Inlägg

Inlägg som Asterion har skrivit i forumet
Av Asterion

Riktigt trist detta Speciellt nu när datorn är helt ny, köpte den för en vecka sen.

Om jag ska sända tillbaka den (eftersom den går fortfarande på garanti), bör jag skicka tillbaka den utan batteri - insatt?

Jag är lite rädd ifall batteriet ger ström till moderkortet. Kanske säkrast att transportera batteriet seperat?

Jag får bara hoppas service tar in sådana här fall, riktigt dumt utav mig att tappa skruven.

Av Asterion

Tappade en M2-skruv i datorn, risk att det händer nånting eller kan man bara köra utan att leta upp?

Jag skulle byta ut mitt gamla M2-SSD-kort i datorn och lägga in den nya.

Dock råkade jag tappa den där lilla skruven (alltså inte hela skruven utan bara "hatten" av skruven" i själva datorn.

Nu kan jag inte ens få ut den längre och jag vet inte vart den är nånstans. I början kunde jag höra skrammel-ljud men nu hör jag ingenting längre. Det är helt tyst nu kvittar om man skakar på datorn eller ej.

Kan man leva med att ha en sådan liten hattskruv i datorn eller finns det risk att datorn kan börja kortslutas och brännas upp när man minst anar det?

Jag är inte alls datorkunnig så jag vet inte hur man tar bort alla komponenterna och det är massor med grejer i datorn tyvärr

Ska jag bara låta skruven vara kvar eller bör jag ta ut den? Finns det några risker?

Av Asterion
Skrivet av vaajkan:

Från 15k till 22k känns inte värt för ett 2070. Jag spelar inte så hemskt mycket för att betala 7k extra för ett bättre grafikkort.

Det hade varit värt det om det hade varit G-sync men det där var ju inte ens G-sync...

Skulle aldrig köpt nån laptop över 20k utan G-sync.

Av Asterion
Skrivet av anon298854:

Kolla på Lenovos hemsida för erbjudanden ibland.
Jag köpte denna för 12800kr inkl frakt.

Konfigurationsdetaljer:
- Intel Core i7-9750H-processor (2,60 GHz, upp till 4,50 GHz med Turbo Boost, 6 kärnor, 12 MB cache)
- 32 GB (16+16) DDR4 2 666 MHz SoDIMM
- 512 GB SSD-enhet, M.2 2280, PCIe-NVMe, TLC
- 17,3" FHD (1 920 × 1 080), LED-bakgrundsbelysning, IPS, 300 nit, antireflex, 144 Hz, tunn
- NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB GDDR6 192 bitar
- Svart
- Tangentbord bakgrundsbelyst silver nordiskt (DK/FI/NO/SV/EN)
- 720p HD-kamera med array-mikrofon
- HM370
- 3-cells inbyggt Li-polymerbatteri, 57 Wh
- 230 W nätadapter (tre stift) – EU
- Lenovo Wireless 2x2 AC, Bluetooth Version 4.1
- Publikationer – nordiska språk (DK/FI/SV/NO/EN)
- 2 års verkstad eller inlämning

Men den finns inte kvar längre och förmodligen inte kommer att finnas. Det var one per life time deal.

De som hade tur fick den dealen. Går tyvärr inte att vänta på Lenovo ska köra samma grej igen. Jag har självt ringt upp till dem för info.

Missade man den dealen den gången så kan man lika gärna blicka åt andra hållet eller sluta jämföra med just den dealen. Går inte att jämföra.

Av Asterion

Verkar som de flesta i den här tråden går på 32GB RAM-linje Jag ska nog följa eran tips och råd! Tack ska ni ha för det!

Av Asterion

Motivering att köpa laptop med 64GB RAM i dagsläget?

Hej Sweclockers,

Jag behöver lite hjälp med tips och råd här. Är det bara jag som inbillar mig eller känns det som att priserna för RAM-minne gått ner rejält nu för tiden? Jämförelsevis med vad det var förra året så känns det ganska prisvärt att köpa RAM nu när det är så billigt trots att det är inte DDR5 utan DDR4 vi snackar om?

