Inlägg

Inlägg som stonbeck har skrivit i forumet
Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knobe
Sitter och försöker få in XP på min 900 nu.. Men det verkar inte som att den börjar läsa från USB minnet. Gör allt enligt intruktionsboken, men den startar aldrig upp installations programmet..

Någon som varit med om det..?

Hade inte ditt problem men en hel del andra men efter att jag följt denna guide minutiöst fungerade allt klockrent
http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-u...

Kanske hittar du något av intresse i den som du missat.

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjon Geao
Hej från villken levenratör har du bredbandet?
Har du Huawei E220 modem?
Jag pratade med tele 2 om deras mobila bredband funger ihop med linux men dom svara nej då får du leta upp ett program skälv som fungerar för deras stöder inte linux.
Sen pratade jag med ASUS suport dom sa tele 2 är svårt att få att fungera ta telia i stället det är lätt att installera på linux, så jag ringde telia suporten då nej vi har inget stöd för linux det får du göra på eget bevåg.
Vad gör man då? Jag tänkte ställa frågan här, måste vara någon som vet hur man gör och om det funerar.

Ps. För att denna ska vara mobil att ta med sig så måste det ju finas så det fungerar, hoppas någon använder det som vet hur svårt det är med dom olika opperatörerna.

Märkligt att det ska skilja mellan operatörerna fast dom kör med samma hårdvara, hur som helst är det E220 och Telia jag fick att fungera tämligen enkelt, så Telia och Huawei E220 fungerarar klockrent med utgåvan av Linux som sitter i EEE vid leverans.

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjon Geao
Hej är det någon som använder mobilt bredband till svenska 900 med linux?
Jag har hört det är svårt att få det att fungera med linux.
Någon som använder mobilt bredband som kan berätta hur du gjort för att få det att fungera.

Nej då, det gick jättelätt, tyvärr har jag inte linux kvar på min 900a men jag har för mig att det hette "nätverksanslutningar" - "skapa" - "gsm/umts" sen skötte sig det mesta av sig självt, har i alla fall för mig att det var ungefär så jag gjorde, däremot installerade jag ubuntu eee och efter att ha provat ett antal guider gav jag upp, men med den linux variant som satt i från början gick det utmärkt.

Av stonbeck

Trevlig liten maskin eee900an, tyvärr tycker jag inte detsamma om linux, varken Asus variant eller Ubuntu men detta med att installera XP med USB-sticka har inte gått något vidare för mig, någon här som lyckats lägga in XP på den Svenska 16gb varianten som har lust att hänvisa mig till någon foolproof guide, tack på förhand!

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deranged

Köper hellre Acer One än Asus som är så plastig så, rena rama plastic fantastic...

Finns det något som styrker att det verkligen är så? Tidigare erfarenheter av Acer och Asus gör gällande att Acer brukar kännas plastigare än Asus och vad jag läst hittils på nätet är juh just att Acern är plastigare än Asus eee, jag tänker köpa någon av dessa men jag vill definitivt ha den med högst byggkvalitet, jag har ingen möjlighet att själv känna och klämma innan köp så finns det några säkra indikationer vad det gäller kvalitetskänslan hos dessa maskiner vore det intressant att höra, vore skönt att slippa Packard-Bell och Zepto känsla om det är möjligt i denna låga prisklass..

Av stonbeck

Omnian verkar helt klart bli en grym lur blir svårt att välja om det blir den eller Xperian som får ersätta n95an som börjar ha gjort sitt snart, vad det gäller iphonen som fansen försvar in absurdum här så är den ärligt talat inte på banan om man vill ha en kunnig lur, inte kunna skicka en fil över bluetooth, är det ett skämt, iphonen är visserligen snygg och operativsystemet är läckert men när funktionaliteten knappt matchar en kontantkortslur från Nokia eller SE blir det inte så lite pinsamt.....

Av stonbeck

Vista på båda datorerna hemma.

XP på jobbet, tyvärr känns bra sunkigt nu när man skämt bort sig med Vista..

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KniFF
Din Plasma är helt enkelt snällare med källan av materialet, troligtvis för att din Plasma inte klara höga upplösningar. Dvs du lurar dig själv att bilden är bättre, för att skiten skalas ned så inåthellvete så du inte ser "pixligheten".

Jag kan ju förstås ha fel, men det är min gissning.

mvh

Vet inte hur sådant fungerar när datorn är kopplad till tvn men tvn i sig klarar i alla fall 1920 x 1080 men det kanske inte var så du menade?

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Så är ju alla plasmaägare plasmafanboys och LCDägarna LCDfanboys.

Det är dock bara naivt och JÄVLIGT taskigt mot trådskaparen att säga till han att förbi se RISKEN att bränna fast bild på plasma. Kör du t.ex en film på datorn till TVn, Du somnar mitt i filmen o när filmen är slut så är det samma bild oavbrutet för att skärmsläckaren inte startar ibland i vissa mediaspelare = Toasted skrotplasma, medans LCDn hade klarat sig perfekt. Finns ingen mening att argumentera om det eftersom det e REN FAKTA och står med som en varning i manualen.

Undrar hur länge man ska sova för att sabba sin plasma på det viset????

Om det är något som är jävligt taskigt så är det att fara med grova överdrifter på det vis du gör, sen förstår jag inte varför du har en så otrevlig ton i dina inlägg.....

Hur det fungerar att läsa text törs jag inte svara på då jag sällan använder tvn till att surfa på eller läsa annan text, men där är säkert en LCD fortfarande bättre då jag upplever dom som aningens skarpare/vassare, till fördel vid textläsande men till nackdel vid filmtittande, utifrån egna erfarenheter skall tilläggas.

