Inlägg

Inlägg som Zorerk har skrivit i forumet
Av Zorerk

Vad jag vet så skall väl openPGP vara tillräckligt. Samt se till att din mail leverantör kör SSL/TLS över samtlig kommunikation. På så sätt har du allting krypterat hela vägen och bara mottagaren kan läsa av informationen.

Av Zorerk
Skrivet av Elghinnarisa:

Intressant nog så säljs dom ju av G.Skill själva via Amazon, ja enligt Amazon allafall. Dvs. ej en random butik eller liknande.

Kan dock varit minnen i retur som någon bytt ut eller liknande.

Kollade kommentarena så finns det en som beställde samma minnen och fick en SSD istället. Så känns lite dodgy. Kollar jag på Amazon UK så står G.Skill under G-Skill istället för med en punkt. Men det är endast en observation.

Men det kan ju vara så att någon har returnerat gamla minnen och G.Skill brydde sig inte om att kolla om det var korrekt eller inte.

Av Zorerk

Ser ut som att du har fått DDR2 minnen. Pinsen ser lite tjockare ut och är hela vägen in till glipen.
Kan jämnföras med följande bild.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Desktop_D...

Edit: Brukade se detta ofta med förra jobbet när de försökte köpa billiga minnen till servrar på eBay/Amazon. Många som bytte etiketter på minnen och trodde att de kunde komma undan.

Av Zorerk

Då vintertid är den "naturliga" tiden. Bryr mig inte om det hjälper en på morgonen. Åker hur som helst till jobbet innan solen går upp och åker hem efter solen gått ner. Så ser inget dags ljus om vintrarna. Inte ens i England.

Av Zorerk

Det första jag tänker mig är: Har du uppdaterat BIOS?
När du säger slumpmässigt hur ofta pratar vi om?

Av Zorerk

@Kakann

Haloj

Vet inte om någon redan frågat detta.
Hur ser möjligheterna ut för svenskar som bott utomlands och funderar på att flytta tillbaka och vill skaffa ett bolån? Får man börja om från början eller har ni möjlighet att kolla upp ens creditscore från till exempel Storbritanien. Alternativt blir det att man måste bevisa inkomster från Storbritanien?
Har nu varit borta från Sverige i närmare 8 år så finns väl inga bra uppgifter på en i Sverige.

Av Zorerk

Då du redan fått hjälpen att fixa problemet så vill jag ge dig en rekommendation.
Skriv gärna koden på engelska. Det har du mer nytta av i längden om du fortsätter med kodning oavsett programmeringsspråk. Vet att skolorna i Sverige lär ut med att göra det på svenska för att göra det enkelt att komma igång. (Både min C++ och C# lärare lärde ut på svenska)
Men tyvärr skapar problem när man jobbar med icke svensktalande personer. Vissa lärare kräver dock att man gör det på svenska så hör med din lärare.
Just my 2 cents.

Av Zorerk

Sitter med en i5-3570T just nu men bygger en ny dator bit för bit. Sparar för en Ryzen 2 2700X i ett Mini-ITX format.

Av Zorerk
Skrivet av LemonIllusion:

Define-serien har fokus på tystnad, inte luftflöde och kylning. Ta bort delen av hårddiskburen du inte använder och plocka bort frontpanelen så lär du få bättre resultat än ett Define R6 i originalutförande. Vill du ändå ha ett nytt chassi, välj ett som passar dina behov istället.

Buren i sig går inte att ta bort i R3 men vaggorna för hårddiskarna går. Om man inte tar bort hela buren och då måste man ha hårddisken i 5.25 buren. Tror de ändrade på det i R4 så man kunde plocka bort delar av buren.

Av Zorerk
Skrivet av Dren:

@Panzerfister: Tack för alla svar! det verkar ju finnas en trend i att GPUn står sig men CPUn måste gå.

Vilken spännande observation du gör Panzarfister. Jag har ingen aning utan måste nog undersöka det här vidare.

Ser ut som att du använder Speccy för att få fram informationen. Baserat på några trådar på Reddit och TomsHardware så verkar Speccy visa fel siffror. GPU-Z borde ge dig korrekt information.

Av Zorerk

Har bott nu i ca 7 år i Manchester, UK, Flyttade hit tillsammans med tjejen(nu fru) när hon började plugga. Företaget som jag jobbade för då hade ett syster företag i Manchester och de ville promota att de var lite mer internationell, så bytte bara kontor, så var en relativt enkel flytt

Har inga planer på att flytta tillbaka. Men om det blir en flytt till ett annat land då blir det nog inte Sverige i dagsläget.

