Inlägg

Inlägg som LeVvE har skrivit i forumet
Av LeVvE
Skrivet av tjobbo:

Fortfarande galet nöjd med min Alienware AW3423DW.
En fröjd att spela om en massa spel på denna skärm : )

Jag köpte Odyssey G8 men är i stort sett samma skärm.

Jag är mest nöjd med att man inte längre har någon edge bleed eller ips glow som man levt med i 10+ år på datorn.

Av LeVvE

Brukade alltid kolla på TotalBiscuit E3 Snarkathon, tråkig utveckling när alla vill ha sina egen event ist.

Av LeVvE
Skrivet av nu1mlock:

Jag tycker att det kan vara riktigt bra med en ny Pro-modell men det förutsätter att det faktiskt gör rejäl skillnad också. 60fps för PS5 Pro i alla nya spel tycker jag borde vara krav på utvecklarna. Sen får dom leka hur dom vill med upplösning, uppskalning, FSR, RT och diverse olika 30fps-lägen - så länge spelet har möjligheten att spelas i 60fps.

Gällande Xbox så menade ju den jättestora läckan att det kommer en uppgraderad variant av Series X i slutet av 2024.

Xbox läckan har inget med uttalandet om en pro modell att göra, dock som du säger kommer det en ny sämre Series X nästa år.

Spelar i 4K40 idag så 4K60 skulle inte vara stor nog uppgradering för att köpa samma konsol igen, släpp en PS6 2026 ist.

Av LeVvE

Undrar hur Microsoft kommer göra, de har ju sagt att det blir ingen "pro"-modell då de redan har Series X, får se om de ändrar sig om Sony släpper en. För min del kan de helt skippa hela pro grejen.

Av LeVvE

I min erfarenhet så funkar Windows 11 otroligt bra på alla datorer jag kör på, brukar vara folk som ska krångla och "optimera" med olika program som får problem längre fram.

Jag har alltid kört nyaste Windows från dag 1 sedan Windows 7 och sist jag hade problem som inte va mest visuella var Windows Vista när man gick över till 64-bit och det va krångel med drivrutiner.

När jag har problem så är det "aldrig" Windows som är problemet.

99/100 fall är det PICNIC.

Av LeVvE

Är vanlig coca-cola eller kolsyrat vatten för min del.

Kallt kolsyrat vatten är godare än all zero/light dryck imo.

Av LeVvE
Skrivet av edson:

Varför trycker inte Samsung ut denna uppdatering OTA? Uppdatera via USB känns väldigt 2010.
Storlek?

Är samma på alla mina Samsung produkter. Soundbaren, TVn och datorskärmen har äldre mjukvara jämfört med vad som finns att ladda ner och söker man manuellt står det att det finns ingen nyare.

Vet inte om det är en EU grej men med skärmen iaf så får folk som bor i USA den nyaste firmwaren när dom söker manuellt.

Av LeVvE
Skrivet av danedi:

Tror inte jag sett på SVT sedan björnes magasin på 80talet.

SVT Play är sämst, massa gamla grejer som fanns på Öppet Arkiv som nu inte finns alls sen de slogs ihop.

Av LeVvE
Skrivet av Entash:

Har något software update 1004 på sin? Var en på reddit som sa att hans lät mycket bättre när han uppdaterade. Men han sa också att den just nu endast går att uppdatera till genom USB. Och detta verkar stämma då jag är på 1002 och det finns ingen uppdatering enligt appen. Men på Samsungs sida finns 1004 att ladda ner: https://www.samsung.com/se/support/model/HW-Q995C/XE/#downloa...
(Manualer och nedladdningar) sen finns den där.

Jag uppdaterade min för typ 1 vecka sen, inte märkt av något bättre ljud etc men det byter tillbaka till surround mode från game mode mycket bättre.
Fick lov att byta manuellt förut efter varje gång jag spelat.

Av LeVvE

95% av alla spel jag köper är till konsol och köper endast spel till fullpris om det är till Nintendo Switch, Xbox och PlayStation får nöja sig med max 299kr per spel, lägger bara allt jag vill ha i min lista på prisjakt sen köper jag när det kommer ett mail om sänkt pris.

Är spelet inte spelbart på skiva utan patch eller nedladdning så köps spelet inte öht.

Av LeVvE
Skrivet av SuperSverker:

USB?
DisplayPort....?
Toslink?

Finns massvis med alternativ i just detta fallet

Det finns absolut noll anledning för HDMI nu när DP inte bara levererar högre bitrate, utan även ljud också (för att inte tala om att den inte kräver royalties och därmed gör din TV 300kr billigare)

Vad jag vet stödjer inte S/PDIF Atmos eller DTS:X så det går ju bort.

Har DP stöd för passthough, eARC etc?

Inte för att jag någonsin skulle köpa den här produkten men tycker den ser smidig ut för det den gör, du kan koppla t.ex. Series X och PS5 och köra till hörlurarna utan att byta och krångla med några kablar eller krångla varje gång du vill spela en annan konsol.

Av LeVvE

Krasch i idle eller låg load brukar kunna vara PBO, ladda ner och kör CoreCycler under natten i ett par dagar för att testa stabilitet. Det är inte perfekt men det är en bra start.

