Inlägg

Inlägg som cracko har skrivit i forumet
Av cracko
Skrivet av Laddin:

https://www.inet.se/produkt/4305502/samsung-990-pro-m-2-nvme-...

Hade ju gärna köpt denna med, gillar deras ssder (och denna är väl typ den bästa i dagens marknad?). Men totalpriset är fortfarande på tok för högt, speciellt när kingstons typ nästan går att hitta för 2k.

Håller med. Den eller 980 hade fungerat men den där rean är lite för dålig. Det finns ju andra men vill inte ha flera olika mjukvaror för olika SSD-tillverkare installerat.

Av cracko

Letar 2tb nvme ssd från Samsung, vilken som helst mer eller mindre. Men hittar ingen bra deal, var typ billigare innan jul.

Av cracko
Skrivet av Akarr:

Se bara till att förnya ditt avtal med göta energi när det går ut annars ör dom rintiga skojaew ich tar ut dubbelt så mycket när dom själva förlänger.

Ska byat bort från dem (företaget på göta) privat har jag greenely.. men ska byt till tibber efter alla skriverier som stått om dem på senare tid

Tibber är säkert bra, funderat på dem. Blev lite fundersam bara när de skriver att de tjänar pengar på att balansera elnätet. Undrar om man inte åker på att betala det på något sätt? Greenely tar ju ut stora avgifter för ”balansavgift” tex.

Av cracko
Skrivet av scienta:

Någon som vet hur enkelt/dyrt det är att få linser med recept till respektive headset? Eller är de bekväma nog att använda med glasögon?

Du får ett distansinlägg med PICO, lätt att sätta dit med magnetfäste. Upptäckte dock att man kan ha glasögon och ändå köra utan distansen. I mina tidigare VR låg glasögon emot och jag fick köra med linser, kanske var för det var fresnellinser i dem, oklart men det var inte smidigt med glasögon. I PICO går det utmärkt, inte testat quest.

Av cracko

PICO 4 är mitt 3e VR headset. Vive original och Samsung odyssey med oled innan. PICO får de andra att kännas som stenålder. Allt är mycket bättre och dessutom trådlöst. Kör 99% pcvr. Till det här priset är det bara att köpa.

Av cracko
Skrivet av epicdowncooler:

Vilket elbolag bytte du till? Har också Greenly nu men funderar också på att byta. På Elskling mm. hamnar Greenely fortfarande i toppen så det är svårt att avgöra om t.ex. Göta Energi är billigare trots att de sägs vara något dyrare på jämförelsesidorna.

Tog en kampanj på vattenfalls egna hemsida som såg bra ut. Det var ingen månadsavgift och 100kr rabatt per månad utöver det.

Litar inte längre på Elskling riktigt efter att jag tecknade det missvisande avtalet med Greenely där.

Av cracko

Letar hårddiskar till en NAS men finns ju inget bra. Någon annan som köpt/hittat?

Av cracko

Tänkte jag skulle ge budbee en chans igen efter att ha undvikit företaget ett tag. Lovar stort och håller inget som vanligt. Skulle leverera idag men avbokar och skyller på webhallen.

Verkar finnas ett mönster där de låter en välja leverans samma dag vilket de sedan sällan kan hålla.

Av cracko

Kan det gå ner mer i helgen? Typ slutspurt black week. Tittar på G2.

Av cracko
Skrivet av WoG:

Spännande inlägg. Tänkte nästan hoppa in o säga att jag har haft greenlely tidigare och var nöjd, men de var o andra sidan då priserna var på typ whatever-nivå, så skillnaden var minst sagt marginell.

Jag använder också elskling för alla mina elavtal o detta känns ju minst sagt fult, på flera områden.
Tack så mycket för varningen!

Tur att det är så kort bindningstid iaf

Haha, ja kanske inte så spännande. Men värt att varna folk som tror de ska få betala nära spotpris och sedan får 400kr i avgifter på en vanlig månadsfaktura.

Av cracko
Skrivet av Kalasis:

I de flesta fall verkar leverantör ta kostnaden för balansansvar, dock inte Greenely.

https://www.svk.se/aktorsportalen/balansansvarig/det-har-beta...

