Inlägg

Inlägg som osgorth har skrivit i forumet
Av osgorth

Viktigast är att den saknar både bluetooth och wifi, och m.a.o. är en "dum" robot. "Smarta" prylar köper jag inte oavsett vad.

Av osgorth
Nytt bud: 200 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av osgorth

Det finns ingen chans att det du visar på filmen är ett mjukvarufel. Ring/maila Inet och felanmäl, här behövs service.

Av osgorth

Oavsett vad felet är (jag gissar dock på GPUn) så är det ett garantiärende. Felanmäl den till Inet och ta det den vägen.

Toppen med en filmsnutt för övrigt, skicka med den när du felanmäler.

Av osgorth

Hej! De här plockar jag mer än gärna.

Skickar PM.

Av osgorth

Hej, jag plockar gärna EU 3 samt Flight Simulator. Skicka ett PM så löser vi frakten.

Av osgorth

Helt ointressant. En bättre idé är att sluta använda produkter och tjänster från Apple, Google och Microsoft. Och Facebook.

Det här har inte mycket med säkerhet att göra. Det handlar mer om att farma biometrisk data och identiteter via koppling till mobil.

Av osgorth

Ååh, vilken glädje!

Jag minns denna skärm mycket väl, då jag hade ett konsultjobb hos en videofirma då det begav sig, som hade flera stycken av denna. Fantastisk bild, jag var grymt impad. De hade en 32-tummare också som vi brukade sitta på kvällarna och kika på nya filmer med. Fina minnen.

Välskrivet och hedervärt projekt, tack Nissling!

Av osgorth
Skrivet av heatm:

En certifiering likt MediaSync borde ha funnits i 15 år kan man tycka, men den borde även inkludera operativsystem och grafikkort. Jäklar vad man har forskat för att få 23,976 Hz genom åren. Finns få saker som gör mig så galen som när man inte kan få en stutterfri upplevelse på grejor som kostat tiotusentals kronor!

Håller helt med, det är ett mindre h-vete att få ordning på video playback på datorer. Jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa.

Av osgorth

Det här är väldigt positivt. Särskilt MediaSync är välbehövligt, men även en standard för Adaptive är mer än välkommet.

Nu hoppas jag bara att branschen anammar detta helhjärtat och inte försöker gömma och/eller fuska sig fram som de gladeligen gjort sedan urminnes tider.

Av osgorth

Jag har faktiskt gått tillbaka till 1440p efter att ha kört 4K i flera år. Kör en hel del äldre titlar som skalar dåligt/inte alls, så 4K är rätt ansträngande emellanåt. Dessutom är 1440-skärmarna på marknaden nu riktigt bra, vilket man inte kan säga om 4K-utbudet..

Jag använder en LG 32GP850 som primär spelskärm nu, och den är riktigt bra.

Av osgorth

Meh, var för snabb på 80 Plus-frågan, annars hade det ju varit full pott. :/

Kul quiz!

Av osgorth
Skrivet av EntropyQ3:

Jag fattar att Synology vill att jag skall pynta upp 2500-3000:- till för deras 10Gbe kort, men det kommer ju aldrig att hända. Istället är NASen överspelad. Vilket är synd, för konceptet är vettigt, men lösningarna känns ett decennium gamla.

Vad man gör är att man kollar på eBay efter nåt beggat Intel-kort (vill minnas att de heter X520 eller X540) och stoppar in ett sånt istället. De brukar gå att hitta för mellan $40-60 ungefär, + frakt då.. Oavsett blir det rejält mycket billigare, och de fungerar utmärkt i alla system. Riktigt fina kort, och de har stöd i princip samtliga OS.

I övrigt håller jag med om allt du skriver, tyvärr.. Jag kör Synology pga att jag är van helt enkelt, och använder dem även professionellt så det är väldigt smidigt. Som sagt, mjukvara är de bra på. Om/när jag investerar i ny utrustning skulle jag sannolikt bygga en egen ZFS-server. Jag är rätt less på hur lite man får för pengarna i NAS-världen.

Av osgorth
Skrivet av icogniito:

Håller med om att MoP definitivt är den bästa "moderna" wow expansionen om man änns vill kalla den det längre. Klasserna var dock bättre i WoD imo :3

Låt mig gissa, du lirar Warrior eh? (Gladiator stance)

Det jag gillade med klasserna i MoP var att banne mig alla klasser var roliga att spela, och ingen kändes direkt svag. Det var en riktig alt-expansion!

Men fine, WoD var toppen också. Jag kommer aldrig förstå varför typ alla rankar WoD som den sämsta expansionen. Shadowlands är utan tvekan sämst, även om 9.2 gjorde en hel del positivt.

Av osgorth

Nej. Under inga omständigheter.

Av osgorth

Jag förstår inte varför så många klagar på trailern - jag tyckte den var underbar. Totalt jubel när Alex dyker in och räddar den stackars watchern.

