Radiotjänst jagar datorägare – kräver tv-avgift för internetanslutna enheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av suzaku:

Faktura blir det nog inte, dock en "har du glömt att anmäla tv-innehav?"-blankett. Och den kan du lika väl snyta dig i.

Gnäll mindre, focusera inte på rånartjänst - focusera på politikerna för att få till stånd en nermontering av den föråldrade institutionen SVT. Om alla som gnäller överallt hur hemkt det är istället engagerade sig på att få en politisk förändring så är SVT borta innan året är slut för frågar man runt så är minst 80% för att man lägger ner SVT omedelbart och med en val som närmar sig så är politikerna känsliga för en eventuell folkstorm.

Kriminalisera SVT!

Permalänk
Medlem

De här är sånt bullsh*t verkligen.

Då kan jag lika gärna lägga upp en stream på internet som visar min fågel här hemma sitta i sin bur hela dagarna. Streamen är helt gratis och vem som helst med internet kan komma åt den. Men eftersom det inte är helt gratis med ström till kameran som filmar min fågel så går jag ut och kräver _alla_ med internet tillgång att betala en avgift för att kolla på min halvt flaxande fågel. Streamen är ju gratis och då kan ju alla komma åt den, så då är de ju också självklart att alla ska betala med!

Logiskt!...... eller?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SiD:

Gissar att de flesta som klagar på licensen inte ens är i närheten av att BEHÖVA betala då de bor hemma hos mamma o pappa. Det verkar som de flesta vill dissa SVT och de icke kommersiella radiokanalerna för att verka tuffa och att de minsann aldrig ser vare sig på tv (svt) eller lyssnar på Px radio. Sen vad är det att gnälla över? det är ju småpengar det handlar om.

Ja jag är vuxen, 30+ och betalar tv-licens och hör och häpna, jag har råd med både nytta och nöjen utöver det.

Spelar ingen roll om licensen låg på 1kr/år. Jag vill inte och kommer inte stödja propagandan som svt och sr slänger ur sig. Det är knappast det att det är tufft att kasta skit på radiotjänst, det är inte fragbite vi befinner oss på. Utan det är idéen om att du måste betala bara för att du har möjligheten att kunna se på svt som är så idiotisk.

Permalänk
Medlem

hmm.. detta kan man ju tjäna en hacka på ju!..
Skall genast börja knacka dörr å skriva upp folk, dom som inte betalar tv-avgift idag kommer få göra det efter mitt besök fast pengarna dimper ned i mitt bankkonto.

Gött, skall skriva ut lite faktura brev för dom 100st jag tänkte kika förbi imorrn. 2000x100= ~16.000kr/mån

Visa signatur

Nick BF5/2042 - Osterlindh

Permalänk
Medlem

Oj, mycke Rage att läsa här.
Men slogs av den underbara tanken att ha med detta i PLUS. Då kan SVT visa sin opartiska förmåga.
Jag kan redan nu se mig Sverker gå igång på det här.
"-Ska det vara så här?!"
"-Ska det det?!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zinkit:

Oj, mycke Rage att läsa här.
Men slogs av den underbara tanken att ha med detta i PLUS. Då kan SVT visa sin opartiska förmåga.
Jag kan redan nu se mig Sverker gå igång på det här.
"-Ska det vara så här?!"
"-Ska det det?!"

Även fast jag inte tittar på TV så vet jag att sverker försvann för flera år sedan. Är någon Åsa numera.

Visa signatur

Mac mini 2018 with external GPU over Thundelbolt 3 - Radeon RX580

Permalänk
Medlem

Tips till de som gör som jag och screenar bort telefonförsäljare med en app men ibland vill svara på hemligt nummer av någon anledning (och är rädda för att det kan vara Radiotjänst): Svara inte med ditt namn eller nummer när det ringer från hemligt nummer.

Du: Hej!
Radiotjänst: Vi söker Nils karlsson pyssling, är det du?
Du: Vem är det som ringer?
Radiotjänst: Radiotjänst...
Du: Mitt namn är Rolf, du måste ha ringt fel.