Så ca 2€ per MWh eller hur ska man läsa det? Om jag som kund betalar 17,68 öre per kWh så verkar det ju vara något som är fel/bedrägligt.

Av cracko

Greenely elbolag, varning varning.

Tja,

Oseriöst företag med bedrägliga metoder det här. Nu efter att jag skaffat avtal ser jag att det drivs av ett par unga killar som antagligen saknar erfarenhet.

Haft avtal några månader som jag skaffat via elskling (jämförelse-site typ). Får följande notis i appen som ser bra ut:

Dold text

Räknar med en faktura på under 1500 då mitt avtal från elskling ser ut så här (typ spotpris med ett par öres påslag i exemplet), avtalet ser ju asbra ut:

Dold text

Får sedan faktura på 1853 kr och inser att något inte stämmer. Ifrågasätter, ber om specifikation och får detta:

Dold text

Så ca 2% påslag på spotpris i avgifter på elavtalet från elskling men i verkligheten ca 30% eller 425kr på aktuell faktura! Extrem skillnad, närmast bedrägeri kan man tycka. Vad är ens 256 kr (320 ink moms) för "balansansvar"? Aldrig sett på någon annan faktura, ingen liten avgift direkt.

Roligaste är att det finns en separat rad för "bra miljöval 127 kr (159 kr ink moms)" när det på avtalet står tydligt "miljöpåslag - inget påslag för miljöavtal 0,00". Frågar så klart om det här med att de, mot avtalet, tar betalt för miljöavtal. Får följande inte helt tillfredsställande svar:

Dold text

Svårt att ta företaget på allvar. Ringde elskling som förmedlat avtalet och de verkade medvetna om att det fanns ett problem. Tror inte jag var den första som påpekade detta och de skyllde mer eller mindre på Greenely.

Sammantaget, stor varning för bedrägliga metoder och massiva avgifter. Undrar var de här ganska stora avgifterna för "balansansvar" går? Eget företag i något skatteparadis? Avgiften verkar inte vara på någon normal nivå om man googlar lite. Lite Allra-vibbar nästan.

Blir anmälan till ARN. Öppet mål med den där miljöavgiften. Kolla din faktura om du har Greenely.

Av cracko

Riktigt bedrägeriföretag det här, typ nästan som Allra. Ska göra en tråd snart om hur de blåser folk.

Av cracko

Bökat in oled ställd på sidan i hiss flera gånger.

Av cracko

Varför ser det ut som om ringarna är gjorda av helt olika metaller i sista avsnittet. Sjukt störigt.

Av cracko
Skrivet av Molotov:

Det har varit känt länge att priset skulle vara högt och att headsetet inte för "gemene gamer." Fokus är inte spel överhuvudtaget, även fast det kommer vara möjligt så klart.

Absolut men för 15k och utmärkt upplösning samt allmän prestanda så hade jag kunnat slå till ändå. Nu var det ju närmare 20k, lägre upplösning än pico och inget annat banbrytande direkt.

Av cracko
Skrivet av Halldin:

Meta lanserar Quest Pro, tidigare känd som Project Cambria, för 19,5kkr: https://www.meta.com/se/quest/quest-pro/

Man blir alltid besviken när något nytt VR släpps känns det som. Lägre upplösning och högre pris än väntat. Och valves nästa verkar vara långt bort.

Beställde Pico 4 direkt jag såg detta igår, tror det blir det kanske bästa alternativet om man vill spela trådlöst närmaste året.

Av cracko

Verkar denna bli någorlunda förskonad från krystade PK-inslag? Görs det snyggt så bryr jag mig inte men ibland så är det för uppenbart att det bara klämts in någon konversation eller karaktär av vissa skäl och då stör det. Typ som när en i star trek discovery blev kränkt över att fel pronomen användes, extremt krystat.

Av cracko

Skönt! Använder lightning, vanlig usb, usb c och usb micro idag. Massa sladdar överallt..

Av cracko

Någon som har Andersson ARC 3.9 Wifi https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/klimat-varme/luftkondi... ?
Nöjd?