Inlägg

Inlägg som Querth har skrivit i forumet
Av Querth

Fast sen å andra sidan är det ju Samsung vi pratar om som verkar ha en historia av att göra kunder missnöjda med extremt dåliga yields och konstiga beslut på sistone

Av Querth

De pratade om det här förra året på "Design Automation Conference" (DAC) också

Av Querth

Suckers! (Zuckers?)

Av Querth
Skrivet av anon201296:

Svårt att "försvara ett köp" av något bättre än RTX 3080 imo

Verkligen. Att köpa ett 3090 är långt ifrån ekonomiskt försvarbart och det här kortet är ju inte bättre 😅

Av Querth

Tycker det här var riktigt imponerande i M1 Ultrans favör. Jag tycker det är synd att enbart Apple gör energieffektiva kretsar och hoppas AMD/Nvidia/Intel blir tvingade att gå åt det här hållet. Men det kommer ju knappast hända

Av Querth

Spelar Mordheim ofta här hemma :). Skapar, målar och printar mycket terräng!

Av Querth

Inet i år mycket på grund av deras samarbete med sweclockers som gjorde att jag äntligen kunde köpa ett 3070 för bra pris :).

Annars så hade det blivit webhallen pga bra service och jag gillar deras butik i Uppsala!

Av Querth

Jajjemen! En Creality cr-10v2 som är moddad och går nästan dygnet runt

Av Querth

Kanske något Xilinx kan använda eventuellt när de tillhör AMD?

Av Querth

Stort tack till sweclockers som ordnade samarbetet med Inet för några månader sedan så man kunde köpa ett 3070 för ett rimligt pris ❤️. Ångrar inte det köpet en sekund

Av Querth
Av Querth
Skrivet av hakan78:

Intel har gjort en bulldozer.
Den är inte intressant om det drar så mkt kräm. AMD känns fortfarande som i förarsätet.

Nämen det här är väl ändå oerhört långt ifrån vad bulldozer var när den släpptes. Alder lake är ju stark över hela brädet och har bäst nuvarande singeltrådsprestanda till skillnad från bulldozer som var riktigt dålig i det området.

Att den högst presterande cpun inte är så energieffektiv i maxlast är ju inte optimalt. Men det är ju den där sista prestandan som krämats ur för att ligga på topp. Arkitekturen i sig är ju inte dålig om man kollar på cpun med 6st starka kärnor

Av Querth

Enbart intresserad av 4K om det är DLSS som kan backa upp det

Av Querth

Är väl bara att vänja sig med att syskonbarnens framtid är dömd typ

Av Querth
Skrivet av Yoshman:

Har inte hört något om dessa innan. Men har inte speciellt svårt att tro på "mer energieffektiva än Nvidia" för något som specifikt satsar på AI då sådant lär lösas med någon form av NPU.

Nvidia har i.o.f.s. sina Tensor-cores, men NPUer tror jag är än mer specialiserade mot AI. Mellan tummen och pekfingret brukar man säga att funktioner som implementeras i HW (ASIC) är runt en tiopotens mer energieffektiva jämfört med motsvarande funktion implementerad i mjukvara på en mer generell HW.

ML kommer in i allt mer, så råder inget tvivel om att framtida datorer kommer ha alla möjliga former av HW-acceleration för AI/ML. Det i sig betyder inte att alla som satsar på detta kommer bli rika som troll, rimligen kommer rätt många ge sig in i den branschen likt hur alla nya branscher brukar utveckla sig (se t.ex. på grafik-kretsar i 3D-grafikens tidigare år...).

Slutligen, Nvidia lär också stoppa in allt mer AI/ML specifikt kisel vad det lider. Problemet för de mer etablerade drakarna är att de är relativt få, de flesta små uppstickare misslyckas men räcker ju att någon enstaka träffar väldigt rätt för att de med tiden ska bli den man borde ha satsat på

Tack så mycket för svar! Tror det är en riktigt gamble att lägga pengar i det känns det som. Men en liten slant kanske man kan satsa i småbolagsportföljen :).

Av Querth

Vad gör IMSYS?

En snackis på diverse forum är ”Imsys”, ett börsnoterat svenskt företag som ska ta upp kampen inom AI. De hävdar att de är mer energieffektiva och har bättre prestanda än till exempel Nvidia inom området.

Jag förstår dock inte hur man ska kunna tolka deras produkter eller kunna utvärdera om de faktiskt har något bra på gång. Känns ju väldigt sketchy att bara lita blint på att deras VD säger något utan att kunna jämföra med andra produkter.

Är det någon som har kunskap i detta? Och är det värt att investera något i det till och med?

@yoshman du kanske vet något som vanligt?

https://www.imsystech.com/

Av Querth

Tänker spontant på människor som tycker att ”gröna” alternativ skulle bli för dyra när det kommer till logistik och frakt.

Av Querth

”Åh nej”

Av Querth

Köpte ett 3070 Eagle :). Det var lite osäkert då jag inte riktigt visste hur ljudnivå och sådär är på kortet men jag var i väldigt stort behov av en uppgradering!

Tackar igen Sweclockers och Inet!

Av Querth
Skrivet av Aloysius:

Jag tycker du visar prov på en klandervärd människosyn. Vuxna människor i ett fritt samhälle ska såklart få konsumera hur mycket el de vill så länge de betalar för den.

Oj, det var nog det konstigaste jag läst idag