Inlägg

Inlägg som svan_lind89 har skrivit i forumet
Av svan_lind89

Min första Samsung produkt var en TV, 8 serie - dessvärre curved. Oslagbar pålitlighet/kvalité vad gäller SSD!

Av svan_lind89
Skrivet av KAN1N:

Ultra settings GTX 1060 2500K:
https://www.youtube.com/watch?v=YA4wffI-sv0
Här känns ju som en sweetspot med tanke på pris också. Köp ett beggat GTX 1060 och 8GB ram extra så kan du spela Witcher 3 i Ultra utan problem

"2500k Overclocked to 4.6 ghz." TS kommer förmodligen köra på stock på 3.7 ghz, vilket jag tvivlar kommer flyta lika bra som i klippet.

Av svan_lind89

Om du uppgraderar processorn - tänk på att kontrollera så att du har den senaste versionen av ditt moderkorts BIOS för att garantera kompatibilitet. Annars är risken att datorn fastnar i boot loop och du får ingen bild.

Jag kör själv med en lika gammal dator, i7 3770K @4.4 ghz + 2060Super.
För 1080p fungerar alla spel utom typ BFV och nya COD på högsta settings

Av svan_lind89

En fråga jag ställer mig är hur mycket min CPU (3770K) flaskhalsar mitt 2060Super i 1080P

Av svan_lind89
Av svan_lind89

Har du provat att uppdatera bios på moderkortet?

Av svan_lind89

Hade hoppats på helsvart matta storlek large med sweclockers.com texten lagom diskret nere i högra hörnet.
Maybe next time

Av svan_lind89

@Printscreen: Tack för ditt svar!

Precis vad jag hade tänkt, ett 1030 med passiv kylning. Tror du processorn räcker till?
Enligt prisjakt är uppdateringsfrekvensen 120hz, men det kanske inte gäller i 4k? Oavsett har jag ändå inte prestandan för det, 60 duger alldeles utmärkt

Av svan_lind89

Gammal HTPC - vad krävs för 4K via HDMI?

Hej!
Har precis fått en ny TV (Philips 55OLED854) och undrar om jag kan uppgradera min befintliga HTPC eller om ny ska införskaffas.

Maskinen består av:
Intel i3 3220 med integrerad grafik (Intel HD Graphics 2500)
MSI Z77-IA S01
8GB DDR3

Enligt moderkortstillverkaren är högsta möjliga upplösning 1080p @60hz via HDMI. TV klarar 3840x2160 @120hz.
Räcker det med att skaffa ett externt grafikkort som stödjer 4K via HDMI?

Vet inte vilken HDMI kabel jag har eller vilken version som krävs?

Tacksam för er feedback

Mvh, Emil

Av svan_lind89

GTX 2060 Super, spelar i 1080p 144HZ. Ska byta till 3080 och byta till 1440p.

Av svan_lind89
Skrivet av HappySatan:

7/10

Vilken nostalgi med Datorbutiken och JME data. De två var alltid förstavalet när jag köpte komponenter!

Inet köpte upp bägge så du kan indirekt fortfarande handla där Skriv in datorbutiken.com o se var du landar vetja!

Av svan_lind89
Skrivet av affeiorby:

ja precis, dock kör jag inte allt på ultra heller, har någon sak på low och några på medium, Det kanske är så som @jagjag1 tänker , men tror ni en i7 skulle göra större skillnad? kollar man tester på processorn så ligger den ju bra till i spel i övrigt

Jag bytte från en i5 3570k till en i7 3770k just för att det gör påtagligt stor skillnad med Hyper-Threading i bland annat BFV.

Av svan_lind89

Tycker faktiskt om den förra bättre men kul med förändring!
Den nya påminner lite om Bubbles från trailer park boys

https://imgur.com/KSHXVGw.png

Av svan_lind89
Skrivet av Blomman90:

Det är korrekt rent lagtekniskt att det inte är någon lagstadgad ångerrätt på "specialbeställningar". Det är dock inte helt säkert att en specialbyggd dator nödvändigtvis faller under detta undantag.
För det första är "montering" en tilläggstjänst och bör därmed i min mening ses som ett separat ting. Om det är ångerrätt ifall man köper alla delar och själv monterar ihop datorn så borde det rimligtvis vara ångerrätt om Inet (eller vem som helst) monterat ihop datorn åt dig. Själva tjänsten "montering" kan dock vara lite svårare att ångra då den tjänsten har utförts.

Min uppfattning är att lagstiftaren gör skillnad på en specialbeställd produkt som varken kan återställas eller säljas till en ny kund. Exempelvis om vi talar om måttbeställda produkter (exempelvis en bänkskiva) eller om man fått smycken med personliga ingraveringar. Men komponenterna har ju inte "förbrukats" då de monteras i en dator. Det är fullt möjligt att montera isär datorn och lägga tillbaka komponenterna i sina respektive kartonger.

Så min åsikt är alltså att man borde ha full ångerrätt på alla komponenter, men inte på den utförda tjänsten (montering). Det alltså inte vara någon skillnad beträffande ångerrätten baserat på huruvida jag själv monterar eller köper en tilläggstjänst. Allt detta givetvis under förutsättningen att monteringen inte innebär att varan inte längre är i "väsentligt oförändrat skick".

