Inlägg

Inlägg som ReverenD har skrivit i forumet
Av ReverenD
Skrivet av Söderbäck:

Första bilden med fingret - är det då ett ovanligt litet finger?

Tänkte jag tills jag insåg att det nog är en wafer

tänkte samma fast tvärtom.. "fan va stora saltkorn dom har".

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Bloodstainer:

(text) ... public service företag ska hjälpa polis att bekämpa brottslighet...

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Public_service

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Uslingen:

Jag har 10m HDMI & USB utan förstärkning från datorrum till vardagsrum.
Tittar på Bluray och MKV m.m. från datorn till en projektor via en förstärkare.
Med bra kabelval brukar det inte vara några problem.

jag tror TS inte syftar på dataförlust utan hur hålet kan göras så litet som möjligt. dvs inte göra hålet lika stort som porten på HDMIkabeln.

till TS; kolla på en HDMIkabel med HDMImini i ena änden? Med USBn kan du kanske köra på en Type C?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av dakke:

@hakd: nu ska du inte lyssna på bahnhof propagandan allt för mycket, det finns lagar i sverige som alla ISP måste följa, det spelar ingen roll hur många blogginlägg eller betalda facebook notices bahnhof sprider om hur de gynnar om din anonmitet, i slutändan måste de lagra vissa uppgifter och har de domstolsbesult med sig lämnar alla ISP ut dessa uppgifter.

Nu är det klart, Telia och andra ISP kanske ger ifrån sig dessa uppgifter enklare, men i slutändan måste alla infatta sig inom lagarna, även bahnhof (även fast hela deras succe marknadsföringskampanj har gått ut på att få det att se ut som att de ligger utanför lagarna på nått sett).

TLDR: använd en VPN tjänst, vpn tjänster är inte ISP, de behöver inte lagra uppgifter. Jag rekommenderar ipredator.

detta är inte en myndighet som kräver ut uppgifter, utan en privaperson/företag som ges uppgifter i enlighet med IPRED. enl IPRED skall en ISP lämna ut de uppgifter som finns (om ip nr sparats i samband med fakturering etc. en sorts ISP-slask för att använda en polisutredningsterm). Bahnhof sparar de uppgifter som lagen kräver på en separat server som bara polisen kan hämta uppgifter från,som inte är tillgänglig enl IPRED. resten sparas max 24h innan de kasseras. så kommer någon och kräver ut övrig info om ett visst IPnr så finns det ingen information.
det handlar alltså inte om något säljsnack, utan ett annat sätt att sköta sina kunders information. håller du på med en massa brott som polisen är intresserad av, så lämnar även Bahnhof ut dina uppgifter. men försöker du använda IPRED så har du inget att hämta.

go hjul 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

marginalerna är så små för återförsäljare, så hittar du någon som säljer med mer än typ 15% Rabatt, så ska man dra öronen åt sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Ozzed:

Tydligen inte. Som nämnts tidigare i tråden så var ju telia betydligt senare med att lyda EU's lagkrav och sluta lagra om inte brottsmisstanke finns före lagringen, och i "bästa" fall så är det därför de har uppgifter att lämna ut nu.

Om bahnhof skulle få liknande krav på sig så har de helt enkelt nada och njet att lämna ut. Dessutom är det här ju en civilrättslig sak, så...

Jag har skrytit och skrävlat i alla år om hur förträffliga och "untochable" Bahnhof är. Jag lovar att jag skall sluta om den dagen kommer då jag har fel men....

I rest my case

många verkar missa vad Bahnhof gör som andra leverantörer inte gör.
alla sparar info om vilken abonnent som har vilket IP under vilken tid. detta görs för att hålla ordning på deras system, att man vet vem man ska fakturera, att man får rätt hastighet, felsökning etc.
Bahnhof har gjort om sitt system så de inte behöver lagra denna info.
enl IPRED så måste internetleverantörerna lämna ut de uppgifter som finns. alltså även info som används internt för fakturor etc.
Så när Telia & Co säger att de inte lagrar information är det en sanning med modifikation. de har ju kvar loggar, som lämnas ut, oavsätt vad EU bestämt. för de går inte under samma datalagringsdirektiv.

så jag är också en stolt anhängare av Bahnhof och rekommenderar de till alla som jag kan. även om man inte fildelar, så tycker jag att deras arbete ska stödjas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

Jag körde oxå på tele2s erbjudande med 3000:- rabatt på Huawei P10 när man byter in en gammal skittelefon. Är grymt nöjd. Hade honor 8 innan, köpt förra året när tele2 sålde de för 1500:- när man bytte in en gammal.
För en bit under 3000 får du P10an, som är en riktigt bra highendlur. Snygg oxå tycker jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av boomr:

Katastrof hemma!!! Min Tvix HD N1 Cafe dog precis :(( RIP*

Har haft 3 Tvixar genom åren och de har tjänat mig såå väl. Tusentals timmar av HD material och den har aldrig klagat över codecs etc. I och för sig så klarade den inte h.265 men det har jag kunnat leva med. Ok tänkte jag -> då får jag väl gå online och köpa något nytt trevligt istället, men tjii fick jag.. Det finns ju för tusan ingenting som verkade vara det jag behöver. Alla mediaspelare som fanns för något/några år sedan är ju borta - Tvix, Boxee, Popcorn etc.. Så vad tusan ska man göra och vad ska man köpa till vettig peng??

