Inlägg

Inlägg som Claews har skrivit i forumet
Av Claews
Skrivet av anon2110:

Rent spontant ser paketet bra ut, dock måste jag ifrågasätta varför du köper ett så pass dyrt moderkort? Om inte är ute efter att slå några världsrekord i överklockning eller tänker köra Quad-SLI, ser jag ingen mening att lägga 2700 på det. Skulle i såfall ta ett ASUS P8P67 Deluxe, Evo och ta mellanskillnaden och lägga på en större SSD. 120GB räcker knappt och det innebär att du får snåla och ta bort spel.

Kort svar: För att jag kan.
Långt svar: Eftersom mitt nuvarande moderkort har begränsat mig. Känns inte som jag vill snåla och sen stå där med skägget i brevlådan när kortet inte räcker till.

Av Claews

[uppgradering] ~9kkr | Sista kollen.

Hej
Efter knegat på ett par veckor känner jag att datorn behöver sig en uppgradering inför hösten/vinters kommande speltitlar och universitetsarbeten.

Har lagt ihop ett paket på komplett, dock saknas det en cpu-kylare då jag inte riktigt kan bestämma mig. Har Sneglat på Kühler 920 och H80.
Inköpslista

Av Claews
Skrivet av Christhebalrog:

En sak till, när man ställer in "Multipliern" eller vad det är till minnena (Står som (G)MCH Strapping) så är dessa värden följda av bokstäver A, B, C eller D. Dessa skall tydligen hänga ihop med vilken busshastighet man har, men jag förstår inte infotexten riktigt. T.ex. alla som slutar på A hör ihop med en busshastighet på 266MHz, B - 333MHz, C - 200 MHz, D - 400MHz. Är det relevant vilken bokstav som står i slutet även om multipliern kanske är samma? Det finns högre multiplar på de lägre frekvenserna, men vad hindrar mig att använda dem till högre frekvenser, om ni förstår min mening?

Jag har ingen aning om det där, inte så insatt i överklockning. Jag har hittills ändrat FSB:DRAM förhållandet till 1:1 (Nämndes i guiden nedan), FSBn till 416 och en v-core ~1,27 V. Brydde mig inte alls om några som helst bokstäver. Strävade efter ett resultat kort sagt.

Lärde mig grunderna här

Av Claews
Skrivet av Christhebalrog:

Låter trevligt. Då behöver jag inte oroa mig så mycket eftersom min Vcore var uppe i över 1.5... Men är det ett måste att verkligen köra multipliern på max? Vad är fördelen med det? Är det inte samma sak om du kör högre klocka och lägre multiplier?

Då jag fortfarande låter intel Speedstep vara aktivt (sänker/höjer multipliern). Så känns det bra att veta att den inte kan höja nå mer än till 8,5 (max för den här CPUn). Och på så sätt så kan man sätta en maxgräns för klockhastigheten.

Dock om du slår av speedstep så borde det funka med vilket som. Men då kommer processorn tugga mer än den behöver.

Av Claews

Headset är ganska individuellt, men jag kan rekommendera G330 från logitech. Tynger inte ner skallen eller känns obekväma efter flera timmars användning. Jag använder det framförallt till skype, ts och andra typer av röst kommunikation.

Om du inte känner för behind-the-neck headset så finns det Sennheiser PC 26 som är ytterst likt de du har nu men med betydligt bättre ljudkvalité.

Av Claews

Jag har också Q9550 och jag har överklockat min till 3533 MHz (8,5 x 416 FSB), Vcore ligger på 1.272V. Har även låst PCI-E som de nämnde tidigare. Det går att dra upp CPUn till ~4,5 GHz men då anser jag att värmeutveckling inte är värd den marginellt ökande prestandan.
Dock har jag en annan bräda än vad du har, Asus P5E3.
Jag är inte erfaren överklockare än, men processorn går stabilt kört den i flera olika stresstester över 48h.

Av Claews

Just nu ser inköpslistan ut såhär.
Är osäker över vilken processorkylare jag ska välja. Tjänar man på att ta en sluten vattenkylning eller lämpar det sig mer att köra exempelvis Noctua NH-D14?

Av Claews
Skrivet av Kristensson:

Hade sidan inställt på företag, mitt fel hehe.

