Inlägg

Inlägg som kladobe har skrivit i forumet
Av kladobe

Alla kan ju vinna eftersom de som jag fattar beskrivningen drar ett antal från hela högen och låter bästa motivering bland dom vinna. Det är ok tycker jag, inte ett rent lotteri utan lite skicklighet också. Så har man en bra motivering är det bara att skicka in den igen och hålla tummarna.

Av kladobe
Skrivet av anon169834:

Har samma funderingar här, samt en riktigt fyndig motivering som jag också skickar in varje dag.

Hehe, vi är i samma sits alltså. Må bästa supermotivering vinna då!

Jag önskar att Dustin publicerar några pristagares motiveringar. Varje gång en tävling har upplägget "bästa motivering vinner" men inte avslöjar några vinnande motiveringar kan man få en liten misstanke att de egentligen bara drar ett svar på måfå och inte ens kollar på motiveringarna. Så nån som bara skickar in en ascii-art penis kanske vinner en speldator. Say it aint so Dustin!

Av kladobe

Hur fungerar er julklappstävling egentligen? Läser ni alla motiveringar varje dag? Eller drar ni bara ett antal och väljer den bästa av dom? Jag funderar på om det är någon poäng att skicka in samma motivering igen, jag tycker den är så fyndig att den förtjänar en vinst nämligen

Av kladobe

MB+CPU+RAM+GPU+kylare, ca 6k, passiv kylning

Hej, jag planerar en budgetuppgradering snart. Jag tänkte lägga upp till 6000 kr och vill ha passiv kylning. Jag vill jättegärna ha tips på paket som har så bra prestanda det går att få till det priset och som fortfarande kan kylas passivt.

Jag har två tysta 120mm chassifläktar att återanvända, men resten vill jag alltså ha passivt kylt. Jag spelar inte så ofta så det är viktigare att det är en bra allroundmaskin.

Vad jag förstår är intel 2500k (socket 1155) ett vanligt köp idag. Men kan den klara passiv kylning?

Av kladobe

Tack för länken! WNDR4500 som är trea på listan hade Inet halva priset på i pågående kampanjen, http://www.inet.se/kampanj/arets-datorbutik .

Av kladobe

Jag ska skaffa BBB 250Mbit. Min router är gammal och har inte throughput som räcker riktigt för 100Mbit. Kan någon tipsa om en budgetrouter som klarar minst 250 för trådade enheter? Ut mot internet alltså, inte bara på LAN. Den behöver inte ha några särskilda andra finesser.

Av kladobe

Haha!

Jag hittade en variant i svart också, för 39kr.
http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=783&iItemId...

eller denna för 49kr. Oklart vem som ger mest yta per krona
http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=133212

Av kladobe

Tänkte precis ställa en fråga om detta så bra timing Stonevalley!

Men finns inget billigare än 130kr i någon svensk butik? Dealextreme.com har haft ett finmaskigt mesh för 120mm fläkt för 30kr (gratis frakt) men det finns tyvärr inte inne för tillfället ( http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9519 )

En hackig variant kan vara att köpa en gammal begagnad högtalare på loppis och plocka nätet därifrån. Går nog att få för under 20 kr.

Av kladobe

Nu fick jag det att funka. Citerar avsnitt från VirtualHost:s hjälpfil:

"The PCNet FAST III is the default because it is supported by nearly all operating systems out of the box, as well as the GNU GRUB boot manager. However, support for the Intel PRO/1000 MT type was added with VirtualBox 1.6 because Microsoft dropped support for the AMD PCNet cards with Windows Vista, and Vista guests therefore have no networking without manual driver installation otherwise. See Section 4.2.5, “Windows Vista networking” for details. The Server variant of the Intel PRO/1000 card was added with VirtualBox 1.6.2 because this one is recognized by Windows XP guests without additional driver installation."

När jag sätter "Intel PRO/1000 server" som virtuellt nätverkskort så funkar nätverket i mitt gäst-XP med ett nytt IP. Dejligt! Tack för tipsen från 037180 m fl.

Av kladobe

Version 2.2 av VirtualBox verkar ha strul med bryggning/nätverk för många:
http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=6&t=16202&start=...
Jag gissar att de kommer att uppdatera inom kort och avvaktar tills dess tror jag...

Av kladobe

Jag fick inte Forcebind att funka med Firefox iaf. Jag testade både med och utan parametern -i . Men något liknande Forcebind vore helt suveränt! Du känner inte till något liknande program?

Jag testade att få igång bryggningen i VirtualBox igen men något felar fortfarande. Jag har en mjukvarubrandvägg också, kanske är det den som strular till det...

037180 (och andra): när jag installerar om VirtualBox så istalleras även dess nätverksplugin. Den syns sen under settings i VirtualBox. Men som default finns inga värde ifyllda på någon av dess två flikar. Behövde du fylla i detaljer där för att få bryggningen att funka?

