Inlägg

Inlägg som videopac har skrivit i forumet
Av videopac

Ipad Pro 12,9" gärna även penna

Är på jakt efter en Ipad Pro 12,9", som sagt gärna med penna (inget absolut krav )

Det kan vara från vilken generation som helst, skicka information om vad du har och vilket pris du tänkt dig.

Beskriv gärna skick och har du bilder att skicka så tveka inte att göra det.

Skicka helst PM så hittar jag det bättre!

Läs hela annonsen här

Av videopac
Skrivet av Wiinis:

Tror snarare det handlar om dåligt chefskap och att de inte litar på sina anställda.
Tror jag är mer produktiv för det finns inte lika mycket/många som kan störa.
Sen är det otroligt mycket skönare att sitta hemma 🙂

Litar och litar, det är inte allt som man kan göra lika effektivt hemifrån. Sedan om det är fallet här det vet vi ju inte.

Vissa moment är jag mer effektiv hemifrån, andra tvärtom.

Av videopac
Skrivet av Knotvillage:

Gick du in och kollade vad det var uppe i?

Säkert några som inte läst annonsen och tror att de får sex (6) stycken kort när de tittar på bilden?

Varför slänger man upp en sådan bild om man inte chansar på att någon missar texten?

Av videopac
Skrivet av Ibis:

Av nyfikenhet, vilka argument har man för att alla skall tillbaka på kontoret?

En ren gissning (till dess vi får svar) är väl att de som jobbar på distans inte kan göra det så effektivt som skulle önskas. Skulle produktiviteten minska till 50% exempelvis så vill man nog ha in folket så snart som möjligt.

Ren spekulation från min sida dock

Av videopac

Iphone 11 Pro Max är det nog som du behöver!

Av videopac

Men låt oss säga... 1400

Av videopac

Tricket är väl att låta den vara på men inte låta den gå i "sleep mode", det finns bra program för det. Jag brukar köra nosleep.exe.

Av videopac
Skrivet av zarkov:

För att det i genomsnitt är 8-10 ggr dyrare att rekrytera en ny kund än att behålla en gammal? Båda parter tjänar på det, företaget får behålla en kund och kunden slipper stöket med ett byte.

Tyvärr har nykundsjakten går så långt att i stort sett alla företag glömmer sina gamla kunder. Företagen tjänar grova pengar på att skinna trogna kunder som förväntas stå framåtböjda med byxorna nerdragna och bara vänta på nästa prishöjning. Det är inte så länge sedan som det lönade sig att vara långvarig kund, numera är man snarast ett åtlöje. Då var "trogen kund" ett säkert kort i förhandlingarna, nu för tiden är det betydligt lättare att komma någon vart om man hotar att byta.

Det spelar ingen roll om det är ISP, mobilabonnemang eller bolån, enda sättet att behålla sina fördelar är att byta med jämna mellanrum.

Precis, som att jobba kvar på samma företag år efter år... det är rena välgörenheten man sysslar med egentligen.

Av videopac

Tja, trycker "rättighetsalliansen" bara upp tillräckligt med pengar i beslutsfattarnas rö... sorry, plånböcker så kommer snart även VPN-tjänster att omfattas av LEK.

Money talks...

Av videopac
Skrivet av john00133:

mm hittade en iptv app och valde "try for free" kul att ha tv men har lite svårt för ukrainska tyvärr...

Fria kanaler är nog ingen höjdare, nej Så abonnemang är det väl som gäller om man nu skall gå den (olagliga) vägen.

Av videopac

Då blir det ju en bra "story" i bloggen om du åker dit på att betala

Av videopac
Skrivet av john00133:

ja för de känns lite "spännande" att pröjsa 6-700spänn för boxen och 1800 för ett år och sen bli av med det 3-4 månader senare....

Häpp, så är det. Dock behöver du inte någon box om du har en "smart-TV" med appar, alternativt en HTPC eller så.

