Inlägg

Inlägg som HellDildo har skrivit i forumet

Vet inte hur det är i Spanien, men här i Finland är det nästan alltid 15:e för ex. kontorsarbete och månadslöner som inte betalas ut enligt timlistor. Om du skickar faktura sätter du väl förfallodag själv dock?

Skrivet av slotte:

Hej igen, och tack för alla svar! Det uppskattas enormt.

Jag är nybörjare inom området men kommer läsa på om allt som nämns i tråden.

Om jag gör så här då:
Efter en fotosession för jag över mina bilder från kameran till en mapp i min Interna HDD i datorn. Jag backar sedan upp bilderna från min HDD till NASen. Jag använder sedan några dagar tillbaka Backblaze också, vilket innebär att jag har backup även där.

Då finns mina filer uppbackade på 3 olika ställen.

Är den lösningen tillräcklig tror ni?

Låter som ett bra upplägg!

Jag skulle inte arbeta rakt mot en NAS, speciellt inte om du inte har övrig backup. Arbeta lokalt med aktuella projekt och backup:a dem mot en NAS och helst en offsite lösning. Gjorde ombrytning åt en lokaltidning i två år, och hade då filerna sparade lokalt samt NAS-backup (RAID 5). Flyttade dessutom projektet mellan min laptop och stationära så oftast fanns det tre kopior på aktuella tidningar samt åtminstone två kopior av publicerade projekt.

Min NAS, en LACIE 5-big börjar dock vara till åren och har fått byta 3 av 5 diskar hittills. Har dock inget kritiskt material på den mera så det är ingen fara om den pajjar helt.

Glöm inte bort Windows om du inte har en befintlig licens du kan använda.

Days of Play (på PSN store) startar nu och borde ha specialpris på PS plus. Blir väl att tanka ett år till innan priset går upp iallafall... Tror andra handlare som har deal med Sony ger liknande rabatter.

Märk väl att du kan logga in på Adobe CC på två maskiner, men inte samtidigt. Det går smidigt att "nolla" denna inloggning dock, så att man kan flytta maskin, men om man tänkte arbeta på samma gång kastar det ut den ena klienten. Den börjar också härja ganska snabbt om man kapar internetförbindelse enligt egen erfarenhet.

Har ett par gamla Sony DJ-lurar som är slutna (on-ear). De läcker åtminstone ingenting utåt trots hög volym. Har varit bra på buss/tåg/flyg då man inte behöver skruva upp volymen så mycket jämfört med öppna. Har inte heller upplevt att de är särskilt svettiga, men det kanske är annorlunda med over-ear? Ljudkvaliteten är helt ok, men är man finsmakare skulle de antagligen inte duga.

Körde Enhancement Shaman då jag ännu spelade. Skitroligt, men var väldigt beroende av Blizzards nerfs och buffs för att vara viable... Vet inte om de har fixat det nu, två expansioner sedan jag loggade in senast.

Fördelar och nackdelar med allting, likaså EU. Här i Finland kunde vi dock arbeta för ett utträde endast för att "smeknamnet" passar så bra: Fixit!

Här är en bild på Ikea-hållarna. Det var tydligare en tidigare modell utan kåpa över skruvarna, men det gör inte så mycket då de hänger under en hylla...

@rinosaur: På jobb just nu, men jag har tre stycken fullstora hörlurar, alla passar på hållarna utan problem.

Med "gamma HDMI" tror jag du menar VGA, då din videokanon inte har HDMI överhuvudtaget. Adaptern du länkat till borde kunna fungera, men det är inte bombsäkert. Din videokanon stöder som mest 1280x1024, har du försökt sätta ner upplösningen rejält i bildskärmsinställningarna?

Datorer och projektorer med VGA kör på analoga signaler och kan inte "prata" med varandra lika lätt som nyare utrustning som stöder HDMI.

edit: sen på bollen

Kan också vara att bakgrundsbelysningen gett upp. Det går att kolla genom att lysa en ficklampa genom äpplet på baksida av skärmen då datorn är på. Om bilden syns då är det fel eller löskontakt i bakgrundsbelysningen. Annars är det troligen bildsignalen som har dålig kontakt av någon anledning. Att skärmen ändå ändrar karaktär då den är igång tyder ju på att den får ström osv.

Blir väl nog enklast att lämna in till Apple om du inte vill beställa en skärm från nätet och skruva själv.

En hyfsad AP borde nog täcka in åtminstone nedre våningen på den platsen som är utmärkt på kartan. Svårare att säga med övre våningen. Beror också mycket på material i väggar och tak/golv. Mitt fibermodem/router är på övre våningen i ett litet trähus (ca 80m2/våning) och fungerar bra i hela huset. Ganska öppen planlösning, dock.

Vill du ha bra ping är det alltid säkrast att dra kabel hela vägen, lite mer arbete men lätt värt det.
Har själv kabel till vardagsrummet på nedre våningen för spelkonsoler och videostreaming.

Kör med Standard Accounts för en stiftelse jag bokför åt. Gratis om man bara har en användare + enkel bokföring.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Vad menar du med skräp då? Skulle ex min mina föräldrar (som surfar använder netflix spotify och kör lite enklare filer i office 365) bli missnöjda om jag bytte den mekaniska disken i deras laptop mot en sådan? Eller menar du att de är dåliga pga att det finns dyrare alternativ som är bättre?
Jag har kört SSD sedan första gen OCZ vertex på 32GB aldrig brytt mig om märke utan tagit det som gav mest lagring inom den summan jag velat lägga. Har aldrig blivit missnöjd med en SSD trots det. Dock är det väl inget superkrävande jag pysslar med mest HTPC/SPeldator sysslor.

Tja, jag hade t.ex. en Samsung 840 Evo som lämnade och stå i en burk i ett halvt år p.g.a. flytt. Var seg som sirap efter det, kom knappt in i windows. Det felet är naturligtvis ökänt och på gränsen till tillverkningsfel (tekniken var inte riktigt mogen), men exemplet belyser bara att SSD:er inte bara är "funkar/funkar inte". De kan ha andra problem också, som underdimensionerad cache eller taskig kvalitet på NAND:en. Dock har lägstanivån höjts markant de senaste åren, så det är inte ett lika stort problem längre.