Inlägg

Inlägg som RHWarrior har skrivit i forumet

Tja om han skriver ett välfomulerat brev till Johnson med lite affekt så lär han hoppa och studsa direkt... speciellt med en namninsamnling som stöd, med troligtvis flera underskrifter.

Mer seriöst, har han redan krängt det för längesen så ja.... varsågod Hauser.

Siktar troligen på ett 3070 eller 3080 helt beroende på, men jag vill se riktiga benchmarks och vänta in tredjepartsmodeller samt AMD kontring tror jag... även om nVidias kyllösning för en gångs skull har potential att båda vara effektiv och hyfsat tyst.

Gött, nu kan gravida kvinnor lira lite sweet old-school FPS medan de kollar befruktningsstatus!!

Om inte det är teknisk utveckling så vet jag inte vad.... XD

Åfan det var rätt biffiga prestandaförbättringar överlag.... klart bättre än jag förväntade mig.
Arkitekturen har helt klart potential.

Mjukvara? Låt moderkortet driva pump och fläktar som vanligt, ev. justera kurvor eller lås till en viss volt. Klart.

Sen så tror jag det är pessimistiskt med att AIO generellt skulle vara dåliga... men ja efter några år så skulle jag kolla över min. Bygge ett par burkar med mindre Corsair (H60) eller nåt för bra antal år sen o de rullar på än med OK temps så vitt jag vet.

Jaha, ja där ser man.... det har väl sin plats på marknaden, blir väl hyffsat billigt förstås.

Låter lite svettigt, kör jag CB R20 så stoppar min på 70-72 grader ungefär @4.05GHz, gick väl upp till 75 grader när jag körde stock, detta med medföljande kylaren. (Idle typ 38-40 grader, 22 grader i rummet) Men det beror ju på övrig kylning i lådan något också.

212:an kanske är lite lite klen för en 3700 eventuellt, eller så är det nåt annat som spökar...

En 250GB Crucial BX100. Sitter som slaskdisk i den nuvarande datorn.

Skrivet av jnsson:

Ah! Alright. Får se vad jag bestämmer mig för när jag ska slå till, vilket är om ca 2 veckor. Läste en review som en person gjort på AMD Rysen 7 3800x på Amazon DE, han var inte så nöjd:
Något som du eller någon annan här håller med om? Nu spelar jag inte jätte mycket, men spel jag kan spela/som jag har är t.ex. GTA 5, WOT, Maffia 2, ETS 2 med flera. Eller är han bara bitter?

Alltså den där konsumentrecensionen var inte så saklig, men det finns ju kilometervis med recensioner på alla möjliga sidor, skulle säga att Sweclockers är en av de bättre på att testa och sammanfatta CPU:er. Ibland är Intel strået vassare på spel men det enda jag kan se är att skillnaden oftast är rätt marginell, tror inte i regel det märks då grafikkortet nästan alltid spelar en betydligt större roll, speciellt när du kliver upp i upplösning och kör High/Ultra på så mycket som möjligt.

Man kan liksom inte välja fel om man tar Intel eller AMD idag i mitt tycke, de är rätt så jävla lika.

* äckligt stor
* äckligt dyr
* äcklig kylare
::Går fetbort.

Släpp nåt normalstort som inte drar som ett kylskåp, tack på förhand.

Explorer, ren dynga, Microsoft följer aldrig W3C-standarder riktigt.

Skrivet av Triton242:

Älskade strömknappen på de där gamla IBM burkarna. Sådan knapp skulle ju kosta massor idag att göra ;=)

Allt var ju byggt som en stridsvagn i dom där, även nätagget, ser väl ut som dagens serveragg ungefär.
Men MCA-kort var tyvärr dyra och ovanliga, så den fick åka ut till förmån för en generisk "klon" när jag behövde lite mer krut än 10MHz 286...

"med tre 8-pins PCI Express-kontakter"

Många bäckar "små" för att komma upp i toppeffekt... men men, detta är väl ett top eller near top end kort, så.... mer normala kort behöver nog inte så många trådar.

Skrivet av Sveklockarn:

Notera tystnaden som sänker sig över tråden nu när Intel var snabbare.

Ja, Intel är ett måste när man kör Rocket League helt klart, annars diffar det inte sådär jättemycket upp eller ner.

Ooh den magiska operationen att kleta på lagom massa mellan två metallytor och lägga på ett redigt tryck, snart förklarat av en expert nära dig...

Skrivet av marcusOCZ:

Skaplig aimlock

Skoja inte!

Skrivet av Savage_Gray:

Vad är Moonlight? Remote play - vad innebär det i praktiken?
Jag går till sovrummet, slår på datorn, startar ett spel, går sedan till vardagsrummet sätter mig i soffan och spelar det spelet på TVn? Har jag fattat det rätt?

Ja, din dator gör allt grovjobb och skickar bildström till spelaren, spelaren skickar input (gamepad, mus, tangentbord) till datorn.

Skrivet av Savage_Gray:

Nu till min huvudfråga - vad har man en mediaspelare till för?
Min tv har redan massvis med appar, netflix, youtube mm, varför ska man behöva ha en extra mediaspelare (shield eller apple tv till exempel)?

Perfekt uppspelning av alla format SD-4k (inkl. H265, 10-bit HEVC, 3D, HDR, etc.), uppdaterad i åratal, går att byta skin/interface om man inte gillar default, oftast krutigare CPU+GPU så de är hyffsat rappa. Kan också ha ett hyfsat utbud av appar beroende på fabrikat.
Vissa har inte en fullstor dator igång heller för att servar filer... kanske bara en slö NAS eller nätverksdisk som kan leverera filer över Ethernet, men inte så mycket mer, då är det trevligt med en enhet som klarar all avkodning garanterar.

Också väldigt portabel om man hamnar på ett ställe med en äldre TV, så räcker det med en HDMI-sladd, en trafo och en USB-sticka så är man igång att kolla film.

Ja, tror Sweclockers tester t.ex. ger en betydligt bättre fingervisning, väntar nog på dom istället för att läsa marknadsföringsmaterial.

Skrivet av Savage_Gray:

Läste dock att ryzen 3xxx går ganska varma även i idle, runt 60-70C. Vet ej om detta är regel eller undantag. Gick från i5 3570k, och ser inget negativt med cpu/mobo/ram.

Har ju bara labbat med min 3700X, men den ligger mellan säg 42-50 idle (eller nästan idle), alltså 20-25 över rumstemp, med stock cooler och tre chassifläktar... det kan säkert bero på Power Plan/Profile, BIOS-version och lite annat. BIOS nr. 2 gjorde min lite rappare att klocka upp/klocka ner och höjde maxklock på cores allmänt.