Nvidia ber återförsäljare prioritera spelare

Permalänk
Avstängd

Mest troligt för att ge kunden en känsla av att korten kommer att ta slut "så bäst jag handlar mina två" omedvetet skulle jag tro.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Inaktiv

"For NVIDIA, gamers come first. "

Haha visst, när ska dem släppa volta för gamers då?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Hellowiener:

Snart försvinner dessa "valutor", och med dem även detta problem.

Ett nytt problem uppstår, en tsunami av nuverande generation grafikkort kommer flöda över hela marknaden.

Inget jag tror folk kommer klaga över

Är nog därför dem drar ut så på nuvarande generation grafikkort. När tsunamin väl kommer så måste dem ta ett rejält kliv uppåt i prestanda för att kunna sälja några grafikkort för 10.000kr stycket.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av superegg:

Annat sätt är att gå till en butik och köpa två och sen be sin mamma gå in och köpa två till och sen beställa två till och sen beställa det på sin mamma med så har man 8 kort sen och sen väljer man en annan butik sen.

Ja eller hur. Det finns ju inte precis brist på sätt att gå runt den enskilda butikens system, men jag tycker ändå att butikerna visar köparna mer respekt igenom att ha denna regel som begränsat antalet kort än att alla köps upp av grävare och en stor grupp blir utan. Med det sagt; Inte garanterat att det fungerar heller, men det är en gest som kan ge ett positivt resultat. Det återstår att se när nästa generations high end kort kommer ut som lockar till uppgradering.

Permalänk
Inaktiv

Jag tror det blir lite som med kasinon i Usa, att de sätter upp kameror och loggför prousers och sedan bannlyser dessa från att besöka butikerna. Räkna kort och räkna bitcoin block är sak samma.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon255588:

... Men köper man flera high end kort så har man nog råd med frakten ifrån två olika webbutiker, om man handlar online.

Köper man flera kort i avsikt att tjäna pengar så medför ökad fraktkostnad en längre återbetalningstid.
Alltid är det någon som tycker att det blir för mycket.

Skrivet av superegg:

Annat sätt är att gå till en butik och köpa två och sen be sin mamma gå in och köpa två till...

Jag tror inte många investerare ber mamma köpa grafikkort för tiotusentals kronor.

Permalänk
Inaktiv

"For NVIDIA, greed come first."

Någon innan nämnde en lösning där mining-prestandan helt enkelt försämras vilket jag i grunden tycker är bra. Men jag tror ändå att det vore bättre om industrin börjar ta fram folding-kort för att mätta den delen av marknaden och då gör att dessa blir ett självklart val för miners men också kanske lätt försämrar mining-prestandan på spelkorten. Nog kan mer göras än en massa tandlös PR-bullshit.

Skrivet av huttala:

Med andra ord: Nvidia vill ha lite bra PR, så de skickar ut en tandlös rekommendation till återförsäljare så att alla kunder ska se det.

Senaste nytt: Jag rekommenderar fred på jorden, men ställer inga krav på någon att det ska bli så.

Just detta, billig/gratis PR inget annat. Vore bättre om Nvidia gjorde något istället för att bara snacka.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Olle P:

Jag tror inte många investerare ber mamma köpa grafikkort för tiotusentals kronor.

Jag syfta på att man ge pengar till sin mamma för att hon ska gå ut och köpa.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizzarrogh:

Annars håller jag med om att mining har blivit näst intill mördande tråkigt idag.
Själv har jag sedan länge tappat intresset för mining, ger väldigt litet bang sett till den höga investeringskostnaden, även om hela riggen skulle vara gratis är det fortfarande tveksam lönsamhet för normala användare.

Visst, med en tillbakabetalningstid på alltifrån 3 till 5 månader på grafikkorten har lönsamheten gått ner (minns när det tog mindre än 2 månader att tjäna in kortet). Men att en GTX 1080 tjänar in 1000-1500kr om månaden skulle jag inte ändå kalla för tveksam lönsamhet.
Du har dock rätt i att det kommer nog i snitt sjunka mer i framtiden, men det kommer också fortsätta komma stunder då det blir rejält mer lönsamt som under förra hösten och julen.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Gaming Plus Carbon AC | Adata XPG Spectrix D41 32GB 3600MHz CL17 | RX 6800 XT | SoundBlaster Z | Corsair 4000D + Seasonic FOCUS GX 750W | Samsung Odyssey G7
Hörlurar: Sennheiser HD650 + Millett Hybrid MiniMAX | Sony WF/WH-1000XM4 |

Permalänk
Medlem

Jag vet inte vad det är som gör just grafikkort bra för mining, men om jag vore Nvidia skulle jag ta reda på det och bygga billiga miningkort där bara det som miners behöver byggs på kortet.

