Inlägg

Inlägg som LeVvE har skrivit i forumet
Av LeVvE
Skrivet av eFoppa:

Ja men personen ville spela BDMV för jag antar att hen vill ha fullt menystöd osv på sina blu-rays det får du inte om du gör om dem till mkv

Vad jag ser så ville han köra remux eller BDMV, spelar ingen roll, står ingenstans att det måste va BDMV.

Försöka få allt att funka med menyer och skit är inte värt det, smidigare att bara köra remux fullt ut.

Av LeVvE
Skrivet av eFoppa:

Använder inte Plex så ursäkta om jag inte är helt uppdaterad men Plex har iaf tidigare inte spelat diskfiler som BDMV och iso, Video_TS mfl
Är väl Kodi som gäller om man vill använda sin Shield för detta ändamål?

Med BDMV så heter filerna typ 000001.m2ts så varken Plex eller Kodi vet vad det är för något när jag försökt att få scraper att fungera men döper man om filen/filerna till rätt grejer så ska det funka. Personligen gör jag bara remux av allt i MKVToolNix så man får .mkv filer ist men ska inte vara någon skillnad på .m2ts eller .mkv då det bara är en container.

Aldrig provat spela .iso så ingen aning om det fungerar.

Av LeVvE
Skrivet av edson:

Hej SweClockers,

Jag blir idag ny ägare av en nVidia Shield TV Pro 16GB.

Det primära uppdraget blir att spela upp filmer i 4K-format, gärna i Remux-format eller BDMV-folders.
Den kommer kopplas ihop med en LG 77" C3 och en Samsung Q995C Soundbar också.

Vad skulle ni rekommendera som primär videouppspelare i detta scenario? Filerna ligger lokalt på nätverket på huvuddatorn och allt kommer kopplas via nätverkskabel så ingen Wifi för bäst prestanda.

Är Kodi bäst? Hur står sig VLC för Android? Önskar givetvis fullt stöd för alla tänkbara ljudformat samt Dolby Vision etc.

Tack på förhand för input och glad fredag!

Kodi eller Plex, jag använder Plex till 99% och Kodi endast om Plex inte fungerar.

Jag använder mest Plex för att det ser snyggare ut och scrapern fungerar bättre, Kodi finns en del snygga teman till t.ex. men orkar inte krångla med sånt längre.

Av LeVvE

Mus och tangentbord i 99% av alla spel på PC men spelar bara multiplayer spel på PC, är det singleplayer så spelar jag på Series X, PS5 eller Switch.

Av LeVvE
Skrivet av star-affinity:

Vad är det för jäkla skärmfot!? 😆
Batman throwing knife med hål?

Önskar jag kunde uppskatta designen på alla dessa gräsliga skärmar lite mer.

Såg att Alienware har en på (AW3225QF) som verkar använda samma panel, men även en lätt krökning (den högra i bilden på denna sida):

https://www.tweaktown.com/news/93954/alienware-teases-32-inch...

Gillar designen på den lite rundare sc-ifi-designen på vissa av Alienware-skärmarna mer än de flesta andra, så kanske siktar på en sån. Hoppas bara på USB-C med video och ström (gärna upp till 100 W) och en KVM-switch vore också fint.

Man kan ju hoppas/drömma...

Tror dom snott foten från gamla Nixeus skärmarna
https://www.anandtech.com/show/11458/nixeus-nxedg27-27inch-ga...

Av LeVvE
Skrivet av tjobbo:

Fortfarande galet nöjd med min Alienware AW3423DW.
En fröjd att spela om en massa spel på denna skärm : )

Jag köpte Odyssey G8 men är i stort sett samma skärm.

Jag är mest nöjd med att man inte längre har någon edge bleed eller ips glow som man levt med i 10+ år på datorn.

Av LeVvE

Brukade alltid kolla på TotalBiscuit E3 Snarkathon, tråkig utveckling när alla vill ha sina egen event ist.

Av LeVvE
Skrivet av nu1mlock:

Jag tycker att det kan vara riktigt bra med en ny Pro-modell men det förutsätter att det faktiskt gör rejäl skillnad också. 60fps för PS5 Pro i alla nya spel tycker jag borde vara krav på utvecklarna. Sen får dom leka hur dom vill med upplösning, uppskalning, FSR, RT och diverse olika 30fps-lägen - så länge spelet har möjligheten att spelas i 60fps.

Gällande Xbox så menade ju den jättestora läckan att det kommer en uppgraderad variant av Series X i slutet av 2024.

Xbox läckan har inget med uttalandet om en pro modell att göra, dock som du säger kommer det en ny sämre Series X nästa år.

Spelar i 4K40 idag så 4K60 skulle inte vara stor nog uppgradering för att köpa samma konsol igen, släpp en PS6 2026 ist.

Av LeVvE

Undrar hur Microsoft kommer göra, de har ju sagt att det blir ingen "pro"-modell då de redan har Series X, får se om de ändrar sig om Sony släpper en. För min del kan de helt skippa hela pro grejen.

Av LeVvE

I min erfarenhet så funkar Windows 11 otroligt bra på alla datorer jag kör på, brukar vara folk som ska krångla och "optimera" med olika program som får problem längre fram.

