Inlägg

Inlägg som xeRoos har skrivit i forumet
Av xeRoos
Skrivet av Json_81:

1050 låter saftigt overkill för sims, särskilt om budgeten är 5k.

Skulle snarare säga att kika efter i5/i7, SSD och minst 8GB ram och undvik diskret grafik om inget annat ska spelas på den, extra vikt och sämre batteritid till ingen nytta för vad som beskrivs.

Ja, blev lite intresserad nu och kikade på en del benchmarks för hur MX150 och Intel HD/UHD 620 presterar. Är det enbart Sims som maskinen ska driva bör det räcka med en vettig processor med MX150. Verkar dock vara väldigt tungt att driva andra spel om man ska ens ska få en gnutta ögongodis.

Sims 4

med. 1366x768
UHD Graphics 620 - 52.6 fps

HD Graphics 620 - 56.4 63 ~ 60 fps

high 1920x1080
UHD Graphics 620 - 25.2 fps
HD Graphics 620 - 27.6 29.5 ~ 29 fps

ultra 1920x1080
UHD Graphics 620 - 17.7 fps
GeForce MX150 - 58.4 fps
HD Graphics 620: - 8.3 21.8 ~ 20 fps

Av xeRoos

@ddewe: Ja, min tanke var nog att du ska försöka få sådan bra processor som möjligt sett till budget, men viktigt att få med minst ett 1050/1050Ti samt SSD, vilket inte var så tydlig i min text!

Det var så jag resonerade då damen skulle ha en laptop för studier. Hennes enda krav var: Den ska kännas rapp och klara av enklare spel (a la Sims). Hennes budget var kring 10K. Lyckades då hitta en Asus ROG-laptop med 1050 Ti, i7 7700HQ, 8 GB ram och en 128Gb NVME SSD för lite mer än 9K som fyndvara hos Netonnet.

Med tanke på din budget + krav så tror jag man inte kan vara allt för kräsen. Bra batteri-tid + att det ska klara enklare spel är ingen bra combo ex.

Om jag var du hade jag sorterat efter i5 och i7, samt SSD och minst ett 1050-kort på prisjakt och hållit koll under BF efter den billigaste. Dock kanske det finns andra här som har bättre koll än mig och har koll på AMDs prylar för bättre pris.

Av xeRoos

@ddewe: Med tanke på låg budget, håll utkik efter åtminstone 1050/1050Ti, samt att burken har SSD, så blir det nog bra

Av xeRoos
Skrivet av workman:

Alla datorer har samma ip ut.

Har ringt och frågat.
Jag fick svaret att medieomvandlare kan vara lite jobbiga. Ibland kan vissa datorer fungera medan andra inte. De menar att man alltid skall koppla in datorer (och switch) mm till routern och routern skall alltid vara inkopplad mot port 1 i medieomvandlaren.

Alla datorer kan inte ha samma IP ut mot nätet om de inte sitter bakom en router. Medieomvandlaren kan omöjligt ha något eget subnät, den måste ju gå direkt mot comhems nät. Detta bör du se om du kollar IP i de enheter du har kopplade mot den.

Jag tippar på att du har för mycket med prylar mot medieomvandlaren och att comhem begränsar dig till 3-4 IP-adresser

Edit: Ligger nog något i det att comhem rekommenderar att du har allt bakom routern, då den kan dela ut flera 100 IP-adresser på sitt subnät.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xeRoos
Skrivet av workman:

Jag vet inte om detta har frågats förut men jag gör ett försök ändå.

Jag har en medieomvandlare inne i väggen i första rummet i ett 22m långt hus. Medieomvandlaren har också uttag för 5st nätverkskablar.
Från medieomvandlaren går det en nätverkskabel (tråd) ner i källaren och vidare till mitten av huset och där går det upp i rummet till en router. Till routern har jag kopplat en tråd till Tivo-boxen och därifrån till teven. Från routern går det sedan en tråd tillbaka ner i källaren till en switch. Från switchen går det sedan två trådar till var sin dator i olika rum längst bort i huset.

