Inlägg

Inlägg som xeRoos har skrivit i forumet
Av xeRoos

Bilen jag lade upp i senaste köp 2017 (i oktober tror jag), blev ju inte långvarig.. TL;DR: Snö/is-ras från föreningens tak, bilen blev inlöst..

Bil kunde man ju inte vara utan, så blev en liten uppgradering: Audi A4 (B6 -04) 1.8TS S-Line

https://i.imgur.com/xNZVMBk.jpg

Av xeRoos

@REWplayFF: Med tanke på att du fastnade för X2 får mig att tro att du gillar "roligt" ljud med lite mer bas och liknande. Skulle i så fall rekommendera Sony MDR-1A, som ett alternativ till alla som rekommenderat M50X.

Notera: Nu ska jag blanda fakta och min egen uppfattning (väldigt viktigt, annars är det alltid någon som blir butthurt)
M50X är inte alls "roliga", utan rätt analytiska och har en relativt rak frekvenskurva. Kanske bra för spelande, men i mitt tycke, jävligt tråkiga att ha för musik/film. (Som sagt, kanske funkar om man enbart ska ha dem för spel).

Nu vet jag dock inte hur MDR-1A är för spel då jag inte använder mina för det eller om du ens bryr dig om hur exakta steg du ska kunna höra i CS:GO, men för musik/film är de klockrena! Jag tror nog allt att de kan funka för en som spelar med! Lycka till, hörshej!

Av xeRoos

@AwesomeLiam: Shure SE215. Grym isolering och "roligt ljud". Inte världens största stereobild, men bästa inear-luren jag provat.

Perfekt med MMCX-kontakt så man enkelt kan byta sladd till dem. Samt köpa sladd med bluetooth, om man föredrar att ha dem trådlösa.

Av xeRoos
Skrivet av antonliilja:

Well, crap.. Jaja, man får vad man betalar för I guess. Tack för informationen, jag får köpa ett nytt interface helt enkelt. Tack!

Ja, tråkigt då det blir så där.. Har du möjlighet att lämna/byta så kan du kika på en Scarlet 2i2. Aningen dyrare dock!

Själv använder jag en Behringer Xenyx 502USB, som jag tycker fungerar utmärkt! Enda "problemet" är att det inte finns någon strömbrytare för den.. (Löses enkelt med uttag med brytare via fjärrkontroll).

Av xeRoos
Skrivet av Trunk:

Jag skulle själv köpa trådlöst idag. Väntar bara på att min HD598 ska ge upp, men det verkar fan som att det är den och kackerlackorna som kommer finnas kvar då jorden går under.

Om dina, mot förmodan, skulle gå sönder så har jag ett par liggandes hemma som jag kan sälja för en billig peng! Bara att höra av dig den vackra dag de fallerar!

Av xeRoos

@antonliilja: Kikade runt lite på reviews på tuben och du verkar inte vara ensam om detta fel. Verkar som att detta interface inte har så mycket kräm = du får vrida upp volymen för att få något ljud ur den.

(Kolla så att volymen för interfacet inte är för lågt satt i Windows)

Av xeRoos

@NuZ: Grym tråd, du kommer att finna den rätta! Rooting for you, buddy!

Av xeRoos

@Casten83: Följer tråden, intressant!

Av xeRoos
Skrivet av sunfire:

Jo det har jag faktiskt...bra ide

Jag har tydligen fyra ip adresser

Men det blir drygt att dra upp en kabel, får kolla på det

Hmm en tanke..... funkar det med en split på befintlig kabel?

Hmm.. Hade nog inte använt en split då det ev. är VLAN inblandat. Samt att du då (oftast) delar på paren i kabeln vilket resulterar i att de två enheterna bakom splitten får 100-länk, istället för gig.

Av xeRoos
Skrivet av sunfire:

Jag bor i villa, så inkommande fiber -->mediaomvandlare --> router

Hur gör man med tv och telefon då?

