Inlägg

Inlägg som Greensurre har skrivit i forumet
Av Greensurre

Ryzen 5600x säljs

Säljer min 5600x då jag fick tag på en 5900x

Köptes den 24-02-21 hos Webhallen.

Har körts ”stock” sen dag ett med en bequit dark rock pro 4. Väldigt litet använt då jag använder min gamla datorn mer än min 5600x som är min gaming burk då har inte riktigt haft tid med att spela det senaste men eftersom jag kommer börja med att jobba med video redigering igen så har jag fått tag på en 5900x

Original kartong med stock kylare och kvittot från Webhallen finns.

Budstart: 2400 kr.

Köp nu: 2900 kr.

Skickas eller hämtas vid Kungsholmen

Jag har rätten till att sälja vem jag vill*

Läs hela annonsen här

Av Greensurre

Liksom CDON kunde valt att inte ge dig någon rabatt huvud taget och du gnäller här på Sweclockers ser jag ingen anledning att göra det. Samt det hindrar inte andra konsumenter att köpa från CDON bara för att det gick lite snett det här gången för dig så gnäller du över CDON att det är dåligt o.s.v. CDON är ganska stort internet företag så fel kan tillkomma då de skickar en hel del saker till sina kunder och ibland blir det så att system går lite vilse för att någon personal hade glömt att skicka produkten eller registrerar produkten för att skickas ut eller att det har registreras men deras lager har inte uppdateras allt sådant tekniska fel kan tillkomma till vilken företag som helst.

Av Greensurre

du behöver bara hots om du inte vill köra wings of liberty campaign

Av Greensurre
Skrivet av Feigr:

Det här med vad man behöver och inte behöver för surround är väldigt förvirrande. Vissa säger att man måste ha SLI men samtidigt så har jag sett Youtube-filmer på folk som kör Guild Wars 2 i surround på ett 680 eller 770 eller whatever, samma sak med Diablo 3 och WoW. Så uppenbarligen går det ju. Visst det kanske inte går att maxa inställningarna på nya spel som Guild Wars 2 eller Diablo 3, men som jag skrev innan så är ju inte surround någon dealbreaker.

det är bara 6xx/7xx-serien som klarar nvida surround på ett kort medans 4xx/5xx-serien behöver man sli( men man kan använda triplehead2go vad jag vet om man vill köra flera skärmar än 2 på 4xx/5xx serien)

Av Greensurre
Av Greensurre

Ducky shine 3 med röda finns olika färger på bakgrundsbelysning

Av Greensurre

Värkar som TRE har ändrat sina abonnemang inte för att jag bryr mig men kanske lite då man har jobbat som kundservice agent där förra året. Men hur som helst personligt så tycker jag att det är trams med mobilt bredband då jag tycker att det borde vara mer på mobil telefoner än liksom en usb modem med surf på och självklart du frågar för en anledningen och den anledningen är jag lite intresserad varför du vill ha mobilt bredband ? Kan säga om tre nätverk är inte så bra utanför sina "Hemma nät" som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Eftersom jag har jobbat där så vet jag lite grann fast det kan har ändrat sin struktur för felsökning o.s.v. men om vi säger t.ex du skulle ta med den till landställe och det inte fungerar så kommer inte kundservice att kunna hjälpa dig så mycket utan att koordinater och sedan skicka det till något form av radio grej som de gör mätningar och om det blir flera som rapportera att det tappar signaler och att det är svagt just där så kommer TRE planera att bygga ut sin nät vid den område men det lär att ta flera månader/år tills det blir något planerat utbygge.

Så TS jag rekommenderar INTE TRE i alla fall, om du inte känner någon som tycker om det eller du kanske använder deras abonnemang för mobil och tycker att det är bra eller om du kommer bara använda den mobila bredbandet inom TREs "hemma nät".
Nu har jag bara snackat om TRE för er som gillar TRE no hate on me liksom jag har säkert hjälp er med eran ärende kanske gett bra eller dåligt service vad vet jag men det här är min personliga åsikt.