Ja på pappret stämmer det att Vertex 3 är snabbare, men precis som den återkallade Corsair Force 3 Series så använder Vertex samma SandForce fireware som folk har många problem med. OCZ har dock lovat en fireware uppdatering men hur denna uppdateringen kommer lösa alla problem med blåskärmar, crashar och att hårddiskarna som inte fungerar eller inte kan hittas återstår att se. Jag hade tagit en Intel för då vet man vad man får, lite personligt tycke.

Corsair AX 850W gillar vi. Det moderkortet du nu har valt klarar inte SLI utan enbart CF, så du borde ta PRO som är något dyrare tycker jag. http://www.dustinhome.se/pd_5010588578.aspx

Corsair H70 är en riktigt fin kylare, låter dock mycket men om man inte störs av ljudnivån är det helt klart bästa valet av kylare.

Om du får "fria tyglar" vilka delar skulle du välja för att uppgradera min dator? utifrån mina förutsättningar.

Av Claews
Skrivet av Kristensson:

Du får ta en printscreen på din lista eftersom man inte kan länka saker från Dustin.

De andra läsarna verkar ha kunnat kolla min lista men hursomhelst:
http://dl.dropbox.com/u/13951379/Dustin%20Kundvagn.jpg

Skrivet av Kristensson:

Överklockningsmöjligheterna med CPU-kylare som medföljer är helt klart begränsade, för att inte tala om hur mycket den låter. Som SSD hade jag rekommenderat stabila Intel 320 80GB, 120GB eller 510 120GB beroende på hur mycket du anser dig vilja lägga på en SSD. Skillnaden har visats sig inte vara så stor mellan de båda när det väl kommer till tester.

OCZ VERTEX 3 120GB är ju nästan dubbelt så snabb både i läs och skrivhastighet om man jämför med intels.

Skrivet av Kristensson:

Vad för nätagg har du? Sedan kommer du behöva ett nytt moderkort till i5 2500K då det är av sockel 1555. Då har du alternativt ASRock P67 Extreme 4 REV B3 eller Asus P8P67 PRO REV B3 att välja mellan. Av dessa båda hade jag valt det sistnämnda (som jag även använder).

Jag har ett Corsair AX 850W som nätagg. Jag är medveten om att jag kommer behöva ett nytt moderkort. Har de där korten något som de jag redan valt inte har?

Har haft funderingar på Corsair H70.

Av Claews

Uppgradering (Moderkort, ssd, cpu & ram)

Hej!
Känner att datorn inte riktigt pallar trycket längre och skulle behöva en uppfräschning.

"krav": Intel processor, ej msi moderkort och en snabb ssd.

Plockade ihop
http://www.dustinhome.se/Favorites.aspx?list=e623699b12e7498b...

Hur långt kommer man ur överklockningssynpunkt med originalkylaren för i7 2600k. Eller ska man satsa på en i5:a och lägga pengarna på en rejäl kylare?

Nuvarande:

  • Cpu: Q9550 @ 3533 MHz

  • Moderkort: Asus P5E3

  • Ssd: Ingen.

  • ram: Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB CL9

  • GPU: Gainward GTX 570.

  • Hårdiskar: 3 st green caviar ( 1tb och 2 st 2 tb)

  • Chassi: Cooler Master Cosmos S

Det jag gör på datorn

  • Hostar Minecraft server för 4 personer (via hamachi) 24/7

  • Webbutveckling

  • Film/serie tittande

  • Spel; både nya och gamla

  • Bildredigering och annan grafikformgivning

Är det värt att uppgradera nu eller bör man vänta på socket 2011 och dess härligheter? Min dator går förövrigt dygnet runt och står i en väl ventilerad lokal.

Av Claews

Kommer förmodligen dra ner på dustinexpo den andra april och avgöra då. I nu läget lutar det år razer blackwidow ultimate eller ett blank(då jag insåg att jag inte kollar på tangentbordet längre) med röda switchar.

Av Claews

Razer Naga har väl lite mer än de du söker: 5600 DPI, en hel numpad på sidan och känns gedigen i handen. Dock är väl priset rätt så saftigt och man kan inte ställa in upprepningsfunktion på de macros man gör. Programvaran de skickar med är väldig clean och lätt att handskas med. Dock i nuläget borde man nog vänta på Razer Naga Epic.