Jag har alltid kört nyaste Windows från dag 1 sedan Windows 7 och sist jag hade problem som inte va mest visuella var Windows Vista när man gick över till 64-bit och det va krångel med drivrutiner.

När jag har problem så är det "aldrig" Windows som är problemet.

99/100 fall är det PICNIC.

Av LeVvE

Är vanlig coca-cola eller kolsyrat vatten för min del.

Kallt kolsyrat vatten är godare än all zero/light dryck imo.

Av LeVvE
Skrivet av edson:

Varför trycker inte Samsung ut denna uppdatering OTA? Uppdatera via USB känns väldigt 2010.
Storlek?

Är samma på alla mina Samsung produkter. Soundbaren, TVn och datorskärmen har äldre mjukvara jämfört med vad som finns att ladda ner och söker man manuellt står det att det finns ingen nyare.

Vet inte om det är en EU grej men med skärmen iaf så får folk som bor i USA den nyaste firmwaren när dom söker manuellt.

Av LeVvE
Skrivet av danedi:

Tror inte jag sett på SVT sedan björnes magasin på 80talet.

SVT Play är sämst, massa gamla grejer som fanns på Öppet Arkiv som nu inte finns alls sen de slogs ihop.

Av LeVvE
Skrivet av Entash:

Har något software update 1004 på sin? Var en på reddit som sa att hans lät mycket bättre när han uppdaterade. Men han sa också att den just nu endast går att uppdatera till genom USB. Och detta verkar stämma då jag är på 1002 och det finns ingen uppdatering enligt appen. Men på Samsungs sida finns 1004 att ladda ner: https://www.samsung.com/se/support/model/HW-Q995C/XE/#downloa...
(Manualer och nedladdningar) sen finns den där.

Jag uppdaterade min för typ 1 vecka sen, inte märkt av något bättre ljud etc men det byter tillbaka till surround mode från game mode mycket bättre.
Fick lov att byta manuellt förut efter varje gång jag spelat.

Av LeVvE

95% av alla spel jag köper är till konsol och köper endast spel till fullpris om det är till Nintendo Switch, Xbox och PlayStation får nöja sig med max 299kr per spel, lägger bara allt jag vill ha i min lista på prisjakt sen köper jag när det kommer ett mail om sänkt pris.

Är spelet inte spelbart på skiva utan patch eller nedladdning så köps spelet inte öht.

Av LeVvE
Skrivet av SuperSverker:

USB?
DisplayPort....?
Toslink?

Finns massvis med alternativ i just detta fallet

Det finns absolut noll anledning för HDMI nu när DP inte bara levererar högre bitrate, utan även ljud också (för att inte tala om att den inte kräver royalties och därmed gör din TV 300kr billigare)

Vad jag vet stödjer inte S/PDIF Atmos eller DTS:X så det går ju bort.

Har DP stöd för passthough, eARC etc?

Inte för att jag någonsin skulle köpa den här produkten men tycker den ser smidig ut för det den gör, du kan koppla t.ex. Series X och PS5 och köra till hörlurarna utan att byta och krångla med några kablar eller krångla varje gång du vill spela en annan konsol.

Av LeVvE

Krasch i idle eller låg load brukar kunna vara PBO, ladda ner och kör CoreCycler under natten i ett par dagar för att testa stabilitet. Det är inte perfekt men det är en bra start.

Min dator kraschade när man tabbade in och ut genom spel eller helt random då var det nätagget som inte klarade av spikarna som grafikkortet orsakade även om det var högre watt än rekommenderat, efter byte till nytt nätagg så är allt bra.

Av LeVvE
Skrivet av Pamudas:

Vad går en Hdmi 2.1 switch för, om man nu ska jämföra?

En 2-port HDMI 2.1 switch med manuell knapp kostar väl typ 200-300kr.

Det är svårt att hitta bra HDMI 2.1 switchar och har varit väldigt svårt att hitta något som inte är från random kinesiska företag.

Har varit ett helvete att krångla och är fortfarande inte helt nöjd med min setup, just nu testkör jag Denon AVS-3 och en Llano HDMI 2.1 4-port switch.

Helst hade jag velat ha något med minst 6-portar.

Av LeVvE
Skrivet av CFSsss:

Bakåtkompatibel med nuvarande Switch är väl det som står högst på önskelistan, alla onlinekonton och allting. Switch är ju en jättesucce så verkligen synd om man sumpar allt det och alla bra spel.

Hade varit helt nöjd om Switch 2 "bara" var samma konsoll men kunde köra alla spel i 1080p@60Hz dockat. 4k tycker jag är helt bortkastat, men 3d-spel typ Breath of the Wild hade varit smutt att få i 60Hz. Kanske 30Hz mobilt och 60Hz i dockat läge kan vara en möjlighet för att spara batteri.

Kommer nog bli 4K i någon form med DLSS. Typ 1440P uppskalat.

Äger bara Switch spel fysiskt men hade varit nice med bakåtkompatibilitet så man slapp ha båda inkopplade i TVn. Har dåligt med HDMI portar som det är, TVn har 4 portar och jag behöver redan 10.

Av LeVvE

Piracy is always morally correct?

Tycker att om man betalat för sig och sen blir blåst iaf så har man all rätt att ladda sakerna man köpt via andra metoder.