Inlägg

Inlägg som MarkSix har skrivit i forumet
Av MarkSix

Bytt namn på tråden? för att?

Av MarkSix
Skrivet av Allexz:

Sällan jag sett en "utveckling" som inte blir sågad av alla olika avdelningar av 13 olika anledningar för att IT-"arkitekterna" har fått jobbet genom att ha en jävla stor trut, enormt självförtroende och väldigt väldigt lite realistisk kunskap. I slutändan är det 6 fullösningar som precis håller sig igång genom ett autoreboot script 3 ggr per dygn xD

Hahaha jag känner igen det där

Av MarkSix

Dags att skaffa ett liv OFF-line, Jag vill inte vara en del i där här skiten. Here comes Terminator...

Av MarkSix
Skrivet av CrispVanDahl:

Tre grafikkort för prestandatestning är nog 2-3 arbetsdagar till om allting går som det ska vilket det sällan har gjort under tiden vi testade ARC.

Det hade varit bättre om ni skippat att lägga ut denna review.

Av MarkSix
Skrivet av perost:

Om de faktiskt degraderats så håller jag med om att det borde gå på garantin, men som det står i artikeln så är det nog mer troligt att det bara är något fel på avläsningen av SMART-datan.

Man får väl hoppas på att mjukvaru fixen som Samsung kommer med inte manipulerar Smart-värdena i fall att det skulle vara så att diskarna degraderats på grund av felaktigheter i firmware.

Av MarkSix

Dom som har fått sina diskar kraftigt degraderade på grund av detta borde väl erbjudas nya enheter i utbyte.

Av MarkSix

Riktigt smart, hoppas att fler tillverkare hoppar på denna idé.

Av MarkSix

Nu har dom tydligen börjat skicka ut promotion prylarna. Hittade ett e-mail från Asus Promotion Team i min skräpkorg.

Av MarkSix
Av MarkSix
Skrivet av andra94:

Folk missar att Intel-Arc är deras entry för datacenters, Intel måste ha GPU:er för Ai träning osv annars kommer dom helt enkelt konkursa inom några år. Konsumentsidan anser man ska gå +-0 eller lite - det är Okej så länge dom slår sig in på datacenters och AI där nvidia har ett enormt försprång.

Problemet för Nvidia är att dom saknar CPU:er då ARM köpet gick under så där ligger AMD bra till med både CPU/GPU chip vilket jag antar är #framtiden.

Nvidia har sin ARM Neoverse Grace Hopper CPU som dom kör ihop Lovelace GPUerna om vi nu bara pratar om HPC

Av MarkSix
Skrivet av mille74:

Tror du kikade snett. Från 11/10 (din registreringsdag) till 10/3 ("min" 90 arbetsdagar) är det korrekt 151 kallenderdager (1), men "bara" 107 arbetsdagar (2)

<Uppladdad bildlänk>

Tror du får labba lite med slutdatum och då kika på "Result" istället för "callendar days".

Du har rätt jag jag läser aldrig något fullständigt utan skummar bara, måste fan ta och skärpa mig

Av MarkSix

Är helt säkert på att det inte bara är Intel som kommer med dystra siffror. AMD och Nvidia lär följa efter.

Av MarkSix
Skrivet av mille74:

Räknade efter lite baserat på min registrering. Det står i bekräftelsen på registreringen att de kan dröja upp till 90 arbetsdagar. Det blir runt mitten av mars för mig :/

<citat>
*Please note that after the approval of your application, the payment/shipment of your reward may take up to 90 business days.
</citat>

https://www.timeanddate.com/date/workdays.html?d1=2&m1=11&y1=...

För mig så har det gått 151 dagar nu enligt websidan du länkade. Fick approved status den 11/10 förra året.
Ska bli kul att se om det blir något överhuvudtaget.

Av MarkSix
Skrivet av SuperSverker:

Du anser att det är den största friheten, men det gör även att applikationer sällan fungerar på allt.

Och när applikationer fungerar sådär 99% av tiden så blir det frustrerande, och folk som vågar testa byter snabbt tillbaka. För att inte tala om communityt som är en bakteriepool av besserwissers som aldrig förstår något annat perspektiv "För det funkar ju för mig".

Missförstå mig rätt - jag gillar valfriheten också, men det behövs inte så mycket valfrihet. 4st konsumentdistros baserade på Debian, BSD, Arch och något mer hade räckt och gjort att man faktiskt hade kunnat plocka andelar istället för att harva bland bottenskrapet. Linux behöver bli mer mainstream för att bli bättre, något som Valve gjort bättre än LF någonsin kunnat drömma om.

Edit*
Jag pratar alltså enbart om fullfjädrade distros för PCs, ex Ubuntu, Pop, Fedora etc.

Bara som ett förtydligande så är inte BSD ett Linux OS

Av MarkSix
Skrivet av Dem8n:

Är väl inget konstigt med det, gör någon konstant bort sig så utgår man till slut från att de ska göra bort sig.

Är korsningen alltid tom när du kommer till den slutar du titta efter om den är tom.

Att göra bort sig verkar vara ett fenomen som alla dom tre stora Nvidia, AMD och Intel har gemensamt

Av MarkSix

Min röst faller på

Fast egentligen är det väl så här jag borde rang ordna

  1. 4004

  2. 8080

  3. 6800/6502/Z80

  4. 8086/68000

Av MarkSix
Av MarkSix

Den listan verkar innehålla nästan alla MSI moderkort, hittade mitt X299 moderkort där. Får se om det kommer några bios uppdatering på detta.

Av MarkSix
Skrivet av sharadkingboy:

Så, då var det löst, eller ja delvis iaf. Kan köra Time Spy Extreme med både 100 och 110 i power limit utan att det hänger sig.

Lösningen var att riva ner heia vattenblocket, bort med flytande metall på die'n, bort med kopparshims och så blev det vanlig mx-5 kylpasta mellan die och vattenblock, samt vanliga kylpads mellan Vram och vattenblock.

Dock är hot spot ändå uppe runt 95-100 grader nör jag kör Time Spy Extreme med power limit på 100.... (vilket jag dock inte alls kunde innan då den hängde sig fort).

Jag funderar på om billigt Bykski block kan vara huvudorsaken till detta problem, att det är skevt eller annat!? Är sugen på EK's block med active backplate "ABP" , men kanske finns enklare sätt ta reda på det med hot spot?

Någon som vet vilken tjocklek på kylpads man ska ha där till Vram?

Tack för alla era tips och hjälp

Föreslår att du sätter tillbaks orginalkylaren och testar vad du får för värden. 95-100°C är fortfarande för högt. Jag har hotspot max 76° på mitt AMP). Får du bättre värden med orginalkylaren så kan du ju överväga om det är värt att skaffa ett EK-Block.

Av MarkSix
Skrivet av sharadkingboy:

Innefattar "hot spot" även minnena, tänkte om en kylpad är monterad på fel sätt alt om den kanske är för tilltryckt/platt?

GPU Hot Spot borde vara någon av sensorerna på själva GPU-chippet, minnena har sina egna sensorer och du kan även se minnestemperaturen i GPU-Z eller HWiNFO64