Kan ni rekommendera vad som är bäst/smidigast/coolast

Mina krav

  • Streama full HD från min stationära dator utan hack (Tvix körde problemfritt 1080p 60 via Tvix Netshare)

  • RJ-45 och/eller trådlös N1

  • Stöd för vanligaste digitala ljud och bildformaten

  • srt, sub textfiler

Xtra Info
----------
- Jag behöver inte ha något stöd för Viaplay, Canal digital, HBO, Netflix etc. Det har jag redan på min smart-tv.
- Jag ska bara använda den för att streama film från min dator/mitt nätverk.
- Vill inte heller sitta på min PC när jag ska starta/pausa etc, så att bara dela min desktop, är ingen bra lösning. Skulle vilja ha typ en fjärrkontroll när man ligger i soffan.
- Jag har kollat på ngt som hette Servio - men den gnäller på format som inte stöds/vissa mkv filer och har aldrig lyckats få .srt textfiler att funka.

Vad finns och vad kan man titta på för lösnsing nu när höstmörkret kommer och man vill kolla på film o serier?
Plz help me out

//Boomer

Enklast och billigast är (som någon nämnde) att sök efter Plex på TVn, finns den appen, ladda ner och sen lägger du in Plex media server på datorn. Så kan du styra allt med din fjärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Round_Lake:

Hej gott folk, köpte precis ett nytt headset (philips Fidelio x2) och är mycket nöjd med ljudkvalitén som blev jämfört med mitt gamla men trogna hyperX. En sak jag kännder dock är att jag gärna skulle vilja få det att kunna spela högre än vad det gör. Gäller mest när jag spelar spel som witcher 3 o andra story spel. I spotify o netflix är det ok dock.

Läst lite halvt om ljudkort men alldeles för dålig på detta med ljud för att förstå vad billigaste och bästa lösningen är.

Viktigt är dock främst att ljudkvaliteten inte blir sämre, får såklart bli bättre dock.

Budget ca 1000kr

Moderkort: MSI krait edition

Borde inte vara så tungdrivna. 30ohm. Men ett ljudkort skadar ju inte, jag kör O2+DAC men den ligger en bit över din budget.
Jag är ingen hejare på ljud, men satt i din sits, ville ha lite mer volym. Så köpte först en billig usb DAC med stärkare för att öka volymen, men köpte sen den ovanstående.
Blev ju klart bättre ljud, men kanske vill man höra skillnad oxå när man betalar 2k

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

Budar 2500:- för Asus K501UX 15.6''
Hämtar

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Mr[M]:

skriver han att hans nästa roll inte kommer vara lika publik då han inte är särskilt förtjust i fanboy-kulturen som uppstått runt processormarknaden.

Den har man känt av mycket om man läser forum, förstår inte riktigt fanboismen just på elektronik den är väldigt konstig.

Själv så köper jag det som jag anser vara det bäsat pris / prestanda.
men vissa verka helt maniska om vad man köper inte stämmer me deras grej och vill alltid bevisa att de som de har köpt är bäst.

Buyers bias kallas det.. Om du hittar något som du anser vara en bättre deal så måste ju dom gjort ett felköp.
Tragiskt. Kontraproduktivt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av LeVvE:

Känns väl ganska dumt att köpa om man inte VILL ha då de har annonserat ett trådlöst headset som kommer 2018, det är även billigare.

Med inbyggd ARMprocessor, ja..
En helt annan produkt med ett helt annat användningsområde

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Spaceman81:

Jag spelade xbox i söndags med original headset. Inte särskilt högt men ganska länge. Sen dess har jag hört en ton i vänster öra. Har haft mindre problem med tinnitus tidigare men aldrig så här länge. Nu är det så illa att jag knappt kan sova. Nån som haft nåt liknande? Försvann ljudet efter ett tag? Jag har tryckutjämnat. Använt nasonex nässpray efter vårdcentralens rekommendation, (bara en gång dock) Vet inte riktigt om jag är förkyld. känner mig dock lite snuvig.

