Inlägg

Inlägg som Asterion har skrivit i forumet
Av Asterion

Är den här musen verkligen något att ha?

Tänkte mest att köra till office osv men kan man ställa in så man kan stänga av dessa sido-knappar osv? Har aldrig haft en sådan mus tidigare, bara kört Logitech MX518.

Stor skillnad i prestanda mellan denna och MX518?

Av Asterion

Nu måste jag komma in i matchen igen för jag blev själv nyfiken på vad ni menar med "smearing" ?

Är det detta ni menar med "smearing" / eftersläp, etc?

https://www.youtube.com/watch?v=RMXw8TocaQY

För i så fall kan jag inte märka nånting med smearing på 32GK850G trots att jag lirat Counter-strike ända sen 1999 så 20 år totalt dag in och dag ut med det här spelet! Och det finns inget annat spel som kräver så mycket fps som Counter-strike, det vet ni redan...

Jag har kört alla typer av skärmar från 1 meter tjocka CRT sen oldschool-tiden till TN-skärmar på 144Hz till IPS-skärmar på 144Hz och tills nu med VA på 144Hz och jag kan säga just den här skärmen (32GK850G) är den bästa jag haft! Och jag lirar på SMFC-nivå om det ens nu har någon betydelse.

Blev så nyfiken på just allt det här med smearing så jag var tvungen att googla upp alla reviews om just den här skärmen och se om någon upplevde också smearing men det finns ingen som klagat på smearing så är det mig det är fel på eller är det ingen andra som använde samma skärm som märkt det heller?

Titta lite på reviews så ska ni se, ingen som klagat.

Såg nån review på Youtube dock en kille som hade samma skärm (dock med Freesync-version, antagligen den version som slutar på bokstaven F - som Freesync istället för G som G-sync) och så här stod det:

https://i.imgur.com/YhoLkff.png

Så antagligen har 32GK850F problem med smearing medan 32GK850G har inte samma problem.

Smearing-problem kan variera från VA-skärm till VA-skärm, kan inte dra alla samtliga VA över en kam. Tror ändå det bästa sättet är att beställa den här modellen och en annan IPS för att jämföra sida vid sida och se om det är någon skillnad. Många företag erbjuder fri frakt tillbaka.

Jag gjorde exakt samma grej (beställde 2 skärmar av 2 typer) och gjorde min egen bedömning.

Här är lite recension från de som köpt LG32GK850G gällande smearing:

https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/9z0h75/lg_32gk850g...

"DSnef 1 point 12 months ago

Just purchased this monitor a few days ago. I haven’t noticed any smearing at all. I upgraded from a 24in 144hz 1080p and absolutely love it. I’ve been playing CSGO, Blackout and BFV and have no complaints. The gsync is nice considering my 1070 is what’s pushing it currently. I do some photo editing on it as a hobby and the colors are great.

permalinkembedsavegive award

[–]uchihaslifematters[S] 1 point 12 months ago

so in fast moving object in games nothing objectionable aur irritating happens?

permalinkembedsaveparentgive award

[–]DSnef 2 points 12 months ago

Not that I’ve noticed.
"

"Tenelli 2 points 12 months ago

I just bought this monitor last week after doing a lot of research and it has been amazing. Don't notice any smearing. A few things to keep in mind though.

It has roll off on the edges of the screen which I start to notice when sitting at 2.5 feet and closer.

It has no sharpness setting. So text may seem a bit blurry. This is a deal breaker with this monitor for some people.

Neither of these have been a problem for me. I feel that as long as you sit at an absolute minimum distance of 2.5 feet away you shouldn't noticed either of these issues. 3 feet away being the sweet spot for me."

Av Asterion
Skrivet av Nivity:

Som sagt, kul för dig att du inte är ser eftersläpningar, smearing etc
Vet inte vad ditt system har med saken att göra heller

Tror jag märker mer utav IPS-glow än "eftersläpningar, smearing" iaf - vad dessa placebo-namn nu innebär.

Av Asterion
Skrivet av Nivity:

Kul för dig. Men du har missuppfattat allt, du kan inte stirra dig blint på spec siffror som 5-1ms eller hz.

Det är bevisat 100 gånger om att VA inte är i närheten av IPS om man jämför 2 optimala paneler mot varandra.
Ännu längre till TN såklart. Bara söka efter detta, finns massvis med information om detta.