Det löser det mesta.

Annars är det såklart bara att blåneka som vanligt. "Nej jag har ingen teknisk utrustning, ja jag har Internet, det är till min gamla mamma när hon är på besök, hon är besatt av World of Warcraft."

/hulle.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Avstängd

Ja de flesta argument emot public service går ju bara ut på att de som är emot inte vill betala och inte nyttjar tjänsten. Tror att om man vill ha sin vilja fram så bör man formulera sig med ett antal mer välformulerade, trovärdiga, välgenomtänkta, ärliga, argument än så. Målket med Public sevice var nog att alla skulle ta del av det. Kanske ska den målsättningen revideras då dagens unga tycks vara mer intresserade av annat, där faller en del av en målgrupp bort. Men absolut inte nog för att skippa hela tanken med pc. Dessutom kommer nog i alla fall ett antal av dessa ändra åsikt med stigande mognadhetsgrad. För dagens artonåringar så kan jag förstå att det ter sig främmande att betala för något som man själv inte nyttjar då allt de kommer i kontakt med är finansierat genom reklam eller "gratis" genom piratande eller i värsta fall engångsbetalningar. Då handlar det ju nästan uteslutande om nöjen eller kultur såsom musik eller film.

Permalänk
Medlem

Känns ju ganska konstigt att PLUS som sänds och produceras av SVT skulle kritisera sin egen organisation? De ringde förövrigt mig innan ikväll. Svarade på med att jag fortfarande inte har någon tv. Sen var det bra med det, de frågade inte ens om internetuppkoppling.

Visa signatur

Corsair Obsidian 550D - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 - Intel Core i5 2500K @ 4,4 GHz - 8GB Corsair Vengeance 1600MHz LP - Asus Radeon HD7870 2GB DCUII - OCZ Agility 3 120GB SSD - Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB - Fractal Design Tesla 650W 80+ - Fujitsu SL23T-1 LED - Logitech diNovo Edge & Logitech Performance Mouse MX

Permalänk
Medlem
Skrivet av bengt-re:

Gnäll mindre, focusera inte på rånartjänst - focusera på politikerna för att få till stånd en nermontering av den föråldrade institutionen SVT. Om alla som gnäller överallt hur hemkt det är istället engagerade sig på att få en politisk förändring så är SVT borta innan året är slut för frågar man runt så är minst 80% för att man lägger ner SVT omedelbart och med en val som närmar sig så är politikerna känsliga för en eventuell folkstorm.

Kriminalisera SVT!

Tror du behöver se över vad du definierar som gnäll.

Men om man ändå ska dra igång något för att organisera folk kanske man ska blanda in ett parti i det hela?
Dra en fint och få med SD som överhuvud i protesten så lär ju aftonhoran t.o.m. yrka för att riva upp radiotjänst mm. Det kan ju leda till att SD får fler väljare.

Annars kanske piratpartiet skulle vara intresserade?

Visa signatur

Intel i7 5930k 4.5Ghz @ 1.2V ][ SLI Gigabyte GTX 980 Ti Gaming G1 1560/8366
Phantek Enthoo Primo ][ Fractal Design Newton R3 1000W ][ Asus X99-A ][ 32GB DDR4 Crucial Ballistix 2400Mhz

Permalänk
Medlem

Jag förstår inte varför man inte lagt TV-avgiften direkt på skatten istället. Då kan vi avskaffa hela radiotjänst direkt och spara massor av pengar utan att bli av med SVT och SR.

Visa signatur

Det man inte vet, det lider man inte av.

