Inlägg

Inlägg som anon12433 har skrivit i forumet
Av anon12433
Skrivet av Zyces:

Så, det hela tog mindre än 5 min att kolla upp.
Och det är detta som även Komplett kanske gjorde.
Jag gick upp på Inets Chat och frågade!!! Surprise att det var det sättet man skulle göra för att få svar i denna frågan.
Och ja, Inet har kampanj på varan i fråga, fram till söndag.

Svårare än så var det inte, så nu behöver man inte dividera om detta mer, då komplett inte ger prislöften på kampanjer etc.

Detta stämde inte, produkten är fortfarande prissänkt. Har du några bevis för dina påståenden?

Av anon12433

Helt underbart, Epic visar gång på gång att de är den absolut bästa spelbutiken. Inte nog med att de reat ut ej släppta AAA-titlar, de ger bort nästan nya spel.
Definitiva förstahandsvalet vid spelköp.

Av anon12433
Skrivet av Dax:

och hur vet vi att dom inte gjort det och g2a talar bara med kluven tunga?

Tror nog alla vet vart en del av koderna kommer ifrån, så varför skulle dom erkänna något då det kommer kosta dom pengar?

Skrivet av zlatan3ra:

Tror jag inte på

“It does appear that G2A is right,” Cleveland told Kotaku today, citing G2A’s denial that they were the source of $30,000 worth of charges tied to stolen keys for Natural Selection 2 in 2013. “They weren’t the source of these original $30k keys. It doesn’t LOOK like they were selling gray-market keys at the time we had all those chargebacks. But they’ve been doing it ever since.”

https://kotaku.com/developer-fumes-about-keyseller-g2a-but-ad...

Av anon12433

Måste säga att det är lite komiskt att Nvidia säger att man måste vara galen om man köper deras grafikkort. Själv så tycker jag det är galet att high-end grafikkort kostar långt över 5000kr.

Av anon12433
Skrivet av Itasha:

Enkelt har ingen sagt att det är, men att VA-tekniken är överlägsen för en enda person som tittar brukar de flesta vara överens om. Om vi pratar bildkvalitét. Jag lider som sagt inte av ghosting och liknande, men har heller aldrig haft någon skärm som verkligen lidit av detta. De flesta problem med VA går att arbeta sig förbi som vi konstaterat, t.ex. genom böjda skärmar. Du kan inte fixa IPS medfödda problem på samma sätt. En IPS med FALD borde rimligen kunna ge bra kontrast men då pratar vi helt andra priser. Den enda skärm med FALD jag känner tilll är på 27" och kostar nästan 30 tkr.

Att prata ren bildkvalité är ofta enklare dessutom. Ska man gå in på andra detaljer med responstid och dylikt så börjar man plötsligt komma till faktorer så som PWM, flimmer, faktum som att OLED har extremt låg responstid men ändå upplevs som obehaglig av en del människor p.g.a. hur bilden uppdateras osv...

https://www.sweclockers.com/artikel/22991-sweclockers-introdu...

Denna rör det hela bra på ytan. Har för mig att det fanns någon mer utförlig guide här också.

VA lider fortfarande generellt av black crush och sämre betraktningsvinklar för färger. Detta om vi pratar ren stillbildskvalitet. Så nej, VA har inte bättre bildkvalitet än IPS. De är bra på olika saker.
Men som jag tidigare sa så ska man inte stirra sig blind på paneltekniken. Kolla istället på hur den specifika modellen presterar för det är där det kan finnas stora skillnader. Jag har både VA och IPS och ser fördelarna och nackdelarna med båda.

Av anon12433
Skrivet av Itasha:

De enda som hypar IPS-skärmar är datormänniskor, utan att de själva alltid förstår varför. Horribla konstrastlösa paneler. De enda positiva argument jag sett är sådant jag bryr mig lite om så som responstid och ghosting, vilket många VA inte har problem med. En IPS-skärm är som att ta den delen av en VA-skärm som blivit blek p.g.a. vinkeln och sprida ut över hela skärmen.