Slösigt att en miner ska behöva köpa dyra kort som klarar betydligt mera än det som de kommer användas för och då "tar" korten från gamers.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fredag:

Jag vet inte vad det är som gör just grafikkort bra för mining, men om jag vore Nvidia skulle jag ta reda på det och bygga billiga miningkort där bara det som miners behöver byggs på kortet.

Slösigt att en miner ska behöva köpa dyra kort som klarar betydligt mera än det som de kommer användas för och då "tar" korten från gamers.

Finns redan såna kort, men inte i tillräckligt stora volymer och de har dels kortare garanti samt att andrahandsvärdet är lika med 0 om kryptovalutorna kraschar/inte längre är lönsamt att mina..

Så få vågar satsa på de korten.

Permalänk
Hjälpsam

Klart alla vill att Gamers ska ha korten istället för Miners, mindre garantihantering för partnertillverkare och butiker och förmodligen minskade merkostnader för NVIDIA som ändå säljer alla chip de kan producera.

Vad går troligen sönder först, ett kort som maxbelastas 48tim i veckan (för de som faktiskt spelar 8tim om dagen) eller 168tim i veckan?
Kommer kortet gå sönder under

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk

För att nu inte va "all talk, no action" skulle jag själv om jag fick bestämma se att inför kommande grafikkortsgenerationer tar Nvidia följande strategi:

GeForce = Gaming, cryptomining spärr i bios/hårdvaran (hur nu detta är tekniskt möjligt att införa vet jag inte men låt oss leka att det är möjligt).
Quadro = Professional workstation. Samma som förut
Ny mining serie = För cryptomining, sämre lämpad för gaming. Möjligtvis vissa modeller kan avsakna lite utgångar t.ex.

GeForce och Mining korten kunde utgångsmässigt sheppas med ca 70~60% Geforce / 30~40% Mining volymfördelning beroende på marknadens efterfrågan men aldrig mera än 50/50 % max ungefär. Då kan Geforce kort tillgången och prissättningen hållas mera konstant medans mining korten lever på mera i förhållande till cryptovalutornas kurser/lönsamhet. Därav kunde vi ha fallet att GTX 1070 idagsläget kunde ligga på 3500 kr men "motsvarande" cryptovaluto mining korten kunde vara betydligt dyrare om valutakurserna är bra och efterfrågan är stora. På det sättet tryggas PC gaming marknaden på längre sikt medans Nvidia kan käna lite "extra" på crypto miningen då man kan införa olika policy och priserna kan regleras olika för de olika marknaderna, olika garanti osv

Säkert ingen populär åsikt i en hårdvaru entusiast forum med massa miners men jag kommer iallafall fira om Nvidia tar iallafall några praktiska åtgärder och inte bara tomma ord.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Hoppas, det borde kunna gå att göra ett program som Crystalmark till SSD'erna vilket visar hur mycket de har används osv, så inga miners kommer försöker dra en fuling till köparen.

Det är just det, jag har läst om "hobby" (relativt små) miners som berättat att en hel del kort är sönderkörda på 1-2 år vid 24/7 drift. Sedan har de ju tur att det inte är hårddiskar de skickar in för garantibyte (det går ju se i loggarna hur en hårddisk andvänds). De borde ha en logg på grafikkort också.

Visa signatur

Gaming: CM storm sniper, FSP Aurum 750W, Asrock X370 Taichi, Ryzen 5 1600, 2x8GB Crucial Tactical 3000Mhz, ASUS Radeon RX Vega 56 ROG Strix, Soundblaster ZBrandvägg: SUGO SG13B-Q, Corsair SF450 450Watt, Noctua NH-L9x65, Xeon e3-1220L 1,1Ghz, 2xSAMSUNG 4GB DDR3L ECC RAM, 2.5 HDD WD AV-25 320GBLab Server:Yeong Yang yy-0221, antec signature 650W, TYAN S2469, 2xOpteron 2600 Noctua NH-U9DO, 8x1GB ECC REGHTPC: Silverstone GD09, AsRock Killer x370, Ryzen 2400g, 2x8GB Crucial Tactical 3000Mhz

Permalänk

Alltid gillat Nvidia, dom tänker på mig som gamer Det värmer mitt hjärta

Visa signatur

Speldatorn: Bärbar Lenovo Legion 5 med i5 10300h, 16gb ram, GTX 1660Ti , 144hz skärm

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatsDahlgren:

Skruva upp tillverkningstakten istället för att gnälla på att "fel" kundgrupp köper för mycket!