Permalänk
Medlem

Helt bisarrt. VARFÖR ska man behöva betala tv-avgift om man har internet. Varför gör dom inte bara så att man måste skapa en profil för att se på svt. En sådan profil skulle gå att applicera på både på steam/tv-utbudet. Men det skulle dom ju aldrig genomföra för då skulle dom inte kunna mygla in alla dom som faktiskt INTE nyttjar tjänsten. Djävligt tacksamt för människor som varken ser svt på dator eller tv. Korruption. Jag har betalat tv-avgift i ungefär tre år och har inte sett en sekund på tv överhuvudtaget. Använder bara min tv för att se blu ray filmer. Men enligt radiotjänst så måste jag betala iaf. Om dom ska mygla in olika regler så att dom täcker upp hela befolkningen så är det lika bra att dom gör det till en obligatoriskt skatt.

Visa signatur

Hårddisk: Corsair Force GT 120gb Skärm: Samsung 2233rz @ 1680x1050, 120hz, 5ms Chassi: Corsair Carbide 500r Minne: Corsair vengeance 8gb 1600MHz @ CL-8 PSU: Corsair HX 750w GPU: Nvidia GTX 580 MB: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel i7 2600k @ 4.4GHz

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Pnorberg:

Du skriver just om ditt problem och speglar det rakt ut som att vi alla har samma problem. Det är just det att vi börjar bli allt fler som inte tar till oss några som helst nyheter genom TV, utan genom diverese nyhetssidor och bloggar, vi har lärt oss och granska mer vad vi läser genom att just bara besöka flera olika nyhetssidor istället för att invänta vad Aktuellt, Rapport eller TV4 Nyheterna har och erbjuda. Vi söker oss även utanför Sveriges gränser eftersom vi har hela internet framför oss.
Genom detta kan jag även få en betydligt större nyhet om t.ex. en ny rapport från forskare än bara höra fem sekunders inslag, som troligtvis inte ens hörs i nyheterna då det inte anses vara tillräckligt intressant, genom att t.ex. läsa just den tjocka rapporten, när jag vill, hur jag vill.
Inte nog med det så diskuterar vi även nyheter, som nu och lär oss nytt.

Oavsett så är inte det frågan i det här, inte vad som erbjuds utan att vi ska betala en avgift för att få nyttja våra tekniskaprylar till att t.ex. jobba, spela, eller för hobbyverksamhet, vilket är fel.
Visst, t.ex. Copyswede har avgiften på b.la. USB-minnen, men jag behöver iaf inte betala en månadskostnad till dem för att jag har ett USB-minne hemma, däremot måste detta göras till SVT och Radiotjänst, för att jag lagligt ska kunna använda min dator till mina sysslor och jag kan med hedersord säga att 0% av den tiden kommer gå till att besöka svtplay.se! Jag kan likaväl garantera att sedan jag började använda internet i mitten av 90-talet har jag besökt SVTs hemsida max 10 gånger, så det blir riktigt trevligt och betala ca 2000kr för något jag aldrig kommer använda. Det är alltså dyrare för mig och använda min dator än och köra min bil...

Jag har använt datorer och internet för att söka information sedan dess barndom, så att jag kallar er för "ni" är ett grepp där jag menar dagens unga.
D.v.s. troligen bra mycket längre tid än dig.
Du har aldrig funderat på hur tidskrävande det vore om man skulle söka bakgrundsinfo om alla som du säger "diverse nyhetssidor och bloggar" har du någonsin lagt märke till att om en uppmärksammad blog eller ett väföljt twitterkonto trumpetar ut något så följer det efter tusentals okritiska "retweeets" eller blogposter.
Vem är kritisk i desa fall? Visst finns säkert de som är det men dessa unga är ett fåtal, så mycket lättare att ta det för givet som står där.
Håller du inte med om detta är ett stort problem och att kanske därför även en så långt som möjligt oberoende informationskanal har ett berättigande så borde du tänka till en gång till om du tror att internet är den stora frälsaren.
Har varit med längre än dig och insett att alla inte är lika bra på att sortera information även om jag också varit lika naiv som du tycks vara. Därmed absolut inte sagt att jag är emot flödet av information som internet består av till stora delar, tvärtom. Älskar det och har försvarat det med näbbar och klor, utan tvekan så är det en revolution i våran tid men att alla skulle bli så mycket klokare och mer välinformerade och speciellt RÄTTinformerade och dessutom allmänbildade tror jag inte alls.
Vi är alla olika individer, vissa faller i fallgropar som andra inte gör. Är det så konstigt och svårt att relatera till?
Så svårt är det väl inte att konstatera det? Bara att läsa valfri tråd i ett välbesökt forum så ser man att trångsintheten och fördomsfullheten absolut inte är något som har minskat i och med att vi akn uttrycka oss och argumentera för och emot i ett antal kanaler som inte fanns för inte så länge sedan.
Tyvärr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BesteN:

Anser du att 2000kr om året är "småpengar" får du gärna betala min tv/radio avgift, jag anser att det är för mycket pengar att betala för min internetuppkoppling som jag redan betalar pengar för månadsvis.

Ja det är småpengar, och nej, jag sysslar inte med allmosor.

Skrivet av Pnorberg:

Men varför har alla ni som förespråkar TV-licensen svårt och se vad det egentligen handlar om, dvs. licens på datorer?
Verkar som att de som betalar TV-licens inte gick klart skolan då de har lässvårigheter, lika absurt utlåtande som ditt om att de flesta bor hos mamma och pappa.

De ringer med dolt nummer, så tyvärr går inte och blockera.

Jo då jag har gått skolan och är fullt läskunnig. Vad är det du har svårt att acceptera i detta? Du kan ta emot tv, således är det bara att betala. Svårare än så är det inte. Sen gjorde jag mitt antagande av ren spekulation på en medelålder på forumet. Bor du själv? Betalar du licensen?

Skrivet av Hawkeyee:

Spelar ingen roll om licensen låg på 1kr/år. Jag vill inte och kommer inte stödja propagandan som svt och sr slänger ur sig. Det är knappast det att det är tufft att kasta skit på radiotjänst, det är inte fragbite vi befinner oss på. Utan det är idéen om att du måste betala bara för att du har möjligheten att kunna se på svt som är så idiotisk.

Av nyfikenhet, vad för propaganda är det du vill undvika? Jag håller med dig om pajkastningen på Radiotjänst, dock har du likväl jag tjugotalet sidor att läsa med åtskilliga inlägg med "fragbite mentalitet".

Visa signatur

Polaris Sportsman 570 X2 Nordic Pro, ja just ja, och en medioker data har jag också 😁

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ziggy:

Men snälla...
Du tycker inte det e att överdriva liitegrann? Du behöver nog lite mer livserfarenhet innan du flyttar från mamma o pappa, så du förstår lite bättre hur världen fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller Sweclockers på bli Sveriges otrevligaste forum? Jämt någon dryg kommentar så fort man postar ett inlägg. LÖJLIGT. Det var förövrigt 8 år sedan jag flyttade hemifrån. Och sluta upp med att vara så dryg. Inte konstigt att man blir förbannad så fort man knäcker ur sig nått då någon kommer och hoppar på en.

Nej, det tycker jag inte. Jag har blivit terroriserat av telefonförsäljare i nästan två års tid, har program som registrerar och blockerar telefonförsäljare och genomsnittet är fyra försäljare i veckan som ringer. Har tackat nej, artigt. Blivit förbannad och sagt åt dem på allvar sluta ringa. Man säger att jag köper aldrig något över telefon. Men näe då, de bara fortsätter, fortsätter och fortsätter. Om än man skiter i att svara. De bara fortsätter. Inte konstigt heller att man blir arg då dem försöker blåsa en hela tiden då man kollar upp företaget som de säljer åt har alltid fått ruttet omdöme folk och de vägrar och ta ett nej, jag är inte intresserad. De bara fortsätter att tjata i all oändlighet. Och programmen som blockerar telefonförsäljarna är värdelösa då telemarketingföraregen skaffar konstant nya nummer.

Det går ju att få synligt nummer som är dolt via operatörerna som inte finns på hitta.se och eniro men ja. då måste man ha abbonemang och det går inte med kontantkort.