Jag gjorde misstag att vara dumsnål när jag köpte min laptop 2014 och köpte endast med 8GB RAM. Numera känns datorn helt trögt just pga RAM. Jag måste stänga av allt för att kunna lira spel och det känns som för varje ny uppdatering av Mozilla Firefox så tar nya versioner mer och mer RAM.

Så verkar det gå för alla nya program och nya Windows Update. Allt tar mer RAM känns det som. Eller är det bara jag som inbillar mig?

Förut kunde man leva gott på 8GB RAM men nu känns det som att utvecklingen gått exponentiellt fram så helt plötsligt krävs det betydligt mer och mer.

Så vad säger ni? Skulle det vara smart att köra på 64GB RAM direkt?

Dessutom bör man alltid köpa RAM i par eller 4 st - samma modell, samma märke, samma allt så det blir kanske svårare att köpa just dessa modeller i framtiden när de inte säljer mer om man nu får för sig att uppgradera i framtiden?

Min uppsättning blir då 4 st 16GB i 2400 Mhz.

Kan man rättfärdiga detta? Jag jobbar som beställare på ett stort företag och använder laptop till att ha tusentals flikar uppe samtidigt för att beställa olika produkter från massor med olika hemsidor. Dessutom håller vi med stora 3D-Panorama bilder på jobbet osv.

Jag vet att det är mycket tabu kring det där med att köpa mer än 16 GB RAM. Folk säger hela tiden att man inte ska köpa mer än 16 GB RAM för allt över det är slöseri, bortkastade pengar osv osv.

Av Asterion

17 tum "gaming" för endast 6500 kr?!?!

Jag hade valt att köpa det i begagnat om jag var du.

Jag tror man får bättre grejer för det priset om man köper det från antingen marknadsplatsen här på Sweclockers eller blocket.

Mycket möjligt att någon vill sälja deras 5 månader gamla 1660ti och i7-8750h för det priset.

Av Asterion
Skrivet av Bushdoctor:

Beställde denna variant: https://www.dx.com/p/abs-foot-pad-for-laptop-pc-grey-4-pcs-ma...

Finns det bättre varianter?

Jag tror det var på grund av båda som jag fick rabatten, trodde att det var för bra för att vara sant tills jag såg fakturan. Läste på ett annat amerikanskt forum att det var fler som hade fått rabatt på grund av försening ungefär samtidigt som mig, men de hade inte fått lika stor summa.

Har du köpt en gaming Laptop kan jag tycka att man kan gott investera i kanske några hundra lappar för en ordentlig Laptop cooler med fläktar.

Finns ju en drös med olika varianter att välja på.

Nåt liknande som denna tex:

https://www.amazon.de/KLIM-Wind-Laptop-Leistungsstark-Noteboo...

Betydligt bättre än bara några ben-knoppar som du tagit fram. Viktigast är ju 2 saker:

Upphöjt så det kommer mer luft och att dessa extra fläktar ska kunna hjälpa till att kyla.

Du kan nog få ner processorn extra 5 grader tack vare dessa och 5 grader är rätt mycket om man närmar sig throttle-nivån som är 95C.

Av Asterion
Skrivet av Bushdoctor:

Nu har jag fått datorn och jag är mycket nöjd än så länge, speciellt för priset jag fick den för 9999 kr. Visst den låter en del vid last och CPU tempen går upp till nästan 90 grader. Men det får man räkna med, om jag höjer upp baksidan några cm så låter den mindre och blir inte fullt lika varm.

Har sett att det finns små "fötter" man sätter baktill på bärbar så de kommer upp lite så luften flödar bättre, har någon tips på vart man kan köpa detta eller någon liknande lösning?

Sök på "Laptop cooler" på antingen prisjakt eller Amazon.co.uk (innan Brexit sker) eller Amazon.de om du vill slippa tull.

Vad sa de nu till dig då?

Du fick det för 9999 sek endast för att de inte skickade ut dessa CoD-spel till dig (rtx2060-kampanj) eller var det pga försening?

Fasiken vilket jävla pris. Kanske mest prisvärda datorn jag nånsin sett har på Sweclockers under alla år jag varit medlem här. Du har mycket mer tur än oss andra. Jag fick inte ens datorn alls pga de producerar inte y—540 17 tummare längre. Eller så ljög de för mig.