Av stonbeck

Har datorn kopplad till en Panasonic Plasma och det fungerar utmärkt, klart bättre än polarnas LCD apparater, känns som plasman är mindre känslig mot halvtaskig kvalitet på materialet, t.e.x webb-tv, inte lika vass och pixlig i bilden om materialet inte är det bästa, vad SueCia snackar om vet jag inte, fastbränningar och LCD bättre till spelkonsol.
Har inte råkat ut för fastbränningar, även om det säkert kan hända om man är extremt klantig, dessutom är det relativt lätt att få bort och jag har klart bäst bild till PS3an i bekantskapskretsen, säkert finns det LCDer som är lika bra men att LCD generellt skulle vara bättre till spelkonsoler köper jag inte av egna erfarenheter.

Av stonbeck
Citat:

Jag tycker att 2408WFP är en kanonskärm och vill rekommendera den till alla utom de som målmedvetet spelar snabba spel. Jag spelar FPS-spel ibland och jag märker inte av input lagg, men en seriös gamer kan säkert göra det.

Kolla in AnandTechs 24" roundup.
http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=3302

Intressant test!
Själv är jag mycket nöjd med min 2408WFP, dock så spelar jag inte något då kanske jag tyckt annorlunda men för mina ögon är den kanon..

Av stonbeck
Citat:

Jag önskar också fler tips, t.ex. ett väderprogram där man kan hålla kolla på vädret

Har kört med Handy Weather på alla mina symbian lurar sedan N70n (N70, N90, P990, P1i) tycker det är riktigt bra..!

http://se-m600i-software.epocware.com/Handy_Weather.html?Sour...

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fonzeka
Är det nån som hittat ett headset med fungerande musikontroller?
Har testat HPM-82 i butik men jag fick det inte att fungera trots att SE själva påstår att den ska vara kompatibel

Jag använder HPM-82 till min P1i och det fungerar utmärkt, konstigt att du inte fick det att fungera..? Använder även Bluetooth headsetet HBH-DS970 även det fungerar mycket bra.

Av stonbeck

Riktigt läcker lur, SE är riktigt duktiga på att kombinera egen design med hög kvalitets känsla parat med bra funktioner och ett vettigt pris!

Av stonbeck

Har en dv9390ea och är mycket nöjd, älskar dessutom utseendet och finishen på materialen, mycket trevlig maskin, däremot är jag inte helt 100 nöjd med Vista men det är en annan femma...

Av stonbeck

Är mycket nöjd med min P990 har inga problem alls, den fungerar mycket bättre än S60 Nokiorna jag hade innan, brukar byta mobil väldigt ofta men denna har jag varit så nöjd med så den har fått hänga med, har dessutom TomTom Mobile6 navigation på den och det fungerar kanon, titta lite på en Tytn innan jag skaffade P990n men WM6 känndes rätt gammalt och trist jämfört med UIQ 9.1 Det ända så kan få mej att byta bort den är en kanondeal på P1i eller W960!

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cornfed
Hej

Jag fick äntligen min underbara "lilla" laptop idag och jag är väldigt nöjd måste jag säga. Riktigt, riktigt nöjd t.o.m. Jämfört med tjejens Acer 15,4" (aspire wlmi... nånting) så är det inte bara storleken som skiljer utan även byggkvaliten. Hp:n känns definitivt dyrare, mer påkostad å flådigare

En liten fråga dock: hur får man quickplay att funka utan att den bootar upp windows? Nu när jag "ploppar" fram fjärren och klickar på quickplay på så bootar den först upp windows och sen startar quickplay. Likadant blir det när man trycker på genvägsknappen på tangentbordet.

/janne

Har för mej att det är så att Quickplay bara går att starta på XP datorer utan att starta igång hela operativsystemet, inte Vista då tyvärr.. Är inte helt hundra men 99 på att jag läst att så är fallet, trist...

Roligt att du är nöjd annars, håller med om att det är riktig premium känsla i HPs bärbara Pavilionserie.

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reoshi
Nja jag tror faktiskt inte den funkar till Express card sloten.. Ganska stor skillnad, både på den du nämnet som smalnar av där inne (expresscard54) och den som bara är allmänt smal (expresscard34).. dock går expresscard34 in i 54an.. men PC cards går inte stoppa i ngt av express slotsen.. tyvärr..

Jag var ganska säker på att Zepto hade express slot, men jag postade länken ändå då jag tänkte det kunde passa många andra
Kanske finns/kommer finnas en motsvarande mus för express slots, who knows.

Ok misstänkte att det var så, visste inte att det var storleksskilnad mellan expresscard34 och 54 trodde det hade med något annat att göra, så tackar för den kunskapen *bugar*
Så då är det bara att hoppas det dyker upp någon fiffig lösning för express slots då också....

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reoshi
skönt att få lite klarhet i det iallafall.. men det går alltså skicka in datorn för att få bluetooth installerat? fraktfritt..?

Jag vet iofs inte med er, men då jag beställde min var bluetooth ett ikryssat alternativ.. Inget jag prioriterar så högt atm, men jag hittade en väldigt intressant bluetooth mus som motiverar inbyggd bluetooth..
länk: http://www.coolstuff.se/p828/MoGoMouseBT.html

Den är cool denna musen, är också lite sugen på en sådan är dock fundersam på om den passar i en Expresscard slot? Min Hp har expresscard slot i stället för PC Card slot och så även Zepton tror jag? Expresscard sloten smalnar väl av lite innåt va? Kommer den få plats i så fall?

Av stonbeck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hugo hagman
Hur fick du det att funka? Ingen annan lyckas ju. Sen drivers till telias var ju e620? Funkar det ?nd??

Nja, på Telia sidan jag länkade till finns till både E620 och E220 så jag hade nog inte provat med drivisar till E620 men det bäste är nog att vända sig till den operatör du tänkt använda.