Om du råkar ut för telefonförsäljare på samma sätt så ja, då skulle du förstå.

Vadå hur världen fungerar? Hur menar du? Tvång på många ställen att lämna ut nummer. Ja arbetsgivaren glömde ja men de ger ju inte ut ens nummer direkt heller. Vad är det som säger att man inte kan i att ge ut ens riktiga nummer på tex. el-operatörer, kundkraft och så vidare. Bara att ge ut ens gamla. Och seriösa butiker man handlar ifrån börjar ju inte heller att ge ut ens nummer direkt. Så ja, det går och jag tänker då fan inte ge ut mitt riktiga nummer efter allt jag har varit med om, om försäljare och sånt. Jag anser att är bara oseriösa företag som sysslar med telemarketing. Mitt lokala elbolag där jag bor sysslar inte med sånt. Alla möjliga operatörer och sånt och allra helst elbolag som sysslar med telemarketing vägrar jag att befatta mig med.

Visa signatur

Jag tycker att konsoler är en bättre spelplattform än PC. Deal with it.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av olafett:

Jag förstår inte varför man inte lagt TV-avgiften direkt på skatten istället. Då kan vi avskaffa hela radiotjänst direkt och spara massor av pengar utan att bli av med SVT och SR.

Och vipps så styr politikerna över innehållet på både SVT & SR.

Permalänk
Medlem
Skrivet av thorsama:

Hmm ja, det är ju bra att du betalar för något du använder, men hur är det för personerna som inte nyttjar tjänsten? Ska man betala ändå, är det rätt tycker du?

Har jag påstått det? Å andra sidan är jag 100% övertygad att en hel del som HAR teve här på swec MEDVETET försöker komma undan avgiften med motiveringen att SVT är kommunistiskt eller skit.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk
Medlem

Ett extra påslag på internetavgiften helt enkelt!

Härligt.

Alla ska med!

Om det inte är olagligt så är det obligatoriskt.

Sverige i ett äckligt nötskal.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Leatherface75:

Man betalar hu per hushåll så betalar man redan licens så blir det ingen förändring.
Det är precis som om man skaffar en extra TV apparat eller annan form av mottagare.
Även TV mottagare i stugan räknas till hushållet.

Kalas

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Vad ska det krävas av oss, det svenska folket, för att vi ska våga sätta ner foten och inte ta mer skit? Andra länder har haft sina revolutioner, demonstrationer och uppror när de inte vart nöjda med vissa beslut.

Känns mer som att vi svenskar är jävligt fega i jämförelse och hellre sitter hemma och knyter knogen under bordet än att ta tag i saker och ting.

Visa signatur

|| Citera för svar! ||

Chassi: Xigmatek Elysium | PSU: EVGA Supernova G2 750W | MB: ASUS Strix Z390-F GAMING | CPU: INTEL i9-9900K & Corsair H60 | GPU: Asus Strix RTX 2080 OC | SSD: Samsung 970 EVO 500 GB | RAM: HyperX Fury 4x8 GB CL16 2666 Mhz | Ljudkort: Asus Xonar D2X | Nätverkskort: TP-Link Archer TX3000E

Tangentbord: Keychron K8 Pro | Switchar: Boba U4 | stabilizers: AEboards Staebis V2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Jyhan:

Håller Sweclockers på bli Sveriges otrevligaste forum? Jämt någon dryg kommentar så fort man postar ett inlägg.

Nej det tror och hoppas jag inte, den här frågan är så infekterad nu med starka åsikter för eller emot som går tillbaks till var och ens grundvärderingar i mångt och mycket och sådana är inte lätt att rubba på. Då kan det nog lätt bli en otrevlig stämmning med för hårda ord.
Det positiva är att alla har åsikter, det negativa är det du beskriver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SiD:

Ja det är småpengar, och nej, jag sysslar inte med allmosor.