Det blir svårt då komponentbristen blir pga en uppsving varje år då företag köper in extrema mängder i Januari, för att sedan stabilisera sig de kommande månaderna.

Visa signatur

Intel 9700K @ 5Ghz :: Gigabyte 3080 Vision OC

Permalänk
Medlem
Skrivet av RPGWiZaRD:

GeForce = Gaming, cryptomining spärr i bios/hårdvaran (hur nu detta är tekniskt möjligt att införa vet jag inte men låt oss leka att det är möjligt).

Spärra i drivrutinen så att det inte går att köra mer än två (eller en) på samma installation. Miners brukar ju ha minst 8 per moderkort vad jag har sett. Krävs ju att de gör det för nästa generation naturligtvis, annars kör väl alla bara med gamla drivrutiner.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem

Om de speciella mining-korten var billigare, fanns i alla prestandaklasser, hade en SLI-brygga och att SLI-funkade problemfritt så skulle det iaf finnas något eftermarknadsvärde om marknaden skulle krascha/förändras. Gamers skulle kunna köpa billiga mining-kort för att köra i SLI med deras befintliga grafikkort (som har display-utgångar).

Men nu är de korten dyrare pga hype, lägre garanti och inget eftermarknadsvärde.
Det är tillverkarnas och/eller säljarnas fel, inte kundernas.

Visa signatur

I like my women how i like my coffee... In a plastic cup.

Permalänk
Medlem

Ni som säger att Nvidia istället borde öka tillverkningen, hur har ni tänkt att det ska gå till? Anledningen till att de gick ut med denna rekommendation (som det även står skrivet i artikeln) är att det råder stor komponentbrist på marknaden, med andra ord: de kan inte öka tillverkningen eftersom det saknas material till det.
Jag jobbar själv på ett elektroniktillverkningsföretag i Jönköping, och vet mycket väl hur det ser ut för maskinlinorna när det saknas komponenter. Antingen får de skita i att köra de korten tills det kommit in komponenter, eller så får de köra korten utan den komponent, som senare får lödas på manuellt vid en annan avdelning, och det förstår ni kanske själva att det tar oerhört mycket längre tid. Tack för mig

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D | Nvidia Geforce RTX 4070 Ti 12gb | Corsair Vengeance DDR5 6000MHz RGB CL30 2x16GB | EVGA Supernova G2 750W | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming | Be Quiet! Dark Rock Pro 5
Citera för svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av hunkaboy86:

Alltid gillat Nvidia, dom tänker på mig som gamer Det värmer mitt hjärta

Du är medveten om att en ironisk smiley skrivs med semikolon och inte vanligt va?

Visa signatur

Fractal Define R4 / MSI B550 MPG Gaming+ / Ryzen 5 5600G / 32 GB DDR4 @3600MHz / Crucial RealSSD C300 128 GB / MSI 6800 XT 16 GB@2560x1440 / CM Silent Pro M850W / Lurar: Roccat Elo Air / Mus: Roccat Kone / HTC Vive

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizzarrogh:

Annars håller jag med om att mining har blivit näst intill mördande tråkigt idag.
Själv har jag sedan länge tappat intresset för mining, ger väldigt litet bang sett till den höga investeringskostnaden, även om hela riggen skulle vara gratis är det fortfarande tveksam lönsamhet för normala användare.

Ehhh... Hur har du räknat nu ? Även med dom lite lägre priser på crypto som rått senaste tiden är det rejält bra avkastning. Har kört lite Zencash med ett 1070ti, och räknar man på det får jag detta på en månad :

Rev. $ Cost Profit
$105.32 $11.88 $93.44

D.v.s. runt 10 ggr högre intäkt än kostnad. (Uträkning här http://whattomine.com/coins/185-zen-equihash?utf8=%E2%9C%93&h...

Så länge något ens i närheten av det består kommer det vara sug efter GPUer för mining, och då det för tillfället är en sedelpress lär inte gamers kunna konkurrera med dom som handlar kort som en investering.

