Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun
Skrivet av ZothOmmog:

Hur så? det var ju bara bilder på Vista / 7 / 10.

8an var ju tablet OS nästan.

Nja, Windows 8, 8.1 var riktigt bra rent prestandamässigt. Sen tog man GUI:t ett steg längre i och med Windows 10.
Jag lämnade Windows 7 för länge sedan.

Av saturday_sun
Skrivet av mimansso:

Tack för era svar. Jag tror jag kör in ett rent Windows igen

Ja, det är att rekommendera i de flesta fall.

Av saturday_sun

Jag kör ett Otterbox-skal som också täcker skärmen till min Iphone 7 samt ett skärmskydd. Telefonen har nu varit oskadd i cirka 2 månader.

Jag har tappat och förstört en Iphone 5 och två Iphone 7. En Iphone 5 på jobbet blev strömförande och fick kasseras. Jag har totalt tappat bort en Iphone 3G och en Iphone 3GS. En Nokia 5110 försvann ner i en sjö när jag fotograferade. En 5110 försvann på Hultsfred 2002. Enda telefonerna som klarat sig i min ägo är en 3310 samt, som ett mirakel en Iphone 4 - i hela 4 år utan skydd.

Jobbtelefonen får mest ligga på skrivbordet då jag är rädd att jag ska tappa den helt enkelt, så den har hållit.

Sen har jag nog faktiskt haft ett par Ericsson som överlevt. En annan Nokia blev stulen på jobbet. En Ericsson blev stulen när jag gick på gymnasiet.

Jag backade på min Ipad 2 med bilen.

Jag är totalt hopplös. Jag försöker alltid ta allt med mig från bilen när jag går in och då flyger plötsligt telefonen iväg. Jag lutar mig framåt och då åker telefonen ur fickan och ner på betonggolvet på Ikea.

Av saturday_sun
Skrivet av pv2b:

Det var inte meningen

(Kan ju tillägga att man inte får pingvinstång varje gång, så att beställa sladdriga vibrationsdämpare bara för pingvingstångens skull skulle jag inte rekommendera.)

Bara skojade Fick en hallonstång när jag beställde ett PSU häromdagen.

Av saturday_sun

Vi gillar alla Inet, så ruinera dem inte för lite pingvinstång..

Av saturday_sun

Jag kör alltid med lite såpa och fuktad trasa. Funkar för mig.

Av saturday_sun

Jag råkade böja några pins en gång på ett 1150, men förstoringsglas så gick det att böja till så att de var ungefär rätt, men det var svårt. Men systemet funkade faktiskt sen.

Av saturday_sun
Skrivet av r3mpuh:

Vad dillar du om? Majoriteten av befolkningen har enbart jordade uttag i köket, om ens det, brukar ofta vara delvis jordat i köket & utrymmet man ställer kökbordet på är "en avskiljd matplats" & har heller inte jordade uttag. Har aldrig stött på en människa som haft sin dator inkopplat i ett jordat uttag.

Sedan 1994 ska alla rum vara jordade i nybyggda hus. Många bor dock i äldre hus, men om de är majoritet eller minoritet låter jag vara osagt. Själv har jag låtit en elektriker jorda uttagen i mitt arbetsrum, i övrigt har vi ojordat i huset, förutom kök och våtrum förstås.

Av saturday_sun

En SSD alla dagar i veckan. Den mekaniska hårddisken gör användarupplevelsen otroligt seg utan att resten av datorn behöver vara så illa.

Av saturday_sun
Skrivet av krigelkorren:

Ni har inte kikat något på container-virtualisering?

Man vinner enormt mycket systemprestanda på den minskade overheaden av att anamma det konceptet.

Det finns givetvis speciella scenarion då traditionell virtualisering kan vara ett måste, men just för serverhosting och sådant som ej kräver ett regelrätt desktop OS/interface, är tekniker som LXD (som traditionell virtualisering men i containers) eller Docker (lightweight containers) långt bättre alternativ för att få serverhårdvara att räcka mycket längre än vad som är möjligt med traditionell virtualisering.