För dig ja, för mig (med flera) nej.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jyhan:

Håller Sweclockers på bli Sveriges otrevligaste forum? Jämt någon dryg kommentar så fort man postar ett inlägg. LÖJLIGT. Det var förövrigt 8 år sedan jag flyttade hemifrån. Och sluta upp med att vara så dryg. Inte konstigt att man blir förbannad så fort man knäcker ur sig nått då någon kommer och hoppar på en.

Nej, det tycker jag inte. Jag har blivit terroriserat av telefonförsäljare i nästan två års tid, har program som registrerar och blockerar telefonförsäljare och genomsnittet är fyra försäljare i veckan som ringer. Har tackat nej, artigt. Blivit förbannad och sagt åt dem på allvar sluta ringa. Man säger att jag köper aldrig något över telefon. Men näe då, de bara fortsätter, fortsätter och fortsätter. Om än man skiter i att svara. De bara fortsätter. Inte konstigt heller att man blir arg då dem försöker blåsa en hela tiden då man kollar upp företaget som de säljer åt har alltid fått ruttet omdöme folk och de vägrar och ta ett nej, jag är inte intresserad. De bara fortsätter att tjata i all oändlighet. Och programmen som blockerar telefonförsäljarna är värdelösa då telemarketingföraregen skaffar konstant nya nummer.

Det går ju att få synligt nummer som är dolt via operatörerna som inte finns på hitta.se och eniro men ja. då måste man ha abbonemang och det går inte med kontantkort.

Om du råkar ut för telefonförsäljare på samma sätt så ja, då skulle du förstå.

Vadå hur världen fungerar? Hur menar du? Tvång på många ställen att lämna ut nummer. Ja arbetsgivaren glömde ja men de ger ju inte ut ens nummer direkt heller. Vad är det som säger att man inte kan i att ge ut ens riktiga nummer på tex. el-operatörer, kundkraft och så vidare. Bara att ge ut ens gamla. Och seriösa butiker man handlar ifrån börjar ju inte heller att ge ut ens nummer direkt. Så ja, det går och jag tänker då fan inte ge ut mitt riktiga nummer efter allt jag har varit med om, om försäljare och sånt. Jag anser att är bara oseriösa företag som sysslar med telemarketing. Mitt lokala elbolag där jag bor sysslar inte med sånt. Alla möjliga operatörer och sånt och allra helst elbolag som sysslar med telemarketing vägrar jag att befatta mig med.

Att ha dolt nummer på grund av telefonförsäljare är en sak. Det kan jag förstå, men att skaffa det för att radiotjänst eventuellt ska ringa är nåt helt annat o det va vad jag trodde du menade. Ber om ursäkt för min elaka ton, men ibland känns det som det bara är en massa skitungar som skriver här.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av FireFox:

Vad ska det krävas av oss, det svenska folket, för att vi ska våga sätta ner foten och inte ta mer skit? Andra länder har haft sina revolutioner, demonstrationer och uppror när de inte vart nöjda med vissa beslut.

Känns mer som att vi svenskar är jävligt fega i jämförelse och hellre sitter hemma och knyter knogen under bordet än att ta tag i saker och ting.

Är du helt säker på att du tillhör en majoritet i denna fråga? Du propagerar för revolution men då bör man vara säker på sin sak om man inte vill riskera att själv bli giljoniterad. Dessutom så har även vi haft uppror om vi går en tid tillbaks, vem minns inte dackefejden?

Permalänk
Medlem
Skrivet av BesteN:

För dig ja, för mig (med flera) nej.

Snusar du? röker? dricker? äter skräpmat? äter godis, äter chips? Har du råd att kasta bort pengar på något sådant har du råd med 170 spänn på licens också. Svarar du nej på allt det där och ändå inte har råd, ja då är jag förvånad att du ens har råd med dator och internetuppkoppling. Du bor själv/sambo antar jag för annars är ju frågan huruvida du behöver betala tämligen orelevant.