Min dator kraschade när man tabbade in och ut genom spel eller helt random då var det nätagget som inte klarade av spikarna som grafikkortet orsakade även om det var högre watt än rekommenderat, efter byte till nytt nätagg så är allt bra.

Av LeVvE
Skrivet av Pamudas:

Vad går en Hdmi 2.1 switch för, om man nu ska jämföra?

En 2-port HDMI 2.1 switch med manuell knapp kostar väl typ 200-300kr.

Det är svårt att hitta bra HDMI 2.1 switchar och har varit väldigt svårt att hitta något som inte är från random kinesiska företag.

Har varit ett helvete att krångla och är fortfarande inte helt nöjd med min setup, just nu testkör jag Denon AVS-3 och en Llano HDMI 2.1 4-port switch.

Helst hade jag velat ha något med minst 6-portar.

Av LeVvE
Skrivet av CFSsss:

Bakåtkompatibel med nuvarande Switch är väl det som står högst på önskelistan, alla onlinekonton och allting. Switch är ju en jättesucce så verkligen synd om man sumpar allt det och alla bra spel.

Hade varit helt nöjd om Switch 2 "bara" var samma konsoll men kunde köra alla spel i 1080p@60Hz dockat. 4k tycker jag är helt bortkastat, men 3d-spel typ Breath of the Wild hade varit smutt att få i 60Hz. Kanske 30Hz mobilt och 60Hz i dockat läge kan vara en möjlighet för att spara batteri.

Kommer nog bli 4K i någon form med DLSS. Typ 1440P uppskalat.

Äger bara Switch spel fysiskt men hade varit nice med bakåtkompatibilitet så man slapp ha båda inkopplade i TVn. Har dåligt med HDMI portar som det är, TVn har 4 portar och jag behöver redan 10.

Av LeVvE

Piracy is always morally correct?

Tycker att om man betalat för sig och sen blir blåst iaf så har man all rätt att ladda sakerna man köpt via andra metoder.

Av LeVvE
Skrivet av Sebbe_a:

Hur tycker du ljudet är?

Jag tycker ljudet är väldigt bra men kan bara jämföra med vad jag hade förut och hade bara en vanlig 2.1 stereoanläggning, priset för den var väl kanske 10000kr. Mycket bättre för film och serier men mindre tryck i musik.

Kollat på mycket Dolby Atmos material sedan köp.

Med nya TVn och soundbaren så kommer jag nog inte gå på bio längre iaf, tycker det är sämre.

Av LeVvE
Skrivet av Sebbe_a:

Vad tycker ni om soundbaren? Fördelar / nackdelar? Något att jämföra mot?

Går ju inte direkt att förlita sig på Samsungs recensioner

Enda negativa jag stött på är väl HDMI-passthrough portarna inte fungerar smärtfritt, t.ex. så krånglar eARC efter avstängning om man hade någon av HDMI 1 eller 2 portarna aktiv sist ist för D.IN.

Annars funkar allt smärtfritt för mig än så längre med min TV och konsoler.

Av LeVvE
Skrivet av gurkburk92:

Efter att ha haft välvd skärm sedan S8 & använt s22u till att skriva/rita med pennan för studier kan jag objektivt säga att välvd är något man bör gå ifrån i telefoner.

Med välvd måste man ha skal. Telefonen blir halare än en platt. Sedan går det knappt att ha skärmskydd pga kanterna. Ännu mindre skärmskydd+skal.

Det kan vara att man är mätt på runda kanter på telefonen, men det ser faktiskt mer lockande ut med en platt skärm. Så personligen ser jag fram emot s24U pga det.

PS. Där finns inget som är "MYCLET BÄTTRE" med runda kanterna på telefonen kontra platt skärm. Det är rent estetiskt, men vill du hårddra det så är runda skärmar sämre pga det jag skrev ovan om studier & ritande/skrivande.

S24U ser ju fortfarande ut att i någon form ha "2.5D" glas så kanterna är fortfarande rundade med platt skärm, kan väl acceptera då känslan fortfarande är kvar till viss del.

S24 och S24+ blir platt skärm och platt glas, sämsta av alla världar.

Av LeVvE
Skrivet av twit:

I 23-serien är det väl bara ultra som fortfarande har välvda kanter. Gör man bara det korkade exklusivt nog kan man få det framstå som något bra.

Välvda kanter är MYCKET bättre, platt skärm är vass att dra fingrarna över och känns fail, bara nötter som vill köra skal och skärmkydd som vill ha platt skärm.

Skrivet av medbor:

Hoppas innerligt att de släpper sina böjda kanter, de har inte tillfört något på de år de har existerat, bara försvårat att hålla i enheten och försämrat skyddet man får av ett skal på den… äntligen!

Sluta använda skal då? Helt platt skärm är det sämsta som finns och sista telefonen jag hade med det va HTC One M8.

Av LeVvE
Skrivet av CeeJaySWE:

Känner att den här modden är mer imponerande

https://youtu.be/he6xyl_MHXY?si=tUHXQY4f3OVgSOfh

DIY Perks mod ser ut som en leksak i jämförelse, kommer ihåg när han släppte den videon och man tyckte hälften av det han gjorde va ghetto.