Inlägg

Inlägg som LeVvE har skrivit i forumet
Av LeVvE
Skrivet av Öltorp:

0. Ingen som helst felsynk. Lg tv. Kör iofs bara hdmi e-arc. Eller har du kopplat direkt på baren?

Kör med eARC men är typ TrueHD Atmos som jag har mest problem via Kodi/Plex.

Av LeVvE

Sist jag köpte något i en fysisk butik var Xbox 360. Jag vet inne på POWER i Örebro när de öppnade och hittade 2 saker jag blev sugen på att köpa som hade bra pris men när man väl kom i kassan så var de fel prissatta och deras pris var så klart mycket högre än online med 15-20% så köpte inget när jag var där.

Man får bättre ångerrätt online också.

Av LeVvE

Om ni har en Shield TV hur har ni eran audio delay inställd på soundbaren och Shielden?

Soundbaren har 100ms delay default iaf enligt min Samsung TV och Shielden är inställd på 50ms delay default men tycker inte det är rätt syncat. Med soundbaren på 100ms så ser apparna i TVn rätt ut iaf så är mest Shieldens egna delay som jag inte lyckas få till då ibland 50ms ser rätt ut men ibland måste jag ändra till 0ms och får sitt och fippla hela tiden.

Vad är rätt? Är det appen i Shielden jag använder det är fel på? Sen ibland tycker jag det kan se rätt ut i en scen sen i nästa är ser det inte rätt ut längre.

Sätta båda på 0ms blir inte rätt det heller.

Av LeVvE
Skrivet av Cthugha:

Köp en Xbox Series S/X, funkar klockrent som mediaspelare, och spelkonsol på köpet. UHD, HDR, hdmi 2.1, 120Hz, CEC, Dolby Atmos, m.m. Och mycket billigare än en ROG NUC.

Xbox Series X kan inte spela upp PGS/Vobsub utan transcode i Plex iaf.

Av LeVvE
Skrivet av Baxtex:

https://github.com/yuliskov/smarttube
Har HDR, bättre interface, adblock,frame rate match med mera

Vad ska du med 120hz till film?

Ja precis det finns på vissa appar men hade velat ha en global setting.

Kör SmartTube men HDR fungerar inte för mig iaf, framerate matching känns ghetto också då videon spelar i typ 5 sekunder innan det byter Hz.

120Hz vill jag väl ha mest för spel på emulator.

Av LeVvE
Skrivet av Baxtex:

Vad är det du saknar med shielden? Funkar ju med 100Mb/s 4K 60 HDR utan större problem, helt ljudlös, låg energiförbrukning och trevlig fjärr.

Det enda jag saknar är auto refresh rate.

YouTube HDR, HDR10+, AV1 decoding, HDMI 2.1 med 120Hz, uppdaterat interface i 4K och inte 1080P, 1080P är så suddigt på 85". Automatisk framerate matching finns ju i Kodi/Plex etc men skulle va nice om det va på OS nivå i allt.

Av LeVvE

Brukar aldrig bli helt nöjd med något jag köper, finns inget i denna värld som är perfekt och jag har en tendens att leta fel överallt.

Vissa kategorier av produkter är det väldigt svårt för mig att köpa något då jag tycker allt är dåligt och håller inte tillräckligt hög kvalitet även om pris inte är ett problem, skulle va kul att designa något själv men då måste man ha ork också.

Man brukar oftast vara glad/nöjd när man köpt något nytt men är bara naturligt att man börjar hitta problem desto mer man använder den.

Skrivet av smkr:

En intressant händelse i sammanhanget är klänningen som diskuterades för ett antal år sedan, vilken färg har den egentligen?

Tyckte det var självklart att den var svart och blå, tror inte någon jag kände tyckte den var vit och guld, kändes mer som PR stunt.

Av LeVvE

När jag var sugen på en NUC så var det mest för att ha vid TVn men valde att behålla min Shield TV istället. Är väl kanske inte rätt användningsområde men jag hade velat ha en kraftfull NUC vid TVn som även har stöd för alla moderna format och streaming tjänster.

Sitter väl mest och är sur på att det fortfarande inte finns en ny Shield.

