Inlägg

Inlägg som ZAIZAI har skrivit i forumet
Av ZAIZAI
Skrivet av anon116323:

@ZAIZAI: Intressant, tack för det ödmjuka svaret, du verkar vara rationell, har du lyssnat något på Barrie Trower? (youtube)

Mvh

Nu är den här tråden gammal så jag har ingen aning vad du åsyftar.

Dock känn dig inte för nedstämd, det där med att kunna identifiera forskning och forskningsresultat som pseudovetenskap och skräpforskning är det inte bara du som har svårt med. Många professorer och andra högre akademiker, för att inte nämna politiker på riksplanet, i den Svenska ankdammen lider av samma problem, Kåberger, Bryntse, Salford, Goldstick, Mild, Hylander, Sidén...ja, listan kan nog göras rätt lång. Frågan är om de är inkompetenta (mycket möjligt i några fall) eller är det så att de fiskar efter politiskt inflytande hos grupper som inte begriper bättre (ypperliga exempel på detta är Kåberger och Hardell).

Vem i hela Hälsingland är Barrie Trower? En tämligen tossig typ som kommer med mycket skitsnack, inte bara kring hans egna CV...var inte han spion i Wormwood Scrubs-fängelset mellan 1967-1978? Hur kunde han samtidigt jobba med att oskadliggöra bomber (under vatten med mikrovågs-'vapen') och förhöra avhoppade spioner. Han har däremot jobbat med Magda Havas (ja jag vet, guilt by association men i detta fallet räcker det) och hävdar att miljoner människor dör varje år av mikrovågor...!?

Seriöst, om detta är människor du anser vara seriösa och värda att lyssna på, sök hjälp.

Av ZAIZAI
Skrivet av anon173108:

Här har du kunskap:
https://www.facebook.com/groups/408666892574591/permalink/214...

Dags att ta saker och ting på allvar och inte bara vara naiv och tro att ny teknik är bra för hälsan.

Användaren avstängd? Sweclockers måste vara del i konspirationen också...!?

Skrivet av MrMacho:

Oj det här måste ju vara sant, kolla va lång text dom har på facebook. Dessutom verkar Britt-Marie Passgård tycka att det är sant, så vi måste verkligen ta det här på allvar!

Vilken 'härlig' FB-tråd. Granskar man vad det är för typer som skrivit under så ser man en hel del kvacksalvare och vetenskapsförnekare (homeopater och andra alternativockrare). Det som är mest tragiskt är väl att Gunilla Blixt har skrivit på, med hennes utbildning bòrde hon veta bättre...fast hon är även aktiv i FmKK vilket är en organisation full med tämligen tossiga människoöden.

Av ZAIZAI
Skrivet av InAction:

@ZAIZAI: Tack för informationen. Även om Lennart Hardell verkar vara en tveksam karaktär så är det väl ändå rätt i att citera sina egna arbeten om metoden grundar sig på tidigare arbete? Annars blir det väl självplagiat?

Både ja och nej. Att citera sina egna arbeten kan man göra om efterföljande studie och metod bygger på dessa. Detta gör inte Hardell utan han citerar sig själv i syfte att lyfta fram de tidigare slutsatserna och ge sig själv 'citations' för att bli mer prominent i sökmotorer. Hade han varit seriös hade han citerat upprepningsstudier av andra författare som kommit till samma slutsats som han själv, vilket han förvisso också gör i förekommande fall, dock är dessa i regel också skräpforskning (i bästa fall).
Det är inte bara Hardell som är tveksam, hans doktorander och kollegor bör betraktas i samma ljus, särskilt Mild som oberoende använder samma metodik och samtidigt drar på stort när resultaten väl publiceras (i någon mindre nogräknad tidskrift).

Skrivet av InAction:

Ni som är pålästa i tråden, vet ni om det förekommer liknande fuffens i forskningen kring reproduktiv hälsa? Studier likt denna verkar återkomma till att strålning i motsvarande dos från en mobiltelefon orsakar apoptos hos spermier via oxidativ stress. (nu är det råttor och inte människor förvisso, och studien är endast ett exempel av flera) Denna studie baseras på 900 MHz (GSM/3G/4G/lägre 5G) och 0.66 W/kg (runt nivåerna från dagens mobiltelefoner).

