Inlägg

Inlägg som Querth har skrivit i forumet
Av Querth

Vet inte riktigt om det blir 3070 egentligen, beror helt på Big Navi. Uppgraderar ifrån ett gtx 570 1280Mb och en i5 2500k.

Av Querth

Deprimerande siffror. Om det ändå det kunde optimeras lite bättre så vi kunde få kort som ligger närmare strömförbrukningen för undervoltade kort i standardutförande, det är ju alltid samma visa att korten pressas till gränserna för att säkerhetsställa prestanda. Och med den där strömförbrukningen ser det ju inte bättre ut att kretsen pressas med tanken på att series X drar väldigt lite ström mot vad den ger

Av Querth

De här resultaten är ju vad man ville se av 3080-korten i recensioner

Av Querth

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en om det sammanföll med en period då jag behövde en ny dator. Men jag tror min 2500k uppdateras med nya Ryzen ändå så det blir nog inget i slutändan

Av Querth

Som nämnt ovan så är det väl ändå effekten som är intressant huruvida den skulle kunna värma en lägenhet? Inte hur varm den är vid utsuget? Såvida den inte smälter ner plast osv

Av Querth

Priset 😅.

Går det inte att söka efter tester i kategorin nätaggregat på mobilen?

Av Querth

Årets medlem: @Yoshman
Mest kunniga medlem: @Yoshman

Av Querth
Skrivet av UndaC:

Så ska det inte se ut nej. Vilken browser och telefon?

Skrivet av huxflux:

Rensa historiken kanske?
Funkar fint för mig i Safari.

Fixade, hade en missad uppdatering och rensade webbplatsdata och historik.

Iphone 7, safari

Av Querth

https://i.imgur.com/MNGZZZw.png

Så här ser det ut på min mobil, ska det vara så? Det är ju helt oanvändbart?

Av Querth
Skrivet av marcusOCZ:

Det har du sagt i drygt tre år nu. Still waiting.

Haha! kul att du hade helt rätt när jag kollade profilen

Av Querth

@KalBumling: Jag trodde helt enkelt att det var väldigt viktigt med energieffektivisering i serverhallar, om det är vad syftar på. Är inte det redan väldigt viktigt där?

Användningsområden där det skulle vara mer okej att ha mindre effektiva kretsar/kraftigare kort skulle ju vara för spelutvecklarna som kan behöva den extra kraften innan spelen är mer optimerade. Men jag tycker inget utesluter det andra, det ska alltid siktas på förbättring i energieffektivisering inom alla fronter. Att det skulle släppas kort oftare tror jag inte riktigt skulle hända, det skulle nog fortfarande ta lång utvecklingstid precis som idag att släppa nya kort med annat fokus. Prestandan skulle ju vara bättre, men till ett max tak av strömförbrukningen.

Men det du tar upp är viktigt för många tänker likadant. Att det liksom är en hopplös cirkel där man inte vinner. Det kostar alltid att producera, men man kan göra det effektivare. Oftast är ju lägre strömförbrukning likvärdigt med färre komponenter och att man kräver mindre energi av ett elnät som ständigt byggs ut. Vi måste ju jobba från alla håll när det gäller att bli effektivare, att producera energi och konsumera mindre energi. Man kan alltid göra det bättre, effektivare och mer miljövänligt. Det gäller bara att ha ett annat fokus, vilket ständigt nedprioriteras. 3080 hyllas för grym bra prestanda, vilket jag håller med om att det har. Men jag skulle även vilja att det samtidigt fick rejäla avhyvlingar för att det drar så mycket ström och att det krävs extra resurser för att kyla.

Jag tänker att det är ju rätt skevt att det hyllas att Nvidia lyckas kyla de här korten så pass bra, när det egentligen borde diskuteras mer om att det ens kräver så pass mycket mer resurser/material i första hand. Sättet det här redovisas i recensioner är tråkigt tycker jag bara, det kunde vara mer nyanserat. Det är dags att kräva mer av de här företagen. Jag hade samma åsikter om bulldozer, Vega osv också.

Jaja, ville inte starta en hel miljödebatt egentligen. Tyckte det kunde vara kul om det lyftes mer i sammanhanget oftare.

Av Querth
Skrivet av UndaC:

Kortet drar också osedvanligt mycket sett till grafikkort historiskt = något negativt för dem som ogillar det.

Det där tycker jag är en tråkig utveckling med mycket i världen. När vi egentligen borde ha som mål att bli energieffektivare i allt vi gör så kan taket för energin ett kort slukar ändå slå nya rekord.

Visst energieffektiviteten kanske är likvärdig som föregående generation men det spelar ju ingen roll när man I slutändan använder mer energi i en rigg ändå. Varför är det så svårt att bryta mentaliteten inom elektronik (bland annat) att det inte spelar någon roll hur mycket ström något drar så länge man har råd och det fungerar. Vart är miljöaspekten? Det ifrågasätts inte ens vad jag Kan läsa/lyssna på här och på youtube.

Jag skulle ju inte bli ledsen av att en maxgräns sattes för strömförbrukning för icke professionellt bruk när det kommer till hårdvara. Men det är ju väldigt opopulärt att tycka så 🤷‍♂️

Av Querth

Det är ju oerhört tråkigt att det bitvis ser SÄMRE ut än originalet, och inte några små detaljer heller. Saker som att buskage inte rör sig när explosioner sker är ju en stor förlust när det här ska vara en Remaster av ett mästerverk. Suck för kassa konsolportar som det baserats på.

Och att det mestadels körs på en tråd i processorn är ju en facepalm utan dess like!

Av Querth

Missförstår jag det här? Sparar man 55kr?

Av Querth

Men det verkar ju lite för bra för att vara sant egentligen. Om man kan få prestanda som mäter sig med desktop processorer, varför gör man inte allt möjligt för att bara dumpa x86 och byta till ARM asap? Vi är ju i en klimatkris dessutom så att ha oerhört mycket strömsnålare maskiner måste ju vara av hög prio?

Kan någon lätt förklara det här för mig? Klart att allt skulle behöva anpassas efter ARM. Och bortsett från att äldre hårdvara skulle behöva emuleras. Varför satsar man inte på att få allt att fungera native på ARM?

Av Querth

Väntar på AMD och köper något runt 3070~ prestanda, om det är AMD eller Nvidia spelar inte så stor roll, har bra erfarenhet av båda lagen

Av Querth

3090 hit och 3080 dit. Ge oss en ny Tegra som switchen kan uppgraderas med x)

Av Querth

Beror ju helt på vad recensioner säger och hur AMD's kort presterar

Av Querth

4k känns inte så önskvärt, sikta och satsa på den bärbara versionen. Skulle inte ha problem med 720p skärm i framtiden heller, vill bara ha stabil framerate och en nintendo-shop som inte laggar

Av Querth

Det vore helt sjukt om de undkommer avgifterna