Inlägg

Inlägg som cracko har skrivit i forumet
Av cracko

Någon som fått lånebil etc i väntan på leverans vid nybeställning?

Av cracko
Skrivet av Garpen0:

Ska boka en provkörning av MY snart men det jag ogillar är att designen känns lite väl 90-tal på fram och bakljus. Bakifrån ser den ut som en Opel Astra 1998 och framljusen ser billigt ut. Formen är det dock inget fel på och tycker den ser fin ut från sidan.
Sedan ingen ventilation i sätena och att Tesla fortfarande använder sig av navkaplar är B.
Men mjukvaran däremot ser ut att vara magisk. Så följer den nya Model 3 nära och ska bli spännande att få veta nästa månad vad det är för ny design som gömmer sig. Mjukvaran i MY idag är redan Hw4 och är kraftigt nedgraderad från tidigare Hw3 med mindre ramminne osv.

Provkörde en förra veckan. Blev rätt besviken. Ingen av de smarta funktionerna för körning/parkering kändes användbara.

De har plockat bort parkeringssensorerna så den är typ sämst i klassen på fickparkering. Riktigt oskönt baksäte också. Sen om man provat en bil med bra HUD så vill man inte vara utan. Typ så.

Av cracko
Skrivet av Emma242:

Jag har känt samma, men tittar jag på termometern i rummet så kyler den som den ska. Jag misstänker att hög luftfuktighet är boven, 20 grader har känts som 28 de senaste dagarna. AC:n får säkert jobba ännu hårdare för att flytta fukten också, vilket säkert sänker effektiviteten.

Ok, kört min ett tag nu och den kyler definitivt inte. Blir en tripp till webhallen med den imorgon. Det kommer ett svagt knackande ljud från kompressorn vilket tydligen kan tyda på att den är trasig.

Av cracko

Min nedis smartlife verkar kyla dåligt nu, vill minnas att det var rena isvinden ur den ett tag. Slangen som brukade bli rätt het är inte särskilt varm heller.

Någon som har en idé om vad som pågår? Allt verkar ok annars.

Av cracko
Skrivet av mistahh:

Vad händer härnäst då?
Känns som att saker och ting har dött av lite efter att Grusch mm vittnade.

Han lovade väl att säga var ufona fanns och namnge de inblandade till kongressledamöterna så vid det här laget borde de ha all info.

Varför de inte går ut och säger vad de fått veta är ju högst oklart.

Av cracko

Militären kanske har några trovärdiga fake UFOn som de visar upp och påstår är äkta för vissa personer. Allt som ett test för att se om de kan hålla tyst om hemlig information. De som kan hålla tyst får nå toppen i sin karriär.
Går säkert att göra rätt trovärdiga stora hovrande grejer som man har i något hangar. En slags counter intelligence op eller vad det kan kallas, psy op kanske.

Av cracko
Skrivet av MP-Jan:

Hade inte iX 50 varit så förbaskat fugly, tung och dyr, hade även jag valt den. Du verkar öppen för Kina-bilar. Kikat på Xpeng G9?

Tittade på den och provsatt. Kände direkt att om det skulle bli kinabil så var Nio mycket finare. Nio har faktiskt helt fantastisk interiör, bra heads up (bättre än kia åtminstone) och är skön att köra. Det är den här osäkerheten man känner ifall något skulle krångla, andrahandsvärde etc som gör en osäker.

Skrivet av Henrico:

Känns som du inte jämför riktigt äpplen mot äpplen? Vad behöver du?

Model x tycker jag inte är prisvärd nånstans. För dålig kvalitet och utrymmen för priset. Jag skulle lika gärna köpa en y om jag nu tittade på Tesla och inte verkligen behövde 7 platser.

Ix50 är trevlig i kupén om man kommer från en förbränningsbil precis som q8 etron, saker sitter där de ska och känns familjärt. Bra utrymmen dessutom i båda, men det var det där med utseendet på Ix50 och barnsjukdomar och effektivitet på q8....

Ev6 har jag bara kört lite och tycker det var en trevlig bil, men klart mindre än ovanstående och personligen kände jag mig inte riktigt vän med varken teknik eller inredning.. Sedan tyckte jag gtn var alldeles för hård för svenska vägar, lite samma fenomen som Model y performance....

Så återigen, vad behöver du..

Fugly räcker inte att beskriva den. Den har träffat varje gren på fulträdet på vägen ned... Får Chris Bangle eran att verka smakfull.

Jag behöver en SUV med bra lastutrymme. Model y hade riktigt oskönt baksäte och model x var lite väl trång för de som sitter på andra och tredje raden. Den bil där man satt bäst som passagerare, man får ju tänka på familjen, var bmw. Tycker inte den är så ful, känner att jag blir mer och mer immun mot utseendet desto mer jag tittar på den.

EV6 var som du säger rätt trevlig, men i de här prisnivåerna vill man älska bilen. Ratten skymde displayen lite för mig i EV6 och infotainmentsystemet var väl lite sisådär. Smart val om man kan se förbi bristerna och inte behöver mycket lastutrymme, tänker på 7 års nybilsgaranti då.

Skrivet av Sando:

Om du ännu väntar en tid så är ju Audi Q6 på kommande; https://www.topgear.com/car-reviews/audi/q6-e-tron-prototype-...

Den verkar rätt lovande. Audi är ju alltid bra på interiörer, men 600km räckvidd med laddning på upp till 270kw (800V) låter ju rätt lovande. Men den kommer då till försäljning först senare i år.