Kan rekommendera att gå in på en närliggande & välsorterad datorbutik. För att prova hur de olika mössen känns i handen.

Av Claews
Skrivet av miffo:

Rekommenderar varmt Filco Majestouch. Otroligt skönt att skriva på och spela funkar finfint. Dock inte lika flashigt som andra "gaming" tangentbord

Hur töntigt de här än låter, men finns det inget lite coolare än sådär? Kommer nog sakna bakgrundsbelysning. Dock låter jag "coolheten" kuvas under funktionaliteten.

Skrivet av mangemongen:

Tyvärr går det bort då jag föredrar en numpad på sidan, annars väldigt intressant.

Finns de någon svensk återförsäljare av de Filco Majestouch-serien?

Av Claews

Köpråd: Tangentbord lyxklassen.

Hej
Tänkt köpa nytt tangentbord då mitt G15 v1 har gjort sitt. Synliga nötningar och tangenterna upplevs tröga. Jag är ute efter ett pålitligt tangentbord utan några som helst fördröjningar. Haft mina funderingar på att gå över till mekaniskt då det ska kännas "skönare", så gärna förslag från båda kategorierna. Helst vill jag att de ska ligga under 1500kr men de kan tänjas på om ni har några kraftfulla och övertygande argument att köpa dyrare.

Några ståndpunkter:

  • Blixtsnabb respons

  • Inte tröga att trycka ner

  • Absolut inte lika platt som en laptop-tgb ( inga ultra flat osv)

  • Sladd eller hybrid (fungerar både med sladd och utan)

  • Bakgrundsbelysta knappar (Gärna blått)

  • Inget handledsstöd (Under tangentbordet, bild), alternativt löstagbar

  • Nordisk layout

  • Något extra, utöver de vanliga är trevligt (var inne på G19, men de krävdes externströmförsörjning vilket är ett no no)

Tangentbord jag kollat på:

Av Claews

Tråden kan låsas. Ett Corsair AX 850W är beställt från Inet.
Tack för all hjälp.

Av Claews

Jag bor nära återkommer då jag vet fått reda på mer.

Av Claews

Tja
Är det någon ide för mig att gå upp till 850W(i samma serie) eller ska jag köra på AX 750W och spara pengarna till sandybridge?

Av Claews

Nu är det ju så att NZXTs Hale90 är vitt och det passar inte enligt mig. Sen hur vida de går att argumentera för dess funktionalitet spelar ingen roll eftersom jag finner det inte estetiskt tilltalande.

Av Claews

Härlig feedback. Blir att beställa ett Corsair AX 850W innan veckan är slut om inte nå annat alternativ är mer lockande. Men ni tror att nätaggregatet som är den felande länken? Dock ska jag beställa ett vilket som.

Av Claews

Köpråd: Nätagg Mellan->lyxklassen (<2000kr)

Hej.
Jag har följande system:
Processor. Intel Quad Q9550 (Dock klockar den ner sig)
CPU-fläkt: ZALMAN FAN CNPS7000C CU SKT-775
Moderkort: Asus P5E3
Grafikkort: Ett 570 GTX från Gainward
Minnen: Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB
Hårdiskar:
Western digital green Caviar en 2TB och en 1TB
Samsung spinpoint 500GB
Samsung 250gb (boothårddisk som försvinner vid nästa ominstallation)
Dvd/bluerayläsare: Samsung Blu-ray SH-B083L
Nuvarande nätaggregat: ZALMAN 450W-HP SILENT
Fläktar: 3st NOCTUA NF-P12-1300 och en 200mm CM fläkt (ingick i chassit)
Chassi: Cooler Master Cosmos S

Problemet är i nuläget att ibland vill inte datorn starta, lamporna (pwr led, hdd led och övrig belysning)
på chassit blinkar och sen hör man att fläktarna "försöker" börja snurra. Men den går aldrig in i bios. Detta löser jag genom att starta/slå av tills den "tänder" och går in i bios. Antar detta sker på grund av för lite kraft till komponenterna. Om ni tror annat upplys mig.

Så nu söker jag förslag på nätaggregat som är tysta, framtidssäkra och stödjer en uppgradering till sandybridge och 2-way SLI. Jag har kollat på Corsair HX 1000W PSU men känns lite overkill då priset är rätt så saftigt. Dock har jag en budget på 2000kr men de får gärna vara billigare.