laptop visar ingen bild till projektor trots att de är ihopkopplade

Permalänk

laptop visar ingen bild till projektor trots att de är ihopkopplade

har en gammal projektor med en vga sladd, den funkar med min gamla laptop som har ett sånt vga intag.

men min nya har ett hdmi intag så den behöver en sådanhär adapter https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/... har köpt en och kopplat ihop men nya laptopen utger ingen bild alls på projektorn, står bara "signalen stöds ej"

är en sådan här projektor tror jag http://www.projectorcentral.com/Toshiba-xp1.htm

och den här laptopen https://www.msi.com/Laptop/GL72VR-7RFX.html

Permalänk
Bildexpert 📺

@banana12345: Koppla från hdmi-kontakten på din laptop med vanlig hdmi-kabel precis som innan.

Omvandlaren du har är till för att koppla från HDMI ut-ur-datorn till VGA-in-i en skärm eller projektor. Och då endast i den riktningen.

Permalänk

@Laxpudding: kan inte min nya laptop har inte ett vga uttag* och min gamla laptop ska skrotas

Permalänk
Bildexpert 📺

@banana12345: HDMI är inte ett "gammalt" uttag, utan har din nya laptop ett VGA-uttag (stor med 15 hål) så är det gammalt och uråldrigt. Ett arv från 80- och 90-talet. Tyvärr förekommer de fortfarande trots att branschen enades 2010 att nu får det vara nog...

Kör du med VGA-kontakt fungerar inte din omvandlare du köpte eftersom den typen av omvandlare endast fungerar i en riktning. Fel riktning för dig.

Vad har du för laptop? Förhoppningsvis har den andra moderna uttag likt displayport eller displayport via usb-c.

Permalänk

@Laxpudding: förlåt verkar ha skrivit fel, datorn har hdmi projektorn har vga

Permalänk
Bildexpert 📺

@banana12345: I så fall: Omvandlaren måste strömförsörjas, oftast via en USB-kontakt. Sedan måste du i windows ändra till en upplösning som projektorn klarar av.

Projektorn vill ha 1024x768 pixlar. Risken är att omvandlare på automatik försöker med något annat likt 1920x1080, så det måste ändra i Windows bildskärmsinställningar.

Permalänk
Permalänk

@Laxpudding: strämförsörjas? den har ju bara 1 koppling åt båda hållen. 1 till hdmi hålet och 1 till vga sladden

Permalänk

Med "gamma HDMI" tror jag du menar VGA, då din videokanon inte har HDMI överhuvudtaget. Adaptern du länkat till borde kunna fungera, men det är inte bombsäkert. Din videokanon stöder som mest 1280x1024, har du försökt sätta ner upplösningen rejält i bildskärmsinställningarna?

Datorer och projektorer med VGA kör på analoga signaler och kan inte "prata" med varandra lika lätt som nyare utrustning som stöder HDMI.

edit: sen på bollen

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av banana12345:

@Laxpudding: strämförsörjas? den har ju bara 1 koppling åt båda hållen. 1 till hdmi hålet och 1 till vga sladden

Då är det inte säkert det fungerar. Det behövs ström för elektroniken. Annars försöker den dra ström från HDMI-kontaktens 5V-voltsförsörjning. Då räcker kanske inte strömmen till att föra över signalen på en längre sladd.

Men kolla först om du får kontakt med projektorn i windows. Om du inte ser projektorn i windows behöver du en annan omvandlare som har strömförsörjning. Jag kör med Deltaco HDMI-VGA8 när VGA behövs och drar då ström via USB-USB-micro

https://www.deltaco.se/produkter/deltaco/kablar-adaptrar/hdmi...

Permalänk

@HellDildo: ändrade till 1280x1024 står fortfarande att "signalen stöds ej"

Permalänk
Bildexpert 📺

"Handboken" på Kjell anger att omvandlaren strömförsörjs via micro-usb. Dock ingen synlig konktakt för detta på bilderna.

Permalänk

@Laxpudding: ja det enda jag hittar är ett runt hål för typ 3.5 mm ljud

Permalänk

@Laxpudding: får kontakt med projektorn i windows

vad menar du med det?

Permalänk

@Laxpudding: det här verkar ju som den bättre lösningen, men är den där lilla sladd hålet på sidan strömförsörjningen? som då behöver micro usb typ samsung laddare? https://www.inet.se/produkt/8904273/adapter-hdmi-ha-till-vga-...

