Inlägg

Inlägg som anon12433 har skrivit i forumet
Av anon12433

Hoppas på en Halo release som de pratat om i ett halvår nu men inte släppt.
Sedan hade det varit kul om de kunde låta bli att förstöra spelen på Xbox Game Pass PC och ge oss som betalar fullversionen av spelen istället för några halvmesyrer.

Väntar fortfarande på att allt detta snack från Phil Spencer om att de ska bli bättre på PC blir sanning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon12433
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Är det samma panel? Tänker på att det kanske är de nyare IPS paneler som finns i t.ex nya LG skärmar?

PG349Q har gissningsvis samma panel som Alienware AW3418DW och Acer X34P då de alla verkar ha liknande specs.

Av anon12433

LG 34GK950F är enligt mig den bästa ultrawide gamingskärmen på marknaden just nu bortsett från 38GL950G. Där får du 34", 3440x1440 i 144Hz (utan OC), Wide Gamut IPS, FreeSync2 (som fungerar bra med Nvidia) för under 12k.
Tror att det kommer ske stora förändringar på priset under t.ex. Black Friday.

Av anon12433
Skrivet av segafreaktwo:

Jag gillart! För mig blir det eventuellt årets bästa för min del! Men gillar snabba spel och mkt skjutande!

Instämmer, Borderlands 3 är så här långt årets bästa spel tror jag och kan inte se att någonting kommer hinna ändra på det innan året når sitt slut.

Av anon12433

Detta är helt fantastiskt bra. Steams dominans över spelmarknaden är på väg mot sitt slut. Alla dessa bittra kommentarer om att bojkotta EGS har bara varit en fis i rymden. På EGS så säljer spelen som aldrig förr:

https://www.forbes.com/sites/davidthier/2019/09/16/borderland...

Av anon12433
Skrivet av 220volt:

Jag lirade ett par timmar igår och det känns som vilket COD som helst mer eller mindre, förstår inte riktigt hypen som blivit kring detta. Förhoppningsvis kommer det blir roligare med spelläget Ground War. Som det är nu springer alla omkring helt planlöst och det är 0 teamplay.

Håller med i mycket av de han säger i videon nedan
https://youtu.be/wNtpndYgG6o

Skickades från m.sweclockers.com

Precis det jag känner. Var kommer hypen ifrån??? Detta känns precis som varje CoD från och med MW2, generiskt pang pang.

Av anon12433
Skrivet av Qwertan:

Skit att man köpte ett 2070 häromdagen från typ den enda butiken som inte hade denna dealen..... 😫

Skickades från m.sweclockers.com

Det var inte med något grafikkort utan via GeForce Experience

Av anon12433

Var beredd på att få testa först på Lördag men såg precis att jag fått en betanyckel från Nvidia, snart installerat och klart

Av anon12433
Skrivet av grimpe:

Varifrån har du fått att Destiny 2 skulle vara exklusivt till Steam? Det verkar inte vara så:
"Destiny 2 won’t become a Steam exclusive on PC"
https://www.vg247.com/2019/06/12/destiny-2-steam-exclusive/

Skickades från m.sweclockers.com

"it’s totally conceivable that someday we’d be on the Epic Games Store and other launchers in different regions"

Destiny 2 blir åtminstone tidsexklusivt till Steam året ut enligt officiella uppgifter, kanske ännu längre.

Av anon12433
Skrivet av Moton:

Det var såklart ett exempel. Otroligt att du missar det eller skrev du bara de för att kringgå svara? Exemplet står sej fortfarande.

Nej det är inte exklusivt, det sa jag ju aldrig. Men om Epic nu är så måna om konsumenter och konkurrens så borde dom väll lägga sig under sina motspelare för att pressa marknaden? Det är ju de som är konkurrens.

Hur har Steam roffat åt sej exklusiva titlar mer än att existerat som plattform? Var god och förklara.