Jag har själv provat VA skärmar och de går helt enkelt inte spela på för mig, paneltekniken är för långsam. (Något väldigt många andra också upplevt)

Men om du inte märker något, kul för dig då du kan köpa billigare skärmar

Faktum återstår, IPS är enda mellangrunden som existerar i nuläget.

Well, jag har lirat Counter-strike ända sen 1999 (beta 5.0) och gått genom hela den här utvecklingen av Pentium III 500 Mhz CPU, Voodo 3 16 MB grafikkort - tills nu med i9-9900k + RTX 2080ti:

Jag märker ingen skillnad och tvärtom, det här är det bästa jag haft så ja. Billig eller ej spelar mindre roll och så mycket billigare är det inte. Märks inte på kvalitén iaf och om du menar att en dyr skärm fortfarande har defekt med glow och allt möjligt så tror jag det är som att kasta pengarna i sjön.

Av Asterion
Skrivet av Nivity:

Jag hade gärna kört på VA om det ens varit i närheten utav IPS för spelande. Tyvärr är VA fortfarande rena skräpet för detta ;/

Det är 144 hz (165 hz med OC) på min VA-skärm. Jag märker ingen skillnad på det när det gäller spelandet mot andra skärmar.

Det är trot sallt en spelskärm / gaming monitor, gjord för gaming. Finns till och med inställning där man kan ha permanent crosshair mitt på skärmen av olika sorters... Officiellt G-sync. 5 ms vs 1 ms, jag märker ingen skillnad. Kan en människa verkligen märka någon skillnad på det? Vi snackar om ms.

Vill man verkligen ha speed för CS:GO så hade man nog hellre tagit en TN 240hz och inte större skärm än 24 tum för att lättare ha koll på hela skärmen utan att behöva vrida på huvudet. Men det gör man nog om man verkligen vill bli semi-pro. För oss andra som lirar MM eller faceit / ESEA då och då räcker det med 144hz.

Av Asterion
Skrivet av awesometrygg:

Inte varit och testat än, men kanske värt att överväga en VA panel istället? Verkar ju vara bra färger där med, fast med bättre kontrast och svärta.

VA-skärm (LG 32GK850G) är det BÄSTA som hänt mig! Tack å lov att jag valde den här VA-skärm istället för IPS. Bättre kontrast och svärta. Bildkvalitén är ju suverän! Betraktningsvinkel är inte ens så dålig som folk säger.

Jag saknar verkligen inte IPS längre och kan tyvärr inte gå tillbaka till IPS nu efter detta. Kanske möjligtvis om 10 år om de ens kommer att förbättra IPS då. Utvecklingen har inte gått framåt på många år ser jag.

Att i dagens 2019 (snart 2020) fortfarande inte kan lösa problem med blb eller IPS-glow är ju katastrof! Varför folk ens försöker köpa och lämna tillbaka skärmar 20 gånger innan de får en "perfekt" skärm är för mig oförståeligt. Hur man ens orkar med det. Det ska man inte behöva göra om man lägger ner så här mycket pengar på en skärm. Att den här utvecklingen är mer utav en norm än undantag... Har de inte kvalité-kontroll och tolerar folk verkligen detta? Att det finns folk som försvarar IPS-skärmar också.

Av Asterion
Skrivet av perost:

Troligtvis har datorn minst DP 1.2, vilket räcker till 2560x1440@165Hz.

Är I samma sits som TS.

Klarar mini-dp 1.2 också 4k i 144hz? Jag är nyfiken.

Av Asterion

Samsung Magician är nyckeln, jag håller med Techs.

Av Asterion
Skrivet av blunden:

Du kan avsluta det direkt och antingen välja om du vill ha tillbaka pengarna (och förlora kvarvarande tiden) eller avsluta abonnemanget och fortsätta dra nytta av tiden du redan betalt för (dvs. de 3 månaderna i detta fall). Testade det själv igår.

Tusen tack för info! Men då verkar det som att det funkar lite som Spotify Premium isf

Av Asterion
Skrivet av NoNamesWayne:

Tror denna länk ska gå rätt. För er som missade Xbox-sändningen ikväll så får man nu 3 månader av Ultimate game pass för 10:- (Gamepass för xbox, Pc och xbox live gold).
Passa på att prova!

https://www.microsoft.com/sv-se/p/xbox-game-pass-ultimate/cfq...

Går annars att gå in via store och söka på ultimate game pass där och följa länken.
Gjorde det precis.

Förlåt för noob-fråga men är detta abonemang eller kan man avsluta det när som helst så det inte automatiskt förlängs?

