Inlägg

Inlägg som ZAIZAI har skrivit i forumet
Av ZAIZAI

Låter som om du har för lågt flöde igenom blocken, alternativt luftbubblor i blocken. Det är inte helt lätt att lösa, men kolla igenom systemet och kontrollera flödet och blocken så att luftbubblor inte är kvar.

Av ZAIZAI
Skrivet av martinot:

Skulle gärna köpa ett par bra roderpedaler (som är bättre än Logitech/Saitek). Några att rekommendera?

Jag är rätt nöjd med mina Thrustmaster TFRP.
https://www.maxgaming.se/sv/joystick/flight-pedalset-tfrp-rud...

Men som vanligt så får man vad man betalar för. Vill man ha rejäla grejor kanske man får lägga på 3-4 tusen till...
https://www.pricerunner.se/pl/165-5154923/Spelkontroller/Thru...

Några tusen till;
https://fscockpit.eu/product/rudder-pedals/

Men frågan är om det är värt priset för en hobby-simmare?

Av ZAIZAI
Skrivet av mpat:

Det kan ju inte bli sämre än den nuvarande lösningen, i alla fall.

Det är ju en rimlig förhoppning men jag kan ju inte direkt påstå att jag delar din optimism kring vad våra kära folkvalda kommer hitta på härnäst...

Av ZAIZAI
Skrivet av Sprakx:

Föredrag från 2019 av Olle Johansson om strålning
https://www.youtube.com/watch?v=5qIYddAsIho

Olle Johansson dyker även upp i reklam kring Zorb, om man på allvar hänvisar till denna karl är man en del av problemet...och då menar jag inte elektromagnetiska fält.

Thunderf00t debunkar Zorb

Av ZAIZAI
Skrivet av Pantsoff:

@Klappa: BioInitiative Här finns det studier som visar på en skadlig effekt av icke joniserande strålning.

Nej det gör det inte. "Rapporten" är en reklampamflett för en konsultfirma som bland annat pysslar med EMF-skydd m.m.

Henry Lai sade själv att han var villig att kringgå vetenskaplig granskning av en studie (del av ett doktorandarbete här i Sverige, Lund) för att få resultaten publicerade, detta under disputationen!?
Studien handlade om att studera minnesförändring på möss som utsattes för radiofrekvent strålning. Mössen påverkades tydligen, efter man gallrat i både kontrollgruppen och försöksgrupperna, minnesförsöken var visuella minnesstudier och musstammen som användes var en känd stam som vid 12 månaders ålder blir blinda, ingen mus i försöken var yngre än 18 månader...

Det är denna typen av "forskare" som ligger bakom det som publiceras i "rapporten".

Av ZAIZAI
Skrivet av Almtom:

En VIKTIG parameter i det hela är att artikeln inte tar upp att Jeremias bekostar en del av skolans verksamhet ur egen ficka... så vill han köpa strålskydd till sin skola för sina egna pengar har jag svårt att se varför någon skulle ha något emot det. Jeremias är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och har bland annat grundat Academic Work...

Ovesäntligt att karln är entrepenör eller till och med en framgångsrik sådan. Uppenbarligen behöver man inte förstå sig på naturvetenskap eller basal källkritik för att bli en av de "framgångsrikaste entrepnörerna i Sverige"...
Karln spelar uppenbarligen inte med en full kortlek när han vänder sig till strålskyddsstiftelsen.

Vad jag tycker är intressant är att Maria Feychting citeras, hon sprang runt på 1990-talet och skrämmde folk för EMF och "radiostrålning" tillsammans med Mild och Ahlbom. Hon har också försökt att stoppa publicering av forskningsresultat från Elforsk i ämnet...har hon växt upp och ändrat åsikt?

Vad är det för utrustning som placerats runt WiFi-utrustningen, en korrekt farradybur hade väl släkt ner nätet om inte så borde man nog be att få sina pengar tillbaka!?

Av ZAIZAI
Skrivet av MisterTipp:

Känns som en nyhet den typ 10 år sedan! Hur gick det förresten är pirate bay-grundarna förlorade i rätten för alla år sedan? Fick de betala skadeståndet?

Ingen aning, Svartholm Warg hämtades från Kambodja till en kostnad för närmare en kvarts miljard för de Svenska skattebetalarna för att ställas inför rätta för ett påstått dataintrång, vill minnas att han slutligen blev fälld i Danmark efter att ha frikänts i Sverige.

Övriga har inte jag inte hört eller sett röken av på ett bra tag...

EDIT:
//Feta fingrar

Av ZAIZAI
Skrivet av JonasT:

Min spontana reaktion till spelbeskrivningen är: this is not the game i'm looking for, move along.

Det samma kan sägas om utgivaren.
Är 'överaskningsmekaniken' lika korkat implementerad som tidigare?

Sedan BOP/Alliance har jag inte mycket till övers för dessa spel men man kan ju bli positivt överraskad. Får se vad folk säger/skriver när det väl är utgivet...