Exemplet står sig väldigt dåligt, otroligt att du missar det. Att ge ett bättre erbjudande än konkurrenten är inte per definition en muta. Att ta emot pengar för en tjänst är inte per definition en muta. Det Epic sysslar med kallas konkurrens.

Det är ju precis vad de har gjort, att du sedan misslyckas att se det är en annan sak.

Valve har skrivit ett avtal med Bungie om att publicera Destiny 2 "exklusivt" på Steam. Några andra gratis plattformar för PC kommer ej existera den 1'a Oktober.

Av anon12433
Skrivet av Moton:

Okej men du tycker alltså att om jag skulle ge Stefan Löfven tio miljarder för att ge mej ensam rätt att producera och sälja en viss produkt innom tex. elektronik så är inte detta varken en muta eller monopol enligt dej? Nejnej, de är ju stenhård konkurrens. Got it.

Att köpa till sej exklusivitet är ju inte konkurrens, det är ju att ta bort konkurrens och se till att man kan prissätta precis hur man vill. Kolla till exempel vad Borderlands 3 kostar. Det står idag €59.99 vilket blir 639kr. Jag kan inte för allt i världen förstå hur du verkar kunna inbilla dej att den prissättningen är ett tecken på att Epic bryr sej om dej som konsument.

Också nej det finns färdiga avtal mellan utgivare och utvecklare som förmodligen är extremt tydliga på andelar. Så en utvecklare kan inte begära mer pengar bara för att dom har sätt att spelet sålt bra. Du bara antar saker. Ja i dom fallen det är utvecklare och utgivare i samma så får såklart denne hela pengen men detta gäller nästan aldrig AAA spel utan Indie titlar.

Nej det skulle bara vara dumt, Stefan Löfven bestämmer inte över andra länders lagar och knappt över Sveriges.

Spelet är inte exklusivt, det finns på PC, PS4 och Xbox One. Jag betalade 42,49£ inklusive pre-order bonus för spelet, det är ett vettigt pris. Epic Games Store är lika med PC. Epic Games Store kostar ingenting extra att skaffa.

Det handlar inte om idag och just nu, det handlar om att förändra marknaden. Nästa gång ett avtal skrivs så får utvecklarna mer pengar, vissa troligtvis redan idag.

Med din definition så har Steam har roffat åt sig mängder av exklusiva spel. Ändå så bojkottar du inte Steam, det är extrem dubbelmoral.

Av anon12433

Gällande det omtalade flimret där skärmen slocknar för en halv sekund och tänds igen så kan jag meddela att mitt andra exemplar var felfritt på den fronten.

Upptäckte nyligen att Freesync inte fungerade på skärmen. Fick höra från en polare att Hz siffran på menyn ska ändras i takt med refreshraten, trodde den enbart visade grundinställningen då den alltid låg på 144Hz för mig. Efter många om och men med att få firmwareuppdateringen att fungera så fungerar Freesync utmärkt.
Var redan fantastiskt nöjd mer skärmen innan jag fixade detta men nu är den ännu bättre.

Om någon annan stöter på samma problem som mig med att uppdatera skärmen så gick det till såhär. Använde mig av LGs control programvara. När jag först försökte uppdatera så bad programmet mig hela tiden sätta i USB-kabeln för att fortsätta trots att den var isatt.
Såg då tipset att prova med en annan dator i en reddit post. Med den andra datorn kunde jag inte ens se uppdateringsalternativet. Anslöt då skärmen med HDMI istället för DP och då kunde jag välja uppdatera, men control programvaran bad mig fortfarande att ansluta USB-kabeln.

Efter att ha flyttat runt den mellan flera olika uttag så hittade jag äntligen ett som fungerade och skärmen uppdaterade mjukvaran från 3.00 (2.14) till 3.02 (2.16)

Av anon12433
Skrivet av frong:

Att det nyss har släppts spelar ingen roll.
Om man anmärker på att Unreal-motorn är ooptimerad är ju även spelet det då den använder motorn.

