Inlägg

Inlägg som ZAIZAI har skrivit i forumet
Av ZAIZAI

Provade Orbi, kan inte rekommendera till någon. Satelliterna vägrade länka med basstationen och firmware-uppdateringar gick inte att göra på satelliterna utan lyckad länkning...Prylarna åkte tillbaka till försäljaren.

Av ZAIZAI
Skrivet av anon173108:

Det vore ju ännu mer intressant om forskarna la sitt krut på att rädda den planet vi bor på. Istället fokuseras det fullt på en planet långt härifrån som inte kommer ge oss någonting, bara massa föraningar.

Ja, det är ju så att det vi lär oss om Mars har bäring på hur vi vetenskapligt beskriver processer här på jorden också. Kunskap och erfarenheter är möjliga att överföra mellan olika referensramar.

Dessutom;
Hur vi skall göra på vår planet har vi ganska bra koll på, så det är politikers uppgift att implementera det forskarna redan har kommit fram till. Problemet är att det är väldigt få forskare som blir politiker, av självklara skäl.

Av ZAIZAI

Man skall inte handla EA-produkter. Verkar som om kunderna börjar fatta detta nu.

Av ZAIZAI

20 år sedan!? Usch, börjar känna mig gammal...

Av ZAIZAI

Tycker att 1920x1080 räcker men kör jag simulatorer (KSP, Elite, DCS eller WoT) så är det ~3840x1080 (vet inte exakt hur mycket som skalas bort vid warp och blend) som gäller på specialskärmen.

Av ZAIZAI

@frong:
Så stor som du kan klämma in... en 360mm radiator torde vara minimum för ett HP-system.

Av ZAIZAI

Ett par minuter är 2-4, 5 minuter är fem till 9 minuter, 10 minuter är tio minuter, en kvart är 15 osv...

Av ZAIZAI

I ett så litet hus så är min spontana reflektion nej. En router/AP skall klara den ytan utan problem bara den är placerad rätt (och har en vettig antenn).

Jag har själv bråkat med MESH-system och kan inte rekommendera de jag provat till någon...

Av ZAIZAI

Jag kan inte rekommendera Lyra, efter flera försök att få satelliten att prata med basstationen så ger jag nu upp. Grejorna har varit hos ASUS för rep, det enda de har gjort är att uppgradera FW sedan påstår de att 'parning' har testats ok men när jag provar lyser satelliten rött oavsett vad jag gör eller oavsett avstånd mellan enheterna.

Känns som multipla accesspunkter får bli lösningen...

Nu skall man bara övertyga butiken om att köpa tillbaka varan, den har varit på rep. i över 5 veckor så vi får se hur detta skall gå.

Av ZAIZAI

Finns så många lösningar på detta att det enda jag kan säga är att det mesta funkar säkert bra.

Själv har jag ingen tömningsport i mina system, dock har jag snabbkopplingar till externa radiatorer så att tömma systemen är 'nästan' inga problem. Man får lite ont i tummarna då snabbkopplingarna är självstängande och man måste trycka på dem ganska hårt för att de skall öppna...vassa kanter har de också.

Av ZAIZAI

Låter som det är jordfel i nätagget eller mellan nätagg och SSD.

Byt nätagg och kablar.

Kolla SSD'n med ett annat uttag i nätagget (om det går)...

Av ZAIZAI

Inte mycket att gå på men PSU'n känns ju inte som någon högoddsare direkt...

Dock kan det ha att göra med buggar i Windows energilägen men PSU'n skulle jag kolla först.

Av ZAIZAI
Skrivet av Datate78:

Det är så att grabben skall få en egen dator att ha i sitt rum. Dock bor han i källaren...och det går säkert åt 20-30m nätverkskabel för att få en någorlunda snygg installation från routern på markplan, ner tills hans rum längst bort i källaren. Dessutom är det ett hus byggt av lättbetong...inte det bästa för Wi-Fi och lite halvdrygt att borra genom de tjocka väggarna...

Har suttit och kollat på olika alternativ, och något som iallafall låter som en smart lösning, vore att köra med såna "power-line adaptrar" typ dessa:
https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/dator/fyndvaror-natverk...

Tycker man läser ganska blandade kommentarer om dessa enheter...men ändå verkar väldigt många vara väldigt nöjda.

Har själv aldrig testat, men skulle det fungera som det är tänkt vore det en extremt smidig lösning för att slippa dra kablar genom större delen av huset.

Ni som testat någon form av "power-line"-lösning...vad har ni att säga?

Å om man nu skulle satsa på någon sådan lösning...är det då nödvändigt med 1000Mbit, eller funkar det bra med 500Mbit...grabben spelar typ bara CS:Go, kollar YouTube och lyssnar på Spotify.... Har idag 12Mbit (telia 30 men bor för långt från stationen...). Kommer dock få fiber indraget i villan under sommaren...å har då tänkt satsa på 250/100......om det nu har med saken att göra....

Då du har ett lite äldre hus så skulle jag uppmana dig att prata med en elektriker, de är duktiga på att dra kabel i befintliga kabelrännor i huset och kan hjälpa dig med minimalt borrande och dammande samt risken att borra i vattenledningar och annat som kan förstöra en eftermiddag får någon annan hantera.
TP-kabel är alltid att föredra särskilt om du snart kommer ha fiber i huset så skadar det inte att ha ett trådat nätverk mellan källare och övervåning. Kom ihåg att du inte behöver de där telefonjacken längre...