Permalänk
Medlem

@ZyntaaX: Vilka komponenter och/eller material är det brist på?
Har det blivit någon prishöjning på andra varor som har dessa komponenter eller material i sig?

Jag tycker det lutar åt en rejäl flaskhals eller ovilja hos tillverkarna.

Visa signatur

I like my women how i like my coffee... In a plastic cup.

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av ClintBeastwood:

Det kommer inte göra speciellt mycket. Är gränsen på 2 kort och jag vill ha 20 så ber jag bara 9st i min krets att beställa till mig. Jag gillar ändå att Nvidia tar ställning emot mining även om jag själv tror att det är främst för deras egen skull och inte för vår.

Skickades från m.sweclockers.com

Roliga garantiärenden du får ha

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schnitz:

Jag lider med dessa stackars organisationer som säljer för bra av sina produkter. Hur ska de klara sig?

Kanske beror på alla garanti ärenden från alla utbrända stackars grafikkort..Så i slutändan förlorar nog dom pengar

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem

Okej ärligt talat från mig.

Vad fan är kryptovaluta?

Nu har jag sett sedan förra året att det ordet har tagit stormsteg in i hårdvaruvärlden och jag har aldrig orkat läst vad det är.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Om Nvidia & AMD skulle göra killer-mining-kort istället, med detta menar jag kort som är mycket bättre på mining än vad gamer kort är.
Släng ihop dubbelmackor för mining, sätt ett bra pris så att kostnaden för att bygga ett helt system är prisvärt. (dubbelt så många GPU per system borde vara lockande för en miner)
Försök att klura ut ett bra sätt att dela minnet mellan GPU'erna på samma kort. (här tror jag AMD har en fördel).
Mao, gör ett kort som är så mycket bättre på mining att vanliga kort inte längre är attraktiva för miners.
Det kommer ju inte lösa bristen på komponenter, men det delar iallafall upp marknaden så att miners inte köper slut på gaming kort.

Permalänk
Medlem

Enkelt att lösa. Tillverka en viss volym mining-kort utan bildutgångar och spärra möjligheten att mine'a på spelkorten genom bios.

Så klart kommer de finnas dem som börjar löda/flasha, men dem är nog försvinnande få.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tillverkningen av mining-kort skulle använda samma produktionslinjer som gaming-korten hos TSMC och korttillverkarna, samma minnen o.s.v. så frågan är hur mycket det skulle hjälpa jämfört med att bara öka produktionstakten på grafikkort i allmänhet.

Med båda dessa alternativ skapar osäkerheten kring kryptovalutor problem - det är inte gratis att öka produktionen, och kollapsar marknaden sitter Nvidia och partnertillverkarna där med en massa osålda kort, ordrar som redan är inne hos TSMC o.s.v. samtidigt som efterfrågan skulle bli nästintill noll när andrahandsmarknaden svämmar över av kort.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eson:

@ZyntaaX: Vilka komponenter och/eller material är det brist på?
Har det blivit någon prishöjning på andra varor som har dessa komponenter eller material i sig?

Jag tycker det lutar åt en rejäl flaskhals eller ovilja hos tillverkarna.

Jag hoppas du är medveten om att det finns tusentals, om inte miljontals olika komponenter? Jag kan inte nämna en specifik komponent (såvida du inte vill ha vårt egna artikelnummer från lagret). Det är brist på väldigt mycket komponenter i elektronikbranschen i dagsläget, vad det beror på kan jag inte svara på, men har upplevt detta under ett bra tag nu på min egen arbetsplats, så jag vet att det är sant och hur det ligger till Att försöka komma med invändningar mot det är lönlöst då det är såhär det ligger till i dagsläget.

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D | Nvidia Geforce RTX 4070 Ti 12gb | Corsair Vengeance DDR5 6000MHz RGB CL30 2x16GB | EVGA Supernova G2 750W | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming | Be Quiet! Dark Rock Pro 5
Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Man behöver ju inte fler än två kort oavsett spel såvida korten inte är flera år gamla, så ser inte direkt problemet. Denna gräns finns ju redan hos många återförsäljare för att lagren inte skall ta slut på de mer populära modellerna. Dock hindrar det ju inte någon från att t.ex. be en bekant eller familj att beställa för att sedan betala dem för korten. Är väl endast omständligt, men fortfarande en bra lösning om man vill komma undan köpgränsen.