Av LeVvE

Jag kommer fortsätta med Plex/Kodi iaf, finns ingen anledning att byta än, allt annat som Plex har lagt till är det ju bara att stänga av i kontoinställningarna. Plex fungerar bra med PGS subs och får direct play på allt, använder Kodi för fulla BluRay/DVD .iso filmer som Plex inte stödjer.

https://imgur.com/1jVKvtQ.jpg

Av LeVvE
Skrivet av ZyntaX:

Kom lite Wooting grejer idag 👍🏻
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Blir nog nya Wooting 80HE för min del, var så nära att köpa 60HE för ett par veckor sen men blev inget pga. att jag blir tokig på 60% layouten. Vilken färg dog du på keycaps?

Av LeVvE
Skrivet av Varg:

För att om det blir problem är Amazon sista stället du vill vända dig till. Även om Webhallen lämnar en hel del att önska ibland så är de fortfarande ett bättre alternativ. Det kan vara värt de där extra kronorna. Det är en av anledningarna till varför jag ofta väljer Inet trots att de inte alltid har bäst pris.

Har alltid haft perfekt support från Amazon, brukar få pengarna tillbaka direkt och behöver inte ens skicka tillbaka det jag köpt.

Varje gång jag haft kontakt med Webhallen support har jag blivit nekad, t.ex. man köpt ett samlarobjekt och det har blivit mosat under leveransen sen får man till svar att "kartongen räknas bara som emballage."

Av LeVvE
Skrivet av b-earl:

Tja de som jämför Webhallen med den Amazon som inte bryr sig om vettiga arbetsvilkor och ändå inte är billigast.

Ok, kunde köpt på Elgiganten också för 449kr men de vill ha betalat för frakt, samma sak där då Webhallen fortfarande blir dyrare.

Vad får man för de extra pengarna på Webhallen? Inte är det support iaf.

Av LeVvE

Det enda jag använder Webhallen till är lite mer "Limited Edition" produkter som de flesta butiker aldrig tar in i lager, t.ex. Spider-Man Covers som kom till PS5.

Jag hade förbokat Xenoblade amiibo Noah & Mio på Amazon för 449kr och Webhallen vill ha 549kr, varför skulle jag välja Webhallen?

Av LeVvE

Har inget direkt viktigt som behövs lagras, har ett par saker på Google Drive men det är allt.

Min NAS kör JBOD.

Av LeVvE
Skrivet av CooingPendulum:

Ja precis, jag hoppas verkligen det. Inget intresse av att luckra upp säkerheten på min enhet. Vill heller inte att iOS blir Android.

Är ingen som tvingar dig att installera appar utanför app store.

Skrivet av Bjirn:

Vad är det för appar folk vill använda men som inte finns i App store idag?
Bara nyfiken. Behöver inget flame war men om någon har några exempel?

Behöver ju inte finnas något nytt, bara att det finns konkurrens. Kan väl även vara en store som inte tar 30% i avgift.

Firefox utan webkit hade varit nice eller en app för Stremio t.ex.

Av LeVvE

Vet inte hur mycket prestanda du är ute efter men jag gillar den här, kommer undan billigare: https://www.aliexpress.com/item/1005006393122396.html?algo_ex...

Av LeVvE
Skrivet av medbor:

Verktygslösa batteribyten tack! 00-talet vill ha sin teknik tillbaka

Enligt mig så blev telefoner bättre byggda när den är sluten, känns bättre byggd. Sista telefonen jag använt med utbytbart batteri var S5 och den kändes ju som en leksak från McDonalds.

Hade en iPhone 4 (2 skruv för att ta bort baksidan) och den va inte helt bra den heller, baksidan knakade vid tryck.

Baksida med 4-6 skruv kanske skulle fungera och fortfarande kännas ok vid användning.

Av LeVvE
Skrivet av DavidtheDoom:

Nej. Vad är syftet med premium om man får reklam?

Måste köra SponsorBlock annars är 20% av videon reklam iaf.

Av LeVvE

S24U ser nice ut men blir nog kvar på min S21U ett år till. Känns inte som det kommit mycket nytt de senaste åren utom mer prestanda, finns fortfarande ett hål i skärmen.

Gillar dock inte att baksidan ska vara platt nu, är mycket bekvämare när kanterna är rundade.

Av LeVvE

Wi-Fi