Edit: nej har inte"tre hål i väggen uttag"

Comhem brukar väl ge flera IP-adresser. Du har inte flera LAN-portar på mediaomvandlaren?

Mediaomvandlare -> comhem-router för tv och telefoni
Mediaomvandlare -> pfsense-router för bredband

Av xeRoos

@tiaz01: De flesta använder väl NAND-flash. Tänk dig ett SD-kort (-ish) som är fastlött på själva moderkortet.

Av xeRoos
Skrivet av Potrovski:

Det finns hur mycket som helst. Pro-Ject tittade jag också på men enligt vad jag hittat så ska dem vara åt det ljusare hållet. Mina Grado lurar är redan ganska ljusa så något som har en varmare ton är att föredra. Någon på Head-Fi skrev att Meridan Explorer 2 låter riktigt fint med samma lurar som jag har. Är inte ute efter det bästa som finns, det har jag inte budget för och jag är medveten om att 2000kr kanske är lite. Men samtidigt vill jag bara ha något bättre än mitt integrerade ljudkort och där måste ju Meridan ha sin fördel.

Nu är ljud väldigt subjektivt, men! Köper man inte lurar för att man vill ha ett specifikt ljud? Varför ändra på det via eq och annat holabandola. Köp en O2-kombo and call it a day. Låter det inte som du vill = köp andra lurar.

Av xeRoos

Kör i vanliga fall mest på Zoegas Mollbergs Bladning/Skånerost eller Arvid Nordqvist Reko (självklart bara bönor som man maler själv).

@landahl: Nu i juletider får jag äntligen dricka mitt favoritkaffe som jag skulle kunna dricka året om! Kahls ekologiska julkaffe utan smaksättning (mörkrost). Synd att de inte säljer det året om!

Av xeRoos

Jag hör alltid av mig till bolaget som har till uppdrag att leverera produkten, men inte om de fortfarande är inom ramen för leverans. Har dock ÅF tagit betalat av dig för snabbare leverans (säg 1-2 arbetsdagar, istället för standard 3-5), men det blir strul i leveransen eller dyl. som skapar försening, så hör jag av mig till ÅF för avdrag på leveranskostnad. Brukar inte vara någon större fara.

Diggar UPS. Snabb leverans! Fick SMS dagen innan varan skulle anlända där jag hade valet mellan hemleverans, leverans till arbetsplats, utlämnings-ställe och något fjärde alternativ som jag nu inte kommer ihåg, denna "express"-leverans kostade enbart 99:-.

Av xeRoos
Skrivet av Rouge of Darkness:

håller inte med föregående.

finns inget värre än folk som låter som jumbojets eller sprakar som ett åskväder.

min teori är att det blir bättre om man föregår med ett gott exempel.

sen om folk vill hänga på eller ej är en annan femma men har fått både min bror och ett tiotal polare att investera i lite bättre mikrofoner än 200:- lurar med mic när de insett att deras "skit" går sönder var 3-6e månad medan jag haft mina grejjor nu i över 3 år och det har också istället för att lägga ut samma pengar jag gett för min utristning på en gång över en tid köpa ordentliga grejjor från början.

min bror köpte
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1964879

dock rätt dyr nu tror han gav 790:- på nån komplett rea.

annars ska ju Audio technica va bra
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=131832

själv har jag en gammal analog stormembranare och ett Focusrite 2i2 ljudinterface för fantomström

men tänk på att om du väljer en studiomic modell stormembranare oavsett märke kommer du behöva minst ett ordentligt stativ då det medföljande om det äns följer med är oftast ganska crappy utan någon form av suspension vilket gör att varenda vibration i bordet kommer fortplanta sig in i mikrofonen som oljud genom bordsskivan.

Jag förstår precis hur du menar. Jag sitter själv med en AT2020 XLR-modell, just för att jag vill kunna kontrollera ljudet via en mixer. Köpte den mest för att jag kan använda den till mer än att bara prata med polarna. Damen brukar spela in covers på gitarr/sång etc. Samt att jag hade budget för det. Trodde även att det skulle vara mer bekvämt med att ha en mikrofon på boom-arm hängandes framför nyllet, men ack så fel man kan ha! Nu i efterhand hade jag mer än gärna haft en Modmic istället för bekvämlighetens skull.

