Inlägg

Inlägg som r3mpuh har skrivit i forumet
Av r3mpuh
Skrivet av Cyne:

Ja, det är en bra poäng. Kanske ha en separat instans för gamla karaktärer, bara för nostalgin. Men jag vill nog också ha en total nystart utan gammalt fusk. Blir lite kul att börja helt från scratch också!

Man spelar enbart på ladders? Non-ladder karaktärer är ju bara att delete'a/junk.

Av r3mpuh
Skrivet av SweDragon:

Det visade sig att det var PSUn som var problemet. Fick låna ett annat från en kompis och nu var det stabilt i timmar av spelande där det tidigare krashade vid laddning av bana. Så om symtomet är att datorn startar om i ett sådant här fall så är alltså PSU en stark misstänkt!

Använde du 2 st pci-e kablar ifrån PSU eller 1 st kabel(med 2x6+2 pin uttag på)?

Av r3mpuh

MX Blåa brytare är de enda användbara!

Av r3mpuh
Skrivet av Puttefnasket:

Jag tar mig för pannan och tänker följande, myten lever fortfarande att jord är någonting viktigt att använda sig utav vid montering av datorkomponenter. Skit i jorden helt och hållet.

Det viktiga i sammanhanget är att montören och komponenterna skall ha samma spännings potential därför är det bra att ha en hyffsat stor antistatmatta där chassit och komponenterna kan ligga innan monteringen, med en lång kabel kopplad till mattan med ett handledsband som är ledande mot montörens hud.

Så har man så långt det är möjligt minimerat riskerna att skada sina komponenter. Förutom det självklara att inte ha på sig något klädesplagg i syntetmaterial och gå/stå på ett linoleumgolv med strumpor i syntetmaterial...

Så för att förtydliga, blanda inte in jorden alls!

MVH

Haha, yes, bra tips! I vardagslivet så brukar jag personligen dock torktumla syntet filtar/alla klädesplagg & sedan förvara/bära hem tvätten i svarta plast sopsäckar = Har supermycket statiskt elektricitet uppladdad hela dagarna här hemma & brukar alltid snudda vid folk som hälsar på med fingret för att zappa dem! ⚡😈

Just saying, var naken, inga mattor, ta i något element/vattenkran först utav allt, sedan arbetsbordet/chassit lolz, rör inga komponenter utan att hålla i chassit först & fortsätt sedan konstant nudda det(ha kontakt med chassit) via typ låret/magen/armbågen medans du vidrör datorhårdvaran? Enklast säkerställt med esd-armand I guess? Anti-stat matta känns överkurs(kostar pengar? Noty, lulz)/dammsuga inte dumburken bara. 😘

/r3mpuh

Av r3mpuh
Skrivet av s3ns3n:

-Är detta lämpligt eller finns det en stor risk att jag dödar mina nya komponenter?

Väldigt tacksam för andras synpunkter.

Mvh Oskar

Oskar! Det här fixar du, var försiktig med pinsen på nya processorn/moderkortet vid cpu-monteringen, läs cpu/moderkortsmanualer(+möjligtvis youtube video lite specifika processorserie monterings tips beroende på generation), montera åt rätt håll osv.

Läs mitt inlägg ovan, kör på corsair nätagget!
Montera datorn naken utan mattor så slipper du esd-skador, jorda dig innan. Gg ez. Montera dator åt rätt håll, glöm ej moderkorts/chassi distanser & m.2 ssd har också distansskruv I think.

Här har du en .pdf fil från Samsung för hur man hanterar/monterar deras RAM(alla) minnesmoduler utan att ha sönder dem/med minimala skaderisk:

https://www.samsung.com/semiconductor/global.semi/file/resour...

Av r3mpuh
Skrivet av Xyborg:

Ok, för det första så finns det ingen praktiskt anledning att byta. Ditt 650W nätaggregat kommer att räcka till med råge. 5 år är inte heller något konstigt eller problematiskt med åldern på ett bra nätaggregat

För det andra: du ska ABSOLUT INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER blanda sladdar från två olika nätaggregat. Standarden för nätaggregat styr endast hur kontakterna är utformade och kopplade i den ände som kopplas in i komponenterna. I änden som kopplas in i nätaggregat skiljer det sig åt mellan olika nätaggregat. Du kan mycket väl förstöra ditt nätaggregat eller dina komponenter om du återanvänder kablage mellan olika nätaggregat.

Detta är korrekt, notera dock hur han är införstådd med att man icke skall använda andra modulära kablar än original som det specifika nätaggregatets kom med & är designat/kopplat för.

Själv använder man 2 st pci-e kablar istället för 1 st för det ger placebo mindre spoltjut.

Förstår inte varför Trådskaparen inte skulle byta nätaggregat mellan datorerna btw. Lathet? RM850 har högre kvalité än Fractal Design 650 nätagget & kommer hålla längre. 10 års tillverkargaranti självsäkerhet har corsair för sitt nätaggregat vs blott 3 år hos Fractals Designs ditot. Såga bort hårddiskvaggor/turkmodda dit corsair nätagget om det är för stort/långt för att få plats bara. Byt chassi till ett bättre med stöd för fullstora nätagg i värsta fall, lmao.

Gl hf!

Mvh r3mpuh

Av r3mpuh
Skrivet av s3ns3n:

En splittad 8-pinkabel. Är det en PCI-E sladd med två stycken 8-pin huvuden för grafikortet vid ena änden och sedan en 8-pin huvud vid andra änden för nätaggregatet? Ursäkta men jag är inte så kunnig.

Mvh

Klart du skall köra med 850w agget.
10 års garanti. Kör med två separata kablar.
Bara för att du kan. 😎

Mvh r3mpuh

Av r3mpuh
Av r3mpuh

Inte Fallout II? Helt värdelöst then.

Av r3mpuh

Riktiga män kör med hub.

Av r3mpuh

Han kör säkert Ryzen. 😎

Av r3mpuh
Skrivet av macmann1:

Kort fråga i minnesdjungeln. Jag ska köpa lite mer minne, 2x16GB 3600MHz som ska köras med en i7 8700k på ett Gigabyte Z390 I AORUS PRO. Primärt syfte spel. Min fundering är nu helt enkelt om jag bör prioritera timings eller single rank?

Som jag förstått det så är single rank bättre än dual rank, men är single rank med högre timings bättre än dual rank med lägre timings?

Minnen jag har funderat på att köpa:

16-18-18-38, Dual Rank enligt vad jag googlat mig till:
https://www.proshop.se/RAM/Crucial-Ballistix-DDR4-3600-C16-DC...

18-18-22-22, Single rank.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/h...

Dual Rank är bättre.

Av r3mpuh

Dem nämner inte ens Ryzen 4500U som utlovat på hemsidan ni länkar till? https://www.guru3d.com/files-details/clocktuner-for-ryzen-dow...

SCAM! Gör om, gör rätt. Noob CTR.

Av r3mpuh
Av r3mpuh

💎👐💎

Skrivet av pine-orange:

Jag förstår inte? Det är en vanlig låt?
Den här är specialgjord i alla fall, den kanske redan finns här i tråden.

https://youtu.be/1xPmR4aNgkA

Den dära hade ju inga instrument.

Av r3mpuh

Heroes of Might and Magic IV > All.

Av r3mpuh

GME Bröthers!!1 \o/

Av r3mpuh

På dom bara Kina! 😈🇭🇰

Av r3mpuh

Mer Huawei åt folket! 🇭🇰

Av r3mpuh

Skitprodukter. 😌