Nej så enkelt är det verkligen inte. Ghosting har alltid varit ett problem på VA. Lägg därtill problem med banding och dåliga betraktningsvinklar. IPS största nackdel är som tidigare nämnt den dåliga kontrasten samt glow.
Jag har haft en VA-panel som nästan inte skiftade i färg vid stor vinkel så även om de är sällsynta så går de att bygga så. Däremot så var banding och pixelrespons fortfarande ett problem vilket alltid plågat tekniken.

De IPS-skärmar jag har haft på senare tid har varit överlägsna de VA-paneler jag testat. När en ultrawide börjar skifta färg längst ut på sidorna trots att man sitter i optimal position så anser jag att det är oacceptabelt.

Men jag tycker inte man ska hänga upp sig på VA vs. IPS, det är mycket intressantare att kolla på specifika modeller och se hur bra de har löst de eventuella nackdelarna tekniken har. Det finns bra modeller av både VA och IPS.

Av anon12433

Du får nog göra som der8auer

Av anon12433
Skrivet av pv2b:

Scenario 2 täcks också av deras villkor (och är förståeligt, eftersom de inte kan konkurrera med företag utomlands som slipper kemikalieskatt på de produktkategorier som täcks av detta).

Så jag måste ändå fråga, @veckans, vad tycker du Komplett borde göra annorlunda i det här scenariot? Om vi antar att Komplett inte vill matcha alla tillfälliga kampanjer alltså. Borde de kalla "prislöfte" något annat? Och i så fall vad?

Gällande scenario 2 så är det väldigt intressant när de nekar begäran om presentkort. Detta då butikerna i fråga säljer sina produkter i Sverige med svenska villkor och i enlighet med svensk konsumentköplag. Men bara för att de skickar från ett annat land så vägrar Komplett att dela ut presentkort. Detta precis som användaren nämner blir lite av dubbelmoral då de själva är ett norskt företag och ibland skickar direkt från Norge.

Vad borde Komplett göra annorlunda? De borde prismatcha alla butiker som säljer med svenska villkor och har produkten i lager. Samtidigt borde de ge tillbaka mellanskillnaden i form av pengar som en riktig prismatchning.
Detta skulle dock göra deras prismatchning till den bästa på marknaden och det är ingenting jag kräver av dem. Därför skulle det vara okej om de fortsatt delade ut presentkort på mellanskillnaden men då matchade alla priser enligt ovan nämnda villkor. Kan man inte åtminstone göra det på den nivån så borde detta "prislöfte" genast tas bort.

Jag tycker jag brukar vara bättre än många på att läsa villkor vid köp. Men jag är precis som många andra den som godkänner långa EULAs, villkor, köpvillkor på flera A4-sidor utan större eftertanke när jag t.ex. handlar i en välkänd butik. Jag hade därför missat Kompletts många undantag från "prislöftet", men även när jag läste dem inför kontakten med dem så tolkade jag det som att det är en självklarhet att de kommer "betala ut" denna mellanskillnad.

Vidare så har Komplett fortfarande ej svarat på mitt mail skickat till dem för över 48 timmar sedan. Vid garantiärenden kan de dessutom vara extremt påstridiga med att man ska kontakta tillverkaren istället för dem. Om man hänvisar till konsumentköplagen och ens rätt att vända sig till återförsäljaren i första hand så hotar de med långa hanteringstider. Det har väl ingenting att göra med sakfrågan utan mer vad jag tycker om deras support på sistone.
Bortsett från detta så har Komplett vid många tillfällen varit föredömligt snabba och krångelfria. De har flera gånger levererat långt över förväntan och ibland på ren goodwill. Det är därför det är tråkigt att se att deras "prislöfte" stjälper mer än det hjälper.

Av anon12433
Skrivet av Zyces:

Så, det hela tog mindre än 5 min att kolla upp.
Och det är detta som även Komplett kanske gjorde.
Jag gick upp på Inets Chat och frågade!!! Surprise att det var det sättet man skulle göra för att få svar i denna frågan.
Och ja, Inet har kampanj på varan i fråga, fram till söndag.