Av ZAIZAI

Har flera SoundBlaster-kort i olika utförande men använder dem inte då nyare mnoderkort har dåligt med ISA- eller PCI-kosrtplatser nu för tiden...

Av ZAIZAI
Skrivet av anon56869:

När allt är sagt tycker jag absolut man kunde avvakta med de högre frekvenserna i 5g. Det har ju testats på djur som tar skada av EMR i 2.4ghz och då inte från en microvågsugn utan motsvarande mobilkommunikationsutrustning.

Mjo, jag har också hört talas om dessa "tester", går inte att reproducera, publicerade i 'predatory journal' eller taffligt utförda försök rent generellt...
Har du någon artikel att åberopa?

Skrivet av anon56869:

Nu är jag varken miljövurmare eller teknikhatare. Men jag ser ändå inte poängen med att vi konstant måste utvidga spektrumet mer och mer konstant. Internet på mobilen är redan snabbare än mina vildaste fantasier som tonårig grabb. Jag kan redan göra slut på mina 50gb data i månaden på en timma om jag så vill.

Vad finns det för praktisk fördel att utöka hastigheten ännu mera till kostnad av att säkerligen mer än dubblera antalet basstationer runt om i landet. El och installationskostnader som i slutänden kunderna (altså vi) måste vara med och finansiera.

Det där har redan förklarats i tråden och behöver inte upprepas.

Av ZAIZAI

1993;
CPU: Intel 486-DX33 (senare en 486-66 overdrive)
CPU-kylning: passiv
Moderkort: ?
Ram: 8MB
SoundBlaster
Grafikkort:Matrox
SSD/HDD 25MB
3-1/2" floppy
CD-ROM
Chassi Japp!
PSU 350W

2003:
CPU: AMD Thunderbird
CPU-kylning: Zalman reserator (används fortfarande)
Moderkort: Abit KT7
Sound Blaster Audigy
Ram: 512MB
Grafikkort: ATI radeon 9800 PRO
SSD/HDD; 18 GB
Chassi
PSU

Av ZAIZAI
Skrivet av yurini:

Det är intellektuellt oärligt att referera till en massa knäppgökar i forum som ägnar sig åt överdrifter på båda sidor. Mest förlöjligas kritik mot både befarade och konstaterade hälsorisker med mobilstrålning.

Representanter för telekomindustrin har i utfrågningar i den amerikanska kongressen redan tvingats medge att det inte finns några studier som säkerställer att 5G inte har någon negativ hälsopåverkan. Hela hörandet finns att se i artikeln nedan:

https://nyadagbladet.se/halsa/senatorn-ingen-forskning-visar-...

Självklart finns det inga studier som bevisar ett negativ...

Nej, strålskyddsstiftelsen är en tomteorganisation.

Skrivet av yurini:

Viktigt med en seriös debatt. Jag älskar tekniken men tycker det är viktigt att man tittar på denna fråga brett och är kritisk till telekomindustrin och även organisationer som ICNIRP när man upptäcker personer med jäv och kopplingar till industrin. Gränsvärdena i Sverige är löjligt lågt satta och flera länder har betydligt strängare gränsvärden.

Den där jäv-historien är rätt intressant...men har den fått några effekter eller är det bara ett taffligt försök att förgifta brunnen?
Gränsvärden mot termiska effekter är lågt satta i Sverige, det håller jag med om. De kan höjas utan problem...

Folk bör läsa på lite om Hardell här, killen har pysslat med forskningsfusk under mycket lång tid:
Smoking kills

Av ZAIZAI

Jag har uppdaterat mitt virusskydd på datorn och undviker att handla på "wish" tills vidare så jag känner mig rätt lugn...

Av ZAIZAI

Jag tror jag låter bli att kommentera denna tråd, vill inte bli slagen av den stora hammaren...

https://powerhouseaffiliate.com/blog/wp-content/uploads/2016/07/...

Av ZAIZAI

Det är ganska lätt att få kabelbrott i TP-kabel om man inte är försiktig. Kolla alla individuella ledare, finns många sätt att göra på även utan instrument...

Av ZAIZAI
Skrivet av jOnÄTÄn:

Om det gör det så kommer de nog fram till det när de undersöker möjligheterna.

Jag undrar det. Våra politiker brukar skita i EU-direktiv när det passar dem...

Av ZAIZAI
Skrivet av jOnÄTÄn:

Sista stycket i nyheten handlar om just detta. Så snart blir det troligtvis mindre orättvist för svenska återförsäljare.

Bryter inte det mot frihandelsavtalen inom EU?

Av ZAIZAI
Skrivet av Xyborg:

Frugan jobbar som Supply Chain Specialist på större logistikbolag. Det är ett jävla meck när vissa produktkategorier ska över gränsen från/till Norge. Det är inte alls samma sak som när de skickar grejer till exempelvis Danmark.

Anekdotiskt och ovidkommande. Referens krävs.

Skrivet av anon2110:

Jo, men Norge betalar en fet avgift utan att kunna påverka.

Skickades från m.sweclockers.com

Det "demokratiska underskottet" i EU är en annan diskussion, även om den är rätt prekär i sammanhanget.

