Inlägg

Inlägg som anon12433 har skrivit i forumet
Av anon12433
Skrivet av Nivity:

Fast det behöver inte STÅ att det är kampanj.
En kampanj innebär tillfälligt sänkt pris, vilket det är.

Lägre ordinarie pris är det som gäller, dvs ingen kampanj.

Med den tolkningen så gäller komplett's "prislöfte" i stort sett aldrig.

Av anon12433
Skrivet av Nivity:

Det är klart det är kampanj?
Det är rött pris nedsatt ifrån ordinarie som är överstruket?

Du har aldrig kunnat prismatcha mot kampanj varor på någon butik.

Och prismatching på elgiganten som de haft i typ 15 år nu har alltid varit värdelöst, då de har andra egna artikel nummer på typ alla produkter så du kan aldrig matcha något ändå.

Elgiganten prismatchar alltid, oavsett kampanj, REA eller liknande. De har väldigt många referensprodukter vilka naturligtvis prismatchas. Det behöver i många fall inte ens vara samma produkt utan det kan räcka med en likvärdig för att få igenom en prismatchning. Deras kundgarantier är ganska överlägsna Komplett's.

Skrivet av rpha:

Det blir tydligare med inspect source

https://i.imgur.com/cbLxAGu.png

Du förväntar dig alltså att kunder ska kontrollera kodningen på sidan för att avgöra vad som gäller?

Av anon12433
Skrivet av PlogarN97:

Den verkar vara tillfälligt nedsatt från 999:- till 749:-, dvs en så kallad kampanj.

Om du däremot köpte chassit på komplett för över 999:- så bör den mellanskillnaden vara möjlig att få prisgaranti.

Ex om du betalade 1099:- på komplett och inet erbjuder 999:- så bör du kunna norpa åt dig en hundralapp (i presentkort)

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av fragwolf:

tittar du på priset på inet så är originalpriset överstruket. Vilket ger en indikation på att det är ett temporärt nedsatt pris.

Fast det står inte att det är en kampanj, har granskat produkten samt kampanjsidan. Även om det vore det så är Komplett's prislöfte ett skämt. Det blir ungefär som "vårat prislöfte gäller vid en prissänkning, förutom om priset sänks".

Av anon12433
Skrivet av e1m1:

Känns ju lite som att du fiskar efter att kunna få en konkurrents kampanjpris i efterskott, vilket är precis vad de skyddat sig mot?

Nej? Jag "fiskar" inte efter någonting. Hur kan man göra den tolkningen överhuvudtaget? Sedan, vad du känner har ingenting att göra med huruvida de har gjort fel eller ej.

Stoltserar man med orden "Prislöfte" eller "Prisgaranti" för att dra till sig kunder så ska man naturligtvis leva upp till detta.

Av anon12433
Skrivet av AquaRelliux:

Det hade underlättat om du skrev vad det faktiskt var för produkt alternativt länkar till "kampanjen"

Jag ville ej blanda in den andra butiken i detta så undvek att länka dem i första inlägget. Men produkten i fråga är:
https://www.inet.se/produkt/6902693/fractal-design-meshify-c-...

Av anon12433

Komplett.se's "Prislöfte" är i praktiken oanvändbart

Har köpt en produkt för en månad sedan från komplett.se. Såg att den nyligen (då) hade sålts billigare hos konkurrenter men tänkte att om en prissänkning sker inom kort så är jag ändå "skyddad" av det "Prislöfte" komplett erbjuder. Idag så prissänkte en känd svensk konkurrent samma produkt. Såg att chatten hos komplett var öppen så provade att kontakta dem där. Så här såg chatten ut:

Välkommen till Komplett chatt!
10:34:31
Din plats i kön är 2
10:35:08 - Du - Hej! Jag vill utnyttja ert prislöfte på order 1234567890
10:35:16 - Kundservice - Hej! Mitt namn är Johan, vad kan jag hjälpa dig med?
10:36:00 - Du - ButikX säljer samma produkt för XXXkr
www.produktlänk.se
10:40:09 - Kundservice - Tyvärr är det en kampanj och det är inget vi prismatchar mot
10:44:20 - Kundservice - Denna chatt stängs dessvärre p.g.a. inaktivitet. Har du några fler frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss här eller via telefon (031-710 20 00) mellan 09:00 och 18:00, så hjälper vi dig vidare så snart som möjligt!
Kontrollera gärna våra kundservicesidor för svar på vanligt förekommande frågor: https://www.komplett.se/kundservice/
10:44:20
Kundservice har lämnat samtalet.

Till att börja med så är produkten hos konkurrenten ej på någon kampanj vilket denna "Johan" påstår. Det står ingenting på produktsidan och den är heller ej listad under "kampanjer"-kategorin. Efter han skrivit sitt första svar så stod det "Johan skriver..." så jag väntade naturligtvis på en förklaring eller liknande innan jag svarade. Men nej, denna "Johan" på Komplett stänger bara ner chatten utan att ge mig en möjlighet att svara.

Komplett har extremt många undantag från deras "Prislöfte" vilket många gånger gör det helt värdelöst i jämförelse med konkurrenters motsvarighet. Men inte ens när man uppfyller alla kriterier de listar så får man utnyttja den.
Riktigt uselt av dem och jag hoppas ingen annan köper någonting i tron att ni kommer kunna prismatcha det hos Komplett. Deras kundservice var inte mycket att hurra för heller.

EDIT: Användaren @Zyces #18024504 uppger att han kontaktat Inet vilka bekräftat att produkten i fråga är en kampanjvara. Detta innebär i så fall att Komplett tekniskt sett ej brutit mot deras villkor.

Av anon12433
Skrivet av Arccai:

Använder redan RTSS, det är så jag ser mina värden, men det hade jag missat!
Visste inte att det programmet hade en framerate limiter. Blir det inte samma sak som att bara ändra skärmens hertz och köra vsync från nvidia profilen?

Spelar väl igentligen ingen roll hur jag låser fpsen så länge den inte går över 120.

Skickades från m.sweclockers.com

Vsync lägger på ett kraftigt input lag därför bör den funktionen vara avstängd. Det extra input lag RTSS ger är väldigt marginellt.

Av anon12433
Skrivet av Arccai:

Ja, skulle jag aktiverat vsync med default hertz så låser jag ju skärmen på 144Hz, och då blir det onödigt ansträngning för gpun då jag är fullt nöjd med 120.

Skickades från m.sweclockers.com

Då vsync bör undvikas i alla former av spel som kräver lite respons så rekommenderar jag istället RTSS. Med det så kan du både begränsa framerate globalt eller ställa in specifikt per spel/applikation.

Av anon12433
Skrivet av necris:

Det säger ju inte emot mig på något sätt. Det stämmer fortfarande att om någon leder för att de tar genvägar så ökar de inte sin ledning när de blir påkommna och måste ta samma väg som alla andra. Eller du tycker att det du sa på något sätt motbevisar ovanstående?

Jo det gör det, du inser väl att mjukvarufixarna har gjort Intel's CPUer långsammare?

https://www.theverge.com/2018/1/6/16857878/meltdown-cpu-perfo...

Av anon12433

Hardware Unboxed spekulerade i att Navi-korten kan vara kraftigt begränsade av sin minnesbandbredd. Detta efter han monterat vattenblock, voltmoddat och klockat det till bristningsgränsen. Strömförbrukningen skjuter i höjden utan att man ser några nämnvärda ökningar i prestanda.
Hade varit trevligt med ett 5700XT där de bara satsat på att få det svalt och tyst till ett lågt pris.

Av anon12433
Skrivet av necris:

Det är väl självklart att intel inte kommer dra ifrån AMD... Du inser väl att alla dessa sårbarheter hos Intel är det som har gjort dem snabbare än AMD? Man kommer åt processorns minne på för slapphänt sätt och värden gissas fram. Självkkart blir man snabbare av genvägar, varför skulle man bli ännu snabbare när man tvingas gå samma väg som alla andra?

Skickades från m.sweclockers.com

Åtgärder likt dessa är sällan lika effektiva i OS som ändringar i kislet.

Av anon12433
Skrivet av _Merc_:

men köp Intel då om AMD aldrig fungerar. Mer för resten av oss då.

Det fungerar inte så för mig. Jag bryr mig inte om märket. För mig är det sådant som pris, prestanda, funktioner etc. som ska vägas samman innan man tar ett beslut. Den här gången vann AMD enligt mina kriterier.

Av anon12433
Skrivet av _Merc_:

du kanske borde ta av dig intel glasögonen och kolla CS go resultaten.

och att AMD skulle krångla ifrån start är ganska missvisande. Min 1700 har inte krånglat för mig, lätt att överklocka, nådde mina minnes frekvenser för moderkortet, inte mycket att klaga på sitter på ett bios ifrån 2017 October fortfarande.

mina föräldrars 2400g har fungerat utan problem.

Ja nu med AMD glasögonen så ser jag det enda spelet som AMD slår Intel i, vilken fantastisk AMD värld. Nej tack till glasögon!
Så du har ett BIOS från Oktober trots att CPUn är släppt i Mars? På vilket sätt bevisar det någonting? Testa det BIOS som fanns att tillgå vid releasen och återkom med resultaten.

Min 2200G fungerar fortfarande inte som den ska.

Av anon12433
Skrivet av Wh1spY:

Alltid krångel? Jag har satt ihop tre olika system med Ryzen, inga har krånglat de minsta. Se på fan va?

Skickades från m.sweclockers.com

Vid releasen? Jag tror dig inte.

Av anon12433
Skrivet av Xinpei:

Anekdotisk bevisföring i all ära MEN kan det inte bero på problem som står utanför AMDs kontroll i ditt fall? För personligen har jag varken haft problem med Intel eller AMD när det kommer till CPU:er trots att brorsan äger en 3600 och jag en 7700K. Båda tuffar på utan problem (7700K har hög temp under last men det är inte något man direkt märker). Att däremot påstå att Intel fungerar ur box alla gånger är dock inte alls sant.

Inte bara AMD supportrar verkar det som med tanke på att du la dig direkt på samma nivå. Ironiskt nog.

Vänta nu lite nu? Det är inte "tredje rundan" utan Zen 2 har ganska stora skillnader rent arkitekturmässigt men framförallt.. de som producerar den. Skylake däremot har haft problem i omgångar trots att de tekniskt sett är en refresh av en refresh. Så det är ganska talande att du ignorerar problem som Intel haft men blåser upp problem AMD har.

Precis som personen som citerade mig använde, personliga anekdoter. Ska man gå in på de tusentals datorer man hanterar i jobbet så är resultaten lika förödande för AMD. Intel fungerar över lag bättre, speciellt vid nya lanseringar.

Nej det gjorde jag inte, jag förklarade varför jag inte gör det. Jag avskyr fanboys.

Det är visst tredje Ryzen serien samt tredje serien baserad på Zen-arkitekturen. Jag har inte haft några problem med Skylake, de beter sig alltid som väntat. Detta till skillnad från Ryzen.

Av anon12433
Skrivet av _Merc_:

Det är lätt att fin slipa sina produkter när man släpper samma sak i över 10 år.

...och på dessa 10 år av samma sak så har AMD inte lyckats slå dem i spelprestanda en enda gång, intressant

Av anon12433
Skrivet av Moriquende:

För Intel har ju aldrig haft problem med en ny platform eller?
Såvitt jag minns så har Ryzens problem mest handlat om minne kompabilitet och överklockning. Är man inte beredd att få pilla lite för att köra saker utanför sin specifikation så bör man faktiskt lämna allt i standard läge.

Jag och många andra ansåg att även om det var lite irriterande så var det förståeligt att det fanns en del buggar vid Ryzen 1000-releasen. Det var ju deras första i många avseenden och de har inte i närheten av samma resurser som Intel på att åtgärda dessa.

Ryzen 3000-releasen dock, det är fruktansvärt att så många problem existerar på tredje rundan. Nu borde det vara polerat och finslipat vid launch. Nu så här en månad efter releasen kvarstår mängder av problem, här kan man inte annat än skylla på AMD.

Av anon12433
Skrivet av Aeig:

@veckans: Fantastiskt inlägg.

Om vi skall gå enkom på anekdoter så anser jag att AMD har fungerat precis lika bra (eller dåligt) som Intel vid nya lanseringar.

Jag köpte Intel X99 när det släpptes, moderkortets BIOS var såpass färskt så att det stekte min 5960X för 10 000 kr på en millisekund, jag var inte en betatestare men accepterade att det hände då hårdvaran var ny.

Har du koll på X299s VRM besvär som var ett hett diskussionsämne på YT och Reddit när X299 kom? Problem som ledde till kraftigt reviderade lösningar och gen2 av moderkorten.

Kan lyfta fler exempel, men att påstå att Intel minsann inte har problem med nya plattformar är att fara med osanning.

Mvh

HEDT ja, inte på vanliga konsumentsockeln dock. När var det sist problem för Intel där? Sandy Bridge? Om man ska räkna in HEDT så bör man väl ta med Threadripper också och då skenar sannolikt problemen ytterligare för AMD. Trots att Intel har haft många fler HEDT plattformar.

Skrivet av NutCracker:

Ursäkta, men jag betvivlar att du har erfarenhet av Amd-processorer. Våra senaste Intelprocessorer var i7-6700k och i5-6600k vilka var alldeles utmärkta, men de har märkbart slöats ner av alla patchar som kommit - med bios och mikrokod via WU. Det må vara så för tillfället att senare Intelprocessorer har övertag i just gaming över Amd's dito, men detta har klart reducerats iom senaste Amd-lanseringen (av Ryzen 3000-serien). Vi har nu följande Amd i drift: r7-1700, r5-1600X, r5-2600 och r5-3600 HELT PROBLEMFRITT. Det enda som varit problematiskt var med den första datorn med r7-1700, men problemet var inte i processorn utan initialt med RAM. Fann i brådrasket två länkar som talar väl om r5-3600(X):
https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3489-amd-ryzen-5-3600-c...
https://www.techspot.com/review/1871-amd-ryzen-3600/
För de som inte enbart spelar på sina datorer så är Ryzen fullkomligt oslagbart vad beträffar pris/prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag betvivlar att du har erfarenhet av komponenter överhuvudtaget. Mina system: 3570K - inga problem, 6600K - inga problem, 8400 - inga problem.

Ryzen 1600 - återställer BIOS inställningar vid boot, minnen går ej att köra i specificerad hastighet, minnestimings avrundas fel, stutter vid manuell inställning av timings. Alla CPUer tillverkade under de första månaderna från och med releasen är defekta och krashar vid en typ av kompilering i Linux.
2700X - Mycket mindre problem då det i stort sett bygger på över ett år av BIOS-fixar. Fortfarande en del konstigheter med minnen men åtgärdades relativt snabbt.
3600 - minnen går ej att köra i specificerad hastighet, nollställer ej BIOS automatiskt vid misslyckad boot, Destiny 2 går ej att starta, fläktar går i full hastighet och går ej att sänka hastigheten på, prestandaförluster med första Destiny 2 fixen.

Intel fungerar mycket bättre, det är mina erfarenheter av Intel och AMD på senare år.

Av anon12433
Skrivet av Treant:

Nix, jag vet exakt vad han försökte med. Men jag vill inte sänka mig till trollnivå så svarar seriöst, någonting AMD förespråkare kan ha svårt med.

Av anon12433
Skrivet av Ratatosk:

Jo, men Intel är i alla fall bättre på spel, speciellt i 1280*720.

Jajamen, Intel är fortfarande kung när det kommer till spelprestanda. Intel har ju dessutom börjat sälja CPUer med "stepping 13" som har hårdvaruåtgärder mot alla säkerhetshål förutom en version av spectre vilket både Intel och AMD lider av. Undrar om det innebär att Intel kommer dra ifrån AMD ytterligare? Hade varit kul med tester av dessa. Däremot så lär det inte synas i spelprestanda då säkerhetshålen ej verkar påverka prestandan där.

Sedan alla dessa säkerhetshål till trots, när man köper Intel så fungerar bara allting. Med AMD är det alltid rackel och krångel. Detta kommer från en som haft/har Ryzen ur alla generationer. Med AMD får man vara beredd på att vara betatestare. Vill man att allting ska fungera köper man Intel. Kan bara hoppas att AMD kommer ikapp på detta område.