väljer att göra det - om det så är 6 månader senare, eller aldrig. Detta gäller åtminstone Windows 10 Home, Pro och Enterprise. Hur det är i Windows 11 vet jag inte, men jag vore extremt förvånad om det är bättre där. Microsoft förlorade fullständigt vettet när det gäller Windows Update när 10:an kom, och de vill knappast göra något åt detta då deras slutmål helt uppenbart är att alla ska köra Windows som en tjänst i måååålnet (vilket aldrig kommer hända för min del, inte en chans i helvetet).

Det är därför jag tvingas köra Sledgehammer på alla Windowsmaskiner hemma och på jobbet, vilket inte är supersmidigt, men det är enda sättet för mig att bestämma när jag vill uppdatera. Inte när Microsoft vill.

Jag förstår trådskaparen alltför väl, och hade jag inte hittat Sledgehammer så hade jag gjort samma sak.

Av backfeed
Skrivet av Alexraptor:

Folk säger det hela tiden, men jag har ännu inte stött på en situation där AI så som ChatGPT på något sätt underlättar i mitt arbete som programmerare. Varje gång jag utarbetar något med hjälp av ChatGPT så känner jag mig lurad, och att jag har slösat en massa tid på något som jag kunde löst mycket snabbare med bara min gummianka.

Jag är böjd att hålla med.

Alla gånger jag hittills har testat (med Bing i Edge Chromium, eftersom den inte kräver något konto) så har den initialt kommit med självsäkra till synes helt vettiga förslag, men vid närmare granskning stämmer det inte, och när man påpekar att den har fel fortsätter den bajsa ut liknande men fortfarande lika felaktiga påståenden.

Hittills är det ENDA positiva att den hittade en länk till ett lösningsförslag som jag faktiskt inte redan hittat själv, men det lösningsförslaget fungerade inte det heller, och i slutändan blev jag ändå tvungen hitta på en egen workaround, så ... plus minus noll.

Kan vara bra för nybörjare (förutom när fanskapet har fel), och för enklare problemlösning, men än så länge har jag personligen väldigt lite nytta av det.

Av backfeed

Ser faktiskt inget fel med detta. Frihet under ansvar.

Klockar man sönder en cpu (eller gpu eller minne eller ...) och försöker få den utbytt på garanti så är det enligt mig fullt rimligt att tillverkaren enkelt kan verifiera att den varit just överklockad. Det betyder ju som AMD säger att garantin generellt ändå är giltig, det är bara det att om skadorna är typiska för våldsam överklockning och överklockningssäkringen har trippat, så blir det enklare för AMD att bevisa.

En ingentingburgare, förutom det positiva att AMD nu har klargjort vad som gäller.

Av backfeed

Väntat, men synd. Tack för ett intressant test!

Finns fortfarande möjlighet att jag hade rätt senast jag skrev något om denna fläkt.

#20218684

Kan inte gärna tänka mig att det är avsiktligt, det vore rent oerhört korkat, jag tror fortfarande att det handlar om en serie olyckliga misstag.

Av backfeed

Kul kort. Snyggt. Inte en chans i helvetet att jag skulle köpa (till ordinarie pris).

Skrivet av Dalton Sleeper:

Helt bortkastat dock, kör vilket 4090 som helst och släng på dubbelmackan från EK och spara 15 000. Alt lägg det på en custom EK loop till resten av burken. Alla kort jag testat har klarat 3GHz på kärnan (MSI samt Asus).

Jo, men det här är en produkt för de som tycker det är värt 15k extra enbart för att slippa bängla, att bara kunna plugga in skiten och köra. Plus maximal skrytfaktor, för de som bryr sig om sådant, vilket folk som köper ett sånt här kort högst sannolikt gör.

Av backfeed

Bandbreddsökningen är väl det gamla vanliga skitsnacket, extremt teoretiska clownsiffror som inte ens går att uppnå i ett labb, så det bryr jag mig inte ett skvatt om.

6 GHz (ingen nyhet förvisso, Wifi 6E finns ju) och "flexibel användning av kanaler där bara delar av kanalens frekvenser är utsatta för störningar" är däremot välkommet.

Av backfeed

Ajsing bajsing, det märks att jag haft perioder då jag totalignorerat allt vad spel heter.

Av backfeed

Jag brukar lukta på lite allt möjligt (misstänker att jag är en s.k. "super smeller"), och det här får mig direkt att tänka på Apples manualer, som åtminstone förr luktade rackarns gott, minns särskilt den som kom med första generationens Mac mini. Mmmmm. Manualpapper.

Hade jag en Steam Deck så skulle jag högst sannolikt sitta och snorta ordentligt.

Av backfeed

Det var många butiker vars priser steg till orimlig höjd 30 dagar före, så man närmast blir tvingad att invänta Black Hell bara för att priset ska gå ned till normalnivå igen.

Det finns tillfällen då man önskar sig en magisk bannhammare.

Av backfeed
Skrivet av Yrch:

Jag förstår inte riktigt problemet. Har en 4K 27" med 150% scaling i Windows. Om jag tänker rätt bör det vara samma storlek på saker och ting som en 1440p skärm i 27" format. Är ju inte så att det ser konstigt ut på något sätt.

Samma här, fast 28". Funkar fint i de allra flesta fall, i Windows då, särskilt på senare tid. I början, när dpi-awareness var väldigt uselt utbrett, så var det mindre fint.

(Halvpissigt stöd för det under Linux, så vitt jag vet är det bara KDE som har "äkta" stöd för flyttalsskalning.)

Av backfeed

Intressant skärm, men 30" är maximala smärtgränsen för min del, sitter med 28" för närvarande men föredrar 27", så no deal för min del.