Av ZAIZAI
Skrivet av whisky:

FEL! Lämnar vi EU kommer konsumenten att drabbas av höjda priser då vi idag har fri handel mellan EU-länder. All import kommer att bli dyrare.

Referens krävs. Norge är inte med i EU men har frihandelsavtal med EU-länderna...

Av ZAIZAI
Skrivet av sunnis:

Som mest toppade Sverige 8 juli 2018 mellan kl. 12-13 "håll i hatten" 1,18% av den totala elmixen i elnätet av solel. Sveriges elnät är väldigt olikt Tyskland. För svensk del är mikroproduktion bara skillnad på marginalerna. Tyvärr är ditt påstående mycket osannolikt att det kommer ske, förstår fortfarande inte varför svenska politiker skulle känna sig tvungna att hjälpa privata aktörer att de måste betala spotpris, de handlar ju med den elen i sin energimix ändå och tjänar pengar på den i vilket fall! Då får förklara mer ingående vilka som är såna otroliga förlorare på detta så svenska politiker måste göra en höger-om-halt och ändra lagar för förnyelsebar energi. Så vem är förloraren?

Lokala nätägare i första hand, oftast kommunala bolag. Om många har solceller i ett område kommer den nätägaren vara tvungen att anpassa nätet och utrustning för högre belastningar och större svängningar i sitt lokala nät. Du har rätt, lyckligtvis är solel i Sverige inte ens en kraftgrupp op marginalen, men när/om detta ändrar på sig (på grund av rusande elpriser) kan detta ändra på sig ganska snabbt vilket kommer orsaka problem för näten. Vi har redan samma problem i stamnäten på grund av vindutbyggnaden.

Skrivet av sunnis:

Du verkar inte ha någon koll alls hur det fungerar. Mikroproducenter är inte en off-grid lösning. Finns väldigt få sådana och i stort sett varenda växelriktare måste synkronisera frekvensen via elnätet. Nätavgifter betalar man för att fastigheten är ansluten till elnätet, spelar ingen roll om man har solceller eller inte. Solelproducenter får betalt för s.k nätnytta som det heter eftersom växelriktare hjälper till att hålla stabil frekvens i elnätet. Detta får man några få öre/kWh för. Så nej det är helt tvärtom faktiskt. Läs på om nätnytta.

Jag är mycket väl medveten om att mikroproducenter inte ligger off grid och det skrev jag inte heller. Nej, växelriktaren hjälper normalt inte till att stabilisera nätet den följer nätfrekvensen slaviskt, förvisso kan man modifiera dem för att stötta nätfrekvensen men för mikroproducenter ser jag ingen förddel med det då detta måste sammordnas för att få någon mätbar effekt. Dessutom ökar slitaget på växelriktaren.
"Nätnyttan" är samma som kvotplikten med annat namn och är vilkorad, den har inget med nätstabilitet att göra.

Skrivet av sunnis:

Din kalkyl bygger på mycket osannolika antaganden. Backa upp dina påstående istället med bra källor t.ex att vi kommer få ändrad opinion med energipolitiken som gör att mikroproducenter kommer försvinna exempel. Försvinner det så köper jag det fullt ut. Kalkylerar man utifrån de förmåner som finns idag på en vettig offererad anläggning så är det inte 25år...

Energiöverenskommelsen är i realiteten död, förändringen kan komma mycket snabbt, särskilt om nazisterna får större inflytande i energipolitiken. Jag kan hålla med om att min BOE-kalkyl är konservativ, men resultatet blir oberoende det mycket instabila politiska läget i energipolitiken just nu. Förvisso kommer elpriset att stiga markant de kommande 2-3 åren vilket gör att det mycket väl kan se mer positivt ut på sikt.

Skrivet av sunnis:

Lägre driftskostnader gör att man har mer pengar över till sparande och annat här i livet, det är väl hela idén med investeringar i överlag för sin bostad. Ca 10-15 år pay-back time är ju jävligt bra på fastighetsinvesteringar, hur lång tid tror du man tjänar ihop till en bergvärmepump, tilläggsisolering, fönsterbyte? Man ska vara jäkligt glad om 10 år räcker till en bergvärmepump, sätta i bättre fönster i ett hus kan ha återbetalningstid på 50år beroende på förutsättningar.

10-15 års återbetalningstid är åtgärder som faller utanför ekonomiskt försvarbara åtgärder inom fastighetsbranschen, förvisso behöver man inte ha lika strikt företagsekonomisk styrning som privatperson när man räknar på sitt boende men det är ett bra riktvärde när man tittar på investeringar man kan göra i sitt boende. Givetvis nu när elpriserna rusar så kommer man hamna i en helt annan situation. Men ännu så länge ligger solpaneler långt ner på i min prioritetsordning, på sommaren när solceller producerar som mest konsumerar jag som minst el. En vettigare investering för min del hade varit en pelletskamin att stötta värmesystemet med på vintern, den betalar sig på mindre än <5 år trots bränslekostnad.