Microsoft rullar ut "hemliga" uppdateringar till Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

Professional är inte för företag. Företag kör Enterprise.

Tyvärr ett verklighetsfrämmande påstående.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

NSA/PRISM och FRA till exempel. Avlyssnade presidenters telefonsamtal. Eller smartphones som spårar varenda steg du tar. Facebook som tar över rättigheterna för bilder du lägger upp och samlar in enorma mängder personlig data, personnummer, telefonnummer m.m.

Men att släppa ett OS som ger dig mängder av möjligheter att själv kontrollera integritetsinställningar... Cortana har till och med en anteckningsbok du kan kolla i och ändra.... jag förstår faktiskt inte hur MS hade kunnat göra det bättre.

Och folk som är med i Facebook, har smartphones och köper saker med kreditkort har mage att klaga på Windows 10?

Ingen Win10, FB eller kreditkort, dock smartphone tyvärr....

Visa signatur

$$

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

Företag kör vad som är ändamålsenligt och Prefessional är väldigt vanligt förekommande hos dessa.

Oj. Det hade jag helt missat. Jag drar tillbaka mitt tidigare påstående.

Visa signatur

Intel i5 2500k @ 4.5 GHz
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
Nåt annat skit

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

Professional är inte för företag. Företag kör Enterprise.

Mindre företag kör Professional då de inte vill ha volymlicens som ligger och kostar pengar varje år.

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

Oj. Det hade jag helt missat. Jag drar tillbaka mitt tidigare påstående.

Fast du har ju inte helt fel. Företag med krav på t.ex Direct Acess blåer såklar om sina burkar så de har Exnterprise-utgåvan. Men dessa lösningar är kostsamma och du behöver ju komma upp i ett antal klienter för att kunna motivera en sådan infrastruktur.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Dr.Mabuse:

Företag kör vad som är ändamålsenligt och Prefessional är väldigt vanligt förekommande hos dessa.

Skrivet av Zoltrix:

Precis vad jag oxo tänkte, luktar äckligt mkt "NSA" lång väg tyvärr !!

Hur kan ni ens tro att ni skulle kunna få se en uppdatering som skulle vara något sådant. Samt att denna "datainsamlingen" som sker skulle kunna vara avstängbar om de ville samla data i smyg.

Om Microsoft vill spionera på vad man gör så har de gjort det hur länge som helst, oavsett om det är Windows 10, 8.1, Vista eller XP.

Troligt är att denna uppdateringen, precis som det låter, har fixar för småsaker som inte beskrivs i detalj. Precis som alla appar som uppdateras för Android, IOS. Senast idag fick jag en "hemlig" uppdatering till ICA Bankens app. Med "prestandaförbättringar" och "buggfixar". Vem vet vad de gjort?

Varför skulle en uppdatering som är välbeskriven inte kunna inehålla vadsomhelst... Lita på vad ni vill eller inte, men tro inte att det spioneras mer / mindre bara för att man kan se "hemliga uppdateringar" eller välja på olika inställingar.

Permalänk
Medlem

Att inte ens sweclockers själva förstår detta.

Det är konspirations teori på konspirations teori vare sig det gäller iOS, Linux eller Windows.
Endast för att Windows 10 är nytt gör människor på samma sätt som Sony fanboys skapade konspirationen om Xbox Kinect.
Det finns inga bevis, endast tolkningar som gör människor oroliga och paranoida.

Vill ni veta vad denna uppdateringen innehåller?
Klicka här (Länken som sweclockers lade upp)
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081438

och sedan tycker jag att man ska öva på sin läsförståelse och klicka här: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081436

Det är samma update, den äldre har bara blivit utbytt.
Datamängden är på exakt samma nivå enligt "Installed Windows Updates" på kontrollpanelen. Man kan alltså inte se någon skillnad på hur stor MB/KB/B mängd det är på dessa updates vilket innebär att det är exakt samma update fast något programmerar-relaterat problem rättades till.

Nu får ni sluta upp med att vara så paranoida.
De inställningar som kommer med windows 10, huruvida de får hantera användarvänlig information eller ej, går att ta bort.
Jag har inte haft några som helst problem med Red Alert från 1993, eller något spel överhuvudtaget mellan 2002-2007.

Nu får det vara nog alltså, jag och många andra som faktiskt kollar upp information är sjukt less på dessa konspirationer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av XFTality:

Om varan kostar så är den produkten, men om varan är gratis så är du själv produkten.

Det kommer nog att ta ett tag tills jag uppgraderar till Windows 10.

Jag har alltid tyckt det där är en väldigt dålig beskrivning. Det är snarare så att man betalar för produkten med något annat än pengar. Speciellt eftersom man verkligen inte ger bort hela sig själv, vilket skulle vara fallet om man själv var produkten, man delar endast med sig av vissa saker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Du måste förstå att det måste finnas en grundläggande nivå med information som Microsoft behöver ta del av för att Windows, program och Windows Update ska fungera på din dator. Det här är ingen skillnad mot tidigare versioner av Windows.

