Inlägg

Inlägg som xeRoos har skrivit i forumet
Av xeRoos

@danne215: Misstänker att du har lediga portar i mediaomvandlaren och som du beskriver så befinner den sig i källaren.

Köp en till router och koppla till omvandlaren, samt beställ ytterligare box från Telia och koppla till omvandlare/router?

Av xeRoos

Nu har jag inte 100 koll på enheter som kör två separata 5Ghz-nät, men hur pass smarta är de? Misstänker att de har separata inställningar med SSID:n och liknande och OP verkar inte ha pillat något, som det låter.

Kan det hända att båda 5Ghz-näten väljer samma kanal att sända på? Det lär ju störa en hel del (dock kanske routern är tillräckligt smart så den alltid separerar dem?).

Av xeRoos

@Pazza: Rent tekniskt vågar jag inte svara på frågan, haha. Men fläktarna skiljer. Brukar utgå från de som har bra garanti/kundtjänst, samt att fläkten ska låta lite. MSI: s Gaming X-kylare är riktigt tyst.

Med tanke på den modell du valt innan så antar jag att du vill komma ner i pris. Så välj modell efter budget, imo.

Av xeRoos

@Pazza: Beror väl helt på vad du är ute efter. Sortera på pris och försök hitta något du gillar i lägre prisklass, samt skippa fläktarna.

Detta gillar jag starkt. Man får med tysta fläktar, chassit är dämpat och det var schysst att bygga i.

Av xeRoos

@Pazza: Jag hade plockat ett billigare chassi, skippat extrafläktarna och lagt dem pengarna på att gå upp till ett 1070 istället.

Av xeRoos
Skrivet av Elghinnarisa:

Och pissig kamera. Tvivlar på att det är ett alternativ när TS verkar vara ute efter något med bra kamera.

Skickades från m.sweclockers.com

Pissig kamera? I jämförelse med vad? Kollar man jämförelser på tuben mellan ex. OP6, LG G7 och P20 Pro, så tycker jag att OP5 tar bäst bilder. Ok naturliga färger, bra skärpa osv. LG G7 överexponerar varenda bild och P20 Pro har sitt äckliga AI-läge som lägger på sådan hue på sina bilder att man kan tro att det är en Fortnite-spelar som tagit bilden..

That's my side of thinks. OP6 skulle vara min rekommendation med tanke på att man kan få den i 256 Gb-modell. Men om det är ljudet och vidvinkeln du är ute efter, så är det väl enbart LG som levererar.

Edit: Länk till jämförelsen, för den som vill se..

Av xeRoos

@Pomps: En lösning är att använda Voicemeeter Banana. Rent mjukvarumässigt dela upp vilken hårdvara som ska ta emot vilken ljudsignal osv..

Se video på Youtube

Av xeRoos

@aragon: Kul tråd, denna ska följas!

Många TV-leverantörer går över till Android TV-baserade lösningar, kommer du testa något av dessa alternativ?
Använder själv Com Hems "TV Hub", men har inte hunnit labba runt i den allt för mycket, SPMC och Kodi är testat lite snabbt och verkar funka bra.

Av xeRoos

@clappen: Jag gick från MX518 till Zowie EC1-A, mycket nöjd. Designen på den är dock mer åt Razers Deathadder-håll. (Finns även mindre modell EC2-A).

Av xeRoos

@IdeasbyLantz: Håller med föregående talare. Kanske inte skapa en ny launcher, men att nyttja en launcher för att uppnå det du vill.

Nova Launcher går det att göra rätt mycket med. Ändra storlek på ikoner, layout och liknande. Med hjälp av användare kan du då skapa profiler för de olika åldersgrupperna.

1) En "hemskärm" där man kan välja ett av 4(?) åldersintervall (typ; 4-6 år, 7-9 år ,10-12 år och 13+år).
- Skapa en användare för varje åldersgrupp
2) Var sitt "skrivbord" för åldersgrupperna med möjligheten att välja vilka appar m.m som blir tillgängliga/synliga på varje enskilt "skrivbord".
- I varje användare installerar du Nova Launcher (eller annat alternativ) och ändrar ikon-layout. Apptillgång baserat på vad som ska visas bör gå att ställa in på enskild användare.
3) En möjlighet att kontinuerligt uppdatera "aktuell information". Antingen som "pop-up" fönster på hemskärmen eller de enskilda skrivborden. Eller på en anslagstavla/bakgrund e.dy.
- Någon form av "anslagstavla" lär nog gå att lösa med Evernote + widget. För popup lär kanske Pushover eller Pushbullet? (Inte läst på så mycket om de apparna dock)

Av xeRoos
Skrivet av Xandyr:

Yes endast lagring av bilder, dokument, filmer och serier.
Antar att shielden sen står för själva uppspelning av detta materialet.
Skickades från m.sweclockers.com

Helt korrekt!