Av kladobe

updatering:

alt2: jag installerade om VirtualBox (inkl en reboot) och får nu upp nätverkskorten när jag sätter "bridged" i nätverksinställningarna för ett gäst-OS i VirtualBox. Men väl inne i gäst-OS:et så får jag ingen anslutning att funka med de inställningarna. Så något felar fortfarande. Jag behöver läsa på mer om hur VirtualBox funkar känner jag, men har ni några tips på lösningar så är jag tacksam.

alt1: Jag har gjorde lite fler sökningar efter någon slags lösning. För att kunna styra all trafik för ett program över ena nätverkskortet (och samtidigt köra trafik över andra nätverkskortet med andra program) så verkar det som att det måste finnas inbyggt stöd för det i programmet, vilket t ex Firefox verkar sakna. Vad jag läst mig till borde det funka att binda VirtualBox till ena nätverkskortet och sen köra Firefox inifrån ett gäst-OS (då är jag tillbaka i problemen ovan). En annan variant verkar vara att installera någon proxyprogramvara, binda den till ena nätverkskortet (om det går) och sen konfigurera Firefox att använda den proxyn.

Av kladobe

Hm, jag lade till ett virtuellt kort under "Host-Only Networks".
Det syns och kan aktiveras i mitt värd-OS. Men även när det är anslutet där så får jag samma felmeddelande som jag beskrev ovan när försökter välja "bridged" på settings-sidan för mitt gäst-OS i VB.

edit:
jag hittade denna sida:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=38&t=617179
där beskrivs det jag vill uppnå i alt1. Men någon lösning ges inte, eftersom jag precis som personen i inlägg nr 3 där vill kunna köra trafik i olika program via olika NIC samtidigt.

Av kladobe

@037180: ok, visste inte det. Bra att lära sig något nytt Nu har jag två nätverkskort istoppade och installerade iaf. Men jag testar gärna att få, och köra trafik via, flera IP samtidigt både
(alt1) via två olika nätverkskort och
(alt2) över ett nätverkskort (via VB på det sätt du beskriver).

alt 1 först: när jag aktiverar båda nätverkskorten i XP (ingen virtualisering igång än) så får jag två IP. Men all internettrafik går via default-kortet. Inaktiverar jag det så går trafiken via det andra kortet tills jag aktiverar default-kortet igen.

Fråga: finns något enkelt sätt att tvinga ett program, t ex en webbläsare, att alltid använda det nätverkskort som inte är default?

alt 2: när jag går till samma settings-sida för ett gäst-OS som på din screencap och väljer "bridged" så står ett felmeddelande i röd text:
"På Nätverk, Adapter1-sidan, no bridged network adapter is selected"

Jag kollade på virtualbox > arkiv > inställningar > nätverk .
Där finns möjlighet att lägga till "Host-only Networks" (jag har inget inlagt där). Är det relaterat på något vis?

Av kladobe

Re: Re: 2 nätverkskort + VirtualBox = 2 IP i en dator?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Installera nytt NIC och ska virtuellt OS går jättebra, men den 3de och sista punkten vet jag faktiskt inte om det går.

Hårdvarukonflikter ska det inte bli då jag haft 2 olika trådbundna NICs(ett integrerat på moderkortet) i min stationära samt ett usb wifi.

Det låter bra! Har plockat ett extra nätverkskort ur en gammal dator som jag ska testa lite med.

@037180: Men det går väl inte att ha två olika IP samtidigt via ett enda nätverkskort? Du kanske tolkade det som att jag frågade om två nätverkskort krävs för att alls kunna koppla upp ett VirtualBox-OS mot nätet? Det vet jag att man inte behöver. Men jag var alltså ute efter något sätt att ha två IP samtidigt på en dator.

Av kladobe

2 nätverkskort + VirtualBox = 2 IP i en dator?

BBB tillåter upp till 5 IP samtidigt. Jag funderar på om det går att ha två IP samtidigt på en enda dator (Win XP) genom att:
- installera ett andra nätverkskort i datorn
- skapa ett virtuellt OS i VirtualBox
- knyta mitt virtuella OS det till det nya nätverkskortet

Låter det möjligt?

Någon som redan testat det t o m? Några tips att tänka på? Kan det bli hårdvarukonflikter om jag försöker ha två nätverkskort installerade samtidigt?

Av kladobe

jfr http://monolith.sourceforge.net/

Ett problem är väl att modellen förutsätter att det finns något sätt att sprida E & K2 respektive K1 som både
1. är helt isolerat dvs. det finns inget sätt att spåra att samma person som sprider E & K2 i en torrent eller liknande även är den som spridit K1 och
2. fortfarande gör det möjligt för andra att koppla ihop K1 med E.

Hur ska det funka rent praktiskt? Att sprida E, K1 och K2 i en och samma torrent gissar jag är olagligt.

Av kladobe

Helt ok tangenbord. Tangenterna låter lite klapprigt. Inte värre än på de flesta andra tangentbord men mer än på min laptop.

Kabeln har två usb-kontakter av någon anledning (två hanar; en svart och en rosa). Jag har bara kopplat in den ena och allt verkar funka ändå, inkl. den inbyggda USB-hubben. Kanske krävs båda om man ska koppla in någon mer strömkrävande USB-enhet.

Mellanrum mellan snabbtangenterna hade varit bra. Det är lätt att trycka fel. Man får väl vad man betalar för d v s standardknappar.

Det är svensk layout på tangenterna.

Av kladobe

Kan någon ge en direktlänk till Drive Detect på Seagates hemsida?
Hittar det inte här http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/

Av kladobe

Utifall någon undrar om kompabilitet: Jag köpte ett LG X110 6-cellsbatteri från megastore. Passar och funkar felfritt i min MSI Wind än så länge.