Permalänk
Medlem

Lyckas inte instalera min nya router

Jag har köpt en Asus RT-AX58U router, men jag kan inte installera den. Som ni märker kommer jag ju ut på nätet med min tråd uppkopplade dator men det trådlösa går ju inte.
Det går helt enkelt inte att logga in i routern.
Försöker jag göra ett konto hos Asus så går inte det heller, Jag kommer till den blå knappen "Sign up now". Den är klart blå men inget händer när jag trycker på den.
Lika dant med första början med routern Jag går till http://www.asus.com och kommer där jag ska skriva in nätnamn och lösen och sedan gå vidare. Där ska jag fylla i namn för routern och lösenord två gånger men på den blå rutan är det bara en snurrande väntecirkel och inget mer händer.
Vad är det som gör att det blir stopp överallt?

Permalänk
Medlem

Det ska funka, om du använder din dator och en LAN kabel kopplad till routern ska du kunna logga in med default info som finns i manualen. Det går också att söka på nätet din model och login, brukar komma upp info som man behöver.

Prova också med olika webläsare, ibland kan det strula. Kolla också så att du inte har t.ex. ad-blockers eller annat som kan störa, du måste tillfälligt öppna (släppa igenom) det som kan hindra dig från att logga in i din router.

Permalänk
Medlem

När man startar routern första gången så ska det komma upp ett öppet wifi-nätverk, koppla upp dig mot det.
Skriv sen in 192.168.1.1 (kan vara 0.1 på slutet också) i valfri webbläsare, då ska du skickas till sida där du skapar namn och lösenord för nätverket samt namn och lösenord för att logga in på routern.

När detta är gjort ska det gå att logga in som ett vanligt wifi där det krävs lösenord.

Edit:
Hmm läste lite snabbt, verkar som att du gjort liknande fast asus.com istället.
Det jag skrev ovan ska funka.

Permalänk
Medlem

Har du repeaters eller annan Asus-utrustning i hemmet?

Prova att resetta den med knappnål och se om det funkar efter det?

Visa signatur

🎮 Intel 13900K - RTX 4090 - 32GB 6000Mhz RAM - Samsung 990 PRO 2TB

Permalänk
Medlem
Visa signatur

7800x3d, 7900xtx

Permalänk
Medlem

Kan du inte använda Asus-appen för konfigurering?

https://www.asus.com/se/content/asus-router-app/

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem

Jag har en likadan som jag faktiskt ominstallerade förra veckan.
Tror du ska logga in på http://router.asus.com och följa instruktionerna.

Permalänk
Medlem

Jag hittade Asus appen och följde den och då gick det bra. Men länken som Asus hänvisade till gjorde bara att jag kom till Asus sida men inte till routern. Men det fungerade nu med appen. Jag kan fortfarande inte få till ett konto till Asus, men det behövs ju egentligen inte. Jag har ett gammalt konto hos Asus, men det fungerade inte. Kanske för gammalt och oanvänt. Jag hittade en nätadress, inte samma som MP636 föreslog, utan 192.168.50.1 och med den kom jag in i routern även på bordsdatorn.
Men stort tack till alla som engagerat sig.