Av videopac

Vore väl bra om det var en fartkamera så du lär dig att inte köra för fort.

Av videopac

Köper ofta på impuls, de gånger jag varit avstängd här på Sweclockers har jag sparat väldigt mycket pengar på att inte handla på marknaden!

Nej, kan inte påstå att jag ångrar några teknikinköp. Då handlar jag ändå ganska mycket. Både till min hobby som är att samla gamla datorer, TV-spel och annan rolig elektronik från 70-80-talen och nya prylar. Så nog blåser man rejält med pengar. Tack och lov så bokför jag inget så jag slipper veta vilka belopp det hamnar på

Men alla är ju olika, en del går ju igång på att spara pengar på banken/investera, en del på bilar, kläder, teknik eller resor. Något måste man ju göra med sina pengar, inte tänker jag snåla och gnida för att lämna över ett gigantiskt arv till mina efterkommande. De får nöja sig med några få miljoner, de kan göra lite själva tycker jag nog!

Det jag ångrar dock är sådant som jag borde ha sparat och inte gjort mig av med. Som en Commodore C65, en Atari Panther och så vidare. Både för att de har stigit enormt i värde men även för att det är svårt, nästan omöjligt att få tag på igen om man skulle vilja.

Av videopac
Skrivet av john00133:

okej, men hur olagligt är det med iptv? får man böter om man blir påkommen med det eller hur funkar det?

Personligen tror jag inte att risken är så stor att bli påkommen med det utan risken är i stället att leverantören försvinner/stängs ner. Då sitter man med ett "abonnemang" som inte fungerar och några pengar tillbaka kan man inte räkna med

Men jag vet inte, har inte läst om några sådana fall där användare blivit åtalade, kanske någon annan här har lite mer information om det.

Av videopac

Precis som du skriver så finns det ju IPTV-tjänster som inte direkt är lagliga. De brukar ju ha de flesta kanaler även om de inte har alla strömningstjänster (typ HBO Nordic etc). Men när det gäller lagliga alternativ så tror jag nog det kan bli svårt att komma dit du vill. Alla sådana som jag använt har haft paket man får välja.

Hmm, har haft typ välj åtta kanaler ur ett större utbud för bra länge sedan. Alltså utöver basutbudet. Men det var ju inte helt fritt val dock. Nu minns jag inte vilken leverantör det var, kanske Telia.

Har Bahnhof och Sappa idag. Har deras "standardpaket" men vet att jag kunde lägga till en enstaka kanal till det, för typ 49kr extra i månaden. Hade det ett tag men inte nu längre då intresset för den kanalen endast var temprorär.

Av videopac

Får hoppas det vänder om två veckor igen när vi skall ha semester!

Av videopac
Skrivet av Vzano:

@filbunke: @videopac: @Lofen:

Sluta slösa på pajerna, de är till för att ätas och inte kastas!

Ska ni diskutera så håller ni en vuxen nivå!

/Vzano, Moderator

Hittar inga pajer, är de uppätna?

Av videopac
Skrivet av Knotvillage:

Dom flesta köpare jag stött på tackar nej till BP då det blir UC koll.

Det låter positivt!

Av videopac
Skrivet av Zippeer:

Nu har jag inte riktigt läst vad skiten är med blocketpaket, men som jag fattat det så går dem alltid på köparens sida? Tvärtemot vad Paypal gör då i så fall.

Jag skall inte säga att det är så konstant men risken för säljaren är oproporionerligt stor om man jämför med köparens risk. Kan bara säga så att, nej, jag kommer inte att sälja med det upplägget i alla fall

Vad gäller Paypal/Ebay så är skiftar de också en väldigt stor risk över på säljaren. På Ebay kan man som säljare inte ens lämna negativ bedömning längre. Paypal har ett säljarskydd men det är långsamt och omständigt. Är man en "nybörjarsäljare" på Ebay så bör man vara försiktig och läsa på ordentligt