Av xeRoos
Skrivet av Xandyr:

Det låter inte helt dumt, skulle det räcka i nasen med mitt befintliga moderkort och ram? Tänker om jag flyttar över det jag har till t.ex Node 304 eller 804 + ett tyst nätagg. Sen köper jag en shield som ny htpc.

Om NAS:en enbart ska användas för lagring, så tror jag nog det fungerar utmärkt!

Av xeRoos

@Xandyr: Håller med ovan talare. Då du redan har hårdvara kan du ju bygga om HTPC:n till en NAS och driva med unRAID, samt köpa en Nvidia Shield att använda som mediaspelare

Av xeRoos
Skrivet av anon172162:

Det kan vara så att du inte får en publik IP adress av din internetleverantör. Din router NATar i sin tur addressen du får från din internetleverantör som i sin tur redan är NATad varpå du får dubbel NATning. Man kan kontakta sin ISP för att få en publik IP-adress istället för en "privat"

Skrivet av Mulle0216:

Under routerinformation står det IP-adress: 192.168.0.1. Är det denna du menar? Den är privat. EDIT: Om jag dök lite djupare hittar jag en IP-adress (WAN) som ligger på 100.xx.xxx.xx

Här har du svaret på din fråga. Du får mest troligt en IP-adress som går genom CGNAT från din ISP. Hör av dig till dem och be dem stänga av funktionen mot din anslutning så borde problemet vara löst.

Av xeRoos

Länge kört Kodi på en HTPC/Gaming-PC i vardagsrummet (denna används även för lagring av media). Men har nyligen börjat peta runt i en Android TV-box och SPMC. Sugen på att införskaffa en NAS, så man slipper ha HPTC:n på konstant, då den drar lite väl mycket ström.

Av xeRoos

@Lofqvist: I min Android-box fick jag lov att aktivera "Surround Sound", under ljudinställningar i själva operativet. Då fungerar avkodning av Dolby och DTS för mig

Av xeRoos
Skrivet av perost:

Att uppgradera för att vara "framtidssäker" är svårt eftersom vi inte vet hur framtiden ser ut, så kör på tills datorn inte längre uppfyller dina krav och uppgradera då när du behöver det.

Skrivet av slaKi89:

Datorn uppfyller verkligen mina krav än idag!

Tycker detta svarar rätt bra på om man "bör uppgradera eller ej"

Av xeRoos
Skrivet av backspace:

@xeRoos: Bara för att han kan termer och får produkter (och även köper med sina intäkter) så behöver det ju inte betyda att det han gör är "bra".
Om du tar en video, vilken som helst. Och klipper bort allt som är snicksnack så får du inte många minuter kvar av material som faktiskt säger något.
Och detta vet han ju självklart om, varför tror du hans videos är så långa?

Men jag skulle aldrig köpa något baserat på vad han sagt eller skrivit och jag står fast vid min åsikt.

Det har väl ingenting om hans kunskap att göra? Bara för att han pratar mycket skit (som folk tycker är underhållande -> så han kan göra långa videos -> tjäna bra med stålar. Vilket låter rätt så smart i mina öron), så betyder det väl inte att han inte kan något?

Och nej, jag skulle inte heller lita till honom på 100% och köpa det han säger är bra. Då är man ju bara dum. Självklart får man ju göra lite research själv, åka till en affär och prova..

Tycker din kommentar bara vad dum, därav ville jag påpeka det. Jag menar.. Om du inte litar på hans åsikt eller tycker att det han gör är bra, så är det väl inte så för alla?

Låter detta vara en tankeställare och återkommer tyvärr inte mer i ämnet. Over and out! (Facebook-hund-smiley: BYE!)

Av xeRoos
Skrivet av backspace:

@MexxII: Den där personen har ingen koll, visst, han är duktig på att ordbajsa.
Men va fan, det finns en anledning till att så många produkter som han tycker är bra dyker upp som affil-länkar i hans beskrivning.

Finns nog en bra anledning till det, ja. Om du har en produkt och en "känd" person säger att den är skit, så tror jag inte att du vill sponsra den personen och ge fördelar.. Varför lägga tid och pengar på det? Samt, varför skulle han ha affiliate-länkar på saker han tycker är skit?

Det finns två sidor på ett mynt. Böjer du myntet, finns två sidor med delade meningar

"Har ingen koll".. Nej, han har ju inte gjort recensioner på ljudprodukter i flera år bara.. Han kan nog ingenting, han vet inte ens hur han påtalar sin egen objektiva åsikt.

Av xeRoos

Finns nog många aspekter som gör att denna tjänst inte finns, MEN! IPTV-tjänst som ej kräver att man är ansluten mot er nät. Utan en IPTV-box som via internet (såklart då med valfri leverantör) återfinner era system för att kunna se ert kanal-utbud.

Skulle lätt betalat en slant extra för att få en sådan tjänst.