Inlägg

Inlägg som MarkSix har skrivit i forumet
Av MarkSix
Skrivet av Sebban84:

Jo jag förstår. Men jag ville bara ge ett tips eftersom min kabel gick in jättesmidigt och klickade. Men kunde ändå trycka in den mer än så trots detta. Det är säkert bara mina nojjor...

Klart man blir nojig efter all cirkus kring denna kontakt, själv så kontrollerade jag flera gånger att kontakten satt i ordentligt, använde t.om en ficklampa för att kunna se att den satt i ordentligt

Av MarkSix
Skrivet av Sebban84:

Jag har också cablemod-kabel. För mig klickade det väldigt enkelt, men efter en stund märkte jag att jag kunde trycka in den lite till ändå. Vet inte om det spelar någon roll men kanske kan vara värt att testa..

Hej, som jag skrev så var det inga problem med att trycka in kontakten den gled lätt in och klickade tydligt. Problemet var att jag var tvungen att kompromissa med hur jag lade kabeln på grund av att kabeln var en aning kort.

Av MarkSix

Så äntligen fick jag tid att sätta ihop grejerna som jag köpte i Oktober (7950X, 4090 + massa annat). Nu återstår det bara lite testning. Enda problemet jag hade var att CableMod kabeln var lite kort så jag kunde inte dra den optimalt. Kabeln var väldigt lätt att trycka in och det hördes att tydligt klick när den satt på plats.

Av MarkSix
Skrivet av kusk0r:

Tror base power limit för Liquid X är 480. 480*125%=600

Det stämmer, enligt KitGuru's review på kortet så har den 480W Base.

Av MarkSix
Skrivet av Rico01:

Corsair klarar det på 2 så det är enligt specifikation. 3 klarar det galant (har ju samma och får 600W som limit till mitt kort) då de flesta PCIE idag klarar att ge över 300W per uttag (såvida du inte har nått noname PSU från Kina).

https://cablemod.com/support/#12vhpwr-pcie-gen-5-atx-3-0

"DON’T PCI-E PORTS ONLY PROVIDE UP TO 150W PER PORT? HOW IS IT THAT A 3 X 8-PIN CABLE CAN BE SUFFICIENT TO POWER GPUS THAT REQUIRE UP TO 600W AT PEAK?
In truth, an 8-pin PCI-e port on modern PSUs can supply over 300W of power each (up to 342W, depending on model). Thus, two 8-pin PCI-e ports are more than enough to provide the required 600W. We provide both 3 x 8-pin and 4 x 8-pin versions of this cable for extra redundancy. **Please note that all 8 Pin PCI-e plugs need to be plugged in for the cable to function properly. If you order a 3 x 8-Pin or 4 x 8-Pin to 16-Pin, make sure that all of the 8-pin connectors are connected correctly to your PSU.**"

Tack, alltid lär man sig alltid något nytt

Av MarkSix
Skrivet av megaman01:

Jag kontaktade supporten och dom svarade konstigt nog på 5 min.
Dom är också inne på att nått är konstigt. Ska leverera 133% utan problem. Dom ville ha bilder på min psu, sliden med 125% och mina uppgifter på ordern. Min gissning är att dom lyckats fucka upp något med 4 pinsen som gör att den inte känner av allt rätt. Jag fick ett mail med 10 punkter på 5 min efter mitt mail till dom vilket tyder på att dom har haft en hel del liknande. Funderar på att slita loss datorn från skrivbordet igen och kolla dom 4 trådarna om allt sitter rätt osv. Jag har iaf dubbelkollat att alla kablar sitter ordentligt i sina anslutningar. Denna 16 pins va trögare att få i kortet än originalen men väntade såklart på att den skulle klicka i ordentligt efter senaste tidens debatter om dessa..
Jag återkommer med status när jag vet mer. Kan va fler som har liknande problem. Jag behöver definitivt inte mer än 125% men som jag sa till dom. Ändå gett 450spänn till på ett skitdyrt kort så vill jag ha dom där sista 8% med!

Hoppas det löser sig. Jag har ju inte ens unboxat mitt kort ännu så min 4x8 kabel kanske inte heller funkar då. 😨

Av MarkSix
Skrivet av megaman01:

Jo men enligt Cablemods sägs att "alla kablar klarar 600W". Det tolkar jag som att man byggt kabeln för max effekt oavsett 3 eller 4 pins, vilket inte är nått problem då Corsair endast har 2st. Jag förstår inte logiken.

Att leverera 600w på 3st. Pcie kablar skulle betyda att dom överskrider Pcie-standarden.
Jag tror knappast att det är något som dom har för avsikt att göra. Det måste vara en felaktig information i så fall tror jag.

https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2022/10/Adapter-Schem...

Av MarkSix

AMD verkar ju inte vilja sälja nått innan Jul dessutom. Sälj start den 13 december kommer inte att ge några större försäljning siffror. Och AIB korten börjar säljas först 2veckor senare.

Av MarkSix
Skrivet av megaman01:

Installerade min Cablemod (Asus 3x8pin till 16pins, 600W) idag. Gick från 4x8pins pcie därav en 2 molex till pcie. Fick innan 133% powerlimit i Afterburner. Nu med nya kabeln "endast" 125% limit. Vad beror denna limit på? Jag kommer inte överklocka ändå men vore ändå intressant att veta hur detta fungerar.