Svårare än så var det inte, så nu behöver man inte dividera om detta mer, då komplett inte ger prislöften på kampanjer etc.

Okej, jag lägger till det i första posten. Passar på att redigera rubriken då så många uttryckt ett missnöje med den.

Av anon12433
Skrivet av V1LL33:

Det du citerar från hallå konsument handlar väl, vad jag förstår iallafall, om själva varan du beställt, och inte tjänsten "prislöfte"?
Och du fick väl de varor du beställt, för det pris det stod på Komplett när du beställde och de var i det skick som beskrevs? Då har Komplett inte gjort någon vilseledande marknadsföring.

Sen har du bestämt med Komplett att de ska göra sin egen grej de kallar prislöfte, men det är ju inte en vara du köpt. Jag googlade precis på "Komplett prislöfte" och kom fram till denna sida där det står att prislöftet inte gäller vid kampanjer eller erbjudanden med begränsat antal. Du hade säkert också kunnat hitta denna sida eller samma text när du höll på att beställa från Komplett - och då tycker iallafall jag att Komplett gjort sitt för att vara tydliga och inte vilseleda eller liknande. EDIT: för att vara säker i mitt antagande kollade jag precis på chassit på Komplett, och texten "Prislöfte i 60 dagar" är en länk till samma sida jag hittade via Google, så alltså hade du lätt kunnat hittat texten innan du beställde.

Jag tycker inte rubriken för tråden stämmer, då Komplett varit tydliga med vad de lovar för prislöftet. Rubriken borde egentligen beskrivit att du och Komplett inte är överens om en annan aktör har kampanj eller inte. Sen för att du och Komplett ska bli överens om Inets pris är en kampanj eller inte kan du skriva till Inets support och fråga vad prissänkningen klassas som enligt Inet. En bild på det mailet eller chatten till Komplett så borde de gå med på att det inte är en kampanj, om det nu mot förmodan skulle vara det Inet säger.

Det har redan avhandlats hur pass värdelöst Kompletts "prislöfte" är. Men det jag även motsätter mig är hur de avgör vad som är en kampanj eller inte. Alla priser är i slutändan temporära då inga grejer säljs för evigt till samma pris. Om de vill så kan de hävda att alla priser som är lägre än deras är en kampanj och därmed slippa dela ut en rabattkod.
Komplett har redan varit tvungna att byta namn på "förmånen" då den ej är att jämföra med andra butikers prisgaranti.
En annan användare har testat Kompletts prismatchning och kommit fram till att de undviker att leva upp till villkoren i åtminstone 3st olika scenarion #17724173

Jag tycker alla som motsätter sig trådrubriken stödjer vilseledande marknadsföring. "Prislöftet" erbjuds inte som en förmån till kunderna som handlar där, den är enbart till för att öka försäljningen. Detta till trots att det skapar mycket missnöje.
Deras prislöfte är någonting som hade åkt i Sverkers soptunna. Det handlar inte enbart om de aktörer som uppenbart bryter mot lagen, utan även de som använder alla möjliga knep för att lura sina kunder inom en gråzon.

Kanske är det så att många här på forumet vill att företagen ska kunna luras lite. Att de ska få mer fria tyglar i hur de marknadsför saker. Jag är i alla fall emot det och just denna tråd berör en butik som tråkigt nog tagit ett steg mot det sämre.
Men för all del, tycker majoriteten att Kompletts prislöfte är en bra grej som fungerar väl så redigera trådtiteln.

Av anon12433
Skrivet av Forsgren:

Det enda du vill folk ska säga är att du har rätt. Direkt någon kommer med motargument om huruvida det är kampanj eller inte så anser du att de har fel.

Vem har gett dig rätten att bestämma vad som är rätt och fel? Jag ser vad du skriver men inte så många hänvisningar till lagen (såsom jag sett att andra gjort).