Det är ingenting fel på UE4, Fortnite använder den motorn med utmärkt resultat. Det är brist på optimering och eventuellt någonting som även Denuvo bidrar till. Under första timmarna i spelet hade jag inget problem med stutter eller liknande. Men senare på de nya zonerna så får jag regelbundet framedrops, dippar under 60fps och ibland frysningar på en halv sekund eller så.
Borderlands 3 är dock i högsta grad spelbart från releasedagen även om det skulle bidra till upplevelsen att ligga på 120fps+. Kanske kan man hoppas på ytterligare optimeringar från Nvidia, men jag tror nästan allt ansvar gällande prestandan ligger hos Gearbox.

Av anon12433

Borderlands 3 är hittills (lvl21) ett jättekul spel. Så många quality of life förbättringar, gunplay, lootingsystem etc. är förbättrade hela vägen. Spelet stöder dessutom LAN vilket är rätt häftigt 2019. Storyn är i klass med tidigare spel. Det verkar finnas ett stort replay value I vanlig ordning.
Enda smolket i bägaren är prestandan. Får hoppas att Denuvo försvinner och lite patchar släpps för att boosta frameraten. Men framförallt för att få bukt med de framedrops som händer lite då och då i vissa zoner.

Borderlands 3 kan vara årets spel, Apex Legends är största konkurrenten enligt mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon12433
Skrivet av Ratatosk:

Vad säger ni Standard Edition eller Super Deluxe?
1000 spänn är rätt mycket pengar för ett spel, krävs att det skall vara jäkligt bra för att rättfärdiga det.

Personligen så tycker jag att allting som ingår i deluxe edition är helt ointressant, känns verkligen som lite för pengarna. Super Deluxe, ja jag vet inte. Men jag kan väl tycka att man ska veta att man verkligen gillar spelet innan man förköper DLC.
Jag köpte standardversionen för 510kr, det känns som rätt kurs.

Av anon12433
Skrivet av toboraton:

För er som vill krama ut mest prestanda ur grafikinställningarna utan att offra för mycket ögongodis.
https://www.youtube.com/watch?v=e6FWiVwq1fI

Han kom fram till exakt samma slutsats som mig i min video
Volumetric fog är ett estetiskt val som han säger, jag kör med det av för bästa prestanda och jag föredrar den klarare grafiken.

Av anon12433
Skrivet av dalledalle:

https://www.metacritic.com/game/pc/borderlands-3/user-reviews

Läs user score
Är det verkligen så dåligt som alla säger? Katastrof i så fall..

Skickades från m.sweclockers.com

Jag undviker i regel att kolla på user score då det främst är troll som gör dem. I just Borderlands 3 fall så skulle jag ta det med en skopa salt på grund av alla bittra Steamanvändare som älskar att reviewbomba spel som släppts till EGS först. Kolla istället på professionella recensioner, snittar 85 på metacritic, det är ett bra betyg. Min uppfattning av spelet någon timme in är att 85 är ett mycket rättvist betyg i alla fall.
Sedan gällande alla som klagar på optimeringen och prestandan, krasher etc. Jag håller med om att spelet är tungdrivet och grafiken är inget märkvärdigt. Borderlands-spelen har dock aldrig varit bra optimerade men det ursäktar inte Gearbox i deras recommended system requirements påstår att ett GTX 1060 6Gb skulle skulle räcka för 1440p.

Men bortsett från detta jag tror att majoriteten av de negativa betygen beror på potatisriggar eller skit bakom spakarna. Detta då jag inte upplever stutter, krasher eller övriga prestandaproblem så här långt. Du kan ju kolla på mitt korta klipp här nedan och se vad du tycker själv om prestandan.

Skrivet av Ratatosk:

Stängde du av AMD sharpening på ditt Gigabyte Aorus GTX 1080Ti ?
Material Complexity kostar tydligen också kraft, kanske en av de andra två förutom Volumetric Fog?
Hittade också uppgift om att Folige tar mycket kraft.