Ett tips vad det gäller sömn: köp kuddhögtalare (typ http://m.ebay.com/itm/Portable-3-5mm-Pillow-Mini-Speaker-Audi...
Jag hade väldiga problem att sova förr. Inte relaterat till tinnitus utan mer stress o så. Jag sätter på en talbok som jag redan hört (annars ligger man vaken o lyssnar istället😀) med en bra inläsare.
Borde kunna hjälpa, att koncentrera dig på något annat. Och om det inte funkar, så har du ändå inte spenderat mer än 13kr

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

Äh, ta stålull o rugga upp hela ytan, alt. spill en massa sås på hällen utan att ta bort. Torka aldrig rent, tillslut har du en ordentlig lasangecrust som ger ordentligt med friktion..

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av morxy49:

Jag är sugen på att skaffa mig ett rejält skrivbord som är stort, snyggt, stabilt, och bra, så jag tänkte bygga ett själv. Det blir att köpa en bordsskiva i massivt trä och sedan montera ben på den. Ett simpelt men bra skrivbord helt enkelt.

Jag är mest sugen på att köpa denna ARBETSSKIVA HÅRDTRÄ C/D 2020X800X26MM på Bauhaus, men det kan även bli Bänkskiva Massiv Ek B/C 27x925x2020 mm eller BÄNKSKIVA GRUNDOLJAD EK B/C 2020X900X27MM POSTFORMAD. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu...
Kravet är i alla fall att den ska vara 2000-2500mm lång och 750-900mm bred (och snygg såklart också).

Till denna bänkskiva tänkte jag mig ett par justerbara ben från IKEA, OLOV, för 75 kr/st.

Några tips eller förslag?
Tror ni att bordet kommer bli ostabilt med dom benen? Det kanske behövs lite rejälare ben till ett så stort bord?
Duger det med C/D kvalitet, eller behövs det B/C för att det ska kännas bra?

Jag köpte den skivan Fr Bauhaus, 75 bred, 250lång, 27tjock
Byggde om en klädkammare till kontor, så har 207 mellan väggarna. Jag behövde inte några ben, då jag kunde sätta reglar på 3 väggar och vila skivan på dem, men kan inte se att det skulle bli sämre med ben.
Om du ska ha den mot en vägg kan du ju ha regel i bakkant.
Sen fräste jag ner tangentbordet ca 10mm, så behöver jag inte handledsstöd. Köpte svart bets på IKEA och la på 3 lager.
2st spännband i undersida skivan som håller burken, så undviker jag en massa damm Fr golvet.
Enkelt o billigt.
Lycka till

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

Gillar inte säljare i största allmänhet. Folk som kränger abonnemang på golvet i centrum, telefonförsäljare, säljare i butiker som inte låter mig vara ifred. Är jag intresserad av något så söker jag upp det själv..

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

Kanske ska titta på en skärm med HDMI-ingång så kan du ha en Chromecast och skicka det du vill se fr din telefon. Så slipper du TV-licensen.
Bara en tanke

Skickades från m.sweclockers.com

Edit. Damn, @Blade80 Hann före 😃

Av ReverenD

Vad jag förstår är det själva PVC röret Fr dammsugaren som är boven. Luft genom röret skapar statiskelektricitet och kommer du nära dina komponenter kan den hoppa över dit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD

"polsk mus!? Det låter ju intressant "
-Dream machines
"Jaha, en sån mus"
#Kobben2017
Underbart

Skickades från m.sweclockers.com

Av ReverenD
Skrivet av Audhumbla:

Har fått i uppdrag att hjälpa till med mina föräldrars (oväntat) avancerade mediekonsumtion.

Dom har bredband från BBB och en vanlig box för tablå-TV.

Men, dom tittar även en massa på Netflix, HBO Nordic och SVT Play. Dom vill även kunna spela upp filmer som ligger på ett USB-minne eller från en hårddisk (avi, mkv, DivX) med undertexter.

Jag har tidigare bett dom att köra Netflix direkt på deras "smart"-TV vilket har fungerat OK. Då finns det dock ingen möjlighet att köra HBO Nordic eftersom TV:n inte har någon app för detta. Även vissa filmer går att spela upp från USB direkt på TV:n men själva mjukvaran för detta är rätt usel. Så det gick inte.

När det inte fungerade så köpte jag en Chromecast så mamma kunde streama från sin mobil. Farsan har dock ingen smartphone så det gick inte.

Sedan fick dom en äldre HTPC (Eeebox) men det blev för krångligt att köra XBMC med allt vad det innebar för två pensionärer å det gick inte.

Nu funderar jag på att skaffa en Apple TV (en dedikerad box med fjärr, appstöd och dom behöver inte ha med mobilen) men den kan ju inte spela upp filer? Eller?

Finns det något som kan spela upp från streaming tjänster OCH filer från hårddisk eller USB-minne?

https://prisjakt-a.akamaized.net/product/standard/800/3314855.jpg

nVidia shield TV. Grym liten sak faktiskt.

Skickades från m.sweclockers.com