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/feedback-diagno...

Grundläggande information är data som är nödvändiga för att Windows ska fungera. Den här informationen gör så att Windows och appar fungerar som de ska. Den låter Microsoft få veta vilka funktioner som finns på enheten, vad som är installerat och om Windows fungerar korrekt. Det här alternativet aktiverar också en grundläggande felrapportering tillbaka till Microsoft. Om du väljer det här alternativet kan vi tillhandahålla uppdateringar för Windows (via Windows Update, till exempel skydd mot skadlig programvara genom Borttagning av skadlig programvara), men vissa appar och funktioner kanske inte fungerar korrekt eller fungerar inte alls.

Problemet är inte att funktionerna finns utan att du inte kan välja bort dem utan att tweaka systemet.
Det behövs ingen grundläggande nivå av insamling för att ett os ska fungera, inte ens win 10.

Permalänk

Förhoppningsvis gör en av uppdateringarna att Pentium G3258 funkar med win10..

Visa signatur

EVGA G2 Supernova 750W, ... , 2x8GB Vengance, MSI GTX760 4GB Gaming Ed + GTX580 3GB Phantom (ej SLI).

Permalänk
Medlem

Själv har man avaktiverat Windows Update servicen. Tycker Windows blir bara värre och ibland långsammare av att installera uppdateringar hela tiden. Nu slipper man oroa sig över W10 uppdateringarna och det får räcka med ett Antivirus program.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

jag tycker nog att det är bra att det inte alltid beskrivs vad som åtgärdas. Denna uppdatering som inte delgavs någon information alls skulle jag gissa täpper till säkerhetshål. Att då skriva i klassiskt maner "åtgärdar en säkerhetsrisk i..." kommer bara göra att de som kan börjar leta intensiva efter fel kring funktionen.

Visst håller jag med om att det kan kännas lite skrämmande att data osv. samlas in, men vill tro att detta görs i syfte att förbättra systemet.

Apple lär inte vara mycket bättre. Heller ej Google. Så att MS hoppar på tåget känns väl inte helt som en nyhet.

Men vill man som användare skydda sig finns det ju möjligheter till detta som många påtalat. Lite som att se om sitt eget hus.

Visa signatur

:||: ASUS ROG Strix GL502VM :||: Mus: G902 :||: Spelar: X-Box One: MH Worlds, AC: Origins :||: Länk till verkligheten: iPhone 7+, Honor 8 Lite & iPad (gen4) :||:

Permalänk

Det här är riktigt illa, men Google Android är precis likadant, men där ser man inga artiklar eller folk som "vägrar Google". Jag kör W10, men där har jag inga kontakter inlagda, det har jag däremot i min mobil, dessutom är den med mig hela tiden och övervakar varje steg jag tar. Nej jag känner mig faktiskt mer STALKAD via min mobil än vad jag gör i W10.

Men tydligen verkar ingen tycka som mig för det är övervakningen i W10 som skapar artiklar inte övervakningen i våra mobiler. Jag får väl fortsätta på min ensamma resa i livet och känna mig övervakad där då.

PS det här är skrivet från min mobil så jag har inte full koll på texten.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Avstängd

NSA glömde skriva ner hur man kommer in via backdoor så MS fick fixa en ny backdoor åt NSA.

Visa signatur

Server: två Intel Xeon E5-2690v2 och 128 GB ram

Min server dator: #15149189 http://i.imgur.com/BKxOmUP.jpg
zxhosting: https://www.facebook.com/pages/Zxhosting/1476037889350815

Permalänk
Avstängd

"As we have done in the past, we post KB articles relevant to most updates which we’ll deliver with Windows as a service. Depending on the significance of the update and if it is bringing new functionality to Windows customers, we may choose to do additional promotion of new features as we deploy them."
(http://www.theregister.co.uk/2015/08/21/microsoft_will_explai...)

Av dette jeg leser her i sitatet over, så er det fristende for meg å gjøre følgende tolkning:

• Windows 10 er ikke et produkt, det er i hovedsakt en tjeneste og en kunde kan ikke kreve mangler, eller engang klage, med bakgrunn i at Microsoft gjør, har gjort, eller vil kunne gjøre endringer i Windows 10.

• Oppdateringer vil kunne antas å enten være signifikant eller ikke signifikant, alt etter om man er NSA med Microsoft som klient (ikke signifikant), eller om man er klient til Microsoft som bruker av Windows 10 (signifikant).

• I tillegg til å ikke engang være forpliktet til å beskrive hva en oppdatering egentlig er godt for, så reserverer Microsoft seg retten til å bruke eget skjønn til å informere brukerne av Windows 10 om hva en oppdatering er godt for. Derfor vil informasjon om oppdateringer som sådan kunne bli vurdert som en ubetydelighet for brukere av Windows 10, alt ettersom Microsoft finner det ønskelig å utgi slik informasjon eller ikke.

