Inlägg

Inlägg som sesese har skrivit i forumet
Av sesese
Skrivet av smurfb:

Netonnet säger nu att det inte går på garantin för att verkstaden säger att det inte är garanti och att "dom är utbildade". Jag vet inte vad Netonnets verkstad har för utbildning i konstruktion och materiallära men men... Känns som en återvändsgränd.

ARN har 6 månaders väntetid vilket är rätt lång tid. Tingsrätten känns lite för seriöst även om man bara står för sin egen kostnad i såna här mindre fall.

Hur tycker ni att man ska gå vidare?

Använd mail så du har på fötterna. beskriv tydligt vad vad felet är. När de meddelar att det är ditt fel så måste de bevisa vad du har gjort för fel vilket är omöjligt för dom att göra. Skriv upp all tid du lägger på att driva frågan så de förstår att du kommer gå hela vägen till ARN där de vet att de kommer förlora. Netonnet måste kunna visa att du varit oaktsam mot produkten vilket jag ser som en omöjlighet för dom att göra. Vill du att den ska lagas bara så går det på extraförsäkringen som du betalt för.

https://www.netonnet.se/content/info/trygghet/

https://www.netonnet.se/files/Content/files/3460/N%C3%A4r-hj%C3%...

som du tydligt kan se så är försäkringen meningslös då hemförsäkringen går in där garantin inte funkar.

Av sesese

Vilken skit skulle inte vilja ha tillbaka maskinen om det inte finns en åtgärd som visar att felet inte kommer tillbaka. Solklart fel som går på garantin. Varför betala för en extra försäkring när du har 3års försäkring i KKL. Helt meningslösa pengar bara ett sätt för butiken att lura dig som kund.

(antar nu att ingen i familjen stått på maskinen och inte erkänt)

Av sesese

Jonas gör bra tester. Sista CPU testerna där jonas inte varit med har inte levererat sweclockers nivå

Av sesese
Skrivet av Frekeb:

Som ägare av 970 får jag tyvärr säga att det nått sitt slut nu, jag köpte nyligen Resident Evil Village och insåg att det kräver mer minne än vad min gamla trotjänare har att tillgå, så det blir väl att bita i det sura äpplet och se vad man kan hitta som inte ruinerar en idag.

Jag kör en skylake processor och undrar nu hur jag ska välja grafikkort, var hittar man info om vad en gammal processor klarar innan den stryper när man parar den med ett bättre grafikkort?

kräver du +144 bilder/s då kan cpun bli ett problem annars är https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=7278935 en super deeal mycket bra prestanda till "liten" peng. pris prestanda kungen idag.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/28222?key=f6f2a12ee0...

Av sesese
Skrivet av GooGeL:

Det är väl bra om transportsträckan minskar på sådant som ska återvinnas.

Här pratar vi om fabrik som ska tillverka batteri inte återvinna batterier.

Av sesese

Det tråkiga i kråksången är att tack vare den stora utbyggnaden av elkraft i Sverige gör denna investering lönsam. Skulle vi inte ha så kraftiga elkablar som idag exportera el som motsvara alla vindkraftverk i Sverige så skulle även denna fabriken varit placerad i Sverige. Men tack vare våran stora export av el så finns det möjlighet att bygg fabriken på denna platsen.

Vi förfular Sverige med vindkraft sedan skickar vi energin utomlands vilket gör att även nya arbetstillfällen lämnar Sverige.

Tyskland har generellt energiunderskott men tack vare den starka energiexperter från Norden så finns det ett litet överskott iregionen. OBSERVERA fabriken ligger lagom längt från Dannmark så jobbpändning blir nästan omöjlig för danskarna. Troligen ett aktivt val av tyskarna så jobben stannar i landet.

Av sesese
Skrivet av kristallkrona:

Jag blir förvånad att det är så många som har svarat att de inte använder sig av delbetalning. Jag använder mig utav delbetalning. Datorn som jag sitter på nu är delbetalning, för jag behövde verkligen en helt ny dator. Sängen som köptes var på delbetalning, för det behövdes verkligen en ny säng då den typ var sönder.

Tvn gick sönder och behövde en ny, tog den på avbetalning också. Jag har det inte så bra ekonomiskt ställt för att lägga ut pengar för sånnahär saker jag nämnde ovan. Jag tycker att alternativet för att kunna välja delbetalning är bra att det finns.