Av Asterion

Så ja, nu grabbar och tjejer! Nu har jag äntligen testat den andra skärmen: LG 32GK850G och det finns inget snack om saken längre!

LG-skärm är helt överlägsen i nästan allt! Kanske till och med den bästa skärm jag nånsin ägt! Värt varenda krona.

+ Färgerna och bildkvalité var som en dröm (testade 1440p-video)
+ Den skärmen jag har här just nu har inga blb vad jag ens kan se. Inga glow såklart (tack VA!). När jag testade blb-test, då var det nästan helt kolsvart. Kanske inte riktigt helt svart men man ser inga ljusa partiklar på något hörn iaf. Tack å lov!
+ 32 tum känns som en fröjd för ögat.
+ Bakgrunds-LED med många inställningar - att man får allt det där för under 5k är ju underbart!

Såklart har den här skärmen också några negativa punkter:
- Fotstöd betydligt ostabilare än den andra kan jag se. Gäller att ha den här skärmen på ett stadigt bord och inte bord som IKEA LINNMON / ADILS.
- Tar långt tid att starta upp, kopplar inte in till datorn som den andra vg27aq.
- Färgerna mattas av direkt om man inte sitter rakt på så det är bra att ha det med i åtanke om man som par ska titta på film. Men å andra sidan så tycker jag detta är mindre störande än IPS glow när man tittar på IPS från sidan... IPS glow är definitivt jobbigare.

Överlag skulle jag ge den här skärmen 8/10 och den andra 6/10. Att de kostar ungefär lika mycket är helt otroligt. Kanske för att Asus vg27aq är nyare modell men jag tycker inte vg27aq är värt nästan 6000 kr ordinarie ( eller 4800 kr på singles rea). Rimligare pris hade varit runt 3900 - 4000 kr.

Fick LG-skärmen på runt 5k på singles rea och jag tror det var det bästa jag köpt det här året iaf. Får se om den skulle gå på rea på Black Friday också men om den gör det, KÖP! Du kommer inte att ångra dig.

Av Asterion
Skrivet av Laxpudding:

@netr0pa: Alla IPS:er i den här klassen har någon form av glow-effekt. Och det står i proportion till hur ljusstarkt man kör skärmen där många kör skärmarna just för ljusstarkt, särskilt för ett dämpat rum vintertid. Som tumregel ska brightness-reglaget stå på de lägsta 20% av skalan i de situationerna.

Sedan varierar glow:et en hel del med exemplaren också. Men för hög ljusstyrka på skärmen förstärker verkligen problemet. Artikel i ämnet: https://www.sweclockers.com/artikel/24406

Det där är mycket bra tips som du gav oss. Tack ska du ha för det! Dock tycker jag det är lite synd att man ska behöva sänka ner brightness till 20 % på en helt ny skärm som kostar 7-8k (syftar på nitro xv273k).

Man ska inte behöva ha låg settings på brightness på dyra skärmar, förstör ju ögonen att ha alldeles för lågt. Ställde ner på 20 % på min skärm och har fortfarande glow, syns fortfarande väldigt mycket, men det är mycket möjligt jag hade otur att få måndagsexemplar.

Av Asterion
Skrivet av Krisppo:

Kanske lika bra att man inte slog till på en VG27AQ då, tråkigt att höra att det är sånna problem för en del av er som fått den!

Men det verkar ju som netr0pa skriver vara lite av ett lotteri oavsett vilken man väljer (om man inte vill gå upp allt för mycket i pris, misstänker jag). Får väl se vad som dyker upp under BF helt enkelt!

Det finns positiva saker med den här VG27AQ-skärm också som tex:

+ Mycket stabil! Det gungar inte alls, bra fotstöd, stabil som en stridsvagn.
+ Skarp bild. Funkar utmärkt när det gäller ljusa bilder / videos.
+ Funkar bra i spel, mycket snabb.
+ Lagom storlek om du lirar CS:GO, first person shooting games.

Dock kan jag tyvärr inte tolerera IPS-glow, speciellt inte när det täcker upp halva ytan på högra sidan och halva ytan på vänstra sidan. Jag har lite BLB på kanterna på högra och vänstra sida men det är en bagatell. IPS-glow däremot täcker betydligt större yta och det förstör upplevelsen i både film / spel / videos och allt så fort bilden blir lite mörkare.

