Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed
Skrivet av Dinkefing:

Blir det inte dyrt med all el när man kör två skärmar?

Om man har gigantiska skärmar och ögonbrännande hög brightnessinställning (vilket ofta är standard ur kartong) så kan de dra en del.

Av backfeed

Hemma en, bland annat för minimal risk för strul.

Jobbet två, den ena utvecklingsmiljö, den andra test/dokumentation/annat.

Av backfeed

Nice! Rendering med GPU har ju ändå alltid bara varit fusk

(Påståendet har definitivt inget att göra med att jag skrev en enkel CPU-baserad 3D-motor i slutet av 90-talet som jag fortfarande är lite stolt över. )

Av backfeed

Men fan då, när man sitter och tokgissar och hoppas på att få fel så ska man minsann få en massa rätt. Jag vill ha 0 rätt! Gör om, gör fel!

Av backfeed

There can be only about:blank

Av backfeed

Ett av få fall där han faktiskt råkar ha en vettig åsikt - Microsoft ska ha pisk för att de extremt aktivt försöker strypa ihjäl lokala konton i Windows, det är ett satans ofog.

Men som sagt så svamlar han om teknikaliteterna, vilket är föga förvånande, han är inget tekniskt geni (om någon nu fortfarande trodde det) och klarar uppenbarligen inte ens av att söka fram information.

Av backfeed

Det är skönt att ha lämnat all gammal analog dynga långt bakom sig, noll nostalgi för mig. Snarare anti-nostalgi, det vore en jävla mardröm att gå tillbaka till 80-talet.

Av backfeed
Skrivet av DasIch:

Jag undrar hur NVCleanstall kommer anpassa sig efter detta. Jag känner inget behov av GE-funktionerna och gör helst en minimal installation utan telemetri.

Kom hit för att säga samma sak. Fan också. Jag vill inte ha något bloat och ingen telemetri, så jag stryper ned stenhårt i NVCleanstall.

Men inlägget från W1zzard (och pf100) i tråden om just detta på TechPowerUps forum är åtminstone förhoppningsfullt:

https://www.techpowerup.com/forums/threads/will-the-new-nvidi...

pf100: No need to jump to conclusions just yet. There are some clever bastards running around here.
W1zzard: +1

Av backfeed

Som jag tidigare skrivit fler än en gång i andra trådar så har jag en lökstrukturerad backuplösning med många lager, överdriven redundans och lång retention. Längst ut backuphårddiskar som förvaras offline, både hemma i brandskåp och off-site. Krypterat förstås.

Av backfeed

Jag hatar handkontroller med passion sedan 80-talet. Tyvärr har viss information råkat fastna, ofrivilligt. Fan.

Av backfeed

Låter väldigt trevligt för backup, då skulle jag slippa släpa offlinebackuphårddisk till/från jobbet, och skulle kunna ha mycket längre retention.

Men då måste det dels vara tillräckligt snabbt, dels tillräckligt inte-åt-helvete-för-dyrt.

Försiktigt optimistisk kan jag tillåta mig att vara.

Av backfeed
Skrivet av THB:

Trevligt.
Och ÄNTLIGEN så ser den inte ut som något designat av en person som varit konstant onykter sedan den föddes.

Ja, Freezer II ser verkligen ut som skit, och med mitt Lian Li O11D Mini så ser jag den i all sin härlighet varje dag. Tur för mig att det enda jag har glassidorna till är att hålla koll på damm och fläktar osv, inte utseendet. (Med det sagt så går gränsen vid Noctuas diarréfläktar, dem vill jag aldrig se, hade varit jobbigt att börja spontanfontänkräkas varje gång jag råkade snegla in i burken. )

Av backfeed

Det enda rimliga vore i så fall att Reddit betalar inläggsskrivarna, vilket de förstås inte kommer göra (om inte annat för att det nog skulle bli tämligen komplicerat, och svårt att förhindra folk att ständigt hitta kryphål och strategier för att få mer betalt för sina inlägg än de borde).

(För egen del gör det dock ingen skillnad, jag är enbart konsument när jag råkar snubbla in på Reddit, skriver aldrig något.)