Men så kom vi på att vi också skall har nätverksuttag i första rummet där medieomvandlaren sitter i väggen med en lucka. Jag drog två trådar direkt från medieomvandlaren till kontakten med två uttag i. Där kopplade vi i en dator och den kom direkt ut på nätet utan problem.

Nu kom jag på idén att avlasta routern i teverummet från knippet med trådar som går in i den och gör den omöjlig att placera på teve-bordet. Den ramlar ner från bordet av de tunga kablarna, routern väger nästan inget alls.

När jag kopplat färdigt var det bara Tivo-boxen som gick till routern och en tråd från medieboxen till routern. Teven fungera som innan med denna koppling (det var ju så innan också).

Tråden som tidigare gick från router ner i källaren till switchen som sedan går till de två datorerna längst bort i huset drog jag nu istället till medieomvandlaren. Det fungerade ju med datorn i det rummet direkt till medieomvandlaren.

Problemet är nu bara att de två datorerna längst bort i huset går det nu inte gå ut på nätet med. Det märkliga är att jag testade med en bärbar dator hela tiden medan jag kopplade. Jag ville se att alla kablar var ok och att det inte fanns något avbrott. Den gick det hela tiden att gå ut på nätet med hela vägen från medieomvandlaren fram till switchen. Från switchen går det ju sedan tidigare trådar till de två datorerna längst bort i huset så de behöver jag inte testa.

Jag var tvungen att ta bort tråden från medieomvandlaren dra tillbaka den i källaren under teverummet och trycka upp den genom golvet i in i väggen och göra hål i väggen för att dra ut tråden där. Sedan kopplade jag in den till routern och vips så gick det komma ut på nätet med de båda datorerna längst bort i huset.

I korthet:
Det går att gå ut på nätet med dator via medieomvandlaren. jag testade med en stationär dator och en bärbar i två olika uttag utan problem. Men två andra datorer går det inte att gå ut på nätet när man kopplar dem till medieomvandlaren (via en switch).

Mina frågor är:
1. Varför går det gå ut på nätet med en av datorerna direkt från medieomvandlaren men inte med de andra två?
2. Varför går det gå ut med den bärbara datorn på nätet när jag kopplar den till urtaget där det inte gick med de båda andra datorerna?

Din wall of text var rätt svår att tyda, men om jag förstått dig korrekt har du haft flera enheter som tagit publik IP (i och med att de varit kopplade mot medieomvandlaren).

Kan vara så att du har aktiva lån på alla IP-adresser du får från comhem, i och med all omkoppling du gjort och får därav vänta tills det lånet upphör eller be dem rensa lånet. Har du kollat med dem hur många IP-adresser du får?

Av xeRoos
Skrivet av nicoX:

Sennheisers lurar saknar bas, dom plockar referenslurar från sina musiklurar och gör om dom till spellurar, det funkar inte, för spellurar behöver ha en gedigen bas, och mindre diskant.

Öööhh, va? Det här är väl väldigt beroende på person och vad man är ute efter. Sure, spelar du mycket singleplayer-spel, där du behöver "mäktigt ljud", a la stort ljud med mycket bas vid rasande ruiner och dyl. Kör på ett par lurar med mycket bas.

Personen i fråga behöver dock lurar med bra stereo image, samt tydlig diskant för att kunna höra fotsteg bra (vilket var efterfrågat). Tror inte fet bas och sänkt diskant är rätt för detta tyvärr..

Av xeRoos

@deques: I och med att du bryggar CH-modemet så inaktiveras NAT, du får publik IP och styr port forwarding och annat dyl. direkt i din egen router.

Av xeRoos

@deques: Bör inte vara några problem (inte noterat något i alla fall), har har ett modem av samma modell som du. Kör den bryggad och en Asus RT-AC66U efter den.

