6650tx olika varianter och priser. Samma prestanda?

Permalänk
Medlem

6650tx olika varianter och priser. Samma prestanda?

Hej

Det ska köpas en dator i delar till grabben för bla fortnite...

Skiljer det något i prestanda på de olika 6650 grafikkorten? Amazon har för 2800 och vissa kostar 3800. Jag ser att det är olika tillverkare.

Mvh
Fredrik

felstavat
Permalänk
Medlem

Tjena!

Kul att det blir datorbygge för grabben!

Det korta svaret är ja.

Priserna på Radeon 6650XT varierar utifrån flera olika parametrar, allt från tillverkare till kylare. Men det skiljer sig också ofta i prestandan mellan dessa kort, då vissa kommer överklockade från fabrik, medan andra kommer i standardhastigheter. Ofta så skiljer hastigheterna på grafikkortets GPU-frekvens, Turbofrekvensen & hastigheten på minnet.

Så, det är många parametrar som gör att priserna för samma modell varierar. Du nämner Amazon, och min erfarenhet är att det kan vara svårt att se såpass detaljerade tekniska specifikationer, gentemot en hemsida som Inet som har mer detaljerad information kring kortets olika hastigheter.

Om 6650XT är ett bra och prisvärt kort det vet jag inte. Men det kanske någon annan kan fylla i?
Enligt denna artikel: https://www.sweclockers.com/artikel/38587-basta-grafikkortsko...
Så verkar 6650XT vara ett bra köp!

Med vänlig hälsning,
n.

La till mening om rekommendation eller ej.
Visa signatur

| AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz | Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB Pulse | Gigabyte B650 Gaming X AX | 32GB Corsair Vengeance | MSI MAG A850GL PCIE5 850W | be quiet! Pure Rock Slim 2 | Corsair 3000D Airflow | Argon FENRIS A55 |

Permalänk
Medlem

Tack för svar

Jag har googlat och för de spel han just nu är inne i så verkar kortet vara helt okej. Såklart finns det alltid bättre:).

Det går fint att klicka in hos tillverkarna och läsa spec men som okunnig så säger inte några hz hit och dit inte mig hur det påverkar verkligheten.

Permalänk

Köpte ett XFX 6650 xt på Amazon för strax under 3000 för en månad sen till ena barnbarnet och han är helnöjd så här långt. Även han spelar huvudsakligen Fortnite. Är ingen expert men jag tror inte det skiljer mer än max 1% mellan dom olika korten. Däremot kan nog ljudnivån variera en del beroende på fläktlösningen.

Permalänk

Största skillnaden är kylaren. Prestandan kan skilja någon % om det är överklockat från fabrik men det är (nästan) aldrig värt pengarna.

Mitt råd är alltid, har man inga specifika krav så köp det billigaste.