Permalänk

@Laxpudding: det verkar som att den iaf märker av datorn, för det står "ingen signal" sen när jag väljer duplicate screen står det "signalen stöds ej"

Permalänk
Bildexpert 📺

@banana12345: Du måste duplicera en bild som projektorn kan visa, alltså max 1280x1024 eller 1024x768. Duplicerar du datorns skärm är den troligtvis mycket högre i upplösning och med en så gamma projektor går inte det.

Permalänk

@Laxpudding: tror jag gör det för när jag sätter i sladden så ändrar datorn sig till den lägre upplösningen

Permalänk
Bildexpert 📺

@banana12345: Då har du kommit så långt du kommer med "gör så här"-lösningar. Nu är nästa steg att felsöka, testa med olika kablar, olika källor, olika inställningar, andra omvandlare och så vidare genom uteslutningsmetoden försöka finna ett svar. Tiden och kostnaden för att få 10 år gammal teknik med utdaterade egenskaper att fungera bör då vägas mot kostnaden att helt enkelt köpa en ny projektor som har HDMI från början.

Permalänk

@Laxpudding: ingen aning hur jag skulle kunna felsöka

det funkar med en adapter till min stora dator men den har annat hdmi uttag. det funkar med bara vanliga sladden till min gamla laptop.

så verkar ju vara problem med just den adaptern eller min laptop... men vet inte hur jag ska fixa det om jag provar annan adapter och det fortfarande inte fungerar

Permalänk

Projektor+Laptop=Signalen stöds ej? Hjälp!

Hejsan! vill få min laptop: https://www.msi.com/Laptop/GL72VR-7RFX.html

Att funka med min gamla projektor: https://www.komplett.se/product/442516#technical-details (tror det är denna inte 100% säker på modeller o så)

Min projektor har bara vga intag som borde funka med min dator vad jag ser (bild på uttagen): https://i.imgur.com/jLgnquP.jpg

Och min laptop hdmi uttag (bild på uttagen): https://i.imgur.com/MX37jgp.jpg

med de har jag en vga sladd på cirka 1-2 meter. Vga sladden funkar med min gamla laptop som har vga intag och funkar med en vga till DisplayPort adapter till min stationära dator.

Men nu har jag provat 2 olika adapters till min laptops hdmi och båda funkade ej.: https://imgur.com/a/iPlXfd4

Först denna adapter från kjell, när jag satte i den står det "singal not supported" https://i.imgur.com/GxvGY4Z.jpg

Sedan bytte jag till denna som hade strömförsörjning, stog då även "signal not supported" https://i.imgur.com/Dnf63MQ.jpg

Båda gångerna testade jag i full upplösning och med lägre 1080x eller 800x

Ingen aning vad som kan vara felet eller hur jag ska lösa, hjälp!

På projektorn finns dessa knappar: https://i.imgur.com/qcuiuwS.jpg

Provade trycka input vilket cirkulerar mellan Dator-Video-VideoS men inget funkade.

Permalänk

när jag funderar på det så verkar det ju som att min laptop har minidisplayport. kanske ska prova med det menom någon annan har ett annat förslag säg gärna till!

Permalänk
Moderator
Forumledare

@banana12345: *trådar sammanfogade*

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk

har nu provat en hel del massa och har fortfrande ingen idé vad som kan vara problemet.

så displayport till vga adapter på stationär funkar

vga till vga på gamla laptop funkar

hdmi till vga adapter på gamla laptop funkar

hdmi till hdmi på ny laptop funkar

hdmi till vga adapter på ny laptop funkar ej

displayport till vga adapter på ny laptop funkar ej.

provat i lägsta resolution, duplicate och extend screen, 60hz, uppdaterat grafikdrivrutinen, och skaffat 2 stycken drivrutiner som heter "vga" från min laptops support hemsida.

Permalänk
Avstängd

@banana12345:

https://www.servicesparepart.com/vga-pinout-db15-diagram-sche...

http://pinoutguide.com/Video/DisplayPort_pinout.shtml

A notable limitation is that dual-mode can only transmit single-link DVI/HDMI, as the number of pins in the DisplayPort connector is insufficient for dual-link connections; an active converter is needed for Dual-Link DVI (and analog component video such as VGA, since it employs digital to analog conversion). Active conversion can be powered by +3.3 V wire in the DisplayPort connector, but some active adapters require external power.

Permalänk
Rekordmedlem

Hur ställer du in win ? Du kan troligen inte spegla skrivbordet utan bör utöka det för det brukar funka bäst om bildvisarna inte stödjer samma upplösningar
3,5mm hålet på omvandlaren är väl ljudutgången för det står ju att det är hdmi till vga och ljud och vgakontakten har inte ljud i sig..

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.