Inlägg

Inlägg som keitaro har skrivit i forumet
Av keitaro
Skrivet av Epsilon:

HDTV kanal från YouTube samt folk på Reddit nämnt att just TCL c845/49 har problem med blackbars. De ser gråa ut och har fortfarande inte åtgärdats. Just so you know

Satt själv igår kväll och lästa på och jämförde 65" i samma prisklass, just TCL C845/C849 och Hisense U7K. Kan också bekräfta det som beskrivs med grådassigheten på TCL. Hisense har istället problem med HDR där mycket detaljer försvinner i väldigt ljusa scener. Till TCL fördel sitter eARC på en 2.0 HDMI-port och frigör då iställe 2st 2.1-portar. Är på jakt efter en 65" i den här prisklassen men efter att tidigare ha fyndat en LG OLEDB651 för 10tkr och även har en 77C1 känns det tveksamt att jag skulle bli nöjd med annat än en OLED. Är inte så värst pigg på att köpa hem en TCL eller Hisense på öppet köp. Väldigt konstigt att LG inte dumpar av 2-serien så här års, lär annars bli till våren.

Kan väl tillägga att för egen del, det som imponerat mig mest med OLED är svärtan som är helt otrolig i ett mörkt rum, men jag har samtidigt inte fått uppleva en vettig tv med FALD+ML i samma miljö och förutsättningar för att kunna jämföra. Gått från mellanklassens plasma (Panasonic 2007), till mellanklassens plasma (LG 2011) till mellanklassens LCD (Samsung 2014) och till slut OLED (LG och Sony 2021).

Av keitaro
Skrivet av acious:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4722312
Någon som har nån input gällande denna kaffebryggaren? Funderade på en Moccamaster men denna ser ju lockande ut nu när priset nedsatt

Haft både Moccamaster och denna. Smaken är som natt och dag till Wilfans fördel. Dock hade vi en del problem med förra generationen vars pump la av efter nåt år och hela maskinen byttes ut, fram tills dess att den byttes mot den senaste generationen och den har vi nu peppar peppar haft i 2 år, problemfritt. Jag kan inte tänka mig annan bryggare, även om den går sönder efter 2-3 år.

Av keitaro
Skrivet av SittingDuck99:

Jag lyckades stapla på månader iaf. Använde samma steg, dvs med VPN appen Windscribe aktiv först.

Edit: La upp en skärmdump för att visa att jag lyckades stapla på månader. Detta är då mailet jag fått efter andra köpet av ytterligare 12 månader. Kolla det rödmarkerade. Så jag har nu PS+ till november 2025!

Gick för mig också andra gången, i 2 år framåt slipper jag nu vänta på att nu1mlock ska hitta en lösning.

Av keitaro
Skrivet av nu1mlock:

Haha, du har väl aldrig kunnat köpt PS Plus så det var ju helt klart på tiden!

Tog bara nästan 1 år innan jag fick igång det. Testade att stacka för att slippa den här hit and miss proceduren men får tyvärr felmeddelande.

Av keitaro
Skrivet av nu1mlock:

Okej, så jag köpte 12 månader PS Plus Essential idag. Jag har inte använt något som ingick i Extra så jag kände inte att det var någon idé. Man kan ju alltid uppgradera senare om man ångrar sig.

1. Ladda ner och installera VPN-programmet Windscribe här: https://windscribe.com/download
2. Välj den gratisserver som finns i Turkiet.
3. Logga in med kontot hos Playstation på datorn och köp PS Plus med ditt SpectroCoin-kort: https://store.playstation.com/en-tr/

Det är möjligt att det fungerar att använda deras klient för telefon eller plugin till webbläsare, men jag laddade ner programmet till MacOS.

Köpte precis 12mån deluxe, stort tack!

Av keitaro

Går i bilbytartankar och är inne på en Tesla Model Y Long range AWD (dragkrok, standard Autopilot, vinterhjul). Har i dagsläget en Skoda Superb IV laddhybrid. Fått offert på en 2022 års MY som gått 1000mil för 600k. Finns det nån som helst anledning att börja kika på EV6, Ioniq 5/6 eller nåt annat? Kan kanske sträcka mig till 650k men där tar det nog stopp.

Av keitaro

Oculus Quest tillbehör

BoboVR M2 strap för Quest2, oanvänd, aldrig uppackad. Köpt från VRGaming under 2021. Dumle med bäst före 220510 medföljer. Tänker mig 400kr plus frakt.

Oculus kabel USB till USB-C, 5 meter. 2st. Oanvända. Är väl en ren datakabel så bör passa till annat också. 175kr/st plus frakt.
https://www.amazon.se/gp/product/B0879DGZ5W/?th=1

Tar emot bud också.

Läs hela annonsen här

Av keitaro
Skrivet av nu1mlock:

Testa att lägga till pengar med en dator och Chrome direkt på hemsidan utan VPN/proxy/liknande.

Funkar tyvärr inte heller.

Av keitaro
Skrivet av nu1mlock:

Det sägs vara möjligt att köpa PS Plus om man gör följande:

OBS! Jag har inte själv bekräftat att det fungerar ännu.

