Inlägg

Inlägg som HellDildo har skrivit i forumet
Av HellDildo

Lång tråd och har säkert nämnts redan, men sätter ändå hit det:

Jag skrev tidigare om hur det fungerar i Finland. Många här verkar haka upp sig på värdet. Då man deklarerar varan digitalt i Finland skickar man in en kopia på kvittot man fått då man handlat. Speditionsfirmorna/tullveret struntar fullständigt i eventuellt värde som står på paketet. Det är förstås enkelt att ändra och fuska även på detta, men det är det med pappersversioner idag också, så jag ser ingen skillnad där. Finns säkert stickprov och kontrollsystem som jag inte sett eller vet om. Betalade faktiskt lite för mycket en gång då jag hade flera små paket på inkommande och tog fel på varan, men skillnaden var så liten att jag inte började försöka ändra på beslutet.

Jag tycker hursomhelst det är smidigt. Får se om posten börjar med handläggningsavgift även här, samma grundproblematik med hur transporterna finansieras finns ju här också.

Av HellDildo

Någon borde göra ett winamp-skin för spotify

Av HellDildo
Skrivet av Petterk:

Det är inte tullen utan speditören som hanterar paketen, istället för att de ska skickas till tullager så skickar PostNord ut försändelserna till postombuden som i sin tur inte får lämna ut paketet fören momsen/tullen är betald. Att blanda in Tullverket när PostNord redan importdeklarerat och har system för att betala in momsen sänker ju inte direkt PostNords kostnader för hanteringen, att först skicka alla försändelser till tullen för att hämta upp de igen sänker inte direkt kostnaden heller. Det är ju just att de måste stoppa och kontrollera paketen, registrera och fylla i alla uppgifter som behövs som tilläggsavgiften ska ersätta. Alla speditörer gör åtminstone så i Sverige, och de flesta andra länder har ju liknande upplägg. Avgiften i Frankrike är t.ex. €21 EUR, och visst blir folk sura där när deras Kina-paket åker dit.

Jaja, samma gäller om det är DHL eller UPS här åtminstone. Det är i sista hand tullen/staten som ska ha eventuellt tull eller moms. Säger bara hur det fungerar här. Säkert finns det samma strukturella problem med bytesbalansen, men åtminstone ett led är förenklat. Blev mäkta förbannad de gånger DHL skulle ha typ motsvarande 200 kr för ett litet skitpaket innan det digitala systemet sattes i bruk.

Jag borde ha varit tydligare med att alla speditörer är skyldiga att fråga kunden om de ska utföra importdeklarationen (mot betalning) eller om man vill göra det själv (smidigt över nätet). Sedan vet jag inte hur noga kontrollen går till i praktiken, men alla paket jag har beställt (allt från sladdar till skärmar) har blivit släppta igenom minuter efter att jag har betalat digitalt.

Av HellDildo
Skrivet av Vapo:

Fortfarande är det för att den som gör privatimporten ska slippa åka ut till Arlanda och fylla i tulldeklarationen på plats.
Jag skulle säga att 125 kr för att slippa den resan och att stå i kö när 150000 andra leveranser (om dagen) ska deklareras på plats är värt varenda öre. Det är tom oförskämt billigt...allt är ju relativt.

Det är väl ändå väldigt gammaldags... Här i Finland får man tulldeklarationen digitalt och så fyller man bara i varuslag osv. samt betalar direkt via nätbanken. Sedan skickas varan vidare kostnadsfritt. För ca. 10 år sedan fick så lov att masa sig iväg till tullkontoret och deklarera, den tiden är sedan länge förbi.

Av HellDildo

Miningriggar låter en hel del då fläktarna alltid går på högvarv. Hade inte rekommenderat i liten lägenhet.

Av HellDildo

Lustigt. Jag bröt en del Litecoin för ca. fem år sedan då förra "boomen" inom kryptovalutor var aktuell. Det var precis samma argument från båda sidorna, t.o.m. så långt som att Kina skulle förbjuda osv.

Nedången då började då från Mt. GOX som stängde och försvann iväg med en stor del av marknadsvärdet. Efter det har det varit lugnt tills för ett år sedan, då hypen började på nytt.

Coins är något av en Daytraders våta dröm, en oreglerad asset som kan manipuleras relativt lätt. Volatilitet skapar möjligheter, ingen större skillnad om det går upp eller ner. Om du får startat hypen på en global nivå så kan du göra enorma vinster.

Sålde tyvärr alla coin (förutom en del Dogecoins...) back in the day, men fick åtminstone en del schysst hårdvara sponsorerat genom miningen. Har inte orkat hoppa på den nuvarande trenden. Gillar ideologin och konceptet med decentraliserade valutor, men de är alltför random ännu för att seriöst kunna tas i bruk vardagligt.

De som tror att t.ex. Dollarn har ett säkert och stabilt värde borde kolla upp hur exponentiellt mycket som "trycks upp" av Amerika varenda år bara för att få statens ekonomi att gå runt. Enda orsaken att det inte har kraschat är att alternativet är värre. Kina t.ex. har sportat med att köpa upp företag med sina Dollar, de har så mycket att de kunde krascha hela världsmarknaden om de dumpade allt på en gång.

Av HellDildo
Skrivet av erotischenphantasismus:

Då spelföretagen stänger ner servrarna till gamla spel bör de tydligt deklarera vid köp av grejor i spel hur länge ägaren kan förväntas kunna nyttja sitt digitala värde.
Det är skillnad om man köper en antik rokokomöbel för 40000 kronor som kan efterlämnas i flera släktled mot en bildfil applicerat på en vapenmodell för samma belopp som endast existerar tills servrarna stänger ner efter åtta år. Värdet blir högst transient.

Åtta år? Pröva med sex månader som för Marvel Heroes. Stort IP med hyffsad uppbackning, men dåligt upplägg vad det gällde finansieringsmodellen. Drog väl helt enkelt inte in tillräckligt med spelare trots känt varumärke. Har inte spelat det själv, men tycker synd om alla som sänkt pengar i spelet.

Det finns ju en uppsjö multiplayerspel som ganska snabbt stängs ner, EA:s sportspel t.ex. lever väl bara 1-2 år. Och dessa har ju numera lootlådor...

Av HellDildo

En av mina Nassar har tappat ett par diskar i olika omgångar (ca. 5 år gammal). Hade inget direkt värdefullt på den, gamla semesterfilmer och så, men det var sjysst att inte tappa datan för det!

Och att Raid inte är backup håller jag med om, men att ha raid PÅ sin backuplösning är det heller inget fel på.

Av HellDildo

Kör med PS4 Pro på 108" duk, och just kantutjämning suger verkligen getpung på konsoler, trots vissa framsteg på övriga områden. Skulle gärna testa denna, men tycker heller inte om alltför softa bilder. Svår balansgång.

Av HellDildo

Kör på 7700K om du redan har den, tror inte du kommer att märka någon större skillnad mot en Ryzen, de är båda extremt bra processorer.

Sedan snacket om att "framtidssäkra" med mera kärnor: Minns för minst 10 år sedan då det var tal om att 4-kärniga skulle bli så mycket bättre så fort spel började utnyttja dem. Det tog ca. 10 år, och idag ser vi spel som faktiskt tjänar på att ha fler än två kärnor. Kan inte säga att samma sak kommer att ske för 6/8 kärnor, men vissa beräkningar verkar vara svåra att parallellisera, speciellt i spel. Renderingar och dylikt vinner förstås på det, men de tar ofta hjälp av grafikkorten idag.

Med delarna du plockat ihop hittills lär du nog ändå bli nöjd, eller så söker du prestanda som helt enkelt inte existerar till humana priser idag. Var ju en kille som startade en tråd om hur usligt det är att det inte finns 4K skärmar med 120Hz+. Vi är inte riktigt där ännu hårdvarumässigt.

Av HellDildo

Välkommen till verkligheten grabbar. Försök stämma dem för falsk marknadsföring och se hur långt du kommer. Hoppas du har djupa fickor.

Som Plus-Sverker brukar säga: "Men ska det få vaaara såhäär?"

Av HellDildo

Vi har som flera påpekat haft denna skatt i Finland än längre tid. I princip tycker jag det är bra, men jag håller inte med storleken på skatten. En bra, kritiserande och grävande journalistik borde alltid finnas i ett samhälle. Svårigheten är förstås att kontrollera och upprätthålla att kvaliteten bibehålls samt att rapporteringen är oberoende.

Det som jag är emot är att man måste betala för andras underhållning. Det borde var och en kunna sköta via reklamfinansierade- eller betaltjänster. Detta inkluderar också sportevenemang.

Om man kapade rejält kunde man säkert komma ner till endast en kanal som mest skulle visa nyhetsprogram, debatter, valrapportering samt pedagogiska barnprogram. Allt annat skräp kunde enligt mig kastas ut. På så sätt skulle man säkert kunna få ner avgiften till högst en fjärdedel, och det skulle kännas vettigare.

Obs! jag hade inte TV eller betalade TV-licens i ca. 10 år innan det blev satt på skatten. Efter det skaffade jag en gammal tjock-TV som mest har använts för retro-TV-spel.

Av HellDildo

Har debaklet med native H.265-avkodning lösts nu? Funkar det på alla moderna plattformar?

Av HellDildo

Använde en Logitech trackball-mus i tiderna för att farma mats eller slölevla i Wow. Funkade utmärkt i soffan med laptop. För mer seriöst raidande var den förstås värdelös.

Så jag kan rekommendera den för alla ställen där man har mjukt underlag eller inte kan röra mycket på handleden.

Av HellDildo

@Durgil - Den fungerar ju inte alls som en vanlig mus så du måste nog silvertejpa ihop den med en normal mus om det ska funka.

Av HellDildo

Äh, kommer ändå erbjudanden nu som då, köpte nyligen 2 år för 35 €/st. Inte så farligt med tanke på vad man får imho. Men då har jag också alla tre konsoler (PS3, PS4, Vita).

Av HellDildo

Har inte läst hela tråden, så det kanske har diskuterats: Skatten är IMHO rent bullshit eftersom den inte kan strykas helt om produkten inte innehåller miljöfarliga ämen. Även en 90 % reduktion är idiotisk eftersom det fortfarande tas ut skatt för MILJÖVÄNLIGA produkter. Dessutom uttalandet om att det är till för att täppa till statskassans hål.

Jag har samma åsikt om Bil/bränsleskatter - de borde oavkortat gå till vägunderhåll och subventionering av allmänna transportmedel. Så är definitivt inte fallet i dagens läge.

Nåja, vår välfärd kostar, men nu så monterar vi ju ner välfärden och privatiserar allt istället. Så ekvationen stämmer inte, förutom om man tar i beaktande att allt baserar sig på en ständig tillväxt. Detta är naturligtvis ohållbart i längden och det känns som om vi håller på att nå gränsen för vad systemet klarar av. Alla länders statsskulder ökar ohejbart konstant - det finns väldigt få "rika" stater kvar (oftast små skatteparadis, eller länder med stora naturtillgångar såsom olja).

Länk till den finska statsskuldens ökning i realtid: http://velkakello.fi/

Av HellDildo

Satsade också på en kontorsstol i tiderna. Den kostade visserligen en slant (ca 600 €), men har hållit perfekt i över 12 år nu. Och då är jag 130 kg/195 cm. Den inköptes från ISKU här i Finland, motsvarar säkert en Kinnarps...

Har ingen efarenhet av DXracers, men har sett ett antal reportage om tvivelaktiga "gamerstolar" där tillverkarna mutar Twitch-spelare med gratisprodukter för att få reklam. Produkterna visar sig sedan vara rejält undermåliga, men Twitch-streamers har det inte så fett, så alla kickbacks känns.

Av HellDildo

Vad har du för grafikkort? För vissa modeller behöver du en aktiv DP-omvandlare om du använder fler än två digitala anslutningar. Har med pixelklockan att göra. Finns många trådar om det om du söker lite här på forumet. (Skulle inte köra VGA hursomhelst, betydligt sämre bild)

Av HellDildo

Instegs-plattorna från Wacom är förvånansvärt bra och kostar inte så mycket. Sedan kan man ju uppgradera då man får mera kunder.