Av xeRoos
Skrivet av xeRoos:

Rolig tråd!

Som drygt 75% av Swec har, så har jag även Philips Fidelio X2 (bytt pads till Brainwavz HM5 Angled Sheepskin-pads) varvar dessa med Sennheiser HD558. Dessa körs hemma och drivs av en O2+ODAC Combo.

Till telefonen och på jobbet varar jag med Sennheiser HD25-II och Shure SE215. Drivs på jobbet av en FiiO E10K.

Pensionerat mina HD558 och kör i dagsläget enbart X2:orna. Dock fått tillökning: På jobbet kör jag nu ett par Sony MDR1-A med min lilla E10K. Riktigt bekväma, kan sitta med dem hela arbetsdagen utan klagomål. Samt att jag köpte till ny sladd med bluetooth (som klarar APTX-codec) till mina Shure SE215, som blir perfekt till promenaden mellan hem och jobb

Av xeRoos

@izi pizi: För mig sitter det i Android-versionen. Hade valt OP6T alla dagar för att få så Vanilla android som möjligt. Sambon har haft Huawei, vilket fått mig avskräckt!

Av xeRoos

Användare: @GlitchyAntigrav
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Blocketpaketet
Produkt: Gigabyte G1 1070

Positivt:
- Mycket trevlig.
- Varan helt enligt beskrivning.
- Varan höll trots frakten.

Negativt:
Stressiga studenttider resulterade i:
- Långsam kommunikation och seg frakt.
- Paketet var skadat i frakten (Mest troligt pga det inte var så bra inpackat. För lite bös i lådan, vilket gjorde att kortet, dock inslaget i antistatpåse och bubbelplast, kunde röra sig.

Vill dock inte avskräcka eventuella framtida köp av denna personen, då han var väldigt trevlig och jag har full förståelse för bristerna med tanke på stressen som uppstod!

Slutbetyg blir därav: 4/5

Av xeRoos

@anon257431: Kanske inget man håller koll på om man inte beställt saker från Kina innan, men var ju en rätt så stor nyhet vid årsskiftet.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1506746-postnord-infor-ny-avgift-pa-paket-fran-kina

Av xeRoos
Skrivet av yrfhar:

@UMJ: Det sorgliga är att utanför våra tre storstäder är det många butiker som inte aktiverat sina NFC terminaler. Vet inte om det är att de inte klarar av det eller att det kostar extra.

Tydligen ska det inte kosta extra. Pratat med en lokal egenföretagare som hade en babs-terminal med NFC. Frågade varför det inte var aktivt, samt om det tillförde någon extrakostnad, han svarade att det inte kostar extra, utan att han bara inte haft tid att aktivera det. Sedan hur det ska aktiveras har jag ingen aning om.

Av xeRoos

@HC-8315: Bjuder 3000:- + frakt.

Av xeRoos

Om @naxos avvaktar med sitt så lägger jag 3000:- plus frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av xeRoos

@Pluddz: Har själv provat Zowies skärm med 144Hz och den med 240Hz sida vid sida. Spelet de hade på demo var CSGO, där burken sprutade ut runt 300 fps och helt ärligt märkte jag ingen större skillnad.

Hade jag varit du hade jag satsat på en 1440p, 144/165Hz med IPS-panel.

Av xeRoos
Skrivet av Kotka:

Intresserad av ljudkortet om inte TS är det!

Du är inte sugen på ett Soundblaster-kort?

Skickades från m.sweclockers.com

Av xeRoos

@bEAT-: Har inget Asus-kort, men har ett Creative Soundblaster Z liggandes, om det är av intresse!

Av xeRoos

@Snobben: Hej!

Nvidias egna hemsida borde du kunna köpa det från.

Av xeRoos

@Cudage: Får man fråga vart korten befinner sig? Tänkte om det är inom avstånd för att man ska kunna köra och hämta