Inlägg

Inlägg som Xyze har skrivit i forumet
Av Xyze
Skrivet av Sidde:

Tack, bra info om jag skulle ledsna på bok 2 eller 3 av mistborn och vill ge mig på stormlight direkt.

Även fast jag personligen tycker att bok 2 och 3 inte var lika bra som bok 1 så skulle jag rekommendera att läsa hela första original-trilogin. Den besvarar en hel del frågor man har haft under resans gång.
Men den ger inte så mycket easter eggs om man inte redan är investerad i hela cosmere universumet (alltså att man har läst alla böckerna i universumet).

Av Xyze
Skrivet av Savage_Gray:

arbetsgivare gör enkelt för sig.
Skriver extra mycket skatt, så får skatteverket reglera detta vid en återbäring.

Det är inte så det fungerar.

En slutlön, precis som @Stefflo skriver ovan beskattas utifrån skatteverkets lista på engångsbelopp. Slutlön är ej uttagen semesterdag(ar), ej uttagen komptid med mera.

Det skattas utifrån vad du uppskattas tjäna under året hos arbetsgivaren. Så om din totala inkomst hos arbetsgivaren är över 523 200 kr under året kommer beloppet på engångsskatten att var 54%. Med inkomst räknas utöver lön även övertid som betalats ut i pengar, semesterdagstillägg (eller semesterersättning om man får det i en klump) traktamenten (skattepliktiga delen), kilometerersättning (den skattepliktiga delen), med mera.

Av Xyze

Alltså, C:S är ju en väldigt bra spel (med DLC och massa mods). Men inte riktigt det spelet som vi förväntade oss

Av Xyze

Fick precis reda på att den collectors edition jag beställde från @webhallen inte kommer att levereras utan dem tog idag bort min order....Varför i helvete tillåter dem förbokningar för då?
Grymt besviken.

Edit: Webhallen var snabba på bollen och fixade det hela.

Av Xyze

Curiosity stream!
Slår Discovery på fingrarna.

Av Xyze

Med tanke på att Google är ett reklamförsäljningsföretag så tror jag de skiter i allt annat de håller på med, så länge de fortfarande tjänar grova pengar på reklam. Stadia, Youtube, Google (sökmotorn), Google smarta hem osv är bara sätt att antigen tvinga ner reklam hos användaren eller få reda på så mycket om dig så att de kan sälja dig mer reklam.

Av Xyze

Har youtubekonto, men prenumererar inte på er där.

De videos jag kollar på är via siten (swec), framförallt Jonas chassi-recensioner. Inte för att jag är otroligt intresserad av nya chassin, då jag har två jag är väldigt nöjd med, men för att Jonas är väldigt bra framför kameran. Intressant och rolig att titta/lyssna på.

Sen ser jag även på fredagspanelen ibland.

Annars kollar jag inte på era videos. Det mesta andra intresserar mig inte.

Av Xyze
Skrivet av Orisons:

Ähh, vilken Nod har det inte varit tillverknings-problem på? Ge det ett par månader så flyter det säkert på igen.

Säg det till Intel....

Av Xyze

Primärt hemma: Firefox med Qwant som sökmotor, nya edge sekundärt.
På mobil: Firefox med Qwant
På jobbet: Nya Edge (då den även har kompabilitetstöd för IE11).

Använder inte Chrome öht sedan nått år tillbaka.

Av Xyze

Jag körde momentum true wireless i 1 månad, sen slutade högra luren att fungera (touchen fungerar men kommer ingen ljud, vilket är hyffsat vanligt fel på dessa tydligen). Väntar på om jag får ett par nya eller inte.

Men sedan har jag köpt Earin M-2 wireless lurar och de är riktigt trevliga. Väldigt dyra (3 000 kr) men är väldigt nöjd med dom.

Det jag gillade från momentum true wireless är dock att dem stänger ute allt ljud helt och hållet och satt så jäkla bra i mina öron. Så synd att ena luren la av.

Ljudet i dessa två är snarlika (väldigt bra ljud). Kan inte säga att det är stor skillnad där. Men är inte heller någon audiofil.

Av Xyze
Skrivet av mpat:

Jag undrar just vilka rättigheter de har skrapat ihop. Om jag minns historien rätt så såldes namnet Microprose utan rättigheterna till en massa gamla spel. Specifikt så tror jag att alla som designats av Sid Meier hittade tillbaka till honom på Firaxis.