Har du lagstöd att inet inte har en pågående kampanj på den produkten?

Jag frågar för att försöka fortsätta diskussionen i rätt riktning. Tar därav ingen sida för tillfället.

Båda deras påståenden och funderingar var redan behandlade i tråden. Om de hade bemödat sig att göra åtminstone så mycket som att läsa den så kanske man hade kunnat svara men nu ville de bara kasta sig på tangentbordet och vräka ur sig något. Därför ber jag dem posta något som tillför tråden något, oavsett om de håller med mig eller ej.

Gällande lagen så har jag inte kunnat hitta vad som gäller för kampanjer specifikt, därför har jag heller inte skrivit någonting om dem. Däremot så står det såhär på hallå konsument:

"Vilseledande marknadsföring
En säljare får inte använda påståenden som är vilseledande, till exempel när det handlar om varans kvalitet eller pris. Säljaren får inte heller utelämna väsentlig information så att marknadsföringen blir vilseledande. Om informationen är oklar, obegriplig eller på annat sätt olämplig jämställs det med att information utelämnats."

Eftersom Komplett inte lämnar en definition av exakt vad som avses med en kampanj och den prissänkta produkten hos Inet ej ligger under "Kampanjer"-kategorin så får informationen anses vara oklar vilket gör att Komplett kan ha gjort sig skyldiga till vilseledande marknadsföring. Detta är mer än vad några av kritikerna kunnat peka på.

Av anon12433
Skrivet av Saddl3r:

Ett pris på 749 kr med ett annat överstruket pris på 999 kr under är i min värld ett nedsatt pris. Tjafsar man då ändå emot så är man väldigt löjlig.

Om det är så viktigt att spara 150 kr, varför köper du då inte produkten från inet och lämnar tillbaka den på komplett?

Skrivet av dlq84:

Sluta nu, du hade fel helt enkelt. Vad Elgiganten gör är inte relevant. Butiker får ha sina egna villkor om de vill.

Istället för att posta strunt, varför inte läsa tråden först så slipper ni göra inlägg som inte tillför någonting?

Av anon12433
Skrivet av e1m1:

Men det gjorde du ju visst...

"Såg att den nyligen (då) hade sålts billigare hos konkurrenter men tänkte att om en prissänkning sker inom kort så är jag ändå "skyddad" av det "Prislöfte" komplett erbjuder. "

I.e., du har sett att det varit rea på produkten innan, och du köper nu i tron om att du senare kan få det ändrat till reapris, trots att "löftet" inte gäller rea.

Det är väl också rätt uppenbart att de själva avgör vad som faller innanför de ramar de satt upp, vem skulle annars göra det? Det finns knappast heller några krav på att affärer preciserar att det är en kampanj när de har tillfälligt nedsatta produkter, så det kan givetvis inte alltid vara uppenbart om en ändring är nytt ordinariepris. Men rött pris tillsammans med ett överstruket pris (dvs. överstruket ordinarie pris) är en rätt stark indikation om att det är rea (dvs. ett tillfälligt kampanjpris), likaså när priset där tidigare temporärt varit det samma för några månader sedan, för att sedan gå upp igen. Hade Inet bara visat 749:- i svart som pris hade du nog fått din check.

Nej, jag säger ju att jag inte gjorde det, hur svårt ska det vara att förstå? Jag vet väl bättre än dig vad jag tänkte när jag köpte produkten, min beskrivning är helt ärlig. Nej jag köpte inte i "tron jag kunde få det ändrat till ett reapris". Ska du fortsätta ljuga på det här sättet så förvänta dig inga svar.