Av Zorerk

Bland de kända i sverige med svensk support är
Loopia AB
Binero AB
One.com
City Network
Crystone AB

Svårt för en att rekommendera en av dem då man har jobbat för en av de listade. Men de flesta är ganska reko. Har haft domäner på 4 av de 5 listade och har aldrig varit några större besvär. Reglerna runt .se domäner är strikta och det finns lite rum för misskötsel. Andra domänder dock kan vissa av dem vara lite krångliga att ha med att göra. Stora frågan är vad för sidor du kommer göra i framtiden.
Vet att One.com en gång i tiden så gott som låste folk in till att ha hemsidor på deras system.

Av Zorerk
Skrivet av SellahiR:

Jag förstår men inget av era svar är lösningen på mitt problem. Jag får fortfarande dåliga FPS i BF1 medans battlefront 2 går som på rälls. Även D2 är dåligt ultimerat eller så är det något annat fel. Varken GPU eller CPU går på 100%, allra minst gpu av dom två. Så frågan är vad som egentligen är fel.

Skull vilja fråga om du har sett till att din XMP profil är aktiverad? Minnena i din signatur säger 2133Mhz men om du har bytt CPU så kan det vara så att BIOS/UEFI kanske är återställt. alternativt om du har uppgraderat BIOS/UEFI i samband med CPU bytet men kan inte se att det är nämt.

Av Zorerk

@007onex: Ville egentligen utbilda mig inom Spelutvekling/programmering men hade inte behörigheten, men fann det mesta inom IT intressant. Fick erbjudande hos en spelutveklare i början av året. Så hoppade på för att testa. Utvecklar dock bara bakgrunds verktyg för internt bruk i Go och PHP. Men företaget använder diverse olika språk. Bland annat C/C++ och Java.

Men som nätverks tekniker finns det massor utav jobb.

Av Zorerk

Pluggade själv CCNA/CCNP i jönköping. Det är inte endast nätverk, De blandar in lite kodning och virtualisering/server hantering så du har möjlighet att testa lite andra områden inom IT.
http://ju.se/dit

Många i min klass för 10 år sedan jobbar idag som Nätverks tekniker för Telia/Cygate idag. Medan man själv har jobbat som Infrastrukturs chef i England.
Idag jobbar man dock med att programmera då man valde at byta område. Men övergången var "painless" då jag hade programmerings kunskaperna redan.

Av Zorerk
Skrivet av Teddis:

Skrev in mig och valde U.K. för vafan liksom Vinner jag får jag ta det problemet då.

Vill ha backstoryn till denna klausul

Handlar om att lotterier kräver licensiering i kanada. För att ta sig runt detta så har man ett matematisk problem att lösa för då blir det en tävling.
https://en.wikipedia.org/wiki/Skill_testing_question

Av Zorerk
Skrivet av NorBiz:

Haha för 14 år sen så fanns nog inte ens fiber till privata villor, här pratar vi om Stockholm (Kungens Kurva) och hit kom fibern först förra året, så du kan nog känna dig nöjd iallafall om du redan har det i din stad

Kan bekräfta att för över 17 år sedan installerades det fiber i mitt gamla barndoms hem i ett mindre samhälle nere i de småländska skogarna. Då var det en max hastighet på 5Mbit/s. Klart bättre än 56Kbit som man hade innan fibern. Bodde dock i Skärholmen för bara 8 år sedan och då hade jag fiber. Så måste varit ert område som inte hängt med.

Av Zorerk

På jobbet: Logitech MX Master
I hemmet: Logitech G700s
I reserv: Logitech MX518 (Dock väldigt gammal och använd)

Av Zorerk

Kan inte se att någon har nämnt detta ännu men. Har du sett till att din XMP profil är satt i BIOS/UEFI? annars sitter minnerna och kör i 1333MHz. Då CS:GO är ett CPU intensivt spel och kan då vara ganska beroende av att minnerna är snabba nog.

Av Zorerk
Skrivet av Zorerk:

Bor i Manchester, UK
Har ca 23.000kr baserad på dagens "currency exchange" innan skatt. Lönen har inte ökat de senaste 6 åren.
Min titel är 3rd Line Systems Engineer och har snart 8 års erfarenhet i området samt 3 år på universitet i "nätverk och datasäkerhet". Jobbar skift inkluderat med natt skift. Ingen övertidsersättning, ingen jourersättning samt ingen OB för kväll eller natt skift. Detta då det inte finns några lagar för det i England.

Updaterar denna.
På måndag skriver man nytt kontrakt för ett ny arbetsgivare. Cirkus 33.000kr plus en ospecifiserad bonus varje år.
Fortsätter som System tekniker men med mer inrikting mot utvekling istället. Men med mindre ansvar. Inget skift arbete, inget nattskift men kommer att ha jour och OB.
Kan tilläggas att man nu är 30 år gammal.