Av Asterion

För mig har det alltid varit att antingen go big or go home.

Antingen kör du med värstingkort eller så kör du poor man's budget.

Så antingen 1660ti eller rtx2080.

Mittemellan är inte bra. Inte så värt det och 1660ti är nog det mest prisvärda kortet för laptop!

Av Asterion
Skrivet av TheBodyLotion:

@Ister: Sjukt bra spec, när var denna deal?

Vissa fick det (exakt samma specs) för till och med hela 2000 kronor billigare utöver det andra priset.

Så med andra ord: allt det där fina specs för endast 10 000 (!) kronor.

Varför?

Nånting med antingen försenad leverans eller alternativt de fick inte den där kampanj-CoD spelet.

Iaf, efter när jag såg det där har jag inte ens lust att köpa en dator för samma specs för 18 000 kronor längre. Inte ens värt det.

Lika bra att köpa en i9-9900k + rtx 2080+ 17" G-sync för 32 000 för att kompensera att man gått miste om den här kampanjen..

Av Asterion

Köpte en liknande dator nyligen, dock med 9900K + rtx 2080 istället men jag är riktigt orolig för hur laptops ska kunna hatera kylning på en 9900K eller en 9700 CPU.

Finns en hel del som sagt att de fått undervolt CPU för att få temp att gå under 90 C.

Alienware är dock riktigt dyrt, vad kostade din dator?

Av Asterion
Skrivet av TheBodyLotion:

@netr0pa: Det visste jag inte, alla laptops jag har beställt från Lenovo har dock varit custom builds. Samtliga skickade från Kina med UPS. Har beställt cirka 5-7 laptops de senaste 6 månaderna som företag. Tog förgivet att de alltid skickade från Kina då alla leveranser alltid börjat därifrån. (men men du verkar kunna mer än vad som står specat i leveransbeskedet)

Aldrig behövt betala tull+adminavgift. Ingen här har väl sagt något att Lenovo är ett fiffelföretag förutom du? Jag påstod bara att de kan skicka direkt från Kina(vilket förmodligen är mycket billigare än att ha custom builds i lager). Så du kan vara lugn, har beställt där flera gånger och alltid varit nöjda med mina beställningar.

Jäkligt mycket antagande från dina kommentarer. När man bara har svarat på någons fråga varför Lenovo kan vara så billiga.

De gångerna jag beställt från Lenovo har de skickat direkt från lagret i Nederländerna.

Sen var ju diskussionen att Lenovo har lägsta pris men om det skickats från Kina eller Nederländerna för samma pris, vad spelar det för roll egentligen? (förklaringen varför det är så billigt kan vara både och, ingen mellanhand + deras sätt att administera varorna).

Totala priset är det samma och frakt-tiden står angivet så det är ingen överraskning.

Av Asterion
Skrivet av TheBodyLotion:

@netr0pa: Syftar på att de inte håller någon lager här i Sverige, de gångerna jag har beställt så har de alltid skickats direkt från kina med UPS.

Om de skickar direkt från Kina till Sverige så kommer vi köparna att behöva betala för tull-skatt+ adminavgift.

Men jag ringde till Lenovo och detta priset är allt (frakt + tull +allt) så förmodligen skickar de från ett lager antingen i Sverige eller inom EU.

Och detta är trotsallt från självaste Lenovo så det är inte något fiffelföretag.

Du kan vara lugn. Det är som att du skulle beställt från Google eller Apple.

Av Asterion
Skrivet av TheBodyLotion:

@netr0pa: Och direkt från Kina.

Är inte alla laptops Made in China nu för tiden eller menar du att det finns nånting som heter "Made in Sweden"?

Datorn / smart phone om du sitter på för att skriva det där meddelandet just nu kommer till 99 % också från Kina.

Lenovo Sverige betalar skatt till Sverige / EU precis som inet om du menar att de kan skippa skatt mirakulöst...

Skillnaden är bara mellanhand men det är kanske lika bra att cheferna får lite extra bonus.