Min fråga är dock: Ni som äger den där dyra "fancy pancy" Acer Nitro XV273K aka 4k-drömmen - Har ni också problem med IPS glow? Och i så fall, täcker det stora ytor? Kanske är det lotteri på dyra skärmar med? För isf så får man kanske överväga något annat än IPS.

Av Asterion
Skrivet av sdaniel1:

Tråkigt när det blir så, förstör hela känslan.

Detta sa rtings:
Decent black uniformity for the LG 32GK850G-B. There is some clouding visible, and some backlight bleed around the edges and close to the corners. This is, however, one of the best scores we have measured up to date, second only to the LG 32UD59-B.

Håller tummarna att du får ett bra ex!

Tack ska du ha för önskelyckan! Riktigt snällt utav dig!

Ja, det där med skärm är lite som lotteri och att välja rätt skärm är också svårt val ibland. Alla skärmar har sina för- och nackdelar tyvärr.

Av Asterion

Tänkte bara uppdatera om TUF Vg27aq att jag fått hem den, provat och jag blev riktigt förvånad hur mycket IPS glow det var på båda två kanterna på var sin sida.

Sker bara vid när skärmen visar mörka partier / filmer / videos.

Men tillräckligt störande för att jag ska märka av det. Kanske drabbas den där nitro 4k-skärm av samma problem?

Ska prova den där LG 32GK850G (VA-skärm) i helgen och återkomma med feedback. Förhoppningsvis fastnar jag mer för VA.

Av Asterion

ASUS VG27AQ eller LG 32GK850G, vad hade ni valt?

Skulle LG 32GK850G funka till AMD freesync?

Eller kanske bättre att spara lite pengar och gå på den där Acer 27" Nitro XV273K eftersom den har 4k?

Av Asterion
Skrivet av anon32713:

Jag hade lämnat tillbaka båda och köpt fyra.

Och sen hade jag lämnat tillbaka dem också.

Så kan man också göra. Förstår inte det här "skämtet" men det är legit strategi att använda återköpslagen, speciellt när man upptäckte bra deal lite för sent för att kunna göra bra research om just den skärmen. Jag upptäckte erbjudandet hos dagens-fynd-tråd precis innan single's dagen tog slut.

Inte så att jag köper 2 skärmar på samma gång varje dag.

Av Asterion

ASUS TUF VG27AQ vs LG 32GK850G (Mycket svårt val för mig, behöver eran tips & råd)

Jag köpte nyligen 2 skärmar, båda på rea så jag funderar på att behålla den ena bara och släppa tillbaka den andra eller släppa tillbaka båda två för att vänta på BF.

Så 2 val:

https://www.komplett.se/product/1135750/gaming/spelutrustning...

Det här köpte jag för runt 4800 kr.

och det här:
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/dat...

köpte jag för runt 5000 kr.

Vilken skulle ni behållt och vilken skulle ni lämnat tillbaka om ni hade varit den som köpt? Eller hade ni lämnat tillbaka båda?

Jag kör den här datorn (laptop) just nu och vill koppla upp mig på extern-skärm:
https://www.pcspecialist.se/b%C3%A4rbara-datorer/octaneVI-17/

Processor: i9-9900k
Grafikkort: rtx 2080 (8GB)

Jag har mini-DP-port vad jag kan se på laptop så jag kommer att behöva mini-DP till DP-konverter / kabel för att nå 144 hz.

Jag lirar alla möjliga spel så för mig vill jag ha en allround-skärm. Vilken hade ni valt om ni varit min situation?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Asterion

Jag lade också en order på TUF-bandwaggon tåget men hoppas jag inte behöver ångra mig. Jag hörde också att man bör ha en dator som klarar av 144 hz och inte 60 hz eftersom den här monitorn funkar sämre för 60 hz.

Dessutom har jag rtx 2080-kort så det var kanske lite slöseri för mig att inte gå på 4k-skärm på 27 rum istället.

Men jag tycker själv att ska man köpa 4k så kan man lika gärna "go big or go home" och köra på 34 tum välvd-skärm istället.

Då märker man åtminstone en större skillnad.

Dessutom kostar TUF mindre än hälften av vad en 4k- 34tum kostar. Jag tänkte också med den där XV273K men enligt recensioner så kan man inte köra 144hz samtidigt som man har Gsync på så vad är vitsen?

Av Asterion
Skrivet av Krisppo:

Ooh, inte illa. Kommer det dyka upp bättre pris än så här under BF, tro? Eller är det lite väl optimistiskt tänkt från min sida...

Jag undrar samma fråga faktiskt..