Av ZAIZAI
Skrivet av Mushroomz:

Hej, de så att jag har köpt en dator för ett par månader sen och nu känns det som om den är extremt dålig, den känns långsam ibland, när jag klickar på hemsidor så dröjer de lite tills hemsidan laddar upp, vissa spel laddar upp långsamt etc..jag är extremt dålig på dator och jag blev rekommenderad av en kompis att köpa den och enligt den personen är den bra så är ute efter en second opinion nu bara för att vara säker.

https://www.webhallen.com/se/product/285381-ASUS-ROG-Strix-GL...

Kolla hur mycket plats du har på systemdisken.
Rensa windows update och annat windows-bloat.
Rensa historiken.
Städa onödiga filer från din systemdisk. Din systemdisk är i minsta laget och blir snabbt full med skräp och annat om du inte tänker efter hur du använder datorn.

Av ZAIZAI
Skrivet av Medzii:

Hej Swec folket.

Det är så att i slutet av månaden bör det av till nytt boende.
Av någon anledning så sitter ingången och fiberuttaget i köket så långt från allt man kan komma.
Då vill jag alltså få den bästa möjliga dragningen av kabel.

Tanken är att ha en switch i rummet där datorerna står för att enbart behöva dra 1 styck kabel från router.

I min så prydligt illustrerade bild nedan får ni se en liten tanke.
https://imgur.com/a/w9g5Vi7

Den stora frågan jag har är hur vida kabellängder påverkar hastigheten?

Och om det skulle finnas någon påverkan av hastigheter vart är mest "optimalt" att ha lägsta kabel?
A eller B?

Tanken var att flytta ut router till hallen och sedan dra kabel från router till switch som sitter inne i "datorrummet"

Hoppas ni förstår mitt tänk här nu då nätverk absolut inte är min starka sida!
Tack på förhand.

Varför skall du ha en switch mellan routern och datorn om du bara skall ha en dator inkopplad?

Du får ha mycket långa avstånd i din lägenhet/hus innan du märker någon försämring. Jag har själv kört med 25 meterskabel vid flera tillfällen (CAT-6) utan att jag sett någon skillnad vid mätning mot "bredbandskollen" eller liknande...

Av ZAIZAI
Skrivet av Chromatic:

Är inte helt säker på vad en ferritklump är, är det något jag kan montera utan att kvadda min garanti?

Ja, finns på ELFA i olika storlekar, välj en som passar din kabel. Ju fler varv du kan vira kabeln runt ferriten ju bättre är det. Den sitter utanpå kabeln och påverkar inte garantin.

Av ZAIZAI

@Chromatic:

"Det är många andra grejer inkopplade i samma el-uttag och uttaget är o-jordat."

Prova att sätta en ferritklump på elkabeln till högtalarna men jag är inte direkt hoppfull när du skriver att den sitter i ett ojordat uttag...

Av ZAIZAI
Skrivet av Magnuss0n:

"Alla svenska representanter röstade emot"
Njaa det var nått som gick lite snett..
Max Andersson, EU-parlamentariker för Miljöpartiet, twittrar:

"Socialdemokraterna röstade fel i voteringen om memes med mera, då det stod ett fel i deras röstlista. Sånt händer ibland när det är 252 yrkanden, och det är alltid lika beklagligt."

https://twitter.com/MaxAndersson/status/1039894029922648064

Det är ju inte svårt att bli lite konspiratorisk när man läser sådant där...men sådant får ju inte hända när man fattar beslut kring saker som direkt påverkar 508 miljoner människor!

Av ZAIZAI
Skrivet av Casper:

Jag är uppriktigt ledsen. Mindre arg än faktiskt ledsen. Internet som vi känner det har en så dyster framtid.

Vad har du för källa? https://se.saveyourinternet.eu/

Källa;
Sidan 38
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fE...

Av ZAIZAI
Skrivet av JonHolstein:

Som redan påpekats, så var det alliansen som tillsatte utredningen, inte miljöpartiet, eller socialdemokraterna.
Att utformningen av skatten är dålig och att den inte fungerar då Sverige inte kan sätta press på tillverkarna, då marknaden är för liten, ja, det är ju en sak. Men det var alliansen, som ville hitta på en sån här lösning.
Alliansen gillar faktiskt skatter, men inte alla skatter. Dom har inget emot att höja momsen på vissa varor, exempelvis, för att täcka upp för hål som skapas av att dom sänkt en annan skatt.
*SNIPP!*

Skickades från m.sweclockers.com

Nu är det faktiskt förra mandatperiodens regering som sjösatte systemet, alltså S+"M"P+V(PK). Att blåa laget ville utreda frågan är givetvis självklart sedan om de hade hörsammat remiss-svaren är något vi aldrig kommer få reda på. Skillnaden mellan röda lagets och blåa lagets skattepolitik hör inte hemma i tråden.

Återigen ett exempel på åtgärder från "M"P som inte gynnar miljön, tvärt om. Det var ju synd att så många i Stockholm röstade på eländet att de lyckades hålla sig kvar i Riksdagen, inget annat miljöparti i Europa har överlevt regeringsmakten, utom det Finska som hoppade av när det började brinna ideologiskt (nu går det nästan att rösta på de Finska gröna då de har ändrat mycket av sin politik och närmat sig en mer vetenskapligt baserad politik, en förändring vi nu inte kommer få se hos de Svenska gröna...).

Det övriga svamlet tänker jag inte kommentera utan källhänvisningar.