Mitt mål är inte att slänga slumpmässiga studier och säga "hah! kontra denna". Jag tycker det verkar tyst på denna front i förhållande till de andra diskussionerna som dyker upp kring elekromagnetisk strålning, och tar tacksam emot information som tyder på motsatsen. PubMed är en rejäl djungel och många av rapporterna är internationella. Om man inte har koll på området så är det väldigt svårt att sålla ut källor och metodik.

Innan ni hugger. Ja, jag har sett alla informationsbilder i tråden. De förklarar inte riktigt de återkommande fenomenen i dessa rapporter, så om någon vet hur dessa förvanskats så lyssnar jag gärna. Jag behöver rejält med kött på benen då Semmelweiss, relativitetsteorin, kvantmekaniken o.s.v. från vår historia har lärt mig att vetenskapen ofta kan vara ute och cykla, trots att mycket har tytt på att rådande teorier innan genombrotten har varit "fulländade".

Granska antalet råttor eller datapunkter, jag hittar inte rådata för att utröna om en del datapunkter har rensats bort. Få datapunkter, brist på dos/skade korrelation m.m. får mig att dra öronen åt mig. Läs också diskussionen där de faktiskt motsäger sig själva;

"In the present study, the percentage of abnormal sperm cells did not significantly differ between the exposure and control groups. However, the percentage of malformed sperm cells was higher in the exposure group than in the control group"

Granskar man tabellerna 2&3 ser man att det är något som inte stämmer, resultaten mellan kontroll och exponerad grupp överlappar. Tabell 2 och 4 visar att det är något annat som skiljer mössen åt, den exponerade gruppen är signifikant tyngre även i förhållande till sädesledaren något som mycket väl kan förklara resultaten med ökad sperma-dödlighet.

Man pratar om "oxidativ stress", det finns ingen fysikalisk mekanism som länkar exponering av mikrovågor till ökad mängd oxidativa specier, stress&fetma eller kost däremot har tydliga samband och en fysikalisk/fysiologisk förklaringsmodell.

EHS-pseudoforskare gillar att studera sädesceller, dels för att rubrikerna blir förutsägbara samt för att sädesceller är bland de känsligare celltyperna att studera och därmed lättare att manipulera resultaten.
Själv misstänker jag någon form av ohälsosam fetish eller fascination kring just den celltypen är endemisk för just mikrovågs-hysteriker, men jag är också en obotlig cyniker.

Hardell citeras tidigt i artikeln...

Av ZAIZAI
Skrivet av Esseboy:

Tackar så mycket för insikten i dessa vanskliga studier ☺️ Man blir lite trött när folk tror på allt dom läser.

Jag har rapporten om enkätmanipulation, diarefört på SSI samt översättning av detta, underskriven av Lars-Gunnar Larsson med flera. Den verkar dock ha försvunnit från det stora 'internätet' så jag vet inte var jag kan lägga upp den så att den får lite bättre spridning. Den belyser Hardells forskningsetik och objektivitet på ett mycket bra sätt...

[SSI, 2002-08-30, 40:3039]

Av ZAIZAI
Skrivet av anon116323:

Vad är pseudovetenskap? Vilka brister ser du, i vad?

Har du läst studien om grodyngel på ett avstånd på 150m från en mast fick en dödlighet på 80% jämfört med 5%? Jag kan leta upp den om du vill läsa den, och det är väl ett bra argument till att icke-jonisk strålning inte skulle vara farlig.

Lennart Hardell använder den svagaste typen av statistisk forskning (fallkontrollstudier) och drar slutsatser från dessa data som inte går att styrka. Han har dessutom vid ett flertal gånger ertappats med att själv manipulera data och enkäter på bedrägligt vis, vilket uppdagas redan när han studerade hormoslyr på 70-talet. Hans dåvarande chef ångrade djupt att han inte drev det ärendet vidare [Lars Gunnar-Larsson].

Du kan läsa mer om Hardell i den eminenta boken "Smoking Kills: The Revolutionary Life of Richard Doll" där ett 10-tal sidor förärats karln. Hardell attackerade Doll, efter hans död givetvis, men fick ordentligt på tafsen av andra epidemiologer för det tilltaget...