Din egen källa, Lawline, hänvisar ju till ett beslut från ARN där ett par stövlar med flertalet valmöjligheter inte klassas som specialbeställning, trots att man i detta fall med stor säkerhet inte kan "återställa" produkten (alltså plocka bort/ändra de val som den ursprungliga konsumenten gjorde). Så det ska ganska mycket till för att något ska klassas som en "specialbeställning".

Skrivet av medbor:

Ganska säker på att man kan häva allt som inte är själva byggnationen, komponenterna i sig är ju inte specialanpassade för kunden. Dock går väl alla orginalkartonger och annat förlorat vid betald montering gissar jag? I så fall kan en del av det beloppet också dras av gissar jag...

Skickades från m.sweclockers.com

Huruvida komponenterna är specialanpassade i sig har ingen relevans i fallet då kompositionen av delarna gör den färdiga produkten unik och blir en vara som normalt inte finns i sortimentet. Argumentet med att det skulle vara en tilläggstjänst faller därmed av samma anledning. Hade det däremot gällt en färdigbyggd dator (tex. Taurus) med tillvalen att kunna byta färg, annat grafikkort etc. Hade man kunnat hävda ångerrätt då det är en produkt som normalt finns i sortimentet.

Det är i slutändan upp till återförsäljaren att avgöra huruvida ångerrätten är möjlig eller ej. Även OM det skulle vara möjligt att hävda ångerrätt på specialbyggda datorer skulle återförsäljaren inte återbetala kostnaden av byggnationen, fakturera kostnaden för demonteringen och göra prisavdrag på samtliga komponenter då alla orignalkartonger etc. har slängts - En process som varken gynnar återförsäljare eller slutkund.

Av svan_lind89
Skrivet av Nauie:

Men skulle den fungera under vatten på 50 meters djup, vara stöttålig och ha en riktigt bra kamera skulle den bli väldigt intressant, trots priset.

När skulle du använda telefonen på 50 meters djup? Personligen har jag svårt att se ett vettigt användningsområde för det

Av svan_lind89

@Dakkie: Ångerrätten gäller inte specialbyggda datorer

I 2 kap. 11 § DAL finns det några undantag från denna ångerrätt, bland annat när man beställer en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Men det menas en vara som näringsidkaren normalt inte har i sitt sortiment.

Källa

Av svan_lind89
Skrivet av Söderbäck:

Njaa. Nä. Det här med nyhetsbrev är inte anpassat för mig ;).

Mail ser jag inte som en bra informationsportal alls i grunden. Det kommer så mycket blandat krafs där med inloggningsverifieringar, registreringar, kvitton, bolkningsbekräftelser, och liknande.

Mailen är viktig - som knutpunkt för att övriga tjänster ska fungera. Men det är verkligen inte plattformen jag sitter och läser framför.

Jag har systematiskt avregistrerat mig från alla typer av nyhetsutskick de senaste åren just för att jag önskar hålla isär funktionsplattformen epost (som jag ser det iaf) med mina nyhetsflöden.

Dessutom vill jag inte ha notifieringspling i telefonen av nyheter (har pling på varje mail).

---------------------------------------------------------------------------

Edit:
Nyhetsbrev är för mig för nära sammanflätat med reklamutskick. I många fall finns det nog ingen tydlig skillnad mellan vad företag ser som nyhetsutskick och reklam (kanske närmre "native advertising" snarare än banners så såklart). ICAs nyhetsutskick tänker jag typ.

För sweclockers nyhetsutskick är upplägget antagligen något helt annat. En riktig sammanställning av nyheter - från andra delar av världen.

Men någonstans i reptilhjärnan avfärdas nog alla typer av nyhetsutskick från mig (även om det säkert finns jättebra upplägg för detta) - för nej tack jag vill inte signa upp på reklambrev ;).

"bolkningsbekräftelser"

Av svan_lind89
Skrivet av Muurbruk:

@svan_lind89: Okej, follow up.

Laddade hem Cpuid powerMAX.
Efter 5sek gick temperaturerna upp till 90C så jag stoppade testet. Känns nästan som en gränspuck va?

ja undvik att få högre temps än 80-85c. Lägg på ny kylpasta om du inte redan gjort.

Av svan_lind89

Ja precis det är "overkill" då det inte är ett scenario du kommer stöta på.
Men det är ett väldigt bra sätt att veta om överklockningen är stabil för att undvika spontana krascher när du väl spelar sedan.

Det skulle inte förvåna mig att du upplever en sådan förbättring. Testa höj cpu ration (46 =4.6Ghz etc.) ett snäpp tills det inte längre är stabilt, får du krascher höj cpu volt med +0,20 och ha koll på temperaturen tills du inte får några krascher längre.

Om du inte redan gjort det kan jag starkt rekommendera att åtminstone byta kylpasta på cpu/kylare för att få ner temperaturen.

Av svan_lind89

För Haswell ligger Tjunction på 77c. Vilket betyder att processorn är stabil fram tills core temp är 77c.
Det är normalt sett ingen fara att gå över detta utan det som kan hända är att datorn kan bli ostabil.
Går du upp på 100c kommer processorn börja throttla.

Skulle rekommendera en max cpu temp på 80-85c under Prime95 och att du de-liddar processorn, vilket kan göra väldigt stor skillnad för temperaturen.

https://www.sweclockers.com/artikel/25991-sweclockers-testar-...