Av Asterion
Skrivet av Json_81:

Var hittade man det priset? Måste varit en förlustkampanj hos någon butik?

Tro det eller ej, det kommer från självaste Lenovo.se

Varför så billigt?

Ingen mellanhand.

Ingen Netonnet.
Ingen inet
Ingen webhallen.

Av Asterion
Skrivet av Exner:

Gaming-laptop med I7 och RTX 2060 för 13 500.

https://www.dustinhome.se/product/5011133194/gl63-8se

Efter när man sett den där Lenovo y-54 med i7-9750h, 32 gb ram, 17 tum, 144hz, Matt, rtx 2060, 500gb ssd, för 12580 kr (vissa fick det för 10 000 kr (!)) , så blir man tyvärr lite spoiled

Hur fasiken kan Lenovo har så lågt pris på den där modellen?

Annars är den här länkade datorn också helt ok, dock hade det varit perfekt om den varit 17 tum istället för 15.

Av Asterion
Skrivet av Bushdoctor:

Jag fick nyss ett e-postmeddelande från Lenovo att jag kommer att få tillbaka 2342,60 kr, så jag kommer alltså ha betalat exakt 10 000 kr för datorn, det känns bra!

Varför fick du tillbaka detta? Vad var deras motivering, vet du det?

Kan man fortfarande köra på samma knep i dagsläget om man nu lyckas beställa den?

Av Asterion
Skrivet av SPACEFACE75:

Beroende på krav såklart, min känsla är att att laptop inte håller toppklass i några år. Prestandan halkar efter i takt med att tiden går.

Utan att veta exakt vad du gillar, så hade jag köpt 1 bra laptop nu idag, för 20-25K-ish sålt den om två år och köpt en ny bra laptop till. Tror att den sista prestandan efter 25k-ish (+-något k) är tveksamt, om man inte vill ha certifierade drivrutiner eller liknande för bidl/video/cad, som såklart kostar extra
Tiden kommer att göra skillnad på laptop då uppgraderingar är högst begränsade. Någon länkade till en för 50K,det känns som en sämre deal än att köpa ny bil...

Jag lirar lite spel ibland, mestadels fps: CS:GO, Overwatch, osv vilket såklart inte kräver så mycket utav grafikkortet.

Annars är det mestadels surf, många tabbar dock. Jag jobbar dock ibland med 3D-bilder, rätt så stora bilder (jobbrelaterad).

Men saker som jag själv prioriterar är bra CPU, RAM (minst 32GB), och 1GB SSD + stor backup HDD, 17 tum.

Av Asterion
Skrivet av Nachtgeist:

Två testpiloter har provat två släpbara värstingar på senare tid ,budgeten är 15-20 000 över din ,men det ger lite av en fingervisning om hur det är att leva med stationära komponenter i en släpbar dator (varmt, dyrt och högljutt). https://m.sweclockers.com/testpilot/27310-testpilot-alienware...

Och
https://m.sweclockers.com/testpilot/28107-testpilot-msi-gt76-...

För 35 K kan du få en riktigt grym stationär och med en betydligt större skärm,vilket i alla fall jag tycker är trevligt. Då kan du enkelt byta grafikkort om några år och väsentligt förlänga livslängden. Varför vill du så gärna ha en släpbar? Är det alls förhandlingsbart? Ett tips om du vill ha en någotsånär lättflyttad stationär är att köra på mindre formfaktor och trådlös mus och tangentbord, då är det inte många sladdar att koppla i och ur .

Min fru kommer att kasta ut mig (eller datorn) om jag kör med desktop. Det är tyvärr inte förhandlingsbart. Jag är välmedveten om att det är mycket pengar som kastas ut i sjön men tyvärr så har någon här hemma lite allergi mot desktop (anledning: attraherar damm, blah blah blah).

Jag saknar den tiden jag hade desktop men nu är tyvärr så det är, jag får bara hitta något att kompensera. Kanske om vi hittar någon mini-desktop istället men jag har tyvärr inte hittat något bra än.

Kommer en i9-9900K att låta rejält i den där laptopen? Har tyvärr inte sett någon recension på just den laptop de säger hos pcspecialist.