Ja, jag har läst studien, det är skräpforskning publicerat i "predatory journal", har alltså inte genomgått vetenskaplig granskning samt ej heller oberoende upprepade eller bekräftade resultat och slutsatser. Balmori utgår från 2 datapunkter (mycket vanligt då det blir lättare att visa på samband om man har små försök), det skulle inte förvåna mig om den ena baljan med grodyngel utsattes för solljus under några timmar per dag och att de därmed dog av överhettning. 1-3 V/m är försvinnande små fältstyrkor i sammanhanget.
Balmori citerar också sig själv ett flertal gånger, ännu ett tecken på pseudovetenskap.

Jag har sammanfattat en del forskning här;
#17495946

här;
#17510386

och här;
#17536189

Det finns andra mycket bra svar i samma tråd. Sedan har man Eleanor Adairs forskning att ta i beaktande...
https://www.nytimes.com/2001/01/16/health/a-conversation-with...

Av ZAIZAI
Skrivet av Nimin:

Tack, men det tror jag inte. Jag flyttade varken på blocket eller på radiatorn. Bara ändrade fläktarna på den till intake och gjorde toppen till exhaust istället. Så CPU:n får kalluft utifrån istället för GPU:n varma andrahandsluft. Översta bilden jag skickade var alltså inte hur jag hade det utan hur jag tänkte ändra mina placeringar till. Men gick på lite tips här i tråden och gjorde annorlunda än min ursprungstanke.

Ah, fel av mig.
Ja, matar du radiatorn med 60-65 gradig luft från GPU'n så är det inte konstigt att det blir varmt på CPU'n...

Av ZAIZAI
Skrivet av Nimin:

http://www.bilddump.se/bilder/20190523071437-83.252.187.124.jpg

Här är en bild på det som jag provade igår. Paint igen
Nu är CPU-radiatorn på push/pull intake rear. Två utblås i topp.

Ingen aning om detta är bäst eller så, men mycket bättre än innan iaf, för tempen på CPUN sjönk enormt mycket och tempen på GPUN förändrades inte. Cpu idlar nu mellan 27-35 C och lägger sig vid 68-69 under belastning.

Tack för alla era förslag.

Grattis! Bekräftar att du hade luft i CPU-blocket.

Av ZAIZAI

Din vattenpump pumpar mest luft när den hänger så där, se till att slangarna till pump och vattenblock är i lågpunkten på radiatorn. Ditt problem har inte så mycket att göra med luftflödet i burken...

Alternativt avlufta systemet ordentligt så att det inte blir en luftficka någonstans.

Jag skulle föreslå att du flyttar radiatorn till burken överdel, du har förmodligen en stor luftbubbla i CPU-blocket just nu.

Av ZAIZAI
Skrivet av aliassund:

Skärp dig. Peka på en fysisk mekanism som kan förklara hur mikrovågor skulle orsaka cancer av 'icketermisk karaktär'.

Området är fullt med pseudovetenskap och allsköns sol-och-vårare, typ Lennart Hardell, som är en starkt bidragande orsak till att IARC satte mikrovågor i CLASS IIB-gruppen.

Skrivet av anon116323:

Ericssons 5G teknik kör riktad fokuserad stråle, du som sa att tekniken inte har mycket högre mWm2 än äldre teknik har uppenbarligen missat det,
Gå in på google scholar och sök på studier sjävla så kanske ni tror på det ni läser,
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/15577/1/Y...

Men för i helsike, första referensen i artikeln är Hardell som senare refereras ett 10-tal gånger. Om du nu skall hänvisa till pseudovetenskap och annan skräpforskning kan du inte slita till med Magda Havas, Henry Lai och Salford så att jag kan fylla bingobrickan?

Av ZAIZAI
Skrivet av visenstam:

hur lång livslängd har en custom loop på ett ungefär under förutsättning att man använder vätskor som minimerar risken för skit i loopen, För eller senare antar jag man endå åker på att rengöra ?

Min första loop körde jag i 6 år utan att rengöra eller byta vatten, men då hade jag tur och kunde "ladda" den med MilliQ-vatten (>18,2 Mohm per cm, <5 ppb TOC, renare än ASTM D1193 Typ-I eller ISO 3696 GRADE 1). Glykolen föll ut som ett svårlösligt aluminiumsalt på blocket för CPU'n men inte i sådan mängd att prestandan påverkades märkbart, aluminiumet kom från det första GPU-blocket som var dåligt anodiserat. En O-ring havererade någon gång mellan 2008-2009 i reservoaren, den är bytt och smörjs med vakuumfett med jämna mellanrum.