Jag har testat lite docker containers, men det är absolut något jag ska titta mer på.

Av saturday_sun
Skrivet av firstofmay:

Hur bra hänger E3 med i dagsläget? Är själv inne på att skaffa en begagnad ProLiant med något i den stilen för lite virtualisering och filehost.

Den hänger med riktigt bra, hostar ändå en Wreckfest-server på den som är full nästan varje kväll och även ett par Minecraft-servrar snurrar. Processorn räcker riktigt långt för det jag gör och jag har minst 11 servrar igång - inte jättemycket load på dem normalt sett, men jag har gått om kraft kvar. Hostar bland annat klanens OGP-webbserver, en filserver och en numera pensionerad TS3-server.

Av saturday_sun
Skrivet av yrfhar:

@mrerik: A, du fick inget vettigt svar på din egentliga fråga men löste du det på det sättet du ville och hur? Själv tänkte jag köra på en virtuell Linux Server om jag kommer igång.

Har hostat egna virtuella linuxservrar sen 2013 och det har funkar fint. Mitt tips är en vettig router/brandvägg, den blir din vän.
Kör Esxi, men kan också rekommendera xcp-ng för virtualiseringen. Använder en gammal Haswell Xeon E3 med 8 trådar och 32GB RAM, men hårdvarubiten hänger ju på vad du ska hosta.

Av saturday_sun

I Windows 10. Gå in i Datorhantering > Lagring > Diskhantering och hitta disken i listan, sen kan du klicka höger musknapp och välja "Ny enkel volym", sen formatera den.

Av saturday_sun
Skrivet av mrqaffe:

Du ska ha det nästa du har råd med, vad har du för budget och ev andra krav ?
Utan att veta nått mer om dina förurtsättningar så https://hifitorget.se/visa_annons.php/snell_e_iii_88803.htm

Jag tänker mig väl 2-3k, gärna lite mindre storlek på högtalarna. Är det något man behöver tänka på när man köper nya högtalare och ska ansluta till en äldre förstärkare?

Av saturday_sun

NAD 312

Hej!

Jag har en NAD 312 som jag köpte för en herrans massa år sedan och då jag inte vet ett skvatt om hifi undrar jag vad jag ska ha för högtalare till den. Någon som kan tipsa om bra högtalare?
Specifikationerna är 25w per kanal, 8 ohm.

Av saturday_sun

Finns några Asus H110-moderkort på Tradera som troligtvis kommer kunna gå för några få hundra, så det skulle kunna vara vara värt det.

Skylake-plattformen kör DDR4 så det stämmer bra.

Av saturday_sun
Skrivet av 4.0:

Säljer verkligen begagnade i5:or så som 4670k? Känns som otroligt svårsålt om du inte säljer hela kittet med moderkort osv.

En i5 4670K kan du nog få åtminstone 500 kronor för. Moderkorten är värda ännu mer. i7:orna 4770K/4790K går för ganska mycket då många sitter på haswellplattformen och kanske har en i5:a.

Ligger en i5 4570 med bud på över 500 på Tradera just nu...

Av saturday_sun

Det är också bra att begära kvitto för att försäkra sig om att skärmen inte är stulen, annars riskerar man att göra sig skyldig till häleri.

Av saturday_sun

Pendlingsbetraktelse: Vi har en Golf 2017 1.0l som någon av oss kör varje dag till huvudorten. Vi cyklar ibland de sammanlagt 4 milen per dag vi pendlar, åker buss två gånger. Pendlandet försvåras av lämning på förskola/fritids som omöjliggör att hinna med bussen i tid vissa dagar. Cyklandet tar tid och är orealistiskt på vinterhalvåret, men annars funkar det bra för oss. Glesbygd i Småland.

Av saturday_sun

Halt and Catch Fire måste jag säga.

https://www.youtube.com/watch?v=pWrioRji60A

Andra bra serier från 10-talet:

Daredevil

Stranger things

Chernobyl

The Expanse

Silicon Valley

Lost in Space

Star Trek Discovery

True detective, alla tre säsonger.

Mindhunter