Av backfeed

Bra.

Nästa steg: STARTA ALDRIG OM AUTOMATISKT, NÅGONSIN, FÖR I HELVETE, SATANS MICROSOFT!

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jättebra på serversidan, det är nog därför Microsoft har lagt ner tid på det.
På klientsidan, så är det nog ytterst få personer som jobbar på det sätt att omstart av Windows för uppdateringar är ett problem. Men visst det finns operatörspaneler och annat med klientwindows som man vill slippa starta om.

Jag har alltid igång en hel drös program och projektrelaterat varav extremt få har stöd för automatisk återstart/återställning vid omstart av Windows (Notepad++ och nyare LINQPad-versioner är föredömliga exempel, särskilt när undo/redo-historik bibehålls), så jag startar bara om när jag absolut måste. Därav använder jag hibernate istället för shutdown.

Det som förstör mitt användarscenario är just det extremt ofrivilliga våldsinstallerandet av Windows Updates, fan ta dem långt in i helvetet.

Som tur är finns Sledgehammer, men man ska aldrig behöva ta till ett sådant extremhack, särskilt inte i en "Pro"-version av Windows. Men "Pro" är ju sedan länge i praktiken bara "Home+", och därför borde Microsoft som mest ta 25 kr extra för Proversionen, de svinen.

Av backfeed

Beror givetvis på omständigheter (behöver ju ingen grafikkrets överhuvudtaget i brandväggsmaskin exempelvis, och i en htpc som används för hembiobruk utan spelande så är integrerat ett bättre val), men när det gäller min vardagsmaskin som jag spelar med: självklart grafikkort. Lycka till att driva moderna 3d-spel i 4K 120+ Hz/fps med en apu.

Har inget emot att gå över helt till apu förr eller senare, men då måste prestandan upp rejält först, alternativt att jag backar på mina kvalitetskrav (vilket aldrig kommer hända).

Av backfeed
Skrivet av tonii:

Det som ska bli intressant att se av den här härvan är vad resultatet blir. På forumet RikaTillsammans.se så är det så oerhört många som förvarar lönen för VD på storföretag med att dom "tar skitstora risker" (friskt citerat). Rullar inte huvudet på VD'n och han står och rullar köttbullar på IKEA om ett halvår så är det fan inte försvarbart med den lön som dom drar in.

Ja, den där pinsamma bortförklaringen är alltid lika skrattretande. En VD på ett storföretag tar i praktiken inga "skitstora risker". Gör de ett kasst jobb och får kicken på stående fot, så har de normalt generösa fallskärmar, och sen brukar det inte dröja länge innan de bli anställda som VD i nästa idiotföretag som tror att "kickad storföretags-VD" = "bra VD" (men det är väl just det, att styrelsemedlemmar till synes är extra lättlurade av någon som har en välsmord käft).

Av backfeed

För stor och för-åldrad (ingen DP 2+), annars kryssas nog de flesta rutor i för min del.

Tillägg: har för mig att den är semi-glossy? Då går den fetbort direkt, matt är det enda acceptabla (och det gäller även TV) - samtliga reflektioner kan dra direkt åt helvete.

Av backfeed

Förhoppningsvis blir det inga yrken kvar, så slipper man jobba, en rakt igenom totalt värdelös sysselsättning.

Med äkta AGI + diverse robotar för att utföra samtliga arbetsrelaretade sysslor så kan jag inte se ett enda yrke som "klarar sig". Men tillåt mig tvivla på att vi kommer dit inom kort (eller ens någonsin).

Bara en sån sak som självkörande fordon är fortsatt långt bort. Tyvärr. För jag har länge sett fram emot en robotchaufför så jag kunde ligga och sova i bilen under resandet om jag så ville.

Av backfeed

KeePass på alla maskiner inklusive telefonen, sedan väldigt länge.

Av backfeed

I praktiken har det oftast blivit bildskärm först, men den här gången vet jag inte om den skärm jag vill ha någonsin ens kommer: 27" (absolut max 30") 4K/5K/8K 27" oled 120+ Hz, helst med DP 2.0+.