Permalänk
Medlem

Rätta mig gärna om jag har fel, men gör inte deras nya policy det lättare för t.ex. musikindustrin att hota med feta böter om de inte lämnar ut information om användarna? Tänker då de tydligt skrivit att de får bereda sig tillgång till allt som finns på datorn och vidta lämpliga åtgärder.
Kanske tolkar det helt fel, men känner att jag måste ställa min fråga.
Passar på att önska en trevlig fredagkväll!

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk

Sånnadär uppdateringar har ju funnits sen länge förut som ska utföra "div" förbättringar, är väll inget nytt under solen? Sen blir man väll klart misstänksammare nu när man hört att det samlas info om ditten och datten......

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2

Permalänk
Medlem

Förstår inte vad allt liv är för, koden de ändrar kunde de lika gärna haft där från början vilket gör att detta är inte mer suspekt än vilken closed source mjukvara som helst.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem

Jag har inget problem med att företag kan samla information och göra det "bekvämt" för användaren SÅ LÄNGE det finns alternativet att stänga av allt sånt om man inte vill ha det.
Det mesta går ju att stänga av (tex windows keylogger och skicka mina lösenord till cloud osv) men det jag stör mig på är bland annat Windows Defender som det står "You can turn this off temporarily, but if it's off for a while we'll turn it on automatically". Det är ju helt sjukt egentligen...
Jag tänker spara foliehatten ett tag till men säkert uppgradera till windows 10 senare

Permalänk
Avstängd

På bunnen av siden til KB3081438 er det en rekke nøkkelord. Synes det er litt pussig at nøkkelord som åpenbart har med sikkerhet å gjøre assosieres til denne nettsiden, som omhandler "cumulative update". Selvfølgelig det kan jo tenkes at alle nettsidene for oppdateringene har disse nøkkelordene.

Keywords:
atdownload kbbug kbexpertiseinter kbfix kbsecbulletin kbsecurity kbsecvulnerability kbsurveynew KB3081438

Permalänk
Medlem

Väntar

Väntar till det sista med o uppgradera till Windows 10 .....det är så fullt med buggar o spioneri saker i det systemet att man får fnatt mer som att NSA har fått en egen version än MS egna, dessutom så slutar äldre spel typ från 2000 - 2014 o fungera tack vare MS skriker på kopierings skyddet.

Permalänk
Avstängd

Dåligt. Om något händer med mitt system så vill jag veta exakt vad så jag kan felsöka och hitta vad exakt som orsakade problemet.

Inte okej med hemliga uppdateringar. Det gör att man tappar förtroendet för Microsoft.
Det ska vara transparens för att det ska byggas ett förtroende.

Permalänk

Förhoppningsvis så kommer Windows 10 att vara stabilt och hyffsat bugfritt någon gång under det tredje kvartalet 2018 så jag väntar nog tills dess.

Permalänk

Många upprörda! låter som många här kommer byta tillbaka till win7 eller 8.1 ?

Visa signatur

| Chassi: CM Storm Stryker | RAM: Corsair Vengeance 16GB | PSU: Corsair CX 600W | CPU: i5-3570K 3.4GHz | SSD: 120GB | HDD: 1TB | MB: MSI H77MA-G43 H77 | Grafik: Gigabyte Geforce GTX 970 G1 GAMING 4GB | OS: Windows 10 Home |

Permalänk
Skrivet av Tozzi:

Kom igen, mer spel och utveckling till linux!

+1 här har vi något som alla program borde vara

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Tagit bort en off topic-diskussion där många av inläggen stred mot §7 (piratkopiering).
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

De kanske hittat ett säkerhetshål som de med denna uppdatering fått dit en lösning som skyddar likt en tapet täcket ett hål i väggen, det syns inte uppenbart. Därmed kanske de inte vill visa var problemet finns men behöver mer tid att mura igen väggen.

Dock håller jag med om att det är trevligt med transparens och att man vill veta vad man installerar, men det kanske finns en anledning....

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeiph:

Jag klarar mig med windows 7 på spelriggen och windows 8 på surface. Behöver inget nytt OS.
Tycker hela den här trenden med smygeri är skrämmande.
Ni skojar om foliehatt, men det är snart nödvändigt skulle jag vilja påstå. VPN-leverantörer lär ha en trygg framtid.

Och du är 100% säker på att MS inte samlar in uppgifter med Windows 7

Samma sak gäller explorer/chrome/firefox,Steam osv listan kan göras lång..Att undvika Windows 10 gör nog tyvärr ej dig helt anonym på nätet ..

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem

jag gick tillbaka till windows 7, ångrar mig inte.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Vilken icke-nyhet. Känns som att den är skriven bara för att rida på vågen av "Windows 10 spionerar på allt du gör HURRDURR!" mentaliteten som finns överallt på nätet just nu.