Märkligt att du har råd att betala delbetalningarna men du kan inte spara samma summa när du betalat av skulden. Låter mer som att det brinner i dina fickor när det finns pengar. Måst handla nu.
Gör automatisk överföring från lönekontot så du inte ser pengarna så kommer även du få ordning på din ekonomi 😏

Av sesese

13% tänker fel.

Grunden i vanlig ekonomi spara minst 10% av lönen så du kan göra större investering. (Hus/lägenhet) sedan spara du för semester efter det så kan du spara för att köpa prylar. Låna aldrig för köp av prylar. Kan du inte köpa idag då får du snällt vänta som många andra.

Av sesese

Jag gillar onkyo Fick garanti reparation typ 7år efter köp sedan fick den många hyllningar ex https://www.dirac.com/hme-onkyo-tx-rz50-receiver-review/

Av sesese

Hej alla har nu fått nytt datum på leverans. Nu är det inte V18 längre utan v23 som den ska komma. Någon som fått hem sin TX-RZ50 ännu? suger börja minska. enligt grossisten som min butik har så är det endast 2st som är på väg. min och en till.

Av sesese

Samma dag som internet kom i stor skala så minskade kvaliten på spelen. (det går att fixa efteråt)
Samma dag som internet kom i stor skala till bilar så kom mjukvaruproblemen. (det går att fixa efteråt billigt bilen behöver inte längre komma in till verkstan för uppdatering)

Av sesese
Skrivet av Entity:

Tycker bilen ser liten ut, kravet är golf storlek och adaptiv farthållare.

Har du provkört Zoe?

Ok bil v50 D2. Säker bra komfort ej adaptiv farthållare. Men snål och inga stora pengar i skatt. Men 16mil om dagen då är det elbil om det handlar om ekonomi.

Av sesese

Är det mer eller mindre prestanda vs PS5?

Av sesese

Fördelen med dagens prisnivåer är att få uppgradera i förtid. Vilket gynnar miljön. Sedan att den visuella skillnaden mellan ett kort för 20000 och ett kort för 8000kr är minimal då det idag finns ”fusk mjukvara” tror jag gör intresset för dyra kort än mindre intressanta. AMD 6950 för endast 8000kr är ett kap.

Av sesese

När ett 6950 kort kostar under 8000kr hur många är villiga att betala över dubbla priset för endast 20-40% mer prestanda?

Av sesese
Skrivet av Entity:

Zoe har tyvärr batterihyran att ta hänsyn till som varierar med milen. Det gör det tyvärr till en dålig affär.
Samt är inte zoe liten ?

fel
bilarna jag visar här äger du batteriet. Det är därför det blir en så överlägsen ekonomi. sedan är servicekostnaden extremt låg.

PS 52KW batteriet ger ca 32riktiga mil

Av sesese

https://www.blocket.se/annons/gavleborg/renault_zoe_r90_41_kw...

Zoe med hela 41KWh batteri. tror inte du kan åka billigare. 149000kr

önskar du större batteri 52 KWh
https://www.blocket.se/annons/stockholm/renault_zoe_r110_phii...

laddar du på natten kommer du ner under 1kr/KWh (om du ändra till timdebitering på ditt el abonnemang)

service tror jag är 24mån intervall.

Av sesese
Skrivet av Bonovox85:

Räknar Nvidia med att släppa RTX 50xx redan nästa år?

Iofs kom 4090 ut i höstas men känns som ganska snabb turnaround.

Nvidia kommer inte släppa kort som konkurrerar med egna kort. Så Nvidia kommer vänta in AMDs nästa drag så räkna med 2år på 4000 serien.

Av sesese

Intel skrev att topp modellerna sålde dåligt. Då finns det mindre anledning att driva CPUer som är ännu mer effekthungriga. Vi kommer se fler 35w CPUer med bra prestanda. Titta på AMD där X3D med lägre effekt ändå anses som snabbaste spel CPUn. Min bedömning är att effekt siffrorna på topp CPU/GPU kommer att minska framöver.

Av sesese
Skrivet av matrimLOL:

Man brukar ju se 3080 för cirka 6000-7000 beggad, hur står sig den mot 4060 ti? Låter ju som att prislappen lär hamna på runt 5000-6000.

Du får ett nytt 6950 kort som är betydlig snabbare för 7800kr idag. Så att få över 6000kr för 3080 känns svårt