Japp, för den var trots mitt grafikkort av någon anledning aktiverad enligt spelets menyer. Sedan så ville jag passa på att nämna det då en del pratar om buggar med settings. Foliage upplever jag inte som någon stor prestandatjuv. Du kan ju kolla på mitt klipp nedan vad jag har ställt in.

Här kommer en snabb video från Sanctuary III (inga spoilers i denna, skeppet har redan visats i gameplay reveals). Jag har ställt in spelet med vad som enligt mig är bästa blandningen mellan bra grafik och hög framerate, visar alla settings i slutet av videon.

Av anon12433
Skrivet av dalledalle:

Väldigt tyst i tråden för att vara release idag. Folk kanske jobbar iofs. Kanske blir lite fart ikv!

Skickades från m.sweclockers.com

Eller så är folk upptagna med att spela

Det känns definitivt som ett Borderlands så här långt. Gillade ni 1'an och 2'an så tror jag detta är spelet för er. Endast dryga timmen in in spelet.

Av anon12433
Skrivet av GuuFi:

Prestandasiffrorna ser ju inte trevliga ut

Har bara precis hunnit starta spelet och gå igenom settings. På stället du spawnar på så lyckades jag tweaka in ca. 120fps i 3440x1440.
Hittade 3st settings som hade stor betydelse, volumetric fog och 2st till som jag inte minns nu (påväg till jobbet). Stängde av volumetric fog och sänkte de andra två till medium om jag minns rätt. Resten av inställningarna lämnade jag på high/ultra förutom motion blur och AMDs sharpening teknik vilka jag inaktiverade. Kör med systemet i sign.
Sänker man inställningarna ännu mer så är det inga problem att nå 144 fps men då börjar det bli på större bekostnader av visuell kvalitet.

Då majoriteten sitter på skärmar med lägre upplösning än vad jag kör så borde det vara ganska enkelt att driva spelet med vettig hårdvara.
Spelet stöder för övrigt spatialljud vilket ska bli intressant att testa.

Av anon12433
Skrivet av Ferrat:

Kostnaden för produktion sa du precis var "noll" sedan är det ett skäl för dyrare? Tillverkning, transport etc är inte speciellt dyrt idag, bara titta på vanlig handel online?

Det har ju inte drivit upp priserna, spelen du lista innan som Titanfall, Diablo 3 etc kostade mer digitalt och låg inte på Steam? Om du inte köper mina argument så är det upp till dig, de håller oavsett och att du sedan måste lägga det vid steams fötter, visst gör det.
Spel har i allmänhet haft liknande pris vid nya releaser oavsett plattform eller annat, fysiskt kopior idag är kanske billigare men då har det troligen mer med att de ska finnas och butikerna inte tar in om de går med förlust (många av de fysiska kopiorna som du säger är bara för att slippa nedladdning, en nyckel du aktiverar mot exempelvis Steam lär fortfarande betala avgift), de har svårt nog iaf att konkurrera mot online handel.

Steams avgifter må vara högre än vissa anser skäligt men det är inte de som drivit upp priserna, det är snarare en fråga om vad konsumenterna är villiga att betala. Precis som när bensinpriset stiger till en gräns innan folk tröttnar så gäller för alla marknader.

Nej det har jag inte sagt. Än billigare är filservrar.

Steam har gjort att prisnivån stigit generellt. Om ingen säljer billigare så kommer såklart priset hållas uppe.
Jag hittade åtminstone 5 punkter som bevisar att ditt påstående är felaktigt. Det är att ha förkrossande fel.

Jag sa inte att fysiska kopior idag är till för att slippa nedladdning, det var du. Jag hävdade motsatsen.

Steam har inte som ensam aktör drivit upp priserna. Men med sin monopolliknande ställning så är de högst skyldiga till att ha bidragit till den prisbild vi ser idag.
Idag har vi Epic och samtidigt som EGS lanserades så började vi se fördelarna med konkurrensen. Steam var tvungna att sänka sin avgift på några av spelen.