Allt jag sett och hört hittills om Dragonflight låter som en dundersuccé. Vi får se när detaljerna börjar avslöjas hur det blir i verkligheten dock. Man ska aldrig glömma att Blizzard marketing är väldigt skickliga.

Jag får absolut vibbar från Mists. Likheterna är väldigt stora, upplägget är i princip identiskt. Kan de återupprepa den succén, ja då är WoW tillbaka på fullt allvar. MoP är utan tvekan den bästa expansionen enligt mig. Visst fanns det problem, men ingen kan på allvar säga att klasserna någonsin varit bättre än då.

Det ska också bli skojigt med WotLK Classic. Det var då jag började spela själv, runt 2008-09. Har haft väldigt skoj i både Classic och TBC Classic, så min kropp är redo! Bara tanken att få uppleva Ret Paladin innan holy power förstörde allting, det kittlar nostalginerven något vansinnigt. Och Death Knight som var hur OP som helst. Hunter var fantastiskt roligt i Wrath också. Mycket skoj blir det.

Av osgorth
Skrivet av varget:

Jag håller med dig om att Synology har varit sega på bollen med 2.5GbE, men de modeller som ändå skulle orka med 10GbE eller högre har ju till stor del en pcie plats där du kan ploppa i 10GbE eller snabbare kort. En del har haft 10GbE redan installerat. Men som du säger, det är segt på billiga konsument switchar. En nas med 2 slottar behöver inte direkt 10GbE anser jag, en nas med 8 är en annan fråga och där finns det val. Men jag försöker inte försvara dem här, de borde haft 2.5GbE redan på 2020 modellerna tycker jag.

Mjo. Men 2.5G och 5G är i sig meningslösa när prisskillnaden till 10G (som är en väletablerad, 16 år gammal teknik) är försumbar i de allra flesta fall. Dessutom, om du kör med en 10G-kontroller som standard får du Gb, 2.5G och 5G på köpet. What's not to like?

Japp, jag kör själv med 10G-kort i mina Synologys, och det är ju trevligt att det går att lösa på så sätt. Om man gör så däremot, har man ingen kortplats för t.ex. SSD-cache, vilket i många fall skulle vara väldigt trevligt att ha. Dessutom blir det en merkostnad för varje enhet, på ett redan hutlöst högt pris. Problemet är väl att Synology inte har någon kompetent konkurrens som kan pusha dels tekniken framåt, dels priserna till en mer rimlig nivå.

Nu låter det nog som att jag dissar Synology hejdlöst, men så är det faktiskt inte. Jag har tre enheter själv, och flera på jobbet, och de har varit problemfria i ~10 år nu. Överlag tycker jag de fungerar utmärkt. Dock handlar det oftast om 10 år gammal hårdvara för en tusenlapp med ett 1000% pålägg, typ. Det är det, liksom.

Av osgorth
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker också 1Gbit ethernet är ett stort problem. Jag förstår dock att många som köper riktigt budgetnas klarar sig utan. Sedan 2,5Gbit är ändå 2,5 gånger så snabbt och det då börjar gå att jobba emot dem, 5Gbit är ännu bättre. Problemet med 10Gbit är att ytterst få konsumenter har möjlighet att använda det de närmsta åren och jag förstår att NAS tillverkare är slöa.
Liksom även om man har 10Gbit på ens laptop, så vill man kanske inte dra en kabel raka vägen till nasen.

Ja jo, klart det är skillnad på olika användningsområden.

Men 10GbE har funnits sen 2006, det är inte det senaste och hetaste, liksom. När en enda hårddisk redan är snabbare än traditionell gigabit, vad ska man då ha RAID till? Det är ju helt meningslöst om man har något intresse av prestanda. 10GbE är inte särskilt snabbt heller när vi tänker på modern lagring typ NVMe. Vi borde redan röra oss uppemot 25G och 40G som enterprisevärlden har kört i åratal redan.

En 10G-kontroller lägger till ca $40 på priset, vilket är försumbart för de flesta modeller som inte är i budgetsegmentet.

Det verkliga problemet tror jag nog är att det finns alldeles för få switchar och hubbar som klarar av 10G, och de få som finns är semiproffsmodeller som kostar på tok för mycket för de flesta. Men det går ju att direktkoppla, vilket jag gör här hemma t.ex.

Av osgorth
Skrivet av pv2b:

Överföringshastigheten är inte allt. En NAS är mycket mer än en filserver att snabbt ladda upp och ner filer från

Förvisso, men filserver lär väl ändå vara det primära användningsområdet?

Av osgorth

Framförallt måste en NAS ha stöd för minst 10Gbps ethernet. Har den inte det är den helt ointressant oavsett övriga funktioner. Det är för mig helt obegripligt hur någon kan tycka att gigabit ethernet är okej som standard för vilken NAS som helst? Det är skrattretande långsamt! En enkel hårddisk är snabbare än gigabit ethernet...

Utöver det vill jag se en potent CPU och ECC-minne som standard. Synology gör utmärkt mjukvara, det ska de ha en eloge för, men hårdvaran är ofta väldigt omodern. Och onödigt dyr.