Jag kan bekräfta att jag inte kan lägga till funds i wallet trots proxy.

Av keitaro
Skrivet av Mulven:

Jag lyckas inte göra ett köp med Spectrokortet, varken i appen eller webbläsaren, när jag ska köpa PS plus.
Det står bara "Something went wrong".

Är det någon som har tips på hur man löser det?

Funkar inte för mig heller och har aldrig tyvärr gjort det med nåt kort. Men köpa spel går alldeles utmärkt.

Av keitaro
Skrivet av cp_:

Det är en bra ränta. Snitträntorna för rörligt ligger på ca 4% nu.
Vad är det för bank, vad är listräntan och vad är ränterabatten?

Kommer du få "rätt" ränta redan efter 3 månader kanske? 4 eller 4,5% efter RB:s höjning i slutet av April?

Storbankerna är listiga med sina otyg listräntor och individuella rabatter. Gör det väldigt svårt att jämföra framåt.

Handelsbanken, ligger på 3,14% nu och villkorsändringsdag 1/5.

Av keitaro

Vad är rimlig rörlig ränta att begära idag? 1,7msek lån, ca 40% belåningsgrad. Fått erbjudande om 3,54% men bör finnas förhandlingsmån.

Av keitaro

Obegripligt nog har jag aldrig nånsin fått varken Coinbase och nu Spectrocoin att funka för att köpa Playstation Plus eller lägga till funds i wallet. Att köpa spel går bra men inte nåt av det andra tyvärr.

Av keitaro

Produkt: Sony WH-CH720N Noise Cancelling Wireless Bluetooth Headphones
Länk: https://www.amazon.se/-/en/WH-CH720N-Cancelling-Wireless-Blue...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7927262
Pris: 1165kr

Färg marinblå. Finns även till samma pris i vit men får då söka på modellnumret. Postades länk till svarta till samma pris för 1v sen men de ligger nu på ord. pris 1590kr. Nysläppt modell för 2023 som fått bra recensioner.

Av keitaro
Skrivet av tomtemat:

Åh fan.
Det är så jag har kopplat och jag vill ju inte missa alla fördelar med eArc.
En kontroll bara osv.

Som du fått svar funkar eARC ändå vad gäller det du är ute efter med bara en handkontroll osv. Har du testat att köra någon annan källa, t.ex. video från tvns interna smarta appar, spelkonsol, dator, direkt till tvn och sen vidare via eARC till soundbaren? Då känns det som att man i så fall kan dra en slutsats om det beror på specifikt Apple TVn eller om det är fel på soundbaren/högtalaren i sig.

Av keitaro
Skrivet av tomtemat:

Jag har exakt samma problem.
Fick du bort det?

Ja, det märkliga är att det enda som hjälpte var att koppla min Apple TV direkt till soundbaren istället för eARC från TVn. Tyvärr har jag inte haft tiden att testa andra källor som tex PS5 eller annan konsol ett längre tag via eARC, men vill minnas att bara var ATV som gav det fenomenet. Hade tex tidigare en trådlös AP, TP-Link Deco M5, ca 1m från soundbaren men även när jag hade kopplat ur den så uppträdde missljudet.

Av keitaro
Skrivet av Alexander939393:

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-a90j-65-master-ser...

Hur står sig Sony A90J idag mot exempelvis LGC2?
Har redan A80J, likadant pris fast förra året som på A90J idag på MM

Har en A90J och 2st C1 där jag föredrar Sonyn bildmässigt på alla sätt och vis, verkar inte som att det är någon markant skillnad mellan C1 och C2. Tycker rtings sammanfattar det rätt bra. Är inte 4st HDMI2.1 ett absolut krav hade jag gått på Sony om du använder tvn mer allround utan att behöva ha 3st enheter med 120Hz/VRR inkopplade samtidigt;

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a90j-oled-vs-lg-...

Av keitaro
Skrivet av Adnerhill:

Monterades idag, har varit utan dator i ett halvår för att de såg lite märkligt ut med ett stort skrivbord i vårt vardagsrum. Fick idén om string system då det passar in i vårt stuk Blev absolut helt ok!

Snyggt! Vad är det för märke på systemet och var kan man köpa det? 😊

Av keitaro
Skrivet av thesutex:

Vad kör ni för Settings på bild ? Tänkte prova SDR ”kalibreringen” til rtings men min tv er ju i HDR läge konstant så jag bara konsumerar media via Apple TV. Rtings skrev rör inte hdr läge så 🙈

En 77c1

På Apple tvn bör du ställa in videosignal till 4K SDR och därefter ändra inställningar för SDR (se till att match frequency and range också är på så ändrar den till HDR när det är aktuellt och matchar samtidigt frekvensen automagiskt). HDR kan du alltid konfigurera genom att sätta på valfri video med HDR.

Av keitaro

Köpte Q995B från Samsung, testkört 1,5v. Nöjd med ljudet, dock problem med ett poppande ljud från bakre vänstra högtalaren, oftast när man slutar spela upp en video. Kanske händer 1/20 ggr, men tillräckligt irriterande. Testar just nu med att koppla bort och ta undan all trådlös utrustning i närheten som kan störa 5Ghz som högtalarna använder och utvärdera.