Med det sagt: Håller inte med citerad ovan.
Jag tycker att man borde utgå från budget och behov i detta fall.. Samt att man borde vakna upp och inse att man inte måste ha en mikrofon avsedd för Podcast/radio eller sång för att det ska låta ok. Det headset TS har låter varken som ett åskväder eller jumbojet (enligt min uppfattning), men ljudet är crap (detta också enligt min uppfattning), därav min rekommendation att kanske kika på nya hörlurar istället för ny mikrofon. Sedan är ju alla olika, TS kanske gillar de hörlurar han har och vill förbättra upplevelsen för sina polare.. Vem vet?

Av xeRoos

@OscarB03: För under 1000:- så hade jag valt: Modmic, dock kanske du vill ha en kondensator-mic. Då funkar Snowball bra. Finns väl inte mycket annat i prisklassen. Men Audio Technica AT2020 eller Blue Yeti är snarare ett bättre alternativ om man kan spara några 100-lappar till.

Sedan om det är värt det: Nah.. Nja.. Beror väl på varför du ska byta mic? Lägg pengarna på att få bättre ljud till dig själv (=köp bättre hörlurar), istället för att lägga pengar på att polarna ska höra dig "bättre".

Av xeRoos
Skrivet av fantomsmurfen:

Det är inte alls vad jag tycker. Jag har kollat på GPU-användningen när jag spelet och i BF1 64 player multiplayer så gick GPU-användningen stundvis ända ner till runt 50% i 1080p. Samma sak i GTA V min lägsta fps i 1080p var lika låg som min lägsta fps i 1440p. Och GPU användningen i 1080p låg ofta under 70%.

Här drar jag mig ur, tänker inte argumentera mer. Sure, du har en "flaskhals" i din burk..

Skrivet av Lars Mandel99:

Tack så mycket allihop! Det blir nog ett nytt kort säger han .Sedan överklockning om han upplever att han får några problem .

Kör hårt! Köp ett 1070, klocka upp CPU:n till 4.5GHz -ish, så kommer du inte ha några problem få ut det mesta ur GPU:n.

Av xeRoos
Skrivet av fantomsmurfen:

Min i7-3770K@4,5GHz flaskade mitt GTX 1080 väldigt mycket i 1080p i spel som BF1 multiplayer och GTA V. Så det är ju helt klart att ett GTX 1070 kommer att flaskas av en i7-2600K i 1080p i CPU krävande spel som t.ex. Rise of the Tomb Raider, Far Cry 4, Witcher 3, BF1 multiplayer och GTA V för att nämna några.

Har du ens kollat på det jag länkat? Inte för att vara den som är den, men att du "tycker" att din processor var en flaskhals säger inte mycket.

Känd kanal på tuben som ger fakta VS random snubbe som går efter egen referens. Tror det är tydligt vart min röst ligger.

Av xeRoos
Skrivet av fantomsmurfen:

Processorn kommer att flaska en hel del i en del spel om du spelar i 1080p. Om du spelar i 1080p är nog ett GTX 1060 6GB ett vettigare alternativ.

Snälla ge oss källor på detta innan du skriver att den kommer att flaska..

Enligt vad jag sett så kommer den flaska lite. Sedan är det upp till var och en att bedöma om det är värt att uppgradera för att få ut 5-20 fps extra (beroende på speltitel).

Av denna video att döma, så svarar jag: Nej, processorn kommer inte vara en flaskhals. Speciellt inte om man överklockar cpun eller i framtiden byter till en skärm med högre upplösning.

Obs! Finns även test på ett 1080Ti om man vill kika på.

Av xeRoos

@OscarB03: Kan rekommendera Neewer, kör med det själv. Fungerar svinbra (Y)