Bra tips, måste kolla på den. Läst mycket dåligt om etron Q8 55 som var på kartan så har inte ens varit och tittat på den, någon kallade den en sminkad gris.

Av cracko

Testat flera lite dyrare elbilar nu. Initialt mest för att det kändes rätt att göra så inför köp även fast jag var säker på att det skulle bli model x.

Helt ångrat mig nu, vad sysslar Elon med egentligen? Han har tagit bort parkeringssensorerna vilket gör att flera funktioner i bilen inte fungerar längre. Tydligen planerar Tesla att försöka få allt att köras via kamerorna men det fungerar inte i dagsläget. Bilen har därför, åtminstone tillfälligt, tappat funktioner. Helt orimligt i så dyr bil. Självkörningen var inget att hänga i julgranen heller.

Visst, "cockpiten", i model x är ju väldigt clean och nice. Sen 0-100 på 2,6 är ju lite kul, och läskigt. Men mer vill man ha för det priset, som tex heads up display och fungerande parkeringsfunktioner.

Kört Nio el7, Kia ev6 gt line, model x, model y samt bmw ix 50. Bmw blåser de andra av stolen på typ allt utom design där jag ändå tycker model x vinner.

Någon som har någon av bilarna och har lite input innan man helt bestämmer sig?

Av cracko

The narrative case report describes law enforcement officers detaining Grusch under an emergency custody order and taking him to a local emergency room, where a mental health specialist decided to ask a magistrate to issue a temporary detention order. Based on the order, an officer transferred Grusch to Loudoun Adult Medical Psychiatric Services, an inpatient program in the Inova Loudoun Cornwall Medical Campus in Leesburg.

https://theintercept.com/2023/08/09/ufo-david-grusch-clearanc...

PTSD, alkoholism, suicidalitet, våldsamhet etc. Inte en som är helt mentalt stabil direkt.
Det var det första jag var inne på, att det fanns någon psykisk komponent i det hela.

Av cracko
Skrivet av landahl:

Så dom vittnar under ed och är beredda att få långa fängelsestraff för att ta fokus från Trump.

Alltså något skäl finns det ju för att de diktar ihop den här rövarhistorien. Trumps fans invaderar regeringsbyggnader så varför inte.

Av cracko
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Stämmer väl rätt bra med skillnaden i dollarkurs sista tiden?

Ja ok, men rör sig verkligen priset med dollarkursen? Trodde de satte svenska priset separat.

Av cracko

Har tesla höjt priserna på model x nyligen? Sist jag var inne på att skaffa en kostade den ca 1 miljon jämt för en long range. Nu verkar baspriset vara 1,3 miljoner drygt.

Av cracko

Han Grusch ska ju tydligen delat namn på specifika individer som ska ha ”first hand knowledge” i någon slags stängd utfrågning med kongressen. Oklart om de personerna kommer frågas ut också.

Ändå väldigt intressant detta. Man undrar vad det går ut på. Att de dolt innehav av ufon i 70 år känns ganska uteslutet även om amerikanarna är rätt bra på att hålla sina militära flygplansprojekt hemliga.

Mest nyfiken på agendan liksom. Så orimligt det piloten tex säger om att det var vanligt att se ufon när han var stridspilot. Då skulle vi ha piloter från Sverige som sett samma saker och pratat om det på nyheterna.

Av cracko

Att Grusch har i uppdrag att rikta strålkastarna från något hemligt militärt flygplans- eller drönarprojekt alternativt att han drabbats av psykisk sjukdom känns mer troligt än det han faktiskt påstår. Runt 1% av människor drabbas lite lagom slumpmässigt av psykossjukdomar och det blir rätt många höga militärer.

Av cracko
Skrivet av joakim99:

Problemet är att det inte krävs något utbildning för att få kalla sig jurist. Hur kan då utbildningen vara samma för en jurist och en advokat?

Men lägg ner, diskussionen om vem som får kalla sig jurist har inget med ämnet att göra.

Av cracko

Hyresvärdens ansvar inkluderar nog inte att hantera kriminell aktivitet utan snarare att el, vatten och värme etc är säker och fungerande. Slösa inte din energi på hyresvärden, det kommer bara kosta energi och kanske pengar.

Av cracko
Skrivet av NidoKing:

The Idol 1/10 (HBO Max serie). Weeknd är troligtvis den sämsta skådisen genom tiderna.

Säger 7-8/10 själv. Kanske förklarar snittet på imdb runt 5 om det finns några fler med din smak.

Av cracko

Någonstans sitter Grusch psykiatriker och känner att det är jobbigt med tystnadsplikt.
Det är uppenbart något fel på killen. Han säger att flera länder samlar ufon och att USA har flera stycken..

Av cracko
Skrivet av landahl:

Nu börjar det röra på sig ordentligt.

Evidence on UFO retrieval program is 'overwhelming'https://youtu.be/zZprLT6_K64

Man kunde ju önska det var sant men tyvärr som vanligt bara snack utan bevis.

Hur många anställda har inte amerikanska försvarsmakten? Sen tänk att olika psykos- och vanföreställningssjukdomar förekommer hos ca 1% av befolkningen.. Vanligaste temat för vanföreställningar är olika konspirationer, avlyssning och aliens etc. Tyvärr.

Sen påstår han, Grusch, att flera länder samlar ufon på hög och alla lyckas tydligen dölja det för omvärlden. Totalt orimligt av så många skäl att fingrarna skulle blöda innan man listat allt.

Av cracko

Midjourney?