Ja vem skulle avgöra det? Konsumentverket indirekt och ARN direkt såklart. Det är inte upp till Komplett att göra den tolkningen då de inte friskrivit sig i den frågan. Ett rött pris innebär inte REA eller kampanj. Oavsett vad det egentligen innebär så bör dock Komplett utbetala mellanskillnaden. Är det den minsta lilla oklarhet så är det i regel butiken som tar ansvar, åtminstone om man är en någorlunda seriös aktör.
Vidare så belyser detta vilken bluff Kompletts "prislöfte" är. Sådan marknadsföring ska ej accepteras och vad är då bättre än att jag som kund sätter ner foten och påpekar hur dåligt detta är från deras sida. Speciellt när de i detta fall inte kan stödja sig mot någonting i deras köpvillkor utan gör en egen fri tolkning.

Av anon12433
Skrivet av draanexle:

@veckans:

Förstår ändå inte varför man skulle vilja ha prismatchning - du får ju bara tillbaka mellanskillnaden i form av ett presenkort. Lämna bara tillbaka skiten och köp från inet istället.

Fast då är det ju komplett som ej har några butiker för att enkelt lämna in, men även därför jag brukar köpa istället från t.ex elgiganten, netonnet, webhallen och ibland inet.

Köp först, fråga sen för min del med tanke på att jag har tillgång till butiker samt att det finns goda öppet köp-dagar.

För dryga 150kr så orkar jag inte riva datorn för att köpa från Inet istället. Jag hade absolut kunnat göra det av ren princip på grund av Kompletts fulspel. Men då jag redan monterat komponenter i det och det trots stor varsamhet sannolikt kommer ha skruvmärken etc. så kan Komplett troligtvis neka mig öppet köp på produkten.

Jag kommer ju i fortsättningen inte handla från Komplett såvida de inte har väldigt bra priser om de ska bete sig så här.

Av anon12433
Skrivet av Dakkie:

Jag HAR nyttjat elgigantens prisgaranti och den tillämpas bara då konkurrenten har det nya priset som standardpris.

I det här fallet med din produkt så framgår det inte att det nya priset är det nya standardpriset utan att det kan vara en realisaiton. Därför tillämpas den inte. Det är helt enligt deras regler, samt kom ihåg att prisgarantin är ingen mänsklig rättighet. Reglerna de har är helt rimliga, t.ex att du muste kunna gå in där och då för att köpa den, ingen kampanj, deras nya ordinariepris etc.

Fast nu sprider du felaktig information. Dels så är prislöftet någonting Komplett måste leva upp till om de har framfört den informationen vid köptillället, detta regleras i konsumentköplagen.

Vidare så stämmer ingenting av det du säger om Elgiganten, låt mig citera deras sida:
"Vi strävar alltid efter att vara billigast! Därför matchar vi lägsta pris upp till 30 dagar efter köp.

Vi lämnar prisgaranti på alla våra produkter i 30 dagar. Om du hittar ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det. Om vi själva sänker priset inom 30 dagar, så får du mellanskillnaden tillbaka. Produkten ska vara av samma märke, ha motsvarande specifikationer och kunna köpas på lika villkor. Prisgarantin gäller i 30 dagar på Elgigantens egna prisjusteringar och mot lokala butikskonkurrenter men inte mot aktörer på Internet. Prisgarantin ska åberopas när priset är aktuellt samt innan 30 dagars perioden löpt ut. Ta med kvittot in till oss på Elgiganten eller kontakta vår kundtjänst på 0771 115 115 så löser vi det. Elgiganten Phonehouse har prisgaranti på befintligt sortiment."

Av detta kan man utläsa att det inte finns några som helst undantag för rea eller kampanjprodukter. Det behöver heller inte vara en exakt likadan produkt utan det räcker om det är "av samma märke, ha motsvarande specifikationer och kunna köpas på lika villkor".

Kompletts regler är för övrigt helt orimliga då de garderar sig mot i stort sett varenda prissänkning. Läs mitt tidigare inlägg för exempel på den extrema mängd undantag från "prislöftet".

Av anon12433

Ser att deras "prismatchning" har varit i blåsväder tidigare och de tvingats byta namn på den till "prislöfte".

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1526295-kompletts-pris...