Visa signatur

Polaris Sportsman 570 X2 Nordic Pro, ja just ja, och en medioker data har jag också 😁

Permalänk
Skrivet av Jyhan:

Nej, det tycker jag inte. Jag har blivit terroriserat av telefonförsäljare i nästan två års tid, har program som registrerar och blockerar telefonförsäljare och genomsnittet är fyra försäljare i veckan som ringer. Har tackat nej, artigt. Blivit förbannad och sagt åt dem på allvar sluta ringa. Man säger att jag köper aldrig något över telefon. Men näe då, de bara fortsätter, fortsätter och fortsätter. Om än man skiter i att svara. De bara fortsätter. Inte konstigt heller att man blir arg då dem försöker blåsa en hela tiden då man kollar upp företaget som de säljer åt har alltid fått ruttet omdöme folk och de vägrar och ta ett nej, jag är inte intresserad. De bara fortsätter att tjata i all oändlighet. Och programmen som blockerar telefonförsäljarna är värdelösa då telemarketingföraregen skaffar konstant nya nummer.

Lyckost här har man väl 4 i snitt per dag ungefär men dom flesta fastnar i blocklistan.

Visa signatur

Desktop: i5-4570S, 32GB RAM, WD Black SN750 SSD 1TB
Server: HP Z420 E5-1620v2, 64GB RAM, Varierande diskar
HTPC: i5-2320, 8GB RAM, Powercolor Radeon RX 550 4GB
Annat: Raspberry Pi 4 4GB, Netgear Nighthawk R7000 Router, ZyXEL GS1900-24E Switch

Permalänk
Medlem
Skrivet av retro123:

Är du helt säker på att du tillhör en majoritet i denna fråga? Du propagerar för revolution men då bör man vara säker på sin sak om man inte vill riskera att själv bli giljoniterad. Dessutom så har även vi haft uppror om vi går en tid tillbaks, vem minns inte dackefejden?

Tänker vi på samma uppror nu? Det enda jag kommer på var för flera århundraden sedan, närmare bestämt 1500-talet.

Visa signatur

|| Citera för svar! ||

Chassi: Xigmatek Elysium | PSU: EVGA Supernova G2 750W | MB: ASUS Strix Z390-F GAMING | CPU: INTEL i9-9900K & Corsair H60 | GPU: Asus Strix RTX 2080 OC | SSD: Samsung 970 EVO 500 GB | RAM: HyperX Fury 4x8 GB CL16 2666 Mhz | Ljudkort: Asus Xonar D2X | Nätverkskort: TP-Link Archer TX3000E

Tangentbord: Keychron K8 Pro | Switchar: Boba U4 | stabilizers: AEboards Staebis V2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av FireFox:

Tänker vi på samma uppror nu? Det enda jag kommer på var för flera århundraden sedan, närmare bestämt 1500-talet.

Jepp, det jag menar..hehe
dock är jag inte riktigt så gammal;)

Permalänk
Medlem

Lika logiskt och rimligt som att Dagens Nyheter och Aftonbladet skulle börja skicka fakturor till oss för att de publicerar sina nyheter på nätet.

Jag lägger mig inte mycket i politik men finns det en fråga jag engagerar mig i så är det TV-licensen. Den tillhör en tid då endast Kanal 1 och TV2 fanns att se via analoga nätet och den tiden är sedan länge svunnen.

Visa signatur

Gaming: Win 10 64-bit | FD Define S | MSI B450M PRO-VDH MAX | Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance | AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 36MB | MSI GeForce RTX 2060 SUPER 8GB ARMOR OC | Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär | ASUS VG248QE |
Server Win 10 64-bit | FD Define R4 | ASRock Z77 Pro4 | Intel Core i7 3770K + Noctua NH-C12P SE14 | Corsair 8GB (1x8192MB) CL10 1600MHz VENGEANCE + 4GB okänt märke |

Permalänk

Vilken tur att jag varken svarar på telefonsamtal från nummer jag inte känner igen eller öppnar dörren för folk jag inte förväntar mig ska komma förbi

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro