Inlägg

Inlägg som osgorth har skrivit i forumet
Av osgorth

Det här tycker jag är glädjande, och ser det som ett steg i kampen mot alla skitstolar som marknaden besudlats med de senaste åren.
Herman har varit på topp i många herrans år nu och jag har goda erfarenheter av deras stolar via jobb. Embody är en personlig favorit, den sitter jag mycket bra i.

Vantum ser intressant ut, det blir helt klart till att testa vid tillfälle. I dagsläget sitter jag i en Kinnarps 6000-nånting som har hängt med ett bra tag nu. Den är fortfarande hel och fin men saknar nackstöd vilket vore skönt att ha.

Av osgorth

>1x Genuine LSI 6Gbps SAS HBA LSI 9200-8i, flashat till IT-mode.
>2st 1SAS -> 4 SATA

Bjuder 300+frakt.

Av osgorth

4st NAS-burkar och en filserver här. Förutom backups är den stora delen mitt film- och musikbibliotek. Jag har samlat både film och musik på fysisk media i över 30 år och har (förlustfritt) rippat allt för enkel tillgång. Använder Jellyfin för filmer och Roon för musik, och de har båda förbättrat mitt medialiv något alldeles vansinnigt.

Av osgorth

Nä, jag hoppar över denna generation då jag fortfarande är väldigt nöjd med min 5950X. Dessutom är det risky att hoppa på den första generationen, särskilt när priserna är så höga just nu.

Det är möjligt att jag byter upp till Raptor Lake i mitt Intel-system framöver, men det är den enda uppgraderingen som är planerad tills Zen 5 kommer ut.

Av osgorth

Det ser ut som att det blir varmt..

Skippar denna generation, men hade jag varit spekulant hade jag troligtvis gått på MSI Suprim. Jag kör med deras Suprim 3090 nu och det är ett alldeles utmärkt kort med ypperlig kylning trots skyhög strömförbrukning (420-450W).

Känns lite som att Nvidia tappar mark här. Det blir riktigt spännande att se vad RDNA3 kan mäkta med, och framförallt hur effektiv den kommer att vara. Jag har verkligen ingen lust att köpa ett nytt 450W-kort.

Av osgorth

Väldigt bred fråga, detta. Men förutom de två självklara valen (prestanda och ljudnivå) är ett absolut krav tillgång till snabb och effektiv service på-platsen vid behov. Jag skulle aldrig köpa en PC till ett företag utan tillgång till service på plats, senast nästa arbetsdag med options för snabbare.

Av osgorth
Skrivet av snajk:

Ett spel som jag verkligen gillade när det var nytt var The Movies. Man har en filmstudio, och börjar på typ tjugotalet och gör simpla filmer, sen köper man in mer kulisser, skådisar, rekvisita och så genom åren. Man kan lägga en massa tid på själva filmerna om man vill, och styra allt i detalj, men man kan också skita i det helt och fokusera på mer management.

Det där lät spännande.. Du har inte en länk till var man kan köpa/spela det nånstans? Jag hittar inget.

edit: Hittade till slut, abandonware. Laddar hem nu, det ska bli skoj att testa.

Av osgorth

Jag hade diverse Ericsson-lurar i jobbet, minns tyvärr inte beteckningarna på dem. Min första egna telefon var en Nokia 6150 som inhandlades när den släpptes 1998. Det var en bra lur, den höll lääänge.

Av osgorth

Så sällan som möjligt. Jag bytte nyligen från en Samsung S7 som jag vill minnas var från 2016, då batteriet var helt kört. Det blev en Samsung A32, billigast möjliga. Använder den bara som telefon och bank-ID så specs är irrelevant.

Av osgorth

Det varierar lite men de senaste åren är det en majoritet modern PC tack vare alla MMOs jag fastnar med. Det är främst WoW och LotRO som tickar mest speltid.

Utöver det är det runt 50/50 mellan C64 och Amiga, med riktig hårdvara. Tyvärr håller min gamla trotjänare till skärm på att ge upp, behöver fixa nåt nytt där. En Commodore 1901 14" färgskärm som släpptes för sisådär 36år sedan.

Av osgorth
Skrivet av Novdid:

Det är just G-Sync-modulen som kräver aktiv kylning och de flesta 4K-skärmar med hög uppdateringsfrekvens som släppts har en sådan modul. Det är först nu på senare tid det börjat komma skärmar utan modulen.

Den kylning som PG42UQ kommer med är en form av kylfläns som kyler Oled-panelen vilket ska ge högre ljusstyrka och potentiellt bättre skydd mot inbränning än C2 som saknar en sådan. Nackdelen är att det ökar kostnaden.

Njae, det var sant förr men nuförtiden verkar de skippa modulen och kör med "GSync Compatible" istället, vilket inte kräver någon hårdvara. Du tänker sannolikt på GSync Ultimate (som t.ex Alienware kör med) som kräver aktiv kylning.

Den senaste skärmen jag kikat närmare på är t.ex. LG 32GQ950 som är aktivt kyld dessvärre, trots avsaknad av GSync-modul. Den enda intressanta 32:an utan fläkt jag hittat än så länge är Acer's Predator X32FP, men den dyker ju aldrig upp heller.. Annonserades i februari, uppskjuten flera gånger och senaste förväntade release var i augusti, men nu anges ett datum i december. :/

Nå, vi får hoppas att Asus lyckas släppa sin OLED nu på fredag. Klart sugen på den!

Av osgorth
Skrivet av improwise:

Är det inte i första hand de med GSync som har fläkt, och då ofta på själva GSync chippet, medan det är lite mer ovanligt hos som kör Freesync? Är väl t.ex. därför AW3423DW har en fläkt trots att själva skärmen i sig knappast behöver det.

Det är fullt möjligt, det har jag tyvärr inte koll på. Jag har kikat på flertalet nya 4K/144Hz-skärmar (32" främst), och de verkar alla komma med aktiv kylning.

Av osgorth
Skrivet av improwise:

Jag har för mig att den har matt panel, vilket som bekant kan vara både bra och dåligt, verkar den vara bra i detta fall? Kan hända att jag blandar ihop den med någon annan "dator-OLED".

Ja det stämmer, det är en matt panel. Spontant ser jag det som en fördel (hatar reflektioner) men jag har å andra sidan aldrig sett en matt OLED så det är svårt att säga innan man upplevt det.

En enorm fördel Asus-skärmen har är annars att den är passivt kyld. I princip samtliga 4K-skärmar med gamer-specs är aktivt kylda med fläkt och det går helt bort för min del.

Av osgorth
Skrivet av Novdid:

Svaret på din fråga är LG C2 42" eller om du inte vill böka med att den är en TV: Asus PG42UQ. Den har vad jag sett fått fina recensioner också.

För mediekonsumtion är LG C2 vida överlägsen alla icke-Oled jag sett för skrivbordet.

Japp, jag väntar ivrigt på att Inet ska få hem PG42UQ - 3 dagar kvar nu enligt prognos.

Köpte nästan C2 för ett tag sedan men insåg att jag inte ville meckla med en TV. Kör dessutom med en lång fiberoptisk DP-kabel (datorn står i ett annat rum) så DP är lite viktigt, hehe.

Av osgorth

Det passar utmärkt!

Jag har en 43" från Asus på skrivbordet, och älskar den trots alla dess problem (VA-skärm, dvs utmärkta färger och hemsk ghosting)
Längtar efter en OLED i samma size, vi får se när det kommer en som är värd att testa. Det är mycket film och video här, så HDR osv är viktigt.

På min andra burk kör jag en 32" från LG i 1440p. Snabb skärm, perfekt för spel. Mycket nöjd med den!

Av osgorth

Absolut, det är ett jättefint kort! Däremot passar det inte alls till zfs eller Unraid, som inte är direkt polare med RAID-kontrollers.

Av osgorth
Skrivet av osgorth:

>LSI MegaRAID 9261-8i + 2xSFF8087 SATA Breakout:
>200:-

Den köper jag gärna, 200 + frakt.

Eller vänta nu, det backar jag direkt på. Den går inte att flasha om till HBA, det är raid-only som gäller med den. :/

Sorry!

Av osgorth

>LSI MegaRAID 9261-8i + 2xSFF8087 SATA Breakout:
>200:-

Den köper jag gärna, 200 + frakt.

Av osgorth

Jag använder Roon sedan många år, tycker mycket om det. Jag spelar mest lokalt lagrade filer, men använder även Tidal och Qobuz emellanåt.

Kör med en dedikerad streamer från Innuos till min hifirigg, och jisses vilket lyft den gav. Den burken fick en gammal audiofil att bli glad.

Av osgorth

Hej, finns kartong + tillbehör kvar till moderkortet?