Av Greensurre

Qpad mk 50

Av Greensurre

du behöver inte två skärmar för att använda kameran till streamen det är bara lägga till kameran i din stream programm som stödjer att ha "overlay" däremot så vet jag inget om android kameran via trådlös nätverk. Då jag själv bara testat med min logitech c920 dock jag vet en person som använder sin laptops kameran och ringer över via skype och sedan gör en overlay på det så jag tror det fungerar på samma sätt med android kameran?

Av Greensurre

Ja, det är inte omöjligt direkt men det är operatören som väljer om det vill ha sådant tjänst tex. Telia jag vet att dem har sådant tjänst tror telenor har något liknade och TRE har inte det då jag har jobbat där som kundservice agent men det hade en abonnemang som ingår två st sim kort.

Av Greensurre
Av Greensurre
Skrivet av olfertfriberg:

Sorry att jag startar denna tråden, men har en fråga som är ganska relevant.
Är det inte upp hastigheten som används när JAG streamar video i t.ex twitch?
Ska nämligen uppgradera till 10 upp, och kommer det räcka för streaming av iaf 720p?

om du tänker streama 720p via OBS eller Xsplit så kommer det funkar då jag själv har 100/10 (fast från telia) och jag kan streamar på 720p@30FPS utan problem med capturecard så klarar jag 720P@60FPS och 1080P@30FPS.

Av Greensurre

Jag har båda och använder mig mest av Lumia 920 då jag är inte beroende av vissa appar som instagram eller spotify om du vill testa något nytt så tycker jag Lumia 920 men är du beroende av något av dessa appar så tycker jag lätt du ska gå för Nexus 4 helt klart den bästa Android lur jag har ägt och jag använder den ibland när jag behöver en viss app som inte finns i WP8 :).

Av Greensurre

Ja det kostar 250kr i butiken så mycket vet jag hos alla operatörer kallas för aktiveringsavgift men att ringa till deras kundservice och tar betalt för aktiveringsavgift känns lite onödigt tycker jag då 3 tar inte för det när man ringer till deras kundservice för att teckna nytt abonnemang och det är inte något på hit utan så är det.
Är så för Tele2/3/Telenor/Telia ibland bjuder säljaren på aktiveringsavgiften, men när man beställer via nätet så kan du ändå behålla ditt nummer som Djaxxo sa.
Du ska kunna även ringa till deras kundservice så kan det ta ditt gamla nummer från den operatör till ditt nya telia abonnemang. Det ska gå om 3 kan göra det så ska telia också kunna göra det tycker jag.

Av Greensurre
Skrivet av Marcusk:

För det första, försök åtminstone att skriva någorlunda läsbart, det går knappt att förstå vad du skriver, och det är fortfarande inte bedrägeri, det är kontraktsbrott. Och nej, operatörerna ser inte att du bara betalar de fasta avgifterna exklusive mer för samtal etc. och spärrar efter det, de kollar vilken sorts datatrafik som skickas via din telefon och om någon sorts IP-telefoni tjänst används. Om de skulle spärra personers abbonemang efter hur mycket de ringer skulle väldigt många klaga, det finns många som inte ringer eller SMSar alls med sina mobiler utan bara surfar.

Nej, de skulle inte gå i konkurs. De skulle höja kostnaden på sina surfabonnemang, och då tjäna precis lika mycket pengar som de gör nu.

Förlåt att jag har dyslexir deal with it, det är fortfarande operatörer som beslutar om det är bedrägeri eller ej jag har jobbat i tele2s kundservice när jag hade en liten kurs hos dom så berättare dom om skype/viber att dom ser det som ett bedrägeri om man använder det mycket.

Okej det är inte bedrägeri men kontrakts brott är du nöjd nu ? Då kan Tele2 fortfarande spärra din surf för att du använder IP-TELEFONI för att du har ett avtal med tele2 om du brytter avtalet så har Tele2 rätt att spärra din surf.

Och att dom ska höja på priset sure men det är fortfarande inte okej att använda skype för att det står i avtalet fortfarande "INGÅR EJ IP-TELEFONI".