Precis!

Jag undrar hur mycket rättigheter de egentligen har då Firaxis (2K / Take-two) äger rättigheter till spel som Civilization, XCOM/X-COM, pirates osv. Det är i alla fall så jag har fattat det hela.

Av Xyze
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Jag påstod just ovanför motsatsen märkte jag, jag kanske bara baserar det på att den gamla länken som folk tipsat om inte längre funkar. Har du någon länk till nerladdningssida utan launcher?

Du går till www.gog.com och sedan loggar du in på ditt konto du har hos dem.
Sedan när du väl är inloggad så klickar du på ditt namn/profil och väljer där spel. Där har du hela ditt spelbibliotek från GOG. Tryck på valfritt spel, ladda ned, installera, voila.

Av Xyze
Skrivet av Belzader:

Och vad är skillnaden att den kan göra det gemfört med att man startar den specifika klienten själva och sedan stänger ner den när man har spelat klart?
Annat än att det kan kännas smidigt att göra saker från en klient bara?

På både Origin & Steam spel går det dessutom faktigst att starta spel via dess .exe-fil, vilken då startar klienten om så behövs, så GOG's klient funktion att göra detta känns ännu mer som en meningslös funktion.

Egentligen? Ingen skillnad. Jag tycker det bara är smidigt att köra allt från GOG och sen så när jag inte spelar är enbart GOG igång.

Jag använder GOG främst för hur deras layout och filtrering med mera fungerar. Det är (enligt mig) den bästa på den biten. Med nya steam blev det enligt mig otroligt rörigt, så jag använder GOG för överblick för alla spel jag har och alla spel jag har installerade (Då jag har 400+ spel i 6 olika klienter).

Av Xyze
Skrivet av CymbalCrasher:

Hela klienten är ointressant så länge den startar klienten där du faktiskt äger ett visst spel för att spela ...

Hur skulle de annars göra? Tyvärr så kan dom inte köra allt från Steam enbart i sin egna klient, Steam måste också vara igång (bla pga DRM-skydd som är kopplat till Steam).

Däremot så finns det nu en funktion som stänger ned klienter när du inte spelar via dem.
Så att om du spelar ett origin-spel så kommer inte steam också vara igång i bakgrunden, utan enbart origin. Sen när du avslutar spelet så stängs origin av, så att enbart GOG är igång av alla femtielva klienter.
Det är väl det närmaste man kan komma utan att CD PROJEKT köper upp alla företag som har egna klienter.

Av Xyze
Av Xyze
Skrivet av NutCracker:

Vad är det för jobb - Televerket?

Nej inte precis. Jobbar som löneadministratör. Det program jag använder fungerar till 100% i IE enbart, vissa delar fungerar inte ens i Edge (gamla). Eftersom jag måste arbeta i IE så är jag lat och byter inte till Edge när jag gör andra uppgifter/surfar på swec.

Tror du blir förvånad hur många företag som använder daterade program (eftersom de gör de jobb de ska, varför köpa nytt).

Av Xyze
Skrivet av Umbrellas:

Förvånad att Edge ligger före Firefox. Ännu mer förvånad att buggiga internet Explorer fortfarande används av en liten minoritet på en sajt för tekniknördar som denna trots allt ändå är!

P.S. lycka till & hoppas du får det roligt som chefredaktör.

Jag använder IE 11 (för att jag måste :/) på jobbet och kollar swec då och då där. Så jag bidrar till den statistiken tyvärr.

Av Xyze

Varje gång jag läser kodnamnet Vermeer så hör jag bara en Stockholmsdialekt i mitt huvud.
Alltså värmer (vermer)...

OT: Kommer definitivt bli ett köp. Sitter på 1700 idag, så kommer nog bli en liten skutt att uppgradera till typ 4700x

Av Xyze

Hemma kör jag Firefox.
På jobbet har jag kört IE-11 då det program jag använder mest bara funkar till 100% med IE.

Testar just nu nya Edge på jobbet, och programmet verkar funka till 100% på den också. Så äntligen kan man kanske helt gå över till en modern webbläsare på jobbet också.

Av Xyze
Skrivet av twk:

Väntar på kommentaren: "Synd att den inte finns i svart!"

Finns i grått dock