Användaren muSashi tar även upp en lång lista med undantag och lägen som Komplett slingrar sig i gällande "prislöftet". Det hela ser ut att vara vilseledande marknadsföring från Komplett.se sida: #17724173

Av anon12433
Skrivet av Glaed:

Men du måste ju skoja med oss. Menar du på riktigt att du inte förstår att Inet har kampanj?
Och att Komplett inte matchar en kampanj är helt klart rimligt, det vore alldeles för bra för att vara sant om dom gjorde det.

Nej, skojar du? Menar du på riktigt att det står att det är en kampanj?

Du menar som Elgiganten gör? D.v.s Elgigantens kundgarantier är för bra för att vara sanna? Jag vet att de fungerar så du har naturligtvis fel här också.

Av anon12433
Skrivet av e1m1:

Du skriver ju uttryckligen att du sett att priserna varit lägre innan (dvs. kampanjer), och att du ska invänta nästa dipp som uppenbart också lär vara en kampanj.

Mitt tycke om hurvida de gjort fel eller ej har väl ungefär lika stor betydelse för hurvida de gjort fel eller ej som ditt tycke har. De skriver uttryckligen "Prislöfte gäller inte vid a) kampanjer eller b) erbjudanden med ett begränsat antal.", och iom. att Inet har haft detta priset för produkten innan för att sedan höja det igen, samt att det är rödmarkerat pris intill ett överstruket högre pris, är det sannolikt också en temporär rea nu.

Det väcker dock givetvis en intressant fråga i hur man egentligen avgör om ett pris är en temporär kampanj eller ej, speciellt om som någon skrev att inet visar permanenta ändringar på samma sett.

Nej, jag "skulle inte invänta nästa dipp", utan jag handlade hos Komplett i tron om att man är garanterad lägsta priset. Precis som om man handlar hos tidigare nämnda Elgiganten.
Det står heller ingenstans att det är Komplett som avgör om det är en kampanj eller inte i deras "prislöfte". Då det inte står att det är en kampanj hos återförsäljaren så ska därmed deras "prislöfte" gälla.

Av anon12433
Skrivet av pv2b:

Ja precis, och som du ser i inlägget som du svarar på så är förklaringen att "Johan" råkat lämna typ någon enstaka bokstav i sitt chattfält så det såg ut som han skrev, så det blev ett missförstånd så att ni väntade på varandra. Sånt som händer ibland med den här sortens "typing notifications". Du behöver inte tolka in någon illvilja in i detta.

Det kan absolut vara så, men de flesta kundtjänster via chatt jag har varit i kontakt med frågar alltid "var det någonting mer jag kunde hjälpa till med?" innan de avslutar chatten. När det dessutom tog ungefär samma tid mellan svar och avslut av chatt så ser det ännu sämre ut.

Av anon12433
Skrivet av pv2b:

Tycker du gav upp lite väl lätt. Denna "Johan" hade väl råkat skriva in en extra bokstav eller något i textfältet så det såg ut som han skrev.

I det här fallet så är det ju klart att Johan gjort en solklar men förståelig feltolkning. När det ena priset är överstruket och blivit ett nytt rött pris så ser det i första anblicken ut att vara en kampanj, men det här är ju Inets sätt att visa att produkten är prissänkt, inte att det handlar om en kampanj.

Det du hamnar här i är en ren definitionsfråga om vad som är en "kampanj" eller ej. Det bästa, om Komplett fortsätter sätta sig emot, hade vart om du kunde maila till Inet och fråga dem om detta är en kampanj eller en prissänkning, och sedan skicka detta till Komplett som underlag.

Oavsett så vinner du en hel del på att vara trevlig och saklig men bestämd i dina interaktioner med kundtjänster.

Som du ser i huvudinlägget så väntade jag som sagt på att Johan skulle skriva mer innan jag svarade (Johan skriver...). Han tog samma tid på sig att svara första gången som tills han stängde ned chatten så antog att han höll på formulera ett utförligt svar.
Jag hade tänkt förklara för honom att det inte är en kampanj men då stängdes chatten. Någonting jag tycker är väldigt dålig service.