Av Greensurre
Skrivet av Marcusk:

Det är fortfarande inte bedrägeri, det är kontraktsbrott.

Det är räknas enligt operatörerna för att en average räkning ligger på runt 290-400 med Tele2 kompis surf om man inte ringer så ofta bara surfa eller smsa lite så ligger det runt 290-350 i alla fall för mig är det så(sen finns det vissa undantag att du har student abonnemang eller har fått ett erbjuden från tele2 att din abonnemang kostar bara halva i 6månader). T.ex. Tele2 kompis surf med iphone4 har man en förhöjds månads avgift under en bindningstid på 24 månad på 200kr och abonnemangen fasta avgift är 89kr/månad alltså 289kr/månad är min fasta avgift sen ringer du har en öppnings avgift på 0.79kr sen är det 0kr/minut till tele2 och comviq eller 0.69kr/minut till andra operatörer samma med sms fast sms inom tele2 och comviq är grattis tills du förbrukar dina 3000 fria sms inom tele2/comviq och vi säger att du börjar använda skype/viber i flera månader använder du dessa appar så ser operatörer att dina senaste faktura kostar bara dina fasta avgifter så kan tele2 blir misstänksam och spärra din surf eftersom det skadar operatörers ekonomi så anser de som ett bedrägeri.

Visst det låter fånigt men så är det om alla gjorde så skulle operatörer gått i konkurs.

Av Greensurre
Skrivet av Marcusk:

Det är inte på något sätt bedrägeri, varför skulle det ens vara det? Är det bedrägeri att skicka email istället för att skicka SMS? Det är exakt samma princip.

Enligt din jämförelse så skulle det vara bedrägeri att köpa billig mat från en affär istället för att gå till restaurang hela tiden.

Man betalar för datatrafiken och man bör då få använda den hur man vill så länge man inte bryter mot lagar.

Det räknas för att i kontrakten står att det inte ingår IP-TELEFONI så räknas det som en bedrägeri står det att man inte får skicka mail från sin mobil så skulle det räknas som bedrägeri för att operatörer förlorar pengar men grejen är att mail är så vanligt så det räknas inte men hade det ståt på abonnemanget kontrakt så skulle det räknas. För att abonnemang är som att ha en kontrakt bryter du kontraktens regler så får du ta konsekvensen hade stått på ditt kontrakt på ditt abonnemang att IP-TELEFONI ingår så kan du använda skype hur mycket du vill för att skype räknas som en IP-TELEFONI

Av Greensurre
Skrivet av smurfisen2k:

Så om jag hyr en film och ser den hemma istället för att gå till SF och se den på bio så är det ett bedrägeri?

Som du sa du hyr en film du betalar fortfarande, visst du betalar fortfarande för abonnemang men i avtalet står det "IP-TELEFONI Ingår EJ" om man använder skype/viber så mycket så ser operatören att du har använt mycket surf än vad du har ringt vilket kan misstänkas för bedrägeri för att operatörer förlorar pengar på det.

Av Greensurre
Skrivet av smurfisen2k:

På vilket sätt är det bedrägeri?

Ja att du kan ringa grattis, jämfört med att betala extra ? t.ex. du har tele2 kompis surf du ringer till dina vänner som har annat som telenor men vill inte betala men du vet att din kompis använder skype mycket så kan du ringa hans skype för att det är grattis då förlorar operatör pengar det räknas då bedrägeri.

Av Greensurre

varför operatörer spärra skype och viber är för att man kan ringa grattis vilket gör att du kan skaffa en billigt abonnemang med surf så kan du ringa grattis i skype/viber i 3g nätet vilket anses bedrägeri ( om det görs ofta) en stacka gånger så spelar det inte så stor roll för annars så förlårar operatörer pengar om det görs ofta. Om man t.ex. har den dyraste abonnemang från en operatör och står INGÅR IP-TELEFONI så är det lungt att använda skype/viber för att det kosta lika mycket som du ringer till någon med vanligt mobilt som du gör med skype/viber.