Virtual Pinball

Jag blev sugen på att bygga något kul i somras. En idé som visade sig sammanfalla med en ganska blöt och därmed trist semester som tur var, då detta kom att ta rejält med tid i anspråk.

Jag har sett flera enormt enormt fina, imponerande byggen bl.a. här på Sweclockers, men då jag inte har tillgång till skrymmande verktyg som CNC-fräs eller bordssåg ville jag göra ett försökt med lite hederliga verktyg och (delvis) utgå från prylar jag redan hade liggande. Tänkte att jag delar med mig lite så kanske någon annan som inte heller har perfekta förutsättningar men är sugen vågar sätta sågen i träet. Det är också anledningen att jag ibland valt att beskriva lite mer i detalj, då jag förstår att det kan kännas lite lätt obegripligt innan man tar tag i och kommer in i det.

Utgick inte från färdiga ritningar utan måttade lite lagom slarvigt och trixade och donade med små speciallösningar sen tills allt hängde ihop hyggligt. Blev väldigt nöjd över det måhända lite småruffiga resultatet (att finslipa är inte min grej) och även om projektet växte successivt i omfattning var det både väldigt kul och lärorikt.

Och slutligen mycket nöje för familjen! När det var klart alltså och jag kom tillbaka till verkligheten efter att ha varit som uppslukad

Uppdatering 2024-03-03: Har lagt in några filmklipp i sista inlägget