Jag har sedan dess gått över till rent vatten, utan alg-gifter eller korrosionsskydd och har inte haft några problem sedan dess (2009), samma loop använder jag fortfarande det som byts med jämna mellanrum är vattenblocken på CPU och GPU när dessa uppgraderas. Byter eller tvättar inte looparna särskilt ofta, typ när jag uppgraderar så passar jag på att skölja slangar och reservoar/radiator. Pumpen har jag rivit isär en gång och rengjort sedan 2003, det kanske är dags igen?

En custom loop är en investering som håller mycket länge om man sköter den rätt och väljer rätt komponenter från början.

Av ZAIZAI
Skrivet av Factorial112:

jag köper litervis med aceton på biltema, tömmer systemet kör med ren aceton fullt blås i 1 dygn.. sen kompressor som blåser genom systemet...1 gång om året (om jag inte bygger om)

har inget i akryl, använder bromsslangar (inbillar mig att dom tål lite mer...) samt det mesta i full nickel

det är nog inte att rekommendera... en smula brandfarligt, inte så bra för O-ringarna heller...

yolo

var inne på att testa med väteperoxid ett tag, men det visar sig inte så lätt att få tag på...& svindyrt över 30%

se där finns ju att köpa: https://www.premiumurval.se/produkt/Vateperoxid-35-dunk-27-kg

Väteperoxid >12% är kräver tillstånd från MSB för privatpersoner att köpa och inneha och ges i regel inte, det är säljarens ansvar att se till att tillstånd finns. För kommersiell hantering av väteperoxid krävs tillstånd från lokal kommun och räddningstjänst.

Jag skulle inte använda väteperoxid då det är lite för starka prylar för en vattenloop...

Av ZAIZAI

Coca-Cola är ett utmärkt medel för nickel- och koppar-detaljer...

Av ZAIZAI

Det är rätt skönt att ha sin examen i handen, särskilt när det kommer till löneförhandling eller framtida jobb-byte.

Säg till "chefen-hemma" att hon får ta 'länd-trollen' själv några veckor och gör klart exjobbet, det kommer löna sig på många sätt...

Men som det låter skulle jag råda dig att ta lite vila så snart det är färdigt, det låter som om du håller på att bränna ut dig!

Av ZAIZAI

Att ändra flödet på pumpen kommer inte ändra dina temperaturer märkbart. Öka farten på fläktarna istället eller släng in en radiator till...

Annars tycker jag temperaturerna ser rimliga ut.

Av ZAIZAI
Skrivet av aliassund:

Det är iofs så att Du hänvisar till den joniserande effekten, att energin är så hög att molekyler helt enkelt slås sönder och att mutationer uppstår. Mer empiriska studier visar en viss riskfaktor utan att för den delen kunna förklara varför. Samtidigt ska detta ses i ljuset av alla andra risker vi tar, speciellt avseende livsstil och miljö. Vill man verkligen minska risken för allvarliga sjukdomar, lev mer hälsosamt, projicera inte oron på det som är mest mystiskt.

Finns inga 'icketermiska' effekter som är påvisbara för de effektområden som används inom telekommunikation i konsumentledet. Allt annat är pseudovetenskap, vilket vi har en hel drös i Sverige som pysslar med...tyvärr.

Av ZAIZAI

Även om de flesta fattar att det är första April så var faktiskt det där inte roligt...alls.

Av ZAIZAI

"Förnybart" är säljsnack och önödigt korkat.

https://www.researchgate.net/publication/329964319_Abandoning...

Av ZAIZAI

Låter som om det är kaliumpermanganat som spökar om filtret är nytt.

Av ZAIZAI

Har aldrig ångrat min vattenloop. Se det som en längre investering. Jag köpte min 2003/2004 och använder fortfarande samma pump, slang, radiator och reservoar. Vattenblocken behöver heller inte bytas vid varje uppgradering (undantaget GPU)...

Har du lite skralt med pengar så är ju ghetto-vattenloop ett acceptabelt alternativ.

https://www.sweclockers.com/galleri/13243-ghetto-vattenkylnin...

Av ZAIZAI
Skrivet av bektil:

Yikes! Men ändå ett tag sedan? De kanske har ordnat upp allt?

Nej, men de aktar sig för att göra för mycket väsen av sig på hemmaplan...men de publicerar fortfarande skräpforskning.
Salfords kompis Henry Lai är ju också ökänd.

Personen som disputerade jobbar för Salford fortfarande.