Det har med sense-pinnarna att göra. Sense pinnarna talar om för kortet hur mycket ström kabeln kan leverera. I och med att du bara har 3st Pcie på kabeln så är en av sense pinnarna inte aktiv och indikerar därför bara 3*150W till kortet.

Av MarkSix
Skrivet av qube_gbg:

De skickade min kabel den 09/11 och jag kommer att få den i dag. Så ca 10 dagar

Du kommer att få betala tull på den 100 kr då vet du att den är nära

Skrivet av Rico01:

Jag behövde inte betala någon tullavgift. Beställde du genom global store eller eu store?

Ingen tull här heller beställd genom eu-store

Av MarkSix
Skrivet av RebirthMagic:

Beställde hem en Cablemod 12vhpwr den 7 nov och såhär står det när jag spårar försändelsen, är detta vanligt?

”November, 10 2022 10:11 Local time, Service Area: EINDHOVEN - NETHERLANDS, THE”

Det var likadant för mig, jag fick inga uppdateringar på försändelsen. Och sedan så ringde DHL på dörren förra fredagen och lämnade över paketet. Statusen på DHL sidan på försändelsen är dock fortfarande den ursprungliga. Det tog 21 dagar från beställning till att jag tog emot paketet.

Av MarkSix

Fick min igår (fredag), beställde den 27 Oktober. Det fanns inga som helst tracking uppdateringar på min försändelse och så igår ringde DHL på dörren mitt på dagen, som tur så var jag hemma just då.

Spårning informationen på DHL sidan
----------------------------------------------------------------------------------
Avsändaren har skapat en fraktsedel, men försändelsen har ännu inte överlämnats till DHL Express
November, 03 2022 04:08 Lokal tid, Service Area: EINDHOVEN - NETHERLANDS, THE
Ursprung

Service Area: EINDHOVEN - NETHERLANDS, THE

Av MarkSix
Skrivet av Cyberz:

bara 50?
Verkar som var och varannan har problemet när man läser runt på nätet.
kan aldrig vara så lite som 50 stycken. Då hade det väl inte blivit en sån stor grej av det.... eller?

Det är säkert flera, speciellt de som inte ens äger något av dessa kort.

Av MarkSix
Skrivet av AlpAne:

Undrar varför ni fortfarande envisas med att göra tester med RTX 4090 och övriga RTX i 20- och 30-serien med olika versioner av drivrutinen, 521.90 för RTX 4090 men endast 521.90 för de äldre RTX-korten?

Kanske är dags för en ny prestandajämförelse där även RTX 30-series "Ampere" och RTX 20-series "Turing"-kort körs med Game Ready Driver 522.25 med tanke på denna artikel:

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-522-25-driv....

Borde ge ett rättvisare resultat om ni använder samma version för drivrutinen för samtliga kort.

Håller med det blir ju helt missvisande att jämföra korten med olika drivrutins versioner.
Har ni inte korten kvar för omtest så ta hellre bort korten från testresultaten.

Din länk var trasig:
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-522-25-driv...

Av MarkSix
Skrivet av mille74:

Har ni sett något om hur och när Asus kommer leverera "bonusprylarna" från kampanjen?

Har inte hört något från Asus.

Av MarkSix
Skrivet av MinscS2:

Så, då var äntligen det nya systemet på plats och jag kan officiellt vara med i "Klubben".

https://images4.imagebam.com/24/f3/e8/MEGIKGV_o.jpg

Blev till slut ett Gainward RTX 4090 Phantom GS.
Inte det tystaste kortet jag ägt men inte det mest högljudda heller.
Kylningen till 13900k överröstar ju allt ändå.

Ett Phanteks Evolv X

Av MarkSix
Skrivet av qube_gbg:

Tror ni att ett corsair ax860i kan driva ett 4090 och en amd 7950x om man stänger av boost på cpu och inte överklockar kortet?
Läste en gammal recension på psun då pressade de upp systemet till 760w utan problem.
Inväntar de nya psuerna som bör komma inrullade under december. Och har själv haft två evga classified gtx 980 ti under vatten och maximalt överklockde och en Intel i7 4770 k mellan 4,6-4,9 GHz utan problem. Tror att det systemet drog ca en bit över 700 w

Tror att det är lugnt med ett ax860i. Kitguru pressade upp ett ax850 till 1045w i en review.

Av MarkSix

Ska bli intressant att se hur många av dessa kort kommer att nå konsumenter innan Jul. Skulle tippa på att det är först i slutet av Januari som det kommer att gå att få tag i något.

Av MarkSix

Bra fredagspanel och sammanfattning av AMD Radeon Launch. Behovet av DP2.1 kommer att vara väldigt lågt några år till om man inte är intresserad av att spela CS i 1440p på en VA skärm. Dom flesta byter säkert grafikkort oftare än dom byter datorskärm.

Av MarkSix
Skrivet av SweViver:

Är det ikväll som vi alla 4090 ägare kommer ångra oss efter AMDs event? 😀 Jag hade iofsig inte tackat nej till ännu mer rå raster prestanda!

Jag inte orolig för att det ska bli så. Men o andra sidan så har jag ännu inte packat upp mitt 4090 trots att jag haft det i mer än en vecka nu.