Inlägg

Inlägg som Zorerk har skrivit i forumet
Av Zorerk

Har haft detta problem sedan jag köpte mitt RX 5700. Vet att det funnits i known issues listan ett par månder nu, fast i olika varianter. Först var det Firefox med hårdvaruaccelering nu verkar det vara Discord.
Sitter med 20.1.4 men verkar som om man stänger av Discord helt så dyker inte problemet upp. Stängde innan av Discords hårdvaruaccelering men fick fortfarande problemet från och till samt att man kunde se i Task manager att Discord fortsatte använda grafikkortet. Även om man hade avaktiverat hårdvaruaccelering.

Av Zorerk
Skrivet av adzer:

@ZonYx: Ok här kommer lite mer handfasta tips.

Enklast är om du gör din lösning ifrån del1 som en funktion som tar emot två värden. index1(noun) och index2(verb). Det är dessa som är 12 och 2 i första uppgiften. I del2 vill vi kunna testa olika parametrar.

Testa sedan alla kombination av noun och verb mellan 0 och 99 och se vilken kombination som ger index0 på 19690720. Detta kan du tex göra med 2 nästlade loopar.

När du väl har hittar korrekt värden på noun och verb så är svaret de söker 100 * noun + verb.

Dold text

Tackar för dessa tips. Satt nära 1h och förstog inte riktigt vad som skulle göras på del 2.

Dag: 2
Språk: C++
Lösning:

Del 1:

#include <iostream> using namespace std; int main() { int intCode[153] = /* Tog bort för enklare läsning*/ int pos = 0; int sum = 0; do { if (intCode[pos] == 99) { break; } else if(intCode[pos] == 1) { sum = intCode[intCode[pos + 1]] + intCode[intCode[pos + 2]]; intCode[intCode[pos + 3]] = sum; } else if (intCode[pos] == 2) { sum = intCode[intCode[pos + 1]] * intCode[intCode[pos + 2]]; intCode[intCode[pos + 3]] = sum; } pos += 4; } while (true); cout << intCode[0] << endl; cin.get(); }

Dold text

Del 2:

#include <iostream> using namespace std; int getOPCode(int noun, int verb) { int intCode[153] = /* Tog bort för enklare läsning*/ int pos = 0; int sum = 0; do { if (intCode[pos] == 99) { break; } else if (intCode[pos] == 1) { sum = intCode[intCode[pos + 1]] + intCode[intCode[pos + 2]]; intCode[intCode[pos + 3]] = sum; } else if (intCode[pos] == 2) { sum = intCode[intCode[pos + 1]] * intCode[intCode[pos + 2]]; intCode[intCode[pos + 3]] = sum; } pos += 4; } while (true); return intCode[0]; } int main() { for (int verb = 0; verb <= 99; verb++) { for (int noun = 0; noun <= 99; noun++) { if (getOPCode(noun, verb) == 19690720) { cout << ((100 * noun) + verb) << endl; } } } cin.get(); }

Dold text
Dold text
Av Zorerk

Dag:1
Språk: PHP
Lösning:

Del 1:

include("input.php"); foreach($input as $mass){ $sum += floor($mass / 3) - 2; } echo $sum;

Del 2:

include("input.php"); foreach($input as $mass){ $x = $mass; while ($x >= 9){ $x = floor($x / 3) - 2; $sum += $x; } } echo $sum;

Dold text

Skriver en del PHP i jobbet och är nog det språk jag kan skriva snabbast utan referns material. Funderade att göra det i Go, C++, alternativt C# för utvekla mina kunskaper lite. Men har lite dåligt med tid idag så fick bli PHP. Satt ett par timmar igår med C++ så kanske fortsätter med C++ senare.

Edit: Skall tillägas att jag är så gott som självlärd. Gick Programmering A i gymnasiet och vi rörde lite vid C++ men allt var simpla konsol program utan OOP. Detta är ca 14-15år sedan.

Av Zorerk

8 millisekunder låter lite väl högt.
Tror det skall vara 8 microsekunder. Tror det blev lite fel i avläsningen av symbolen

Av Zorerk

@HC-8315: Det kan hända att man byter tidigare vid 3 eller 4 år, men som snåläning som man är så finns en risk för 5 till 6 år. Just nu så ligger min budget på ca £400-450. Samt att jag är begränsad till mitt ITX chassi samt nätagg som är ett 450 Plat så vill gärna vara på ungefär samma effekt nivå som R9 280X om inte lägre.

Av Zorerk

RX 5700 eller XT

Så äntligen har man lite pengar över, så sitter man och velar om man vilket grafikkort man skall uppgradera till.

Just nu velar man mellan om man skall skaffa RX 5700 eller RX 5700 XT. Detta då mitt 6 år gamla R9 280X inte riktigt hänger med längre i nyare spel utan att sätta allt på low.

Spelar i omgångar och idag blir det mycket Satisfactory. Men funderar på att ta upp Apex Legends på PC då det krashar med mitt nuvarande grafikkort. Om jag inte seplar så blir det programmering (Har börjat experimentera med OpenGL) samt att jag vill börja testa lite VR.

Tanken är att kortet kommer att leva i 5 till 6år. Korten må vara lite mycket för tillfället, men vill vara lite framtidsäker ifall att något nytt och intressant kommer i horisonten.

De jag tittar på just nu är Sapphire korten som verkar passa bra storlekmässigt i mitt Node 304 chassi. Jag behöver inte oroa mig för löngden då jag har ett SFF PSU.
https://www.scan.co.uk/products/sapphire-radeon-rx-5700-pulse...
samt
https://www.scan.co.uk/products/sapphire-radeon-rx-5700-xt-pu...

Notera jag är baserad i Manchester, UK så svenska e-handel är inte att rekommendera för mig.

Av Zorerk

Om detta är sant så får man hoppas att de fortätter med att sätta någon med tekniska kunskaper vid rodret. Man får hoppas att detta att detta är ett val hon själv har gjort istället för att pushats ut utav ledningen.

Av Zorerk

Grafiken har tre angivna alternativ där två är de dedikerade korten Nvidia Geforce 8800 GT och AMD Radeon HD 4850, som kommer med 512 GB grafikminne.

Hmm det var då biffiga grafikkort.

Av Zorerk

Då du verkar få olika BSOD meddelanden så funderar jag på om det kan vara hårddisken.
Vad är det för modell på SSD/HDD'n?

Av Zorerk
Skrivet av Laiq:

Som jag skrev i mitt första inlägg så körde jag memtest hela natten utan fel.

Får ursäkta mig skummade igenom inlägget snabbt. Missade raden där du skrev att du redan kört memtest.
Antar att du har senaste grafikdrivrutinerna baserat på föregående respons.
Har du en Gsync skärm möjligtvis? Om så vilken? Samt är Gsync aktiverat?

Av Zorerk

De gånger jag har fått detta problem så har det varit minnes stickor som varit problemet. Kör ett par rundor med memtest86+ så skall det förhoppningsvis hitta problemet.
Oftast räcker inte en runda utan man får köra ett par stycken.
Du kan ladda ner det från följande sida.
https://www.memtest.org/

Av Zorerk
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Var det verkligen inte uppnåeligt att bygga konsollerna med SSD från början vid förra generationen?

Med tanke på att Samung lanserade den första konsument SSD'n 2006 med det gigantiska 32GB. Ingen anning om hur mycket det kostade men ett par tusen gissar jag på.
Förra generation lanserades samma år, så troligen så var nog inte så ekonomiskt försvarsbart att sätta in en SSD. PS3 hade nog kostat runt 10KKr om inte mer om den hade lanserats med en SSD.

Av Zorerk
Skrivet av Soir:

Misstänker att det inte enbart är laddningstider de vill få bort, utan främst att kunna strömma mer data i realtid från disken istället för att behöva ladda in allt i RAM i större klumpar. På så sätt kan man strömma stora delar av världen, många tunga texturer, och annat som kan behövas, istället för att lagra det i RAM.

Wut, vilken konsol idag eller från föregående generation kör inte högre än 10BASE-T Ethernet?

Original PS3 är tydligen speccad till 1Gbit hade för mig att den var endast speccad till 10MBit. Men har nog aldrig lyckats få den att ladda ner något i snabbare än 800Kb/s via ethernet porten. Den är verkligen seg som sirap. Kunde ta hela dagen att ladda ner uppdatering och diverse annat.

Av Zorerk
Skrivet av roxkz:

Gissar på detta i kombination med en billig QLC-disk med större SLC/MLC-cache... Men jag kan ju vara ute och cykla.

Detta är nog väldigt troligt. Då konsollerna byggs med mycket besparningar för att hålla marginallerna så höga som möjligt. 10Mbit eth, USB2, 802.11 b/g/n wifi, SATA 2 HDD osv i nuvarande och föregående generationer när det fanns/finns fullt goda bättre gränssnitt.

Av Zorerk

Troligen så kommer det vara stöd för NVMe SSD istället. Den nuvarande generation verkar köra SATA II som gränssnitt (kan inte hitta bekräftelse på detta). Men baserat på den marginella ökningen på ladd tider när en SSD installeras så känns det som att PS3/PS4 var strypt med SATA II som gränssnitt.

Av Zorerk

Härligt! Sitter med ROG STRIX X470-I. Frågan blir vilka av de nya CPU'erna som faktiskt stöds. Min 2600 är tillräckligt just nu men hade varit intressant om man kunde trycka i 12-16c istället om rykterna är sanna.

Av Zorerk

Har inte sett något från Roccat sedan de blev utbuade på Dreamhack Winter 2007. Trodde att de hade konkat vid det här laget.

Av Zorerk

Spelade nu i helgen och är ganska hooked. Hann bara spela ett fåtal timmar. Hade ingen krash och det flöt relativt på bra.
Även om jag var tvungen att dra ner på grafikinställningarna för att få 60FPS stabilt. Har en känsla på mitt R9 280X får bytas ut snart. Spelet är riktigt grafiskt krävande men utnyttjade endast 10% av min Ryzen 2600.

Av Zorerk

@tackle: Härligt. Nu ska det spelas på jobbet.

Av Zorerk

Låter som att du har HDMI overscan är inte satt korrekt. Nu var det ett tag sedan jag hade Nvidia kort. Men skall finnas någonstans inne i nvidias kontrollpanel där du kan justera overscan.

Edit: Hittade en länk artikel om hur man justerar detta i Win10.